Rendkívüli testületi ülés: Krízislakást újít fel az önkormányzat

Csepel.hu

Krízislakást újít fel az önkormányzat

A csepeli önkormányzat 913.000 forintot költ egyik szociális krízislakásának felújítására. A szociális krízislakásokba fél évre költözhetnek be olyan csepeliek, akiknek ezt az élethelyzetük miatt – a szociális ágazatban dolgozó szakemberek javaslata alapján – a képviselő testület megszavazza. A szavazásban azonban az ellenzék többsége nem vett részt.

Az ellenzéki képviselők négy olyan javaslatot nyújtottak be, melyekben a kormányt vagy az önkormányzatot próbálták bírálni vagy lejáratni. A politikusok azonban – vélhetően szándékosan – elemi hibákat írtak a határozati javaslatokba. Így azok elfogadása vagy törvénysértő, vagy alaptörvény-sértő lett volna. 2014-ben a képviselők arra tettek esküt, hogy a törvényeket betartva működtetik az önkormányzatot. A testület ezért ezeket a határozati javaslatokat levette a napirendről. Ez után Horváth Gyula és Borka-Szász Tamás DK-s képviselők kirohantak a teremből, a többi ellenzéki képviselő pedig nem szavazta meg a krízislakás felújítását.

3 hozzászólás “Rendkívüli testületi ülés: Krízislakást újít fel az önkormányzat” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Hüje. akadékoskodó ellenzék! Csak a baj van velük! 😛
    .
    “Számos aggályt vetettek fel a törvényalkotási bizottság ellenzéki tagjai a nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozásáról szóló előterjesztéssel összefüggésben a testület szerda esti ülésén. A kormányoldali felszólalók azonban azzal érveltek: a javaslat célja az építőipar fellendítése.”
    .
    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/mi_a_baj_a_kormany_uj_otletevel_amit_mar_holnap_megszavaznak.611752.html

  2. Hudák János szerint:

    Az önkormányzati honlap szerint az ellenzéki javaslatok elfogadása törvénysértő vagy alaptörvény-sértő lett volna. Amellett, hogy ez nem következik a jegyzői észrevételekből, pont a HÉV jövőjéről szóló előterjesztésre még csak nem is igaz! Ráadásul semmiféle lejáratás nem volt benne, ez csak a szokásos Ábel Attilás csúsztatás!

    A jegyző az én előterjesztésemhez ezt fűzte összegzésként: “az előterjesztésben szereplő kérdések az összfővárosi érdekű közlekedési és infrastruktúra fejlesztések komplex sorának végiggondolását, prioritások felállítását, az összes tervezett fejlesztés építési ütemezését igénylő kérdések, hogy mind a beruházások megvalósítása, mind üzembe helyezését követő időszakban az itt élők számára a balesetmentes közlekedés és a város élhetősége ténylegesen biztosított legyen. Fentiek alapján aggályos az előterjesztés javasolt téma önálló tárgyalása és abban döntéshozatal.”

    Szóval semmiképpen nem lett volna törvénysértő döntést hozni ez ügyben. Persze mindennek semmi köze ahhoz, hogy Borbély Lénárd nem akar egy ilyen horderejű kérdésben senkivel sem egyeztetést folytatni és semmibe vesz több ezer embert!

  3. Nagyapó szerint:

    Javaslom megnézni a http://www.csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/8363-2016-03-16-rendkivuli-testuleti-ules oldalon az előterjesztéseket. Azok alapján miről lehet dönteni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !