Folytatódott a csepeli lakásmutyi per

“Eszét vesztette” a korábbi polgármester

Csepel.hu, Csepel.info

Szenteczky_Janos01

Szerdán ismét bíróság elé állt a négy bűncselekmény miatt első fokon már elítélt Szenteczky János – értesült a Csepel.hu. Az MSZP fővárosi alelnöke, a helyi MSZP elnöke és frakcióvezetője a csepeli lakásmutyi ügyként híressé vált bűncselekmény-sorozat egyik vádlottja. A Csepel.info úgy tudja, hogy a tárgyalás szerdán délelőtt Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester tanúvallomásával kezdődött – a politikusnál azonban idült amnézia léphetett fel, mert nem tudott értékelhető információt mondani.

A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. Vagyis a rendőrkapitány és a többi jó körülmények között élő kiválasztott esélytelenek lettek volna. A lakásokat közpénzből fel is újították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek. A kiutalásokról szóló legfontosabb dokumentumok jelentős része ez után eltűnt a vagyonkezelő cégtől – még Szenteczky János vezérigazgatóságának idején.

A felújított szociális lakásokat az érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár töredékéért megvehették. Megvették, majd el is adták azokat – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Külön része a pernek, hogy a felújításokat magasan a piaci áron felül, sok esetben fiktív számlákkal igazolták. Az önkormányzat így minden egyes szociális lakáson több millió forintot, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális körülmények közötti élet lehetőségét veszítették el.

A volt polgármester nem emlékszik

A Csepel.info úgy tudja, hogy szerdán délelőtt Tóth Mihály korábbi polgármestert is meghallgatta a bíróság. Információink szerint az MSZP-s politikus a nevét még tudta, de arra már alig emlékezett abból, ami polgármestersége idején a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt-nél történt.

Tóth Mihály_cs

Jóformán csak a nevére emlékezett

Pedig sok kérdés merült fel a “mutyilakásokkal” kapcsolatban: Szenteczky ugyanis biztosan nem egymaga döntött a kivételezettek személyéről. Sokakat érdekelne az is, hogy milyen ellentételezést kértek a titokban mutyilakáshoz jutó kivételezettektől, többek között a korábbi rendőrkapitánytól.

A múltat végképp eltörölnék

Aligha van olyan pártszervezet, amelynek olyan hosszú bűnlajstroma lenne, mint a csepeli szocialistáknak. Egyik képviselőjüket pedofília miatt ítélték börtönbüntetésre. G. Gábort, aki 16 évig volt a párt helyi politikusa, azért zárta ki a Budapesti Ügyvédi Kamara, mert megkárosította egyik idős, szív- és cukorbeteg ügyfelét. Deme Gábor – aki szintén a csepeli MSZP frakció tagja volt – emberölés és sikkasztás miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést.

Takács Krisztiánt, aki jelenleg is MSZP-s képviselő, magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték eddig el. Ellene sikkasztás vádjával folyik bírósági eljárás. Szenteczky János eddig a duplázásokkal emelkedett ki az egyébként is erős mezőnyből: őt az elmúlt hónapokban két rendbeli hűtlen kezelésért és két rendbeli becsületsértésért ítélték el.

Horváth Szenteczky Szabó 01

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa (középen) láthatóan jól kijön a négy bűncselekményben már bűnösnek ítélt Szenteczkyvel

Nem csoda ezek után, hogy a csepeli MSZP igyekszik koncepciós perek következményeként beállítani a politikusaikat rendre sújtó elmarasztaló ítéleteket. A párt emellett olyan új arcokat próbál előretolni, akiket még nem ítéltek el bűncselekmények miatt. Az információink szerint Pesterzsébeten lakó Takács Mónika az egyik ilyen felfedezett, akit az országgyűlési vagy az önkormányzati választásokon akarnak előre tolni. Úgy tűnik, hogy Szenteczky egyelőre elfogadta a Gyulán lakó Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselővel való politikai közösséget is – az egyébként mindenhol korrupciót látó Szabó pedig hallgat Szenteczky bűncselekményeiről.

Csepel.info, Csepel.hu

43 hozzászólás “Folytatódott a csepeli lakásmutyi per” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Megjöttél Janikém!
    Már hiányoztál Németh Szilárd a csepeli szellemóriás, pipogya Lénárd és a hétpróbás bűnöző Gyurcsány közül!
    Frissíteni kell időnként mert lanyhul a zérdeklődés az ifó iránt! 😀 😛

  2. felix szerint:

    A kamarából kizárt ügyvédből még lehet akár államtitkár is.
    A többi ügynek meg várjuk meg a végét.

  3. Grün Izidor szerint:

    Bocsáss meg ősz fejemnek!
    De kihagytam Szabó Szabolcsot Csepel-Soroksár többséggel megválasztott (jelenleg is gyulai lakos de Csepelen élő) országgyűlési képviselőjét, akivel már négyszeres bűnösnek elítélésed előtt is szemmel láthatóan jól kijöttél! 😀 😛

  4. Lovas szerint:

    Börtönbe megy vagy polgármester jelölt lesz az “érdemeiért”?

  5. Lovas szerint:

    Misi demenciában szenved? Szerintem nem. Szerintem nem mer beszélni, mert akkor menne Deme mellé a dutyiba az egész csepeli MSZP.

  6. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Misi nem demenciában, hanem idült amnéziában szenved!
    Persze lehet, hogy a cikkíró “időzített”-et akart írni csak elvétette?! 😀 😛

  7. Orsós Rodrigó szerint:

    Ha lakásmutyi akkor arRogáns Tóni a mindent vivő, úgy is hívják mutyikirály!
    Jani ipari tanonc lehet csak fidesznyikék árnyékában!

  8. felix szerint:

    Orsós Rodrigó!
    Gábor viszont jó eséllyel pályázhatna Orbánnál kormányzati tisztségre.

  9. Bugi szerint:

    Kár a terelésért Felix. Csepelről van szó, és bűnözőkről. Legalábbis Szenteczkyt már négy bűncselekményben mondta ki a bíróság, van egy pedofilotok vagy kettő pedofil-bűncselekménnyel, a Takács egy magánokirat-hamisítással és sikkasztás vádjával, Deme egy gyilkossággal és sikkasztással, az ügyvéd elvtárs elvette a kuncsft pénzét stb.

    Csak egy olyan helyet mutass ebben az országban, ahol ennyi bűncselekményt össze tudott szedni egy pártszervezet (nem rágalmat, bűncselekményt)!

  10. Tarjányi László szerint:

    Utána kellene nézni az összes uniós pénzből megvalósított beruházásnak! Ahogy Hadházy Ákos elmondta, egy cég megkereste a szekszárdi önkormányzatot hogy neki uniós pénzekre kerete van. Felújítja az óvodát, amelyet 60 Milliós bekerülési összeggel kívántak felújítani, a keretet felemelik 120 Millióra, s abból visszaadják az önkormányzat önrészét. A feltétel, hogy ők végezhetik a munkát, ha nem felel meg, mennek egy várossal odébb az uniós keretükkel együtt!
    Ez még akkor kezdődött, amikor Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő volt!

    A szép az benne, hogy jelenleg LMP-s Hadházy Ákost meggyanúsították bűnpártolással, holott a többi fideszes képviselő és a fideszes polgármester sem tett feljelentést!

    Vajon Csepelen újított-e fel óvodát a szóbanforgó cég, hiszen itt volt 260 Milliós óvodafelújítás is?

    Bűnpártolást követ-e el minden önkormányzati és országgyűlési képviselő és polgármester, akinek ilyen esetről tudomása van?

    Én nem tudom, mert én egy egyszerű csepeli lakos vagyok! És Önök kedves képviselő uraim?

  11. hajaj szerint:

    Tegnap jutott tudomásomra:
    TISZTELT TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER ÚR!
    “Tekintélyes Bíróság Ítélete” kellett Bp.-en, hogy két kiskorú gyerek és apjuk elleni többszöri gyilkossági kísérletek tovább folytatódhassanak!!!! Tegnapi ítélet!!! Arra nem képes, vagy nem akar, vagy “belenyúltak” a távolságtartási kérelembe. Miről beszélünk? Tragédia a bíróság ítélkezése éveken át!!! Senki semmit nem tesz, én jeleztem!!!
    A Bíróság a kk. elleni, gyilkossági kísérletek elkövetőjét védelmezi, azaz a bűnt!!! Ítélkezésében!!! Ez Magyarország?! Halló illetékesek és hölgyek urak! Tragédia amit a bíróságok megengednek maguknak a “jog dzsungelében.”
    Miközben, talán az ügyészség, talán a rendőrség is nyomoz, (v. nem?) egy éve, s erről tudomása van az ítélkező bíróságnak! Érti ezt valaki? Tisztelet Igazságügyi Miniszter úr?! Sikoly a kk.-k és az apjuk részéről!!!

  12. Tarjányi László szerint:

    A rászoruló Habony Árpád ingyen tarthatta az esküvőjét a Szépművészeti Múzeumban!
    Ez nem mutyi?

  13. Bugi szerint:

    Nem te tartottad ott ingyen az esküvődet? Könnyű ilyet hazudni.

    Szabó Szabolcs viszont úgy tűnik egyre jobban kijön a Szenteczkyvel. Ebből akár politikai frigy is lehet újra, persze most a szerencsétlen Horváth Gyulát kihagyják. Jobb is az édeskettes, mint az édeshármas – legalábbis a politikában.

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    Most komolyan, ez már kit érdekel?
    Aprópénzről van szó.

  15. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Nana!
    Ilyen apró forintokból jön össze az évi kétmilliárdos megtakarítás! 😀 😛

  16. Orsós Rodrigó szerint:

    A maffiajobb bármivel mocskolja az ellenzéket, mindig kiderül, hogy ők annak sokszorásaban sárosak, úgyhogy jobban járnának ha kussolnának amíg a mi pénzünkön élősködnek és urizálnak.

  17. Tarjányi László szerint:

    Bugi te hazudsz! Baán László ma reggel az egyik rádióban ismerte el, hogy ingyen adta az esküvőnek a termeket a Szépművészeti Múzeumban! Sőt ő volt a vőlegény tanúja!

  18. felix szerint:

    Bugi!
    Szerintem Polt után nem egy ilyet l majd mutatni lehet majd mutatni a fideszben.
    Már ott tartunk, hogy egyesek büszkén vallják, hogy korrumpálják a “nagy” embereket.

  19. Lovas szerint:

    Én úgy látom, hogy egy kicsit mindenkinek eltűnt a szeme elől a lényeg: MSZP-s maffia volt Csepelen. Nem csak lebuktak, de most a bíróság is elítéli őket.

    Ezen lehet sírni, lehet nevetni, de lehet mind a kettőt, sőt lehet sírva vigadni is

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  20. Grün Izidor szerint:

    “Baán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatójához méltatlan módon viselkedett. Ott virít az Index címlapján a hír: valóban a Szépművészetiben tartották Habony Árpád lakodalmát, ahogy azt korábban az RTL Klub híradója már rebesgette, és Baán Fiala János műsorában elismerte azt is, hogy a rendezvényért nem kértek bérleti díjat.”
    .
    http://rtl.hu/rtlklub/hirek/habony-arpad-tanuja-volt-a-muzeumigazgato

  21. Grün Izidor szerint:

    Fontos figyelmeztetés az előbb feltett linkhez!
    Bugira és Lovasra infarktust okozó felvételeket is tartalmaz!
    Csak nagykorúak felügyelete mellett tekintsék meg! 😛 😛

  22. Tarjányi László szerint:

    Vakargatni kell az uniós óvodafelújításokat! Lehet hogy ezen buknak meg a fideszes önkormányzatok!

  23. Tarjányi László szerint:

    Éppen most mutatják az RTLKlubon a fideszes haverok által szállított fos ledes közvilágítást azokban a városokban, ahol lecserélték a régi lámpatesteket! NEM SZERETNÉK ILYENEKET LÁTNI CSEPELEN! Fityeszék elégedjenek meg a VEJKÓNAK kifizetett pénzzel, amit a Kisduna-parti lámpákért! Minden fos amit fideszes csinál!

  24. Orsós Rodrigó szerint:

    “Negyedmilliárdért lett sötét és nyomasztó hely Dunaújváros” írja az Index.
    “Hála” a Vejkónak nem olcsó, de legalább rossz. Tipikus fidesz sáfárkodás.

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    Amennyiben viszket, akkor tessék alaposan megvakarni! Nem kell betojni, a bűn az bűn, bárki követte el. Papp Péter ezredes úr tud ebben segíteni.

  26. felix szerint:

    Csak annak viszket aki nem tudja Poltal kenegetni.

  27. felix szerint:

    Csak egy részlet.
    BÚCSÚLEVÉL
    Isten veled édes hazám!
    Ahol két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat habony módjára osztja az észt, ahol barackmagos hazudozó költhet földbirtokosként verseket, ahol olimpiai bajnokot túrhat ki sportszövetségi elnöki székből egy rezsigladiátor, ahol pasaparki pöffeszkedők flangálnak Vuitton táskával a rúdtáncszövetség elnökeként, ahol kollégiumi brancsba verődött egyetemisták munkatapasztalatok nélkül ülnek kormányzati székbe, ott nekem nincs már maradásom.
    Ahol tolvajnépség úgy gyakorol hatalmat, hogy jogi csűrés csavarással bélelt hadovaládás bűvészmutatványokkal kábítja a nagyérdeműt, ahol csókos lakájnyaloncok részesülhetnek érdemtelenül földi javakban, ahol pórázon vezetnek meghurcolva bírói pulpitus elé ügyészi felügyelettel, törvényszéki ítélettel későn jóvátett erkölcsi károsultakat, ahol kizárólag egy volt kormánypárti legfőbb ügyész bírálhatja csak el az irányítása alá tartozók határozatait, ott nekem nincs már maradásom.
    Ahol speciális szakértelmet, egyetemi végzettséget és több nyelv tudását is igénylő megfelelés helyett egy terror-elhárítási szervezet vezetését volt ellenzéki vezető személyi testőrére bízzák, aki főleg a fogjuk meg és tegyük a földre harcképtelenné tétel bűvkörében él, ahol volt állambiztonsági tisztek ki tudja miért belügyi államtitkárok lehetnek, ahol sem Brüsszel, sem Moszkva nem diktálhat nekünk szlogent harsogva Putyinhoz sietnek szerdán, hogy csütörtökön már eligazítva Brüsszelben pávatáncoljanak, ott nekem nincs maradásom.

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    Indulj az útra és vissza se nézz! Új(régi) otthonodban (hazádban) majd rád ragyog a fény.

  29. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas – Gordon!
    “A dunaújvárosi önkormányzat két bizottságának is tagja marad Gál Roland, a gyilkossággal gyanúsított fideszes önkormányzati képviselő.”
    Rendes gyerekek vannak a Fidesznél! Azért nem hagyta a párt az úz szélén, kell a csomagpénz a böriben! 🙂 😛

  30. ebihal szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Miért hiszed, hogy neked több jogod van itt élni, vagy hazádnak nevezni ezt az
    országot?

  31. felix szerint:

    Mert született bunkó.

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    “felix szerint:
    2016. február 18., csütörtök – 10:49
    Csak egy részlet.
    BÚCSÚLEVÉL”

    Te idióta, én csak küldtem neked egy “Elbocsátó, szép üzenetet.” Remélve azt, hogy nem rontod itt tovább a levegőt.

  33. felix szerint:

    Ki a fasz vagy te, hogy elbocsájtókat írogass.
    Ha kiírom, hogy részlet, akkor az intelligensebbek tudják, hogy idézet.
    A hülyébbekre meg nem számítottam.

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    Te idióta, valamit leírtál, egyszer valamit vállalj már el, de te? soha! Teljesen mindegy, hogy részlet, v. idézet, a lényeg benne van, de te idióta már azt sem tudod mit írsz. Teljesen meg vagy zakkkkkanva?
    Látod én is csak egy vers címét írtam, amit te nem is ismerhetsz. De azért értettél belőle valamicskét, mert tudod, hogy hol a helyed. Remélem gyorsan vettél kockás inget, tündökölj benne. Hiszen az idióta vezéred követned kell, minden áron.
    Mondd, te kit választanál? és kinek? Csak ne nekem, mert én nem engedem.
    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Dicséretes az önkritikád.

  36. felix szerint:

    Ne küldözgesd az ajánlatodat mert a szád büdösebb mint amit nyalni akarsz.

  37. Tarjányi László szerint:

    A PATKÓ ELVESZETT

    Vélemény – Tarjányi László, 2016. 01. 17

    Elbocsátó szép üzenet

    Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
    Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
    Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
    Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
    Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

    Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

    A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. A csata elveszett. Az ország elveszett!

    Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!

  38. királyerdei szerint:

    Aha!
    Oszt éjjen a Párt!
    Meg Allah Akbar!

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ahogy olvasgatok, óhatatlanul tudomásomra hozod, hogy tükör előtt álldogálsz.

  40. felix szerint:

    Ez még hozzád képest is nagyon gyenge.
    Óvoda kiscsoport.
    Be is vizelsz?

  41. Tarjányi figyelmébe szerint:

    Tarjányi: “Ahogy Hadházy Ákos elmondta, egy cég megkereste a szekszárdi önkormányzatot hogy neki uniós pénzekre kerete van.”

    Neki legfeljebb ablakkerete van, ha magáncég.
    De sületlenségből megint jeles és Tarjányi ebben éltanuló. 😀

Itt lehet hozzászólni !