Ilyen lenne a budapesti olimpia

Origo

E_Csepel_Olimpia

Az ígéreteknek megfelelően nem egy gigantomán, az egész fővárost felforgató tervvel álltak elő a 2024-es reménybeli budapesti olimpia szervezői: többnyire meglévő vagy épülő létesítményekre számítanak. A Kvassay-zsilip térsége lenne az egyetlen helyszín, ahol egy új városrész épülne Olimpiai park néven, a közösségi közlekedést is csak itt alakítanák át jelentősen.

Forrás: Origo

35 hozzászólás “Ilyen lenne a budapesti olimpia” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Javaslok a budapesti olimpia programjába egy tipikus ausztrál sportot, A BIRKANYÍRÁST! 😛

    Mi leszünk, magyar állampolgárok, akiket megnyírnak az olimpia költségeinek előteremtésére, a nyertesek meg az építőcégek tulajdonosai, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István, stb.

  2. Tarjányi László szerint:

    “Aki hosszú kormányzásra készül, az először az ellenfeleit lakatja jól, azután a népet, a csókosait a végére hagyja! Copyright Tarjányi László.”

    Orbán pont az ellenkezőjét teszi, 2024 meg messze van! Egy lyukas kétfillérest nem adnék azért hogy Orbán 2024-ben még hatalmon lesz, s így lesz budapesti olimpia! Ezt a NOB döntéshozói is tudják, ezért nem Budapest fogja nyerni a 2024-es olimpia rendezésének jogát!
    Dixi, Tarjányi László.

  3. felix szerint:

    Szóval az olimpia a fideszes polgármestereken kívül + egy szavazatot kapott a fővárosi közgyűlésben.

  4. Orsós Rodrigó szerint:

    A korrupció kormánya sosem a mi érdekeinket nézte, most is így van ez.
    Például csak nézzük meg, hány kórház épült és hány stadion? Mennyit újítottak fel ebből és abból? A prioritással nagy bajok vannak. A fityesz olyan mint a roma pordé aki fukszot vesz szappan helyett.

  5. v39 szerint:

    A HÉV elvétele a csepeliek és csepel-szigetiek Budapestre jutására KATASZTRÓFA lesz.
    Ki kell lépni a kerületek sorából !
    Legyünk önálló város !

  6. ebihal szerint:

    Már bocsánat, de a kilépés mióta gyógyír a hozzánemértésre? A különállás még nem
    garancia arra, értelmes emberek kerüljenek vezető vagy döntési pozícióba.

  7. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Igaza van v39-nek!
    Ha kilépünk nem leszünk Budapest peremkerülete, hanem önálló kisváros, ahonnan jótékonyan javulnak a Budapestre jutás esélyei! 😀

  8. nagyapó szerint:

    “A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés határozatában kimondta: egyetért azzal, hogy Budapest a Magyar Olimpia Bizottsággal (MOB) közösen, az Országgyűlés támogatásával pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogáért.
    .
    Az előterjesztést 25 igen szavazattal, az LMP-s Csárdi Antal ellenében, és a DK-ás Gy. Németh Erzsébet tartózkodása mellett fogadták el. Az indítványt támogatta a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és a PM.”
    Változnak az idők, változik az ellenzék!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. ebihal szerint:

    Talán abban reménykedett, hogy csak a Fideszben vannak hülyék?

  10. Orsós Rodrigó szerint:

    Az ellenzék csak azért támogatta, nehogy azt mondhassák, hogy ezek gáncsolták, mint mi a népszavazást, ezért nem rendezhetjük röf-röf-röf.. az ellenzék tudja, hogy úgysem reális ezért ráhagyta Orbánosra, nehogy megint az Graz-ban kössön ki lenyugtatózva.

  11. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    Óvatosan a fogalmazással! Mit szavaztak meg egyelőre?!
    .
    “a főváros támogatja a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot”
    .
    Nehogy úgy járjunk, mint a Paks II.-vel amikor Vezírünk egy bővítés megvizsgálására hozott törvényt felületesen olvasva elrohant Moszkvába és gyorsan megkötötte az építési és hitelszerződést!
    Ahogy régen egy Gordon nevű észkombájn mondta: Olvasás, szövegértés! 😛 😀

  12. 2084 szerint:

    Jómagam eléggé szkeptikus voltam egy esetleges rendezéssel kapcsolatban, annak ellenére, hogy Csepel ezzel a tervvel csak nyerhet, viszont az, hogy igyekeznénk gazdaságosan, tehát számos vidéki várost bevonni a lebonyolításba, nagyon is üdvözítő.
    Arról nem is beszélve, hogy a fejlesztések végre nem a belvárosban, hanem a Hungária körút mentén valósulnának meg, igaz nem is olyan rég pont az 1-es villamos felújítása is jó döntésnek bizonyult.
    Viszont csak remélni merem, hogy a térség és a Rákóczi híd környéke végre méltó magas házakat kap, mert ezt már az lágymányosi Infopark tervezésénél is elódázták és sajnos ahogy a terveket nézem a legmagasabb épület a környéken maximum a csepeli Lottóház lesz 😀
    Főleg, ha a Vituki irodaházat is lebontják az atlétikai stadion miatt 🙁

    Az egyik legszebb élő példa épp a Közép-Európában rendezett 1972-es müncheni játékok voltak, hiszen az olimpiai parkban felépült TV-torony a város meghatározó jelképévé vált.

  13. szakadár szerint:

    ebihal mondj már egy indokot a budapesti kerületi lét mellett. láttuk mit jelent, semmi jót…

    nézz szét a nagyvilágban – szinte minden világváros úgy működik, hogy a várost magát -amelyik néven az átlag ismeri őket- csak egy kisebb városmag jelenti közigazgatásilag, és a szomszéfságában lévő, vele egybeépült városok közösen alkotják a metropolis egészét. a közös kérdésekben mintegy szindikátusként működnek, de amúgy önállóak.

    jelenleg pl miért fizetik/kompenzálják a csepeli távhőfogyasztók más, olyan kerületekben lévő lakások fogyasztását, ahol nem korszerű fűtőműből látják el távhővel azokat?
    a távhő ára egységes budapesten, pedig csepelen olcsóbb lehetne, lévén egy korszerű erőműtől veszi olcsón a főtáv a hőt, és viszi el 1-2km-re.

    és egyébként egy önálló megyei jogú városi lét részben garancia is arra, hogy a választott vezető igyekezzen jó döntéseket hozni, ha újrázni akar, mert akkor már egyrészt az emberek is másképp állnak a dologhoz – nem főpolgámesterre szavaznak, és nem budapestben gondolkodnak – másrészt a felelős vezetők nem tudnak a fővárosra és a közgyűlésre mutogatni.

    ha egy önálló csepel, mint volt budapesti kerület, budapesttel szorosan egybeépült, de mégis önálló megyei jogú város egyben a megyei székhely betöltéséhez szükséges funkciókat is megkapná, az sokat lendíthetne a dolgon.

    attól, hogy ez megvalósul, a sziget nem fog lejjebb úszni a dunán, nem leszünk vidékiek. ugyanúgy járhat itt BKV, csak az átmenő, közös fenntartású járatoknak a finanszírozásába be kell szállnunk, de akkor lesz is miből.

  14. ebihal szerint:

    2084!
    Véleményem szerint Csepel szinte semmit sem fog nyerni, a fejlesztések megállnak a
    Védgát utca vonalában. A szigetcsúcson történik majd valami, aminek egy részét az
    esemény után elbontják, ennek Csepelnek mint városrésznek a fejlődéséhez édes-
    kevés köze lesz. A másik! Egy foci EB-t vagy VB-t le lehet bonyolítani több helyszínen,
    hisz a döntő a névadó helyszínen zajlik. Szerintem elég hülyén hangzik, ha azt hallom:
    a budapesti olimpia, amit Balatonfüreden tartottunk. Ez is egy vélemény.

  15. felix szerint:

    Már az is elég lenne, ha Csepel nem fázna rá.

  16. ebihal szerint:

    szakadár!
    A nagyvárosok létrejöttéről, várospolitikai vagy városgazdasági alapon akár doktori
    disszertációt lehetne írni. Amit te említesz az az egyik lehetőség. Kíváncsi lennék, hogy ez
    a szindikátusi működés, miképp valósulna meg pl. Buda és Pest viszonylatában?
    Minden ilyen “együttélésnek” vannak prioritásai, melyek valamelyik fél számára
    hátrányosak, minél közelebb vannak egymáshoz, annál több ilyen helyzet adódik.
    Amíg nem volt a Csepeli Erőmű, addig mások kompenzálták a csepeli távfűtést.
    Az önálló státusz semmire sem garancia. Ha belegondolsz abba, hogy a jelenlegi
    vezetésnek semmiféle szakmai kapcsolata nincs sem a városépítéssel, sem a város-
    gazdálkodással, sem pedig a városi léttel kapcsolatos ezernyi témával, pusztán az
    ellenoldal elutasítása tartja őket hatalmon, akkor mitől lennének okosabbak?

  17. Tarjányi László szerint:

    Semmilyen olimpia nem lesz Budapesten! Ez az egész pályázósdi, tervezősdi arról szól, hogy lehetne pár tízmilliárdot kifizetni közpénzből a haveri ingatlanfejlesztő cégeknek a SOHA MEG NEM VALÓSULÓ TERVEKÉRT! Lásd Gyurcsány is kifizetetett tízmilliárdot a Nyugati-pályaudvarnál SOHA MEG NEM VALÓSULT KORMÁNYZATI NEGYED TERVEIÉRT, ELŐKÉSZÜLETEKÉRT, a valóságban meg egyetlen kapavágás nem történt!

    Ez törvényes! Törvényt hoztak a semmiről! Ők nem csalnak, nem lopnak, hiszen mindenről törvény rendelkezik, amit persze ők hoztak a kétharmadukkal!

    A nép meg törölgeti a könnyeit, s nem tudja eldönteni, köpjön vagy nyeljen!

    Dixi et salvavi animam meam. Tarjányi László, vagy ha úgy jobben tetszik, Vátesz!

  18. Jeniszej szerint:

    Végre! A HÉV megszüntetésével megszűnhet Csepel vidékies jellege. Csepel költségei csökkenhetnek a “HÉV” aparát felszámolásával.

  19. én szerint:

    Csepel vidékies jellege akkor szűnik meg, ha az utcánkba egy kiadósabb eső után nem járunk bokáig sárban és végre leaszfaltozzák a királyerdei utcákat.
    A HÉV megszünése véleményem szerint ezen nem fog segíteni, de lehet, hogy én tévedek és a villamos elszívja a vizet.

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szerintem a terv megvalósíthatósága érdekében szorosabban összefogva, a sportágakat felosztva sokkal nagyobb esély lenne az olimpia megrendezésének, ha a V4-ek együtt pályáznának Bp. központtal. A moszkvai olimpiába is keményen beszálltak az akkori KGST tagok.

  21. szakadár szerint:

    ebihal: szerinted most nincs egyeztetés az agglomerációval?

    “a H6 (részleges) és a H7 (teljes szakasz) HÉV-vonalak integrálását a fővárosi villamoshálózatba,”

    ez teljes agyrém. nagyvároskban ilyen távolságról ilyen tömegeket csak nagyvasúti rendszerben lehet közlekedtetni. a villamos alkalmas lenne pl helyi közlekedésre, vagy a szomszédos kerületbe átmenni, de a HÉV villamosra váltása visszafejlődés.

    ma is pl gyorsabb a HÉV, 4/6-os blaha, metró az örsig, mint 148-as és 3-as villamos. felújítás ide vagy oda. lehet egy villamos viszonylata hosszú, de azt jellemzően senki nem használja a teljes szakaszon. ha a HÉV helyén eddig villamos lett volna, akkor most neki lehetne állni egy metró építésének csepelről a belvárosba.
    az a vicc, hogy az etele és délbuda tele volt villamossal, mégis kellett a metró, most meg HÉV helyett akarnak villamost egy csepel – kálvin/astoria viszonylatban? ráadásul egy olyan szaksaszról van szó, ahol jellemzően mindenki a teljes szakaszon utazik, ami más villamos viszonylatra nem jellemző.

  22. szakadár szerint:

    jeniszej:”Végre! A HÉV megszüntetésével megszűnhet Csepel vidékies jellege.”

    ekkora ostobaságot, úristen….

  23. felix szerint:

    Szentendrének is villamos kell a hév helyett, mert addig nem lesz városias.

  24. kerdezo szerint:

    Azért ha jobban megnézzük, teljesen felszámolásra kerülne pl a vituki uszoda, de az FCSM telephelye is útban van. Az Agip kútról nem is beszélve…

  25. nagyapó szerint:

    Véresen komoly viták egy tervezetről. De, ha vita, legyen vita.
    – A H7 helyzete. Amennyiben a jelenlegi formában maradna a HÉV, keresztülvágná az atlétikai stadiont. Megoldás?
    – Amennyiben maradna Hév, milyen menetidő lenne amennyiben megállna az Olimpiai Falunál, sőt az elkótyavetyélt É-i Területen épülő lakótelepnél? A HÉV lakott területen csak lépésben (~17 km/ó) közlekedik.
    – Mi a terve a MÁV-nak, ha átveszi a HÉV-et?
    – Miért gond, ha a 2-es és a 60(61)-es villamos Csepel és a Jászai M.tér, ill Csepel és Hűvösvölgy között közlekedik? Kevesebb átszállás, gyorsabb közlekedés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Grün Izidor szerint:

    “Amennyiben a jelenlegi formában maradna a HÉV, keresztülvágná az atlétikai stadiont. Megoldás?”

    Ahogy a falusi focimeccset megállítja a bíró amíg a hazatérő tehéncsorda átvonul itt is beválna!
    Vagy Gibraltáron lehet lámpás kereszteződés a repülőtér kifutópályája és egy négysávos autóútnál?! 😛 😀

  27. Fogarasi László szerint:

    Nagyapó kérdéseire:
    1. Vigyék arrébb az atlétikai stadiont, vagy süllyesszek alá a járatot. 2. A HÉV azért gyorsabb a városi villamosoknál, mert jórészt zárt pályán halad, ahogy a csepeli HÉV is útvonala 80 %-ban és kevesebb megállója van. A HÉV-nek nem feladata az Olimpiai Falu megközelítése. 3. Kérdésével keresse fel a MÁV-ot. 4. Miféle 60 (61)-es villamosra gondol? Hol van erről szó?
    A közlekedési rendszerről szólván világosan meg kell különböztetni az Olimpia idején működő ideiglenes rendszert, az előtte lévő, illetve az utána megmaradó szisztémától. Igazi probléma, hogy az olimpia ideje alatt miként lehet majd bejutni Csepelről a városba, ha HÉV sem lesz már és a villamos vonal 800 m-en le lesz zárva, amint az az anyag 160. oldalán olvasható, illetve a rajz szürke vonala is mutatja?
    És persze nem csak az olimpiai versenyek idejéről van szó, hanem az építkezés és az előkészítés hosszabb szakaszáról.
    Örvendeznék, ha a kerület vezetője is tisztában lenne ezzel a problémával és elfogadható válasszal szolgálna, netán küzdene a jó megoldásért. De könyörgöm, ne villamospótló buszokról legyen szó!
    Egyébként pedig: az antikommunista rögeszmék sem adnak felmentést a gondolkodás alól!

  28. felix szerint:

    Nagyapó Csepelt is felszámolná az olimpia kedvéért.

  29. ebihal szerint:

    Tekintettel a Kvassay hidak /HÉV és közúti/ magasságára, mivel ezt nem építik át,
    a töltések magassága nem nagyon változtatható. Még abban az esetben is gond, ha
    a maximális emelkedőt alkalmazzák, mert a lejtő vége kb. a szennyvíztisztítóig
    érne, az pedig bőven benne van a tervezett olimpiai faluban..
    Ami biztos, senki nem foglalkozott a Csepel irányából közlekedőkkel, az pedig
    különösen szégyenletes, hogy a kerület polgármestere ezt megszavazta!

  30. Tarjányi László szerint:

    Borbély Lénárdnak ez az első és egyben utolsó polgármesteri ciklusa!

    Magyarországon nem lesz olimpia, mert Orbán nem tud kitartani 2024-ig!
    Különben is elegünk van a Zsarnokból meg a Fidesz-zsarnokságból is!

    A PATKÓ ELVESZETT

    Vélemény – Tarjányi László, 2016. 01. 17

    Elbocsátó szép üzenet

    Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
    Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
    Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
    Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
    Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

    Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

    A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. A csata elveszett. Az ország elveszett!

    Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!

  31. Kovács Attila szerint:

    Tarjányinak és Fogarasinak sajnos igaza van.

  32. Jeniszej szerint:

    Az autóbuszos közösségi közlekedésben érintett agglomerációs települések vezetőivel és országgyűlési képviselővel egyeztetett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára 2016. február 8-án, Gyálon – számol be hétfői közleményében a tárca.

    A megbeszélésen elhangzott, hogy az átvétel az utasoknak nem jelenthet többlet költséget, nem eredményezheti a menetrend romlását. A polgármesterek javasolták, hogy az átvételt követően a FUTÁR tájékoztató és a korszerű jegyértékesítési rendszer maradjon meg.
    Az államtitkár kiemelte, hogy a szentendrei, a gödöllői és a ráckevei HÉV elővárosi vasútként fog üzemelni. Megállapodtak, hogy a minisztérium folyamatosan tájékoztatja a Főváros Agglomeráció Önkormányzati Társaságot.

  33. szakadár szerint:

    ennek mi értelme van? ugyanúgy az állam fizeti, csak másik zsebéből. ettől nem lesz olcsóbb…
    nem mindegy kin keresztül kapja meg a működéshez szükséges forrást a HÉV?

  34. csapajev szerint:

    Unalmas,hasonlóan az előtte lévőhöz.
    Mármint a feltett hír….

  35. kispajtás szerint:

    INDEX 2016.02.10. 08:38

    KAPCSOLÓDÓ CIKKEK (10)
    És Ön venne olimpiarészvényeket?
    Rogán szomszédja most a MOB-tól nyert milliós munkát
    Orbán: Az olimpia össznemzeti ügy
    Adókedvezményt kap az a vállalkozás, amelyik támogatja az olimpiai pályázatot lebonyolító céget – erről szól Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden beadott törvényjavaslata.

Itt lehet hozzászólni !