A csepeli kettős gyilkosság filmje a II. Magyar Filmhéten

Csepel.hu

magyar-filmhet-1024x576

A II. Magyar Filmhét versenyprogramjában is bemutatják a Csepeli kettős gyilkosság – hatalmat mindenáron című dokumentumfilmet, miután az alkotást beválogatták az elmúlt két esztendő legjobb dokumentumfilmjei közé. A filmhét március 1-től 6-ig tart, a filmeket a Cinema City MOM Park termeiben vetítik le. A különféle kategóriákban több mint száz alkotás versenyez. A csepeli kettős gyilkosság filmjét március 2-án 12 óra 50 perckor mutatják be. Az érdeklődők a helyszínen válthatnak rá jegyet.  

A dokumentumfilm a 2009. január 7-én Csepelen történt iskolai kettős gyilkosság eseményeit dolgozta fel. Az alkotás díszbemutatóját tavaly április 27-én az Uránia Filmszínházban láthatta a közönség telt ház előtt, döbbent csendben. A Duna Televízió szeptember 7-én tűzte műsorára egy késő esti időpontban, mivel a megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánlják.

Az alkotás tavaly december 12-én a portré-dokumentum kategóriában harmadik helyezést ért el a negyedik alkalommal meghirdetett Rádiós és Kamera Korrektúra, a Hangok és Képek versenyében. Méltatásában kiemelték a hitelességét, meggyőző erejét, a történet kibontásának lendületes megvalósítását, színvonalas képi világát.

A 2. Magyar Filmhét nyitó ünnepségén, február 29-én 19 órakor vetítik le a Saul fia című Oscar-díjra jelölt filmet az Uránia Filmszínházban. A már több díjjal kitüntetett filmet versenyen kívül mutatják be. A filmhét záró ünnepségét és a díjkiosztó gálát március 6-án este fél hétkor rendezik meg a Nemzeti Színházban.

Csepel.hu

14 hozzászólás “A csepeli kettős gyilkosság filmje a II. Magyar Filmhéten” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Lesz film a dunaújvárosi fideszes gyilkosról is?

  2. felix szerint:

    Először az EU.-s pénzek lenyúlása című oktató filmet mutatják ba.
    Narrátor nagyapó.

  3. Orsós Rodrigó szerint:

    Vetítik továbbá:
    Keresztapa IV.- Don Vittorio és barátai csodálatos gazdagodása,
    avagy a szegényre lopott ország c. filmet. 18 éven felülieknek.

  4. Tarjányi László szerint:

    2008-ban Nagyapó még máshogy látta Magyarországot! Akkor még nem akarta hogy a jogász-maffia vezesse az országot! Ma meg tolja a szekerüket, s ma már nemcsak a tanácsadói pénzeket lopják el! Nagyapó, miért is van Borbély Lénárdnak 17 tanácsadója? Miért tanácsnok az összes fideszes képviselő egy kivételével, az meg bizottsági elnök? Dől a lé? Jobban élünk mint négy éve?

    http://csepel.info/?p=2833#comment-8971 “Több mint egymilliárdért kért tanácsot a BKV – olcsóbb lesz autóval közlekedni”

    Nagyapó szerint:

    2008. november 06., csütörtök – 21:21

    Szinte mindegyik hozzászólóval egyetértek. A másik oldalról, viszont ismerem a BKV műszaki gárdáját. Kitűnő, jól képzett mérnökök. Mindent meg tudnak oldani.
    Ellenben mennél több a beruházás, annál több a lenyúlható pénz.
    Jó lenne, ha nem humán értelmiség döntene az ország sorsáról.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! 2008-as írásomat most is vállalom. A Tátra villamosok felújításán együtt dolgoztunk a BKV szakembereivel. A műszaki feladatot megoldották, pedig egyetlen humán értelmiségi sem volt közöttük.
    Egy eszes parasztgyerek tudhatná, mi a különbség a humán értelmiség és a jogászok között. Talán a halmazok segítenek. (egész halmaz, rész halmaz, stb.)
    Ha nem vette volna észre a 3 bizottsági elnök közül egy MSZP-s, és egy Jobbikos. Nekik is dől a lé?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Nagyapó szerint:

    „Akié a föld, azé az ország!” mondják, de a Jobbik és az MSZP feljelentette fel a magyar kormányt az Alkotmánybíróság mellett az EB-nél is a külföldiek földvásárlása ügyében!
    Köszönjük!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Grün Izidor szerint:

    “az Európai Bizottság arra kötelezte a magyar kormányt, hogy szüntessék meg a paksi bővítéssel kapcsolatos iratok általános titkosítását, ugyanis a bizottság szerint ez sérti az információ-szabadságot”
    .
    Ez a Benedek, a kormány ellen dolgozik mint anno a Vezírünk ellenzékben, mikor kérte az ubiós támogatások felfüggesztését mert a komcsik úgyis ellopnék! 😀 😛

    http://888.hu/article-joakaroink-ismet-az-orszag-karaert-dolgoznak

  8. Tarjányi László szerint:

    Nagyapó, Tóth Mihály Németh Szilárdnak is tanácsnoki posztot és jövedelmet biztosított! A Fidesz kinek adott a sajátjain kívül? Arról nem is beszélve, hány tanácsnok volt akkor és ma!
    De még ez is kevés a döntéshez Borbély Lénárdnak, 17 máshová való csókost foglalkoztat tanácsadóként! Miben különbözik ez attól a tanácsadástól, amit bírált 2008-ban? Akkor Medgyessy és Glatz volt a “tanácsadó”, ma meg fideszes csókosok!

  9. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Nyugodtan ajnározza Tóth Mihályt. Nem tudom – jobboldali létemre – hogy Medgyessy és Glatz kutyaütők voltak-e. Azt, hogy mennyi tanácsadó kell, nem tudom eldönteni, de az eszes parasztgyerek sem tudja. Gondolom ennyi kell, mert az Önkormányzat jól működik, Csepel fejlődik, minden ellenzéki összefogás ellenére.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Tarjányi László szerint:

    Nagyapó mérnök létére nem tudja eldönteni hány tanácsadó kell Csepelre, akkor nyilván Borbély Lénárd se tudta! Vagy Németh Szilárd megmondta hány csókosnak kell Csepelen jövedelmet biztosítani, vagy Borbély Lénárd felvette az első tanácsadót, az meg azt tanácsolta, hogy vegye fel még 16 másik haverját is! 😀 😛

  11. felix szerint:

    Nagyapó érdekes ember. Neki nem a szemétség a bűn, hanem annak leleplezése.
    Keresztény logika, vagy csak állkeresztény butaság?

Itt lehet hozzászólni !