Csepeli fiatalok a patinás sportcsarnok pástján

Csepel.hu

vivo8

Több mint félezer vívó kisdiák mérte össze tudását március 11-én a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban az I. Országos Sulivívó Találkozón. A megmérettetésre Csepelről is érkeztek versenyzők, akik a Kék Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Vermes Miklós Általános Iskola vívói közül kerültek ki.

A találkozónak a verseny mellett a vívás népszerűsítése is célja volt. Az ide ellátogató gyerekek számos érdekes program mellett találkozhattak és beszélgethettek a sportág legjobbjaival, például Nagy Tímeával, Szilágyi Áronnal, vagy Márton Annával.

A Csepel SC-n belül működő Csepeli Vívó Egyesület is részt vesz a Magyar Vívó Szövetség Sulivívó Programjában, amely eddig már 95 általános- és középiskolának biztosított vívófelszerelést, és munkájuk nyomán már mintegy két és félezer vívó kisdiák jelenti az utánpótlást. Szükség is van a Vívó Szövetség munkájára, hiszen 35 olimpiai aranyérmünk és 64 világbajnoki címünk is jól mutatja, hogy nemzetünk hagyományosan vívónemzet. Az utánpótlás képzéséhez nagyban hozzájárul Csepel is, hiszen kerületünkben működik hazánkban a harmadik legnagyobb vívó szakosztály.

Németh Zsolt, a szakosztály elnöke és Németh Tamás, az egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondták, hogy abban a négy iskolában vannak jelen, ahonnan a versenyre is érkeztek a gyerekek. Jelenleg mintegy négyszáz diákot érnek el, és körülbelül félszáz igazolt tagja van a szakosztálynak. A fiatal csepeli vívók az országos versenyeken jó eredményeket érnek el, például Rizmajer Anna Országos Bajnokságon ötödik, Turák Balázs diákolimpián harmadik helyezett lett. „Jövőre az Eötvös József Általános Iskola is csatlakozik a szakosztályunkhoz. Bízunk benne, hogy a csepeli önkormányzat és a Magyar Vívó Szövetség támogatásával részt vehetünk a vívó utánpótlás kinevelésében” – tette hozzá Németh Tamás.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !