Jó idő? Katasztrofális a helyzet Budapesten!

Inforadio.hu

Igen rossz a helyzet a levegőszennyezettség szempontjából egész Budapesten, de országosan sem túlzottan kedvező a kép. A főváros sok részén az ózon és a nitrogén-dioxid koncentrációja jelentősen meghaladja az egészségügyi határértéket.

Az Időkép térképén szinte egész Budapest vörösbe borult: a főváros sok részén az ózon és a nitrogén-dioxid koncentrációja meghaladja az egészségügyi határértéket.

Szokás szerint a Nagytétényben és a Kosztolányi Dezső téren elhelyezett mérőállomások mutatják a legrosszabb értékeket, de a belvárosban vagy a külső kerületekben sem sokkal jobb a helyzet.

A levegő szennyezettsége szempontjából országosan is rossz a helyzet, különösen Magyarország déli területein. Pécs és Komló térségében nagyobb a veszély, mint Budapesten.

A szálló por koncentrációja helyenként napi átlagban is meghaladja az egészségügyi határértéket, néhol a tájékoztatási küszöbértéket is elérheti – olvasható a met.hu vészjelzésében.

Forrás: Inforadio.hu

3 hozzászólás “Jó idő? Katasztrofális a helyzet Budapesten!” bejegyzésre

  1. spam szerint:

    Csepelen jó a helyzet, úgy látom. Tiszta vörös minden. A múltkor pedig azt hallottam, hogy itt jó a levegő.

  2. Gordon szerint:

    Mindenesetre biztos nem tesz jót a levegő minőségének, hogy Királyerdő földes utcáiban minden egyes autó után több méteres porfelhő keletkezik. Persze szocialistáék megígérték a csatornázást, meg az aszfaltozást (kerületi és fővárosi szinten is ők vannak hatalmon, úgyhogy nem kell ám mutogatni a fővárosra). A szavukat nem tartották be – menniük kell a hatalomból.

  3. Gordon szerint:

    Ha már szennyezés. Erre emlékszik valaki?

    http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/jd/0/27735/csepel.htm

Itt lehet hozzászólni !