Juharfákkal ültették végig a Szabadkikötő utat

Így kell életveszélyesen vezetni

Csepel.info

A fotós a fákat akarta megörökíteni

A Fővárosi Kertészeti Zrt. (Főkert) Acer platanoides Columnare és Acer platanoides Olmstedt fafajtákal ültette végig a Szabadkikötő utat – értesült a Csepel.info. Az előző fasor csonkjai egyelőre a földben maradtak.

Szinte nem múlik el év, hogy – elsősorban az autóvezetők szabálytalanságai miatt – ne volna halálos baleset a Szabadkikötő úton. Lapunk sem volt képes rá, hogy úgy fotózzuk le az új juharfa-sort, hogy legalább egy súlyos szabálysértés ne kerüljön a képsorozatba.

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy április közepéig összesen 197 oszlopos juhart telepítenek, illetve annak kétféle változatát ültetik el a csepeli Szabadkikötő úton. A Csepel.info úgy tudja, hogy a fatelepítéssel máris elkészültek a Főkert munkatársai, az előző fasor csonkjai azonban egyelőre a régi helyükön maradtak. Mint arra talán az olvasóink is emlékeznek, a csonkok abból a szempontból lehetnek veszélyesek, hogy elrothadásukkor vagy kivételükkor maga a HÉV töltése is elmozdulhat.

Az előzés megkezdése: a kocsitól éppen balra egy síremlék is látható

Nem sikerült azonban anélkül lefotóznunk az új fasort, hogy egy szabálytalanság ne került volna a képsorozatba. Mint azt olvasóink is tudják, a Szabadkikötő út ezen szakaszán általában a 70 km/h-s sebességnél is gyorsabban közlekednek az autósok, és gyakoriak a súlyos balesetek. A szabálytalanságok sűrűségéből ítélve mindez sajnos egyáltalán nem meglepő. A képeken látható: az előzést éppen egy síremlékkel egy vonalban, a záróvonal ellenére kezdte meg a kék autó vezetője.

Csepel.info

6 hozzászólás “Juharfákkal ültették végig a Szabadkikötő utat” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Örökre bevonni a jogsiát! Na itt legyen nagy legény a Csepeli rendőrkapitányság!

  2. Jeniszej szerint:

    Maradjunk csak a témánál!
    Nem hittem, hogy sor kerül a faültetésre!
    De mi van a másik oldalon?
    Szemétdomb és elhanyagolt terület. Ez az oldal is Csepel!
    Egy fényképet ez is megérdemelne!

  3. G21 szerint:

    Az ilyet soha nem kapják el, csak azt tudják megbüntetni aki 50 helyett 62-vel megy.

  4. loastman szerint:

    A korrupt rendőrségnek tessék elküldeni az eredeti képeket EXIF-fel együtt!

  5. miska72 szerint:

    lostman, IGEN IGEN!
    A Győzikét is megtudták buntetni!
    Csak egy példa, hogy mukodik! Hát mukodj!

  6. molnár györgy szerint:

    Én már évekkel ezelőtt levélben felszólítottam azt a nagyon buta polgármestert, Tóth Mihályt a lemondásra, de nem reagált rá.Gyűjti a tízmilliókat, még nincs neki elég.A záróvonalat átlépő kék autós jogsiját örökre bevonni, igaza van az előttem szólónak. A csepeli rendőrkapitányt most váltották le, miért is?

Itt lehet hozzászólni !