Vadászpuskával “köszöntötte” a Fidesz önkéntesét

A csepeli MSZP is elítéli az ilyen eseteket

Csepel.info

A kép csak illusztráció

Nem várt meglepetéssel kezdődött Csepelen az Európai Parlamenti Választások ajánlócéduláinak gyűjtése. A Csepel.info úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP egyik önkéntesét meglehetősen barátságtalan hangnemben, ráadásul egy kétcsövű vadászpuskával a kézben tanácsolták el.

A Fidesz-KDNP önkéntesei a csepeli Kossuth Lajos utca egyik tízemeletes házában jártak emeletről emeletre, amikor meglehetősen szokatlan módon fogadták az egyik ajánlócédula-gyűjtőt.

Az ajtót nyitó, 40 év körüli férfi egyik kezében egy kétcsövű vadászpuska, a másikban pedig lőszerek voltak. Az illető barátságtalan hangnemben, hangosan utasította el a Fidesz önkéntesét, majd erélyesen közölte, hogy nem is szeretné őt többet az ajtajánál látni.

Bár a férfinak csak a fellépése és a magatartása volt fenyegető – szavakban nem fenyegette meg az önkéntest -, az esetről, amely még kedden történt, bejelentést tettek a rendőrségen. A rendőrség azt vizsgálja, van-e az illetőnek fegyvertartási engedélye, és úgy tudjuk, annyit tanácsoltak az önkéntesnek, hogy máskor ne menjen az eset helyszínére.

Az elmúlt években több alkalommal is megrongálták a csepeli Fidesz és az MSZP irodáit. Néhány éve a Fidesz egyik önkéntesét csavarhúzóval próbálták megszúrni, és volt olyan eset is, hogy tarkólövéssel fenyegették meg az egyik ajánlócédula-gyűjtőt. Akkor nem került elő az állítólagos pisztoly a kabátzsebből.

A csepeli MSZP is elítéli az ilyen eseteket

Az MSZP Csepeli Szervezete megdöbbenve értesült arról, hogy az európai parlamenti választások ajánlócéduláinak gyűjtése közben vadászpuskát fogtak a csepeli Fidesz-KDNP egyik önkéntesére.  Szervezetük a csepeli szocialistákkal együtt elítéli a történteket és teljes mértékben elhatárolódik az ilyen jellegű viselkedéstől – jelentette ki közleményben a MSZP Csepeli Szervezetének Elnöksége.

Csepel.info

43 hozzászólás “Vadászpuskával “köszöntötte” a Fidesz önkéntesét” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Biztosan egy rohadt szocialista szinpatizáns volt!
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  2. lolka szerint:

    Valószinü az illető éppen a tavaszi vadászatra készült, a puskáját tisztogatta és e közben csengettek be hozzá. Ezért lehetett olyan ingerült. Azt jólenne tudni, hogy eleve ingerült volt-e vagy csak amikor megtudta, hogy kik gyüjtik az ajánlócédulákat, mert nem mindegy

  3. miska72 szerint:

    Biztosan szélső balos volt az illető.
    CSŐCSELÉK! CSŐCSELÉK! 😉

  4. fonák szerint:

    Azért elég furcsa, hogy valaki, aki egy vadidegen lakásba csönget be, utána bejelentést tesz a rendőrségen, annak ellenére, hogy semmilyen inzultus sem érte. Ha a házigazda egy szál gatyában nyit ajtót, akkor azért jelentették volna fel, mert bizonyára szatír…?

  5. munkásököl szerint:

    Amennyiben az alsógatyája fegyvertartási engedélyhez kötött, akkor minden bizonnyal… 🙂

  6. lolka szerint:

    Ha már valaki csengőt szerel a lakásajtó mellé, had nyomjam már meg aztán vagy megkérdezik, hogy mit akarok vagy ha olyan a szitu nemkérdezik meg, de ha már ajtót nyit akkor tartsa tiszteletben az érkezőt. Ez az én szerény véleményem, igaz én a grundon tanultam az illemet nem tánciskolában…

  7. Gordon szerint:

    Kidőlt az elmegyógyintézet kerítése?

  8. miska72 szerint:

    Miért kiszabadultál? 🙂

  9. Gordon szerint:

    Attól függ kinek hol van a “bent”. Neked jólesik a szabad levegő? 🙂

  10. elme szerint:

    Nem a kerítés dölt ki, hanem bezárták.

  11. fonák szerint:

    …”Ha már valaki csengőt szerel”…
    A legtöbb ajtóra kilincset is szerelnek. Akkor már be is szabad menni?

  12. Gordon szerint:

    Igen bezárták (vagy inkább kizárták – a lakókat), gondolom majd dobra verik a nagyértékű ingatlant. Hajrá SZDSZ!

  13. Gordon szerint:

    fonák!

    A csengő jelzésre szolgál (jelzed, hogy megérkeztél, ott állsz az ajtóban, és szeretnél találkozni a lakásban élő egyénekkel).

    A kilincs ezzel szemben nem jelzésre szolgál, hanem egy cselekvés végrehajtására (ki- és bemenetel).

    A két eszköz megléte tehát nem ugyanazt jelenti. Attól még hogy van kilincs, nem biztos, hogy be lehet menni. Viszont ha van csengő, akkor az azért van, hogy jelezzék a látogatók az érkeztüket. Nem illetlenség csengetni (vagyis a csengőt rendeltetése szerint használni). Lolkának tehát igaza van.

    Egyébként nem értem, hog egy-két idióta honnan veszi ahhoz a bátorságot, hogy puskával hadonásszon? Hol a rendőrség? Hol a rend? Ebben az országban egy-két ember azt hiszi, hogy azt csinálhat amit akar, amihez épp kedve van? Azt gondolja, hogy az ún. “igazságérzete” mindenre felhatalmazza. Hol vannak a szabályok?

  14. Bokros Katalin szerint:

    Gratulálok az oldalhoz!
    Üdv

    bk

  15. Csaba szerint:

    fonák!

    Ha neked ez normális, akkor gratulálok az elmédhez és a neveltetésedhez. Te mit szólnál, ha elmennél valakihez, és fegyverrel nyitna ajtót és úgy küldene el elég határozottan.

    Azért tart itt ez az ország, mert ilyen lakókkal van tele, mint te.

    Szerinted mi kellett volna történjen? Akkor nyugodtabb lennél, ha valaki meghalt volna? Akkor már lehet a rendőrséghez fordulni? Vagy akkor sem, mert csak egy “személt fideszes” volt?

  16. admin szerint:

    Kedves Katalin!

    Köszönjük.

    Üdvözlettel,
    Admin

  17. asdf szerint:

    lehet, hogy fonákról szól a cikk és nem érti mit csinált rosszul. 🙂

  18. fonák szerint:

    Csabának.
    Nem írtam, hogy ez normális helyzet. Leginkább azt akartam érzékeltetni, hogy elég fonák helyzet. Azonkívül nem “fideszeseztem”, és nem is “szociztam”, egyáltalán, a pártokat kihagytam ebből, ilyesmi nemcsak aktivistákkal fordulhat elő.
    A minősítésed pedig, hogy én milyen lakója vagyok a hazámnak, kikérem magamnak. Túlságosan messzire mész.
    Na viszlát.

  19. Shadow187 szerint:

    Sziasztok!
    Én furcsálom a hozzáállását az emlitett illetőnek és igenis jogos volt a bejelentés a rendőrség felé mivel életveszélyes fenyegetés valamint illetéktelen fegyverhasználat valósult meg. A fegyverhasználat onnantól fegyverhasználat, hogy azt a kezembe veszem (maroklőfegyvernél kiveszem a tokjából) (puskánál előveszem a tárolóhelyről és ezzel nyitok ajtót jelen esetben). Nem kell említés tennem a fegyver jelenlétéről vagy céljárol hogy az támadóan (fenyegetően) hasson.
    Ha nincs igazam bocsánat!

  20. Csaba szerint:

    Viszlát!

