Népszavazás lesz a betelepítési kvótáról

Magyar Idők

Népszavazás lesz a betelepítési kvótáról

Népszavazást kezdeményezünk – mondta Orbán Viktor az Országház Delegációs termében tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében bejelentette, hogy a kormány országos népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban.

A kötelező betelepítési kvótákról szóló döntést az országgyűléstől nem lehet elvenni, márpedig mi elvetjük ezt. Aki nemmel szavaz a népszavazáson, az kiáll a magyar kormány mellett, és ellenzi a külföldről érkező migránsok betelepítését – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Forrás: Magyar Idők

48 hozzászólás “Népszavazás lesz a betelepítési kvótáról” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez a “Magyar Idők” valami “new ass”, amit nyalni kell? 🙂
    Mindenhol hír…

    Amúgy nem értem Vezérünket. Egyszer megmondta, hogy “nem”, aláíratta állítólag 2 millió állampolgárral, hogy “nem”, akkor “nem” kell pénzt kidobni népszavazásra.

  2. Grün Izidor szerint:

    Arra a kérdésre, ha eredménytelen lesz a referendum lemond-e azt válaszolta erről még nem tárgyaltak! Emlékszik még valaki: Ha jön az IMF lemondok!
    .
    Ha jól emlékszek ahhoz legalább a szavazók 50%-nak a részvétele és azok 50%-ának+1 szavazat kell!
    Persze, ha nem gányolták át a Tákolmányt.
    Akkor még mindig ott a kérdés mit szól ehhez a zEurópa Unió?! 😀

  3. Lovas szerint:

    Maximális egyetértésem. A kormánynak kell a magyar emberek támogatása.

  4. csapajev szerint:

    Valódi??? népszavazás lesz,vagy az elmebeteg konzultáció??
    Mert NEM mindegy….

  5. Grün Izidor szerint:

    Magyarország Alaptörvénye
    “8. cikk:(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
    d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről”
    Nosza!
    Majd átgányoljuk a Tákolmányt! 😀

  6. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Néhány fogalomnak utána kellene néznie! Pl. Alapokmány, nemzetközi szerződés, humor, hülyéskedés (Hofi humorizált)!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. bagoly szerint:

    Miért kell szavazni arról, hogy kell-e a SZAR ! HÁT NEM KELL ! Egyszer már eldöntöttük !!!

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kiváló alakalom arra is, hogy a tábor bizonyíthassa az ország számára kijelölt jövőt! S a “marovnyikokat” lassan, de biztosan felmorzsolódásra késztesse. Irány az MDF! Megszabta a munkád, folytasd tovább a példát!

  9. Tarjányi László szerint:

    A Nép nem szavazta meg az Alaptörvényt! Így az érvénytelen ránk nézve! A választáson a Nép nem Alkotmányozó Nemzetgyűlést választott! Orbán felhatalmazás nélkül fogadtatta el az Alaptörvényt! A Nép előbb volt mint Orbán, így a jogait nem határozhatja meg Orbán!

    A Nép maga az Állam, s arról népszavaz amiről akar! A Nép jogait senki sem korlátozhatja, arról csak maga a Nép mondhat le önként, de nem fog!

    A nép azt emel fel, akit akar, s azt zavar el, akit akar! A népet nem lehet leváltani!
    Demokrácia = Népuralom!

  10. Bugi szerint:

    Melyik alaptörvényt szavazta meg a nép? A honatyákat választotta meg a nép. Az alaptörvényt ezer emberből jó ha egy ismeri.

  11. kilgore trout szerint:

    Megint nyúlják az ötletet, de sebaj!
    Olvasom a másik cikkben, hogy a Jobbik összeborul a Fidesszel, most akkor mi van? Ki-kivel borul össze?
    Olyan ez az egész csepel info mint valami modernizált Móricz vagy Gogol mű.
    Na de félre a tréfát:
    1. Ki mondta, hogy a kötelező betelepítési kvótát nemzetközi szerződésben határozzák meg?
    2. Miért ne lehetne az Alkotmányból kivenni a nemzetközi szerződésre vonatkozó népszavazási tilalmat? Népfelség? Demokrácia?

  12. Koleszterin szerint:

    Milyen szerencse, hogy “Bugi ” éppen ezerből az egy.:) Én inkább Orwellt vagy Rejtőt olvasok ha van erre időm. Nagyon rá vagy állva a Tarjányira. Inkább gyere tízre zongorát szállítani. Ezt a sok fradi securitys kancsót is befognám de nem bírják a szteroidtól.:)

  13. belekotkot szerint:

    A kormány mai, a menekültkvótáról szóló népszavazási kezdeményezésének egyik szórakoztató fejleménye volt, amikor kiderült, hogy Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője már október elején tudta, hogy egy ilyen népszavazást nem lehet megtartani. Akkor a Jobbik vetette fel a dolgot, Kósa pedig az alábbiakat válaszolta egy sajtótájékoztatón:

    Az ügy nemzetközi szerződésben foglalt jogokat érint, amelyekről az alaptörvény szerint nem lehet referendumot kezdeményezni.

    (Az Alaptörvény szerint nem jogokról, hanem a nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről nem lehet népszavazást tartani, de lehet, hogy rosszul idézték a frakcióvezetőt).
    Ám az Élet nagy mókamester, és ma nem más, mint maga Orbán Viktor jelentette be, hogy ezúttal a kormány kezdeményezi ugyanezt. Természetes, hogy kíváncsiak voltunk, változott-e az eltelt bő négy hónap alatt Kósa Lajos véleménye. Egész délután próbáltuk elérni, és este végre sikerült rábírni egy röviden nyilatkozatra.
    A Fidesz frakcióvezetőjének 2016. február 24-én érvényes véleménye a kvótaügyi népszavazásról:

    Akkori tudomása szerint a Jobbik nem tett konkrét népszavazási kezdeményezést, így ő sem tudhatta pontosan, hogy a párt politikusai mire gondolnak. Ezért nyilatkozta, amit, mert tény, hogy nemzetközi szerződést érintő ügyben nem lehet népszavazást tartani.

    Csakhogy!

    A kormány népszavazási kezdeményezése “az uniós jogra vonatkozik”, és szerinte az uniós joggal kapcsolatban a Kúria álláspontja következetes.
    Vagyis a Fidesz frakcióvezetője szerint

    az Európai Unió által Magyarországra kényszerített kötelező menekültkvótáról szóló, a Jobbik által kezdeményezett népszavazás nem az uniós joggal, hanem valami más nemzetközi szerződéssel lett volna kapcsolatos, ezért az alaptörvénybe ütközött volna;
    az Európai Unió által Magyarországra kényszerített kötelező menekültkvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazás az uniós joggal kapcsolatos, ezért nem ütközik az alaptörvénybe.

  14. Nagyapó szerint:

    Koleszterin! Érdekes, nekem azt mondták, hogy kopasz gárdisták voltak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    belekotkot! Ezért kell egy igazságügy miniszter, egy Nemzeti Választási Iroda, egy Kúria, hogy az ilyen kérdéseket eldöntse!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Grün Izidor szerint:

    A finn pénzügyminiszter tanácsadója, Pasi Rajala ezt a kérdést tenné fel egy otthoni népszavazáson:
    “Egyetért ön azzal, hogy Finnország és mások 22 milliárd euró támogatást fizessenek Magyarország strukturális fejlesztésére, 3,45 milliárdot pedig a vidékfejlesztésére?” 😀 😛

  17. Tóth kati szerint:

    T.Tarjányi!Ezt a kormányt anno kétharmaddal megválasztottuk és elvártuk tőlúk,hogy a kommunista alkotmányt átírják.Mi a baj azzal,ha szavazunk arról,hogy kik élhessenek a hazánkban?A mi magyar hazánkban? Ez maga szerint az eu jogköre?Kié ez az ország?De egyébként maga is nyilváníthat véleményt abszolút demokratikusan.Maga kinek a pártján van?Vagy maga is csak egy a hazaáruló liberálkomcsik közül?

  18. Tóth kati szerint:

    T.Grün elvtárs!A Haza nem eladó!

  19. Tarjányi László szerint:

    Tóth Kati! Fordítva! Szerintem a Nép mindenről szavazhat, arról is amit a Fidesz nem akar!
    A Fideszt nem kétharmaddal választották, csak annyi volt a parlamenti mandátumainak aránya! Hazaáruló az aki a földet átjátsza a haverjainak! Mindent vissza! Nemcsak Trianont, hanem mindent amit a Fidesz csókosai megszereztek!

    Én már akkor nemzeti érzelmű hazafi voltam, amikor a fideszesek hazaáruló szélsőliberális kis taknyok voltak, akik 1990. június 4-én kivonultak az országgyűlés ülésterméből, mert egy perces néma felállással kellett volna emlékezni Trianonra!

    Ki kérte meg a Fideszt hogy írja át az alkotmányt mások megkérdezése nélkül! Nehogy már a taknyos MSZMP-párttitkárok taknyos KISZ-titkár gyerekei írjanak nekem, kulákivadéknak új alkotmányt! Volt nekünk egy ezeréves jogrendszerünk, miért nem azt állították vissza?

    Visszaállították a Kossuth-teret az 1944. március 19-ét megelőző állapotba, akkor miért nem állították vissza a jogrendszert is? Azért mert akkor nem tömhették volna meg a zsebüket!
    Régen mindenki a saját zsebe terhére politizált, a képviselőknek nem járt fizetés! Mindenki a saját pőolgári foglalkozásából élt! Sőt megtisztelő volt nagyadózónak, virilistának lenni! Azokat a nép tisztelte, mert az ő adójukból építették például az iskolákat, utakat!

    Ma a politikai osztály mindent ellop, legyen az trafik, állami föld, közmegrendelés, kaszinókoncesszió, uniós pénz! Mire büszke Ön Tóth Kati?

    A Nép nem szavazta meg az Alaptörvényt! Így az érvénytelen ránk nézve! A választáson a Nép nem Alkotmányozó Nemzetgyűlést választott! Orbán felhatalmazás nélkül fogadtatta el az Alaptörvényt! A Nép előbb volt mint Orbán, így a jogait nem határozhatja meg Orbán!

    A Nép maga az Állam, s arról népszavaz amiről akar! A Nép jogait senki sem korlátozhatja, arról csak maga a Nép mondhat le önként, de nem fog!

    A nép azt emel fel, akit akar, s azt zavar el, akit akar! A népet nem lehet leváltani!
    Demokrácia = Népuralom!

  20. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Léhmann Viktor felveszi még tiszteletdíját??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Tarjányi László szerint:

    Mi közöm hozzá, kérdezd meg tőle!

  22. robi szerint:

    Mit szólna nagyapó, ha a “köztiszteletben” álló asszony – egy kopasz mentes délutánon – esetleg arról panaszkodna. hogy alkalmi látogatói esetleg rábeszélték, hogy vonja vissza beadványát?

  23. fghfjhgkjhk szerint:

    “Tóth kati szerint:
    2016. február 25., csütörtök – 21:01
    T.Grün elvtárs!A Haza nem eladó!”

    Nem, ugye? Termőföldek? Mond valamit? Siralmas…
    “elegem van hogy hülyének néznek,
    elegem van, hogy hülyéket nézek…”
    by: deniz

  24. Kéry Tiborné szerint:

    Trócsányi: A kérdés nem ütközik nemzetközi jogba.

    Tisztelt Tarjányi úr Ön itt a nagyon sokoldalúan tájékozott megmondó ember, (ami tetszik, hogy senkit nem sért meg, és kultúráltan válaszol, javára legyen mondva !) aki kritizálja, véleményezi a jelenlegi kormányt és miniszterelnökünket és rájuk olvassa a hibákat.
    Kíváncsi lennék azért a korrekt véleményére, hogy az előző baloldali kormányoknál is látta a sok hibát, a sok meggazdagodó baráti zsebet, (pl.paksi atomerőművet hányan fejték milliócskákkal ?) (vagy Simon Gábor külföldi bankokban eldugott milliócskái honnan vannak ?) a potom pénzekért juttatott ingatlanokat, szakszervezeti üdülőket hányan kaptak ?

  25. Bugi szerint:

    Tarjányi sértett ember, attól ilyen mérges, hogy nem kapott pénzt a Fidesztől egy olyan ötletért, amiért nem is kért pénzt.

  26. Nagyapó szerint:

    Ezek a komcsik nemcsak a beadást tolják el, még kifogásolni sem tudnak. “Érdemi vizsgálatra alkalmatlannak tartotta és ezért elutasította a Nemzeti Választási Bizottság Lukács Zoltán MSZP-s politikusnak a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél kedden történtek miatt benyújtott kifogását a testület pénteki ülésén.”
    Röhögnöm kell!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. felix szerint:

    Senki sem várta, hogy érdemben foglalkozni fognak vele.

  28. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Azért kérdeztem, hogy “Léhmann Viktor felveszi még tiszteletdíját??”, mert a Jobbik fennen hirdeti a tiszta kezek politikáját! Állítólag Lehmann migrált Svájcba és még mindig kell neki a magyar adófizetők pénze?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Grün Izidor szerint:

    Mi ez a figyelmetlenség?! Szokatlan az Infó-tól! 😀
    .
    “Lányokat zaklattak afgán állampolgárságú férfiak Kielben, és ellenálltak a velük szemben intézkedő rendőröknek – közölte pénteken a németországi város rendőrkapitánysága.”
    .
    http://www.atv.hu/kulfold/20160226-afgan-migransok-molesztaltak-tinedzser-lanyokat

  30. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó!
    G. Roland még kap pénzt?
    Tudja a dunaújvárosi történet.

  31. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    hogyne kapna!
    A fityesz jelmondata: “Senkit nem hagyunk az út mellett!” 😀

  32. Nagyapó szerint:

    Betühalmaz! G.Roland Fidesz tagságát a bírósági ítéletig felfüggesztették. Így korrekt.
    A tiszteletdíj a dunaújvárosi önkori dolga, kérdezze az ottani Jobbikot!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Tisztelt fghfjhgkjhk, Grün Izidor ! Csak egy kis tájékoztatásképpen írom, hogy a Gyurcsány kormány idején egy nagy reprezentatív szakszervezet elnöke mellett dolgoztam 10 évig, (ő még most is ott van!) az elnök úr min. 5 helyről kapott tisztelet díjat, amiért a kisuját sem kellett megmozdítania, ja bocs csak egy-egy jegyzőkönyvet kellett aláírnia nagy ritkán, amit megküldtek neki, és dőlt a pénz ! Neki is voltak bőven irigyei !

  34. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Gondolom ezt az idézetet sem tudja honnan van, mint ahogy az “elvtársak segítsétek a lebukottakat” sem tudta, csak lehet hülyéskedni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Speciel ezt is tudom honnan van!
    Nem Kossuth díjas költőnktől, Vezíred mondta a devizásoknak videón 0:57-kor! 😀

  36. felix szerint:

    “A tiszteletdíj a dunaújvárosi önkori dolga, kérdezze az ottani Jobbikot!”
    Logikus.
    Nem az önkormányzatot kell kérdezni a saját dolgában, hanem az egyetlen jobbikos képviselőt.
    Kannás bor logika.

  37. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Kéry Tiborné! Gondolom nem olvasta a csepeli Jobbik vezetőjéről szóló bejegyzésnél a hozzászólásomat, ezért bemásolom ide a szoci bűnözésre vonatkozó gondolatomat.

    “Ilyen pofátlan rablás még nem volt ebben az országban! A szocik is loptak, de egyénileg! Nem hálózatot alkotva! Alkalom szüli a tolvajt, tartja a magyar mondás. A szocik éltek ezzel a lehetőséggel, ki ahol volt! Mint annak idején az átkosban, volt aki a 6-os csavart vitte haza, más meg a géppapírt.

    A Fidesz más, náluk nem az alkalom szüli a tolvajt, HANEM A TOLVAJ AZ ALKALMAT!
    A TÖRVÉNYT VÁLTOZTATTÁK MEG ÚGY HOGY HOZZÁFÉRJENEK A KÖZMEGRENDELÉSEKHEZ, AZ UNIÓS PÉNZEKHEZ, A TRAFIKOKHOZ, AZ ÁLLAMI FÖLDEKHEZ, A KASZINÓKHOZ, ÁRULHATTÁK A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKET MILLIÁRDOS HASZONNAL, STB.

    Ráadásul megdöntötték a demokratikus államrendet az Alaptörvényükkel meg a választási törvényükkel! Ami ma van azt parlamenti diktatúrának hívják!”

    Ilyen egyszerű a különbség! A Fidesznél nem az alkalom szüli a tolvajt, hanem a tolvaj az alkalmat, méghozzá törvénykezéssel!

    A szocik egyszerű lelkek, fogják ami a közelükben van! Ez a beállítódás ismert és általános amióta az ember túllépett a napi szükséglet kielégítésén, s a jövőbe néz. Ezt hívják vadászó-gyűjtögető életmódnak! Ennek a mai változata a “megélhetési bűnözés”!

    A Fidesz új minőséget teremtett, először törvényt hoz a legális elsajátításhoz, s csak aztán viszi amit megkívánt! Földrablás, trafikmutyi, kaszinóengedély, uniós pénzek csókosoknak kiosztott kerettel, stb.

    Csak egy baj van, a törvényeknek a közerkölcsöt kell követniük, márpedig a lakosság nem látja jogszerűnek, a Fidesz törvényeit nem sértő harácsolást!

  38. Koleszterin szerint:

    Tarjányi László ez sajnos hibátlan volt. Kérynéék a mi lakóközösségünkben laktak és a férjében ritka antipatikus embert ismertünk meg.Hála ég elköltöztek innen. Igaz az általa kedvelt párt jól táplált tagjainak a nagy részére is igaz az érzéketlenség. lefelé nem tárgyalnak csak amit a nagy vezír engedélyez. Bocsánatot kérek a Csepeliektől, hogy eddig őket támogattam. Ez többet nem fordul elő!

  39. Nagyapó szerint:

    Szélsőséges bal-jobb ellenzék! Csepelen “eltűnt” 11 MFt és még “lett” 2 MFt hiány 2014-re. Jelenleg 1 MFt a mérleg pozitív oldalán! Akkor ki lopott!! Ugyanez van országos szinten is (kivéve Salgótarján)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  40. Kéry Tiborné szerint:

    Koleszterinnek: Gratulálni tudok, hogy így ilyen jellemesen, gerincesen mond véleményt rólam és a férjemről az anonim név mögött ! Szerencsére sokan nem osztoznak az ön véleményében az elköltözésünkről, nem mintha különösebben érdekelne bárki véleménye is. Közel 25 évig tisztességgel és gondoskodással voltunk mint a lépcsőházunk földszinti lakói takarítottunk, kertet gondoztunk, havat lapátoltunk nagyon sokszor mások helyett is éveken keresztül, akik a fülük botját és a kisujukat sem mozdították a tisztaságért, környezetünk kultúráltságáért.
    Valakinek a párt hovatartozása senkire nem tartozik és mindenkinek szuverén joga és illik azt tiszteletben tartani, Önnek is a mienket !
    Tisztelt Tarjányi Úr ! Köszönöm a válaszát, de sajnos nem tudott meggyőzni sok tekintetben a mult idők hibái tekintetében, sajnos kézzel fogható rossz tapasztalataim vannak.

  41. Koleszterin szerint:

    Kedves Kéryné! Önről nem mondtam és nem mondhattam negatív véleményt mert ön pozitívan ügyködött ami sajnos a férjéről nem volt elmondható. Ön úgy látszik annyit értett meg az egészből amennyit akart.

  42. Koleszterin szerint:

    Az egyszerűség kedvéért: Baromira örültünk, hogy a férje a másik gyöngyszemmel együtt elköltözött!

  43. Kéry Tiborné szerint:

    Koleszterin: Az anonim gerinces, jellemes ember véleményére nem vagyok kíváncsi a férjemmel kapcsolatban, és megkérem felejtsen el bennünket és tartsa meg a véleményét magának, önt senki nem kérdezte, és főleg ne személyeskedjen egy ilyen nyilvános fórumon.

  44. Koleszterin szerint:

    Kedves Kéryné! Az ön által buzgón támogatottak is legtöbbször nem saját néven írnak mint a másik oldal képviselői sem. Ha bemásolná esetleg a férje néhány feljelentését a többséggel szemben azt megköszönném.:)

  45. Kéry Tiborné szerint:

    Koleszterin: A férjem semmilyen közösséget nem jelentett fel, miről beszél, ha önnek van erről konkrét példája ön másolja be nekem, mert én nem tudok róla. Nyomatékosan kértem önt hagyjon fel a személyeskedésével, a férjem sértegetésével.
    Ön ezek szerint anonim név mögött meri csak leírni a gerinces, és jellemes véleményét, amiért csak gratulálni tudok, nagy jellemre vall, mert mások is ezt merik csak tenni, ők sem külömbek, akik nem merik a saját nevükkel vállalni az ide leírtakat és véleményüket !

Itt lehet hozzászólni !