CO mérgezés a Szent László úton

Csepel.info

co-riasztó1

Bejelzett az orvosi ügyelet szénmonoxid mérője egy Szent László utcai házban szombat délelőtt. Egy ott lakó elmondása szerint egy földszinti lakásból hívták az ügyeletet magas vérnyomással kapcsolatos problémák miatt.

A lakos elmondása szerint az ügyelet érkezésekor a táskán található CO mérő szénmonoxid jelenlétét mutatta ki. A magas vérnyomásos hölgyet a kiérkező mentők a toxikológiára szállították. A Tűzoltók átszellőztették az épületet. Mr.Gabee információi szerint a Gázművek szakemberei is a helyszínen vannak.

11 hozzászólás “CO mérgezés a Szent László úton” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Mi is erre gyanakodtunk..
    Okulásképpen jó lenne tudni, mi okozta a Co jelenlétét.
    A vízmelegítő? Kémény probléma?

  2. Grün Izidor szerint:

    mind_the_gap!
    Majd, ha legközelebb vérnyomás problémához a tűzoltókat hívják ki, azok tudni fogják! 😀

  3. felix szerint:

    Grün Izidor
    Ne humorizálj, inkább ismert el a rezsicsökkentés melléktermékét.

  4. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Csak nem a fityesz alelnökét nevezed a rezsicsökkentés melléktermékének?! 😀

  5. mind_the_gap szerint:

    Nálunk van megbízható co mérő. Mivel hasonló lakásban lakunk, mint ahol a tűzoltók voltak, érdekelne, hogy emberi mulasztás vagy műszaki probléma okozta a bajt.
    Ha már belevonták a politikát: itt jegyezném meg, hogy nonszensz, hogy a szabványra hivatkozva nem engednek új, korszerű gáz vízmelegítőket felszerelni, pedig egy új, modern készülékben van visszaáramlás érzékelő, vagyis ha a szél visszafújja az égésterméket, akkor nem gyullad be. A rezsi/bürokrácia csökkentésbe az ilyen eszetlenséget is fel kéne számolni. A jelenlegi jogszabálynak megfelelést egy lakótelepi lakos nem tudja megengedni magának és a többi lakónak, mert , hogy rendszerszintű, több lakót érintő átalakítást követel meg, lakásonként milliós tétellel.

  6. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Ugyan. Ő egy koptatásra ítélt figura.

  7. felix szerint:

    A táskán található CO mérőre gondoltam.
    Ezért még tudom, hogy mi az érték. 🙂

  8. nagyapó szerint:

    mind_the_gap! Érdekelne az a szabvány, amelyik nem enged új, korszerű gázüzemű vízmelegítőket felszerelni, mert azt a szabványt törölni kell!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Tarjányi László szerint:

    A kormányod hozta, 2016. január 1-től csak kondenzációs berendezéseket szabad telepíteni, még turbósakat sem pedig azok is zárt égésterűek, az égéstermék nem tud a lakásba jutni!
    Az ok, állítólag energiatakarékosság!

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    “gyűjtőkéménybe állandó üzemű, nyílt égésterű tüzelő berendezés nem köthető” vagy valami hasonló a szövegezés. A régi szar megmaradhat.

Itt lehet hozzászólni !