  21. Gordon szerint:

    Valószínűleg Shadow-nak van igaza. Én is ezen gondolkodtam. Pontosan nem tudom, hogy mi a hivatalos megfogalmazás, de biztos, hogy nem csak elsütni tilos a puskát. Ráfogni sem lehet senkire, meg hadonászni, játszani vele. Lőfegyverrel való visszeélés esete lehetséges talán.

    Szerintem minimum be kellene vonni az engedélyét a fegyverrel játszó úrnak.

    Fonák! Elég nagy butaságot írtál, hisz szerinted:
    “Azért elég furcsa, hogy valaki, aki egy vadidegen lakásba csönget be, utána bejelentést tesz a rendőrségen, annak ellenére, hogy semmilyen inzultus sem érte.”

    Kár felháborodnod. Az “inzultus” megtörtént a fegyver elővételével. Amit leírtál az egy nagy marhaság. Én sem tudom pontosan a szabályokat, de az egészséges jogérzékem azt mondatja velem, hogy biztos nem szabályszerű fegyverrel hadonászni, játszadozni. Komoly ember ilyet nem csinál, csak idióták. Az idióták kezébe meg nem való fegyver. Ebben remélem egyetértünk.

  22. miska72 szerint:

    Elme a bajodat kezettesd! 🙂
    Az elmebajodat! 🙂
    Elme hetsz! 😉 Kezelésre.

  23. miska72 szerint:

    Gordon nem tudom, én kint voltam. Te hogy érzed magad a szabadban? 😉 🙂

  24. Papi szerint:

    fonák!
    Mivan akkor ha nem Fideszes hanem Szoci vagy Szdsz-es csengett be akkor mit mondanál? Vagy mivan akkor ha teszem azt egy rendőr? Akkor is ezt mondanád? Ha kimegyek ajtót nyítni akkor nem fegyverrel megyek!

  25. Gordon szerint:

    Miska!

    A “te kiszabadultál” szófordulatodból arra következtettem, hogy esetleg te korábban szabadultál – ki. Nos, én nem szabadultam sehonnan, hiszen mindig kint voltam. Bár egyes bentlévők szerint biztos náluk bent volt a “kint”. Azért is voltak bent.

    Én mindig is jól éreztem magam a szabadban. A szabadság fontos dolog számomra, és erről már korábban is írtam, amikor elutasítottam a “legvidámabb barak”-ba való újbóli betuszkolást, és a 3,60-as kenyeret.

    Vigyázz Miska, hogy a jövőben kint is maradhass! 😉

  26. Matyi szerint:

    Miska 72! biztos vigyáz magára!!! óóó ö szabad
    hála az úrnak ő még idáig gyözöt ,és segit másokon is !!
    Szerintem ö egy szabad fügetlen ,ember ki csak az igazat irja!!!!
    civil szervezeteknek segit ,kis-dunapart takaritásnál STB részvesz
    ÖÖÖÖÖÖ szabad ember !!! ismerem !!
    Hajrá MISKA 72 !!!!!!Bárcsak a JOGOKAT ugy ismernék mások is mint te!!!!
    Hajrá Miska ,Csaba ,!!!!!!
    Hiszen ti igazábol CSEPEL érdekeit képviselitek!!!%
    Hajrá CSEPEL!!! Csepeli emberek!!!!

  27. miska72 szerint:

    Gordon és se voltam bent, és nem is leszek. Elhiheted! De mások lehet hogy bekerülnek. 🙂
    Az idő nekem dolgozik. 😉

  28. Kiss Anita szerint:

    miska72?
    Te minden hova bemásolod ezt a szöveget?

    Jó lenne,ha nem mocskolnál valakit csak azért,mert másként gondolkodik.
    Nem fogadtatok szót Orbán V.Mihálynak és nem vittetek magatokkal még egy embert.
    Inkább a társaidat szídjad, hogy nem mentek el szavazni.
    Akkor most a FIDESZ lenne hatalmon, nem lenne világválság, csak kánaán és kolbászból kerítés.

  29. Kiss Anita szerint:

    gordon!

    Mindenki , aki itt irogat ismeri a teljes részletet, ott volt, vagy csak egy újabb újság cikk és az aktivisták elmondása szerint ítélkezik bárki.

    Elítélendő, ha valaki fegyvert fog másra, de nem volt előzménye.
    Gondolom nem úgy várta már a csengetőket, vagy tudta kik jönnek?

    Engem már megjelöltek fekete ponttal 2006-ban,mert nem kapták meg a cédulát, hiába kopogtattak. A fellépésük pedig elég arogáns volt és keményen szidalmazták az MSZP-t.
    Azt se tudták kire szavaznék. Na nem a baloldalra, mégis élből elítéltek,mert számukra csak két párt létezik. Másban nem is gondolkodnak és el sem tudják képzelni, hogy esetleg egy parlamenten kivüli pártra is szavazhat valaki. Például a zöldekre.

  30. miska72 szerint:

    Kiss Anita, NEM vagyok fideszes! De akor inkább a fidesz mint az MASZOP!
    De lehet, hogy ezért inkább a jobbik! 😉 Hogy ne tudjatok belémkötni!

  31. miska72 szerint:

    Kiss anita!

    Nam kánaánt várok! Csak TISZTESSÉGES ügyintésést amihez ALKOTMÁNYOS JOGOM VAN! 😉 vágod?

  32. Öreg halász szerint:

    Kedves Anita!

    A magyar válság 2002-ben kezdőpdött, amikor a fejlesztésre félretett pénzt választási kampányra használta fel Medgyessy. Emlékszel még? “Több pénzt az embereknek!” Igen, megcsinálták.

    2004-ben, amikor Gyurcsány jött, még visszafordítható lett volna a folyamat, igaz megszorításokkal. Mit tett? Még jobban megnyitotta a pénzcsapokat. Felelőtlen, hazug csaló a miniszterelnök, és azok is, akik támogatták: az MSZP és az SZDSZ. Ezt még megtoldották egy hazugságkampánnyal is 2006-ban, hogy minden a legnagyobb rendben van, növekszik a gazdaság, és még több pénzt lehet majd az embereknek kiosztani.

    És emlékszel 2008 nyarán mi történt? Újabb pénzszórásba akartak kezdeni! Már el is kezdték a kampányt, hogy vége a megszorításoknak, most már jó úton vagyunk, és növekedni fognak a bérek és a nyugdíjak. Ja, és ezek az idióta, dilettáns vadbarmok még azt is kijelentették, hogy a válság megál az országhatárnál! Az egyik ilyen dilettáns, szervilis féleszűt akarta Gyurcsány miniszterelnöknek!

    Hazudtak, hazudtak, hazudtak rendületlenül. Ezek a te vezetőid, hazug csaló gazemberek, mert Miskának ebben bizony igaza van.

    Akinek meg van szeme meg esze, az bizony szidja az MSZP-t, meg az SZDSZ-t, mert tönkretették az országot. Ja, hogy neked ez nem jelent semmit? Az a te dolgod. De nekünk jelent.

    Bajnai meg jól illik a sorba: a “tisztességes” vagy “szakértő” jelzőt ugyanis még a saját szavazóitól sem kapná meg. Lefogadom, hogy még az MSZP szavazóinak több mint fele sem merné rábízni az értékeit. Nem csoda, azzal illetni, hogy jó szakember, nem lehet. Lósz@r. Jól illik a sorba. Csakhogy mi is ebben az országban élünk, a többség. És elegünk van a hazudozásból és a dilettáns kormányaitokból!

  33. miska72 szerint:

    Öreg halász, jól beszélsz. 😉

  34. sasmadár szerint:

    Kiss Anita!

    Borka-Szász Tamás, csapajev, Red Bull, mocskos komcsi?!?!?!?

  35. lolka szerint:

    Kiss Anita:
    Itt senki senkinek a birája,
    ez a Csepel.info portálja
    a véleményét itt mindenki elmondja.
    Ezekből áll őssze egy épitő, biráló kritika.
    Kellemes ünnepet, sok locsolót Kiss Anita !

  36. Gordon szerint:

    Kedves Anita!

    Ezt írod:
    “Elítélendő, ha valaki fegyvert fog másra, de nem volt előzménye.
    Gondolom nem úgy várta már a csengetőket, vagy tudta kik jönnek?”

    Elítélendő akkor is, ha volt előzménye (pl.: parkolási vita, vagy nem adta át a helyet a buszon). Az előzmény sokféle lehet, a fegyverrel való szórakozás, hadonászás akkor is elítélendő. Ja, és nem melelsleg bűncselekmény.

    Teljesen mindegy, hogy tudta-e előre, hogy a fideszesek csöngetnek be hozzá, vagy nem tudta. Teljesen mindegy, hogy fideszes vagy MSZP-s (vagy egyéb) gyűjtők (vagy látogatók) csegetnek be valahova, mert a fegyver elővétele és az azzal való fenyegetőzés (nem rendeltetésszerű tárolása) is bűncselekmény.

    Szerintem a legtöbb itt véleményt formáló ember nem volt ott a helyszínen. Mint ahogy te sem. Mégis leírod a véleményedet. A fórum nem csak a szemtanúknak, vagy a fegyverrel játszadozó, hadonászó urnak van fentartva, hanem minden olvasónak. Ezért te is és mindenki más is szabadon hozzászólhat, véleményt mondhat a témában. A hozzászólásukat tartalmi értelemben bírálhatód, vagy cáfolhatod (ha tudod), de megát a hozzászólás tényét (megtörténtét) nem, hiszen te is élsz ezzel a lehetőséggel.(Így saját magadat bírálnás és ítélnéd el.)

  37. miska72 szerint:

    Gordon, te ott voltál?
    Csak egy kérdés.

  38. Gordon szerint:

    Csak egy válasz: Én épp fórumoztam miközben az eset történt.

  39. miska72 szerint:

    Nek kötekedésböl kérdeztem.
    Köszi a választ. 😉

  40. Nagyezsda szerint:

    Akkor itt a fórumon minden rendben van,mert szabadon leírhatják a véleményüket, itt senki sem oktat ki más véleményen levőt, szabadon bírálhat, cáfolhat, szabadon hozzászólhat, megjegyzéseket fűzhet.Csak így tovább!!

  41. Gordon szerint:

    Nagyezsda!
    Ha valami kikivánkozik belőled, akkor ne fogd vissza magad, elő a farbával, írd le!

  42. látó szerint:

    Szerintem bekattant, zaklatásnak vette. Mindeggy volt számára, hogy ki állt az ajtó előtt.

  43. Nagyezsda szerint:

    Gordon! Csak át kell olvasni a hozzászólásokat. Kiss Anita elmondta a véleményét, és rögtön többen ugyan kulturáltan, de bizony kioktatták. Lehet, hogy nem fogalmazott érthetően, de úgy élte, meg hogy őt bizony zaklatták, hangsúlyozom, bármilyen politikai beállítottságú emberek, ez bizony benne van a hozzászólásában. A vitaindító cikkben szó sincs fenyegetésről, nem hadonászott csak közölte ne zavarják. Egyébként feleslegesnek tartom!!! az ajánlószelvény gyűjtését, semmi értelme, más módszert kellene keresni a jelölt állításhoz. A cikkhez visszatérve , lehet hogy csak az engedéllyel tartott vadászpuskáját készítette elő a vadászathoz, Csepelen is sokan hódolnak e szenvedélyüknek. és megzavarták elmélyült munkájában. Lehet, hogy aznap már többen óhajtották az ajánlószelvényét, vagy más egyéb emberek, árusok, villanyszámlás, gázos stb. csengettek ajtaján. Én biztos, hogy letettem volna a kezemből a fegyvert, úgy nyitok ajtót, mert az említett cselekedet félreérthető, fenyegetésnek fogható fel.

Itt lehet hozzászólni !