A Kossuth téren demonstrál a CÖF április 14-én

Magyar Nemzet

Az előre hozott választások érdekében tovább folytatja kedden a Kossuth téren a demonstrációt a Civil Összefogás Fórum. A civilek kísérletet tesznek arra, hogy a házbizottság pozitív döntése esetén felolvassák nyilatkozatukat az április 14-i parlamenti vitán.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) április 14-re déltől este tíz óráig tiltakozást jelentett be a Parlament elé. A szervezők a tiltakozást azzal indokolták, hogy a jelenlegi válságos helyzetben a közvetlen demokrácia szerepe felértékelődik. A CÖF nem tekinti legitimnek az esetlegesen megalakuló új kormányt, mivel nem rendelkezik a választópolgárok felhatalmazásával. A rendezvényre száz-százhúsz polgármestert várnak, és nemzetközi megfigyelőket is hívtak a szervezők.

Fricz Tamás, a CÖF egyik fő szervezője a tiltakozás kapcsán elmondta, hogy az Alkotmány utcában egy dobogóról fognak elhangzani a beszédek. A tiltakozás másik része, hogy a CÖF részt kíván venni a konstruktív bizalmatlansági indítvány vitájában. Fricz kijelentette: ez egy nagyon különleges dolog, erre precedens korábban nem volt, hogy egy civil szervezet felszólaljon az Országgyűlésben. A CÖF még a mai napon Szili Katalinhoz fordul, hogy a házbizottság döntsön erről, és fel tudjon szólalni a parlamentben a CÖF egyik képviselője. Fricz Tamás bízik benne, hogy ez megvalósulhat, és a közvetlen demokrácia találkozhat a népképviselettel. „Ha mégis nemet mondanának a kezdeményezésre, akkor mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy az állampolgárok véleménye nem érdekli a parlament többségét”.

A szervezők bejelentették: a polgári engedetlenség eszközével nem kívánnak élni.

mno.hu

3 hozzászólás “A Kossuth téren demonstrál a CÖF április 14-én” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Hajrá civilek!
    El kell kergetni ezt a rohadt mocskos bandát!
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  2. Kiss Anita szerint:

    Mióta civil egy politológus, aki ráadásul köztudottan a FIDESZ nem titkolt támogatója.

    A gazemberek pedig a parlamentben dolgoznak, akik nem szavazzák meg a kisebb parlamentet, nem képesek a költsgtérítésük után adózni és nem képesek lemondani fizetésük egy részéről sem.
    Na ők a gazemberek, nem pedig az aki próbált ez ellen tenni.

    Én viszont köszönöm a helyi vezetésnek, hogy normális parkolók vannak, hogy az utakat felújították, hogy a régi SZTK európai szinvonalú, hogy van mentő bázis, hogy a kisfiam iskolája felújításra vár, hogy épül a szanyvíztisztitó,hogy a csatornázások folyamatban vannak, hogy a SZent Imre tér parkja újjá születet.

  3. miska72 szerint:

    Kis Anite nyisd ki a szemed!
    Gazemberek vezetik a kerületet!
    Nam kicsit! NAGYON!
    Mit olvasol Csepel újságot?
    Kis-dunapart elherdálása tönketétele?
    Csepel SC leamortizálása? Kik müködtatik a Csepel SC alapítványt?
    Csepeli kórház bezárása?
    A sok rossz járdafelújítás?
    Mentőbázis? Röhögnöm kell!!!! Nem kicsit NAGYON! Mikor átadták az állomást nem volt mentő? Miröl beszéünk?
    Margit NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS!
    a kisfia iskolája, meg felújításra vár? Az még okáig várni fog! Lehet, hogy le is fo éretségizni a kisfia mire felújítják. Vagy meg van már a felújítás időpontja? 😉
    Szép nakot és kellemes ünnepeket!
    Szebb jövőt!

Itt lehet hozzászólni !