Hétfőn 19 fok is lehet

A hétvégére visszatér a tél

Origo

Hétfőn 19 fok is lehet

Tavaszias, napos idővel indul a hét, de csütörtökön már havas esőre, a hegyekben pedig havazásra lehet számítani. 

Hétfőn túlnyomóan napos idő lesz, legfeljebb eleinte lehetnek felhősebb, északnyugaton foltokban ködös tájak, illetve a délután megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti néhol a napsütést – írja a Met.hu. Csapadék nem valószínű.

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 8 fok között alakul,a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 19 fok között valószínű.

Kedden már nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen valószínű eső, zápor.

A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

A hétvégére visszatér a tél

Szerdán reggel még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, és naposra fordul az idő. A déli órákig a déli és keleti országrészben még többfelé valószínű eső, zápor, majd legfeljebb futó zápor alakulhat ki néhol.

Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik,helyenként átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön délután délnyugat felől több helyen valószínű eső,a magasabb helyeken havas eső, hó is lehet.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Szombaton is marad a változóan felhős idő, helyenként kisebb eső, havas eső, a hegyekben pedig havazás is lehet.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !