Tájékoztató a fenyőfák kihelyezéséről és elszállításáról – Az FKF Zrt. közleménye

Fkf.hu, Csepel.info

fenyőfa elszállítás - illusztráció

A kép illusztráció (forrás: infokiskunfelegyhaza.hu)

 

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően Társaságunk szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelnünk, illetve hasznosításukat megoldanunk.

Tapasztalataink szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfa  járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket.

Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudjuk összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről.

A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy az alább, kerületi bontásban felsorolt, több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

A kiszolgált tűlevelűeket először aprítjuk, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítunk fűtési gőzt, és villamos áramot.

Fenyőfa gyűjtőhelyek 2015/2016, 21. kerület:

Völgy u. ltp. (parkoló)
Dunadűlő ltp. – Barcs tér
Árpád u. 31-el szemben
Erdősor u. – Kossuth L. u. sarok
Erdősor u. – Szabadság út (parkoló)
Rákóczi út (iskolaparkoló)
Tejút u. – Jupiter u. sarok
Vízmű ltp. – II. Rákóczi F. út (parkoló)
Szabadság út – Akácfa u. (parkoló)
Szentmiklósi úti ltp. (BUSZ végállomás)
Erdősor u. – Puli sétány (sarok)
Csillagtelep (SZTK parkoló)
Kossuth L. u. (Vasedény parkoló)
Kossuth L. u. – Völgy u. (parkoló)
Táncsics u. – Ady E. út  (parkoló)

fkf.hu

Egyéb fővárosi kerületek gyűjtőhelyeit a fenti linkre kattintva tekinthetik meg.

4 hozzászólás “Tájékoztató a fenyőfák kihelyezéséről és elszállításáról – Az FKF Zrt. közleménye” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    http://csepel.info/?p=46090#comment-260132 “BARÁTOKHOZ ÁRAMLOTT AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁS – AUTÓSZERELŐ VÁLLALKOZÁS IS ÍRT TANULMÁNYT A JOBBIKNAK”
    Tarjányi László szerint:

    2015. december 25., péntek – 19:55

    Kellemes ünnepe van Tiborcz Istvánnak és Rasinak! Két hete ledesítette a szülővárosom, Kiskunfélegyháza közvilágítását csekély 450 Millió Forintért!

  2. Tarjányi figyelmébe szerint:

    Év végére megvalósul a LED-es közvilágítás
    2015.01.12.

    A múlt év őszén benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően városunk 480 millió 740 ezer forint támogatásban részesült, ezáltal több mint 3400 lámpatest LED-es világításra történő cseréje válik lehetővé.

    Ma (január 12-én) tartott sajtótájékoztatóján örömmel jelentette be Csányi József polgármester úr, hogy a lámpatestek korszerűsítése mind a város belterületén, mind külterületen megtörténik ez év végére.

    A múlt év őszén benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően városunk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 480 millió 740 ezer forint támogatásban részesült, ezáltal több mint 3400 lámpatest LED-es világításra történő cseréje válik lehetővé.

    A Polgármester Úr beszámolójában elmondta, hogy a korszerűsítés eredményeként az eddigi 70 millió forintos üzemeltetési költség jelentősen csökken, ez pedig 20-25 millió forint megtakarítást jelent városunknak.

    Mivel a projektet szigorú határidőn belül kellett benyújtani, ezért a lámpaoszlopok számának növelését, új lámpák kihelyezését nem öleli fel, de a már meglévő lámpatestek cseréjét maradéktalanul el tudják végezni a pályázaton nyert összegből.

    A közvilágítás modernizálására vonatkozó projekt 100%-ban támogatott, tehát városunk költségvetését abszolút nem terheli.

    http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/ev-vegere-megvalosul-a-led-es-kozvilagitas-2015-01-12-120606

  3. Tarjányi László szerint:

    És ez mit bizonyít?! Nem Orbán veje, Tiborcz István áll a ledesítés mögött? A várost ugye a Lezsák Sándor fémjelezte Nemzeti Fórum kormányozza, ennek jelöltje volt Csányi József is. Lapátra tették Kapus Krisztiánt? Na és? Nekem nem fáj! Gratulálok a félegyháziaknak a választásukhoz! Lezsákot mindig szimpatikusnak találtam, Antallt viszont utáltam. Lezsákot most is szimpatikusnak találom, most Orbánt utálom! Meg van rá az okom!

    Semmi okom arra, hogy Félegyháza szülötteként bíráljam földijeimet, nekem csupán az nem tetszik hogy Orbán veje tollasodik mindenhol, lakhelyemen, Csepelen is ő ledesítette a Kis-dunapartot. Hajrá karrierista fiatalok, Orbánnak még van három lánya, egyszer majd azok is férjhez mennek!

    Csókoltatom Lezsák Sándort! S csókoltatom Németh Szilárdot is, örülnék neki ha 2018-ban ő lenne a miniszterelnök-jelölt!

  4. Tarjányi László szerint:

    Orbánt ki kellett engesztelni azzal hogy a VEJE, Tiborcz István ledesíthette a közvilágítást 480 Millió Ft-ért Kiskunfélegyházán!

    http://nol.hu/belfold/meddig-lehet-buntetlenul-csinalni-amit-lezsak-sandor-tesz-1491701

    “Azt mondta neki Kapus Krisztián, hogy Lezsák úrék a sok pénzért fordultak szembe a Fidesszel. Mari néni eddig egyedül Kapus Krisztián mögött látta Orbán Viktor urat, Lezsák mellett nem állt ki. (A Kapus-párti médiában lehet is olvasni a fenyegetést, hogy Orbán szerint nem ad pénzt a kormány annak a városnak, ahol nem a Fideszt választják. Kép is van, amelyen Orbán és Kapus egymás mellett állnak de nem friss – Orbán be sem tette a lábát Félegyházára, amióta a Nemzeti Fórum szembe fordult Kapussal, miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen a polgármester hangját vélik felfedezni az őt jól ismerők, amint egy vállalkozótól pénzt követel a megbízás fejében.)

    Amúgy a helybeli jobboldaliak elmondják, ha kellett volna a Fidesz felső vezetésének Kapus, jelölhették volna országgyűlési képviselőnek, elvihették volna miniszternek, államtitkárnak, miniszteri biztosnak. Ment volna örömest bármilyen pozícióba, és szabadultak volna is tőle szívesen – csakhogy annyira Orbán sem szerette, hogy Kiskunfélegyházánál fontosabb dolgot rá mert volna bízni. Minden tisztségből viszont mégsem akarták kihajítani – ahhoz túl sok szolgálatot tett a Fidesznek, és túl sokat is tud a belső ügyekről.”

Itt lehet hozzászólni !