Tavaszra fel! Tavaszi munkák Csepelen

Csepeli Városgazda

A Csepeli Városgazda Zrt. folyamatosan kezeli és gondozza az önkormányzat tulajdonában lévő 2.500.000 m2 nagyságú zöldterületet, valamint a közel 100.000 darabos faállományt.

A kertészek fontos feladatnak tartják, a parkok közterületek rendezését és felújítását. 

Cserjemetszés:

A Városgazda Zrt. munkatársai cserjemetszéseket és fatelepítéseket végeznek októbertől – áprilisig. A metszési munkákat több szempont alapján végzik, figyelembe veszik a növény fajtáját, állapotát, elhelyezkedését, valamint a lakossági kéréseket és a közbiztonságot is. Ez a tevékenység egy külső szemlélő számára drasztikus beavatkozásnak tűnhet, de a kertészek pontosan tudják, hogy a növények a visszavágást hosszútávon meghálálják. A fenntartó metszés során a szakemberek eltávolítják a sérült, beteg és elöregedett növényi részeket, ezáltal a növény megfiatalodik, és egészségesebb növekedést produkál. A rendszeresen ápolt, nyírt sövények esetében elegendő a kisebb mértékű metszés, azonban az idősebb, felkopaszodott, megritkult sövények, bokrok erőteljesebb visszavágása, ifjítása elengedhetetlen a megfelelő színvonalú zöldterület fenntartáshoz.

Faültetés

A Városgazda Zrt. célja az ápolt, rendezett parkok, közösségi terek, sétányok, egyszóval olyan zöldterületek létrehozása, melyek a lakosság számára élhetőbb, élvezhetőbb környezetet biztosítanak. Ennek érdekében az elmúlt években több ezer díszfát telepítettek, melyek öntözéséről, metszéséről, kapálásáról szintén a Városgazda munkatársai gondoskodnak. A faültetések, pótlások jelenleg is zajlanak a kerületben.

Faápolási munkák

Faápolási munkálatokkal egész évben foglalkoznak a szakemberek. Fajtától, állapottól és elhelyezkedéstől függően szükséges a közterületi fák időszakos ifjítása és metszése. Általában a lombos fák ápolási munkái a gallyazás, az ifjítás, az odúkezelés, valamint a növényvédelmi munkák. Indokolt esetben, hatósági határozattal fakivágást is végezhetnek a szakemberek. A hosszú távú elképzelések között szerepel a nyárfák fokozatos cseréje, hogy minél kevesebb allergén terhelést kapjon a lakosság.

Zöldterülettel kapcsolatos észrevételeiket, kérdéseiket a www.varosgazda.eu vagyinfo@varosgazda.eu email címre várjuk, de előre egyeztetett időpontban szakembereink személyesen is válaszolnak a kérdésekre és kertészeti tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

 

8 hozzászólás “Tavaszra fel! Tavaszi munkák Csepelen” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    A kertvárosi részeken,a járdák és az úttest közötti zöldfelületen lévő fák leveleit MIÉRT????? a lakóknak kell egyrészt bezsákolni???,másrészt,és főképpen!! miért kell fizetni a zsákokért?
    Éppen elég összetakarítani az egész ház előtti szakaszt.Mert akkor az bizony a ” mi” területünk.
    Roppant érdekes a szisztéma…..,ha szemét,levél,hó,-és egyebek,akkor a mi feladatunk,ha HÁROM téglát leteszünk,akkor azonnal fizetnünk kell,mert akkor hirtelen!!!! már nem a mi területünk….,akkor bérlet díjat!!?? kell fizetnünk.
    Hogy is van ez?
    Tegyünk már rendet itt is!

  2. kilgore trout szerint:

    Egyszer megkerestük a Városgazdát azzal, hogy a dolgozóik a Királymajori részen pöfékelnek, kaszinóznak, mindent csinálnak csak dolgozni ne kelljen. Azt a választ kaptuk, hogy ennyi pénzért sajnos csak ilyen embereket kapnak.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    A mai napon is itt “szórakoztak”, igaz meló után.
    Tudtommal közterületen nem lehet kannást inni.

  4. Nagyapó szerint:

    Nyugalom eetásak! Azok mind szoci szavazók! Kár lenne csökkenteni a tábort.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. felix szerint:

    A fidesz szavazók Ibizára járnak.munka helyett.

  6. Orsós Rodrigó szerint:

    Trottyos!
    Maga is kannást vedel, ezek szerint ön is szoci szavazó?

  7. felix szerint:

    Tudnám szégyenli.

  8. kispajtás szerint:

    kilgore trout nem kéne úgy beállítani magad, mintha külföldön lennél, egyébként gratulálok a játékodhoz, de azért időnként elég szenya stílusban nyomod

Itt lehet hozzászólni !