Magával rémisztget az exdrogos

Borsonline

Sajátos drogellenes előadásokat tart a fiataloknak Holló Krisztián. A csepeli fiatalember nem titkolja: hosszú éveken át ő is a különféle drogok rabja volt, tudja, hogy milyen embertpróbáló feladat volt leszokni. Azóta azért küzd, hogy a fiataloknak eszébe ne jusson kipróbálni a tudatmódosító szereket.

Holló Krisztián megtapasztalta, milyen egy drogos élete. És nem is titkolja, segítő célzattal tárja ország-világ elé. A fiatalember a Borsnak bevallotta: tizenévesen maga kereste a lehetőséget egy kis lebegésre.
– Mint ahogy a legtöbben, én is azt hittem, ezzel megoldom a problémáimat, de semmi nem lett jobb, csak nem vettem róluk tudomást – vallja a fiatalember. – Volt, hogy órákig remegtem egy sarokban, mert azt képzeltem, mindenki meg akar ölni. Megéltem, hogy egy ismerősömnek leáll a szíve, egy másik leugrott a tetőről.

Krisztiánnak ez már a múlt. Kínok árán, de leszokott a szerekről. Azóta újszerű előadásokat tart, hogy a gyerekek valós történeteken keresztül ismerjék meg a drogozás veszélyeit. – Már az arcokon észreveszem, ki mit használ. Tinik kérkednek, hogy ezt vagy azt már kipróbálták. Én elmondom a szenvedéseimet, és azt, a drogok milyen károsodást okoznak a szervezetben. Ha csak egyvalaki nemet mond, már megérte – mondja Krisztián. – Ma már azért kell küzdenie egy fiatalnak, hogy ne legyen drogos. Nagy a kísértés, bárhol megkínálhatják, és öt fiatalból egynek van telefonszáma egy dílerhez. Krisztián élete a leszokás után rendeződött, rátalált a nagy Ő, és egy hároméves kisfiú boldog édesapja.

Mit okoznak a kábítószerek?

Szintetikus drogok: Kivonja a vitaminokat a szervezetből, a csontállomány megritkul, a fogak kihullanak
LSD: Hónapokon át tárolódik a szervezetben, akad, akinél sosem múlik el, őket pszichiátrián kezelik
Marihuána: Károsítja a rövid távú memóriát
Kokain: Szívritmuszavarokat, agyi érszűkületet, és epilepsziához hasonló görcsöket is okozhat. Rendszeres használata esetén csökken a szexuális érdeklődés, impotencia is kialakulhat
Heroin: Már a második adag kialakíthatja a függôséget. Gyomorés májkárosodást okoz, a szervezet teljes pusztulását idézi elő.

borsonline.hu

Egy hozzászólás “Magával rémisztget az exdrogos” bejegyzésre

  1. Tamási Juli szerint:

    Na, épp most néztem ezt a dokumentumfilmet: http://pestylaszlo.com/filmek_hun.php?video=budapest_vegallomas.flv
    Elképesztõ…

Itt lehet hozzászólni !