Erőszakos bűncselekmény a Csete Balázs sétányon

Csepel.info

Erőszakos bűncselekmény a Csete Balázs sétányon

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata megerősítette az értesülést, hogy Csepelen a Csete Balázs sétányon 2016. március 5-én, szombaton 16 óra 45 perc körüli időben egy férfi szexuálisan erőszakoskodott egy fiatalkorú személlyel.

Az ügyben a BRFK Bűnügyi Főosztálya szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívánnak adni. Információink szerint a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az erőszakoskodó férfi után, aki egy fiúval szemben követte el a bűncselekményt.

A gyakoribb rendőrségi járőrözés megelőző hatású lehet

Bár az eset óriási megdöbbenést keltett a csepeliek között, továbbra sem mindenki ért egyet a rendőrségi járőrözés sűrítésével. A csepeli önkormányzat február 25-i testületi ülésén döntöttek arról a városatyák, hogy kiemelten támogatják az utcai rendőrségi járőrözést. A kiemelt területek egyike ráadásul éppen az a körzet lesz, ahol most az erőszakos bűncselekmény történt.

Pedofil_eroszakolo

Ez a fantomkép terjed az interneten a támadóról, de a rendőrség nem erősítette meg, hogy valóban az erőszakoskodót ábrázolja – mindenesetre, aki felismeri ezt a személyt, azonnal hívja a rendőrséget!

A javaslatot azonban élesen támadta és azt mereven elutasította Horváth Gyula DK-s politikus, a balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje. Tartózkodtak a szavazásnál, és ezzel nem támogatták a járőrözés sűrítését Pákozdi József a Jobbik, Dobák István az MSZP valamint Tenk András, az LMP helyi képviselői.

Csepel.info

22 hozzászólás “Erőszakos bűncselekmény a Csete Balázs sétányon” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “A javaslatot azonban élesen támadta és azt mereven elutasította Horváth Gyula DK-s politikus, a balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje. Tartózkodtak a szavazásnál, és ezzel nem támogatták a járőrözés sűrítését Pákozdi József a Jobbik, Dobák István az MSZP valamint Tenk András, az LMP helyi képviselői.”
    .
    Ezért imádom ezt a politikamentes oldalt!
    A “szmájli” nem az esetnek szól! 😀 😛

  2. Balos szerint:

    Horváth Gyulán nem vagyok meglepve, mivel neki szerintem 2014-ben teljesen elment a józan esze. Dobákon igen. Politikai öngyilkosság nem támogatni a rendőrséget. A Pákozdi se lehet egy észkombájn, ha Jobbikosként nem támogatja a rendőrséget.

  3. felix szerint:

    A cikk írója elérte a célját.
    A gyermek leszarva, a téma rögtön az ellenzék lett.
    Gratulálok az ügyes fogáshoz.

  4. Grün Izidor szerint:

    felix!

    “Hollik István korábban azzal vétette észre magát, hogy a tüntető tanárokról is a “bukott baloldal” jutott az eszébe.”
    ,
    Neki a “bukott baloldal” jut eszébe a tanárokról?!
    Nekem pedig róla az ember evolúciójának a zsákutcája! 😀
    http://propeller.hu/itthon/3199224-kdnp-okostojasa-baloldalt-szidja-kiall-farkas-florian-mellett

  5. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Ez az egyetlen érv, melyhez nem kell ész.
    A többi már annyira bonyolult.
    Az itteni negyvenhétezresnek is csak ez megy.

  6. Árpád.utcai.lakos szerint:

    Ebben az időszakban, szombat, ráadásul ez a nap éppen munkanap, kora délután folyamatosan van gyalogos forgalom ezen a részen. Nyitva vannak az üzletek, és térfigyelő kamera is van. Senki nem látott semmit, senki nem segített ? Miért vártak eddig a bejelentéssel ? Ha van gyanúsított és körözik, ismert esetleg a neve, van róla fotó, kamerafelvétel,hiteles fantomkép, miért nem közlik ?? Mi lakosok bármikor elmehetünk a tettes mellet az utcán, a szemébe nézünk és megyünk tovább, mert fogalmunk sincs róla hogy esetleg őt körözik. Mi polgárok, mégis csaktöbben vagyunk mint a járőrök…és ha kell figyelünk és jelezzük. ?!?!

  7. felix szerint:

    Árpád.utcai.lakos !
    Ezek az apró részletek nem fontosak.
    A lényeg az, hogy Horváth Gyulát ismered.
    Persze az sem baj, ha a cikk szándékáét is felismered.

  8. Béla szerint:

    Azért ez már tényleg gyalázat,hogy egy ilyen tragédiából szinte viccet csináltok!!! Mit tennétek ha a ti tíz éves fiatokkal tettek volna ilyet???????,

  9. Árpád.utcai.lakos szerint:

    Kedves felix !
    Értem az üzenetet, és valóban’ felfedeztem’ egy pontot a cikkben, ahol tényközlés / tényfeltárás átment politikába. De erre a részre már ‘nem emlékszem’. Csak szerettem volna, ha egy ilyen tragikus dologban, távol tartva a politikát, egyszerü csepeli emberként, korrekt információkhoz juthatnánk, és bíznának a lakosok együttműködésében is. Amúgy mi hogy bízzunk bennük ?!
    Ja, majd el felejtettem, nem ismerem Horváth Gyulát, ha nem érintett az ügyben, főleg nincs vele dolgom :))

  10. Balos szerint:

    Ha olyan hülye a baloldal egy része, hogy nem támogatja a rendvédelmet, akkor egyértelmű, hogy lesznek, akik ezt kihasználják. Hiába támogatta a többi baloldali a rendőrségi járőrözést, innentől meg lehet őket szivatni. A Jobbik viszont nagy hangon beszél egyfolytában a rendőrség megerősítéséről, közben meg suttyomban ellene szavaz. Na ez viszont már a gerinctelenség csimborasszója.

  11. Árpád.utcai.lakos szerint:

    Amúgy felmerült bennem, hogy van-e jogi és finanszírozási lehetősége egy olyan helyen, mint adott esetben az Ady lakótelep, ami bűnözés szempontjából sajnos fokozottan kiszolgáltatott, ellenben több száz család otthona ( akik valószínűleg szívesebben laknának egy védett budai lakóparkban ) de ez az otthonuk, egy folyamatos polgárőrségi jelenlétre. A családsegítő mellett a városgazdának még telephelye is van, koordinálás, stb lehetőséggel. Nem kell keménykedni, nem az a cél. Csak jogszerűen jelen lenni figyelni, ha kell segíteni az emberileg méltó működését egy igen nagy közösségnek. Ha valaki alkoholt iszik, közterületen nem kell azonnal bírságolni, de oda lehet hozzá menni jogszerűen felszólítani, hagyja abba, ha nem teszi, jöhet a rendőr De igaz ez a kutyatulajdonosok, szemetelők, stb lakosokra is, akik szabályt/törvényt szegnek. Persze tisztelet a sok jogkövető kivételnek ! A rendőrök nem lehetnek mindig mindenhol, és nekik nem csak lehetőség, hanem kötelesség is adott esetben a bírságolás. A polgárőrök szépen megkérhetik,, legyen kedves felszedni amit eldobott, ne motorozzon a sétáló utcán… Lehetőségük van akár drogfutárokra is felfigyelni, jelezni.. Ez csak egy példa, de nagyon sok településen kiválóan működik a polgárőrség, jelentős bűnmegelőzési, felderítési eredményekkel, egyútt működve a rendőrséggel.

  12. Letiltatni szerint:

    Mi lenne ha még a “migráns doktorok” is az országban lennének?
    Közel hasonló a helyzet, az e féle vadállat indiaiakkal. Csak róluk nem polkorrekt beszélni.

  13. felix szerint:

    Balos!
    Te a fidesz mosónője vagy.
    Rögtön mosod őket ha kilóg a szennyesük.

  14. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Már megint kereshetsz egy hszt!
    Admin résen volt! 😛 😀

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Árpád.utcai.lakos szerint:
    2016. március 10., csütörtök – 10:51
    Ön szerint ez miért lett hír?
    Azért, mert már körbejárta a hálót, így nehéz volt elsumákolni.
    Gyanítom, hogy ez így most rontja a statisztikát, mintha a rendőri jelenlét az pártállás függő lenne.

  16. Kiss János szerint:

    Kedves Csepel infó! Én voltam a kiíró és megosztó és mivel sokan nem hittek ennek az esetnek történetét,kérdezem most hogy bebizonyosodott az eset akkor Németh Szilárd nem fog feljelenti alaptalan vádakkal?

    A másik az edzőteremben szóltak a keresett személy állítólag a Rákóczi és az Ady sarkon lakik a közért-el szemben a Rákóczi úton egy vaskapus udvarban. De ezt sem merem már említeni nehogy tévesen félrevezessem a rendőrséget.

  17. sóher szerint:

    Már rég vissza kellett volna állítani a halálbüntetést, hogy ezeket a szennyeket, parazitákat ki lehetne törölni a társadalomból!

  18. Reni szerint:

    Kedves csepel info! Nekem is van hozzáfüznivalom mert az az èrdekes h. Èn is itt lakom az árpád utcában s nap mint nap azt látom h. Itt isznak lent az emberek! Pont akkor abban az időben vannak a legtöbben s èrdekes modon senki nem látott semmit ami fura 🙁 a másik ahol törtènt az eset egy 10 emeletes panel van ott s nem èrdekes h. Senki nem nèzett ki az ablakon mert hiába volt takarásba ah. Mondják akkor is ha csak a 3. Emeletről ki nèz valaki már látni h. Mi folyik! Csak sajnos az emberek olyanok h. Inkább hagyják futni mint rendőrsègi ügybe keveredjen!

  19. Rázsó szerint:

    Az Ady – Kossuth sarkon ( Csepel kapuja! ) gyakorlatilag kocsmaként üzemel a Spar áruház. Délután már alig lehet úgy bemenni, hogy az ember ne a részeg üvöltözést hallja, nézze köpködő jó arcúakat. Jó ötlet volt odatenni a virágtartók széléhez a padokat, naphosszat azon vedelnek, bár ha jól tudom tilos az alkohol fogyasztás a közterületeken. Sajnos a rend és a közterületek éber őreit ez nem zavarja.

  20. nagyanyó szerint:

    Milyen érdekes, hogy most mennyire volt fontos és hatásos a baloldaliak nem szavazása!!!!! Eddig nem érdekelte a jobb oldali vezetést, illetve a mostani vezetést, hogy mit is akarnak a többiek, majd ők döntenek ha kell ha nem. Tehát itt megint csak egy vitaforumot inditottak el, és lehet vitatkozni, hogy most melyik pártot szidjuk… Hát nem szabad beleesni ebbe a csapdába, ha kell a járórözés, hát tessék és emeljék meg az örök számát és kész. Egyébként Csepelen a rend és a közbiztonság a béka segge alatt van, nem kell itt senkire semmit fogni, ez van és kész.

  21. Nagyapó szerint:

    nagyanyó! Igaza van. A döntés a megválasztott polgári oldal kezében van. Azonban furcsa, hogy az ellenzéki képviselők, akik a választók széles rétegét képviselik hogyan szavaznak. Az ellenzéki pártokra szavazók nem érdekeltek a nagyobb biztonságban?
    Az önkormányzat megemelte a járőrözések számát úgy, hogy fizeti a túlórát vállaló rendőrök bérét. Lakást biztosít az itt dolgozó rendőröknek.
    Az önkormányzat megemelte a közterület felügyelők létszámát.
    Csepel a bűnözési statisztikán 23 kerület közül a 19. helyen áll, azaz csak 4 kerület biztonságosabb.
    nagyanyó “Csepelen a rend és a közbiztonság a béka segge alatt van”. Tényleg? Kérdezze a képviselőt, akire szavazott, hogy akkor miért ellenzi a biztonságot!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !