Történelmi esélyt kaphatunk az olimpia megrendezésére

Fidesz.hu

Történelmi esélyt kaphatunk az olimpia megrendezésére

Magyarország és Budapest ma kész megragadni azt a lehetőséget, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) teremtett, azért tudjuk ezt az esélyt megragadni, mert a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mögött széles nemzeti összefogás áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a fennállásának 120 éves évfordulóját ünneplő Magyar Olimpiai Bizottság ünnepi közgyűlésén, kedden.

A 2024-es olimpia rendezésének tervéről a miniszterelnök elmondta, az Országgyűlés 80, a Fővárosi Közgyűlés 90, a MOB tagságának 100 százaléka támogatta, ezért lehet össznemzeti ügynek nevezni. Hozzátette, a magyar kormány ezért mindenben támogatja az olimpiai bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt.

Leszögezte, Magyarország azt vallja, a sport fontosabb bármilyen politikai érdeknél, és ezért sosem válhat politikai küzdelmek színterévé, a magyar kormány is ebben a szellemben támogatja a budapesti olimpiát.
Vitathatatlan, hogy a sport olyan nyelv a magyarok számára, ami hidat jelent a világ többi népéhez. Szavai szerint a magyar olimpiai nemzet, amit az is bizonyít, hogy a legeredményesebb országok között szoktunk végezni, 167 aranyéremmel 206 ország közül 8. helyen szerepelünk az olimpiai éremtáblázatban – