Terrorveszély miatt lefújták a brüsszeli tűzijátékot

Origo

Terrorveszély miatt lefújták a brüsszeli tűzijátékot

Katonák Brüsszelben – már mindennapos látvány

Idén elmarad a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijáték, miután terrorveszély miatt, biztonsági okokból törölték a rendezvényt. Az eseményen tavaly százezres tömeg vett részt.

Biztonsági okokból, a terrorveszély miatt törölték a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijátékot – közölte Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere. Az ünnepség lefújásáról szóló döntést azután jelentették be, hogy a polgármester egyeztetett a belügyminiszterrel. Ilyen helyzetben lehetetlen garantálni, hogy mindenkit ellenőrizzenek. Nem vállalhatjuk ezt a kockázatot” – mondta a városvezető.

Az újévi ünnepséget a tervek szerint a város központjában rendezték volna meg csütörtökön. Tavaly nagyjából százezer ember vett részt a rendezvényen Brüsszelben.

Bizonytalan a helyzet

Charles Michel belga miniszterelnök teljes szolidaritást vállalt Yvan Mayeurrel, és hangsúlyozta, hogy kivételes helyzetről van szó. “Ez kényes és nehéz döntés (…) Mindenki azt szeretné, ha az élet visszatérne a rendes kerékvágásba, a helyzet azonban bizonytalan” – közölte.

A belga titkosszolgálatok hétfő este arra figyelmeztették a hatóságokat, hogy az ünnepek alatt támadás érheti a brüsszeli főteret, a rendőrkapitányságokat és a biztonsági erők tagjait.

Fotó: AFP

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Terrorveszély miatt lefújták a brüsszeli tűzijátékot” bejegyzésre

 1. Grün Izidor szerint:

  “A 300 méter magas, The Address nevű szállodában tűz ütött ki ma este, jelentették a hírügynökségek. ”
  .
  Ott nincs terrorista?!
  .
  http://index.hu/kulfold/2015/12/31/tuz_utott_ki_egy_dubaji_szallodaban_az_ok_ismeretlen/

Itt lehet hozzászólni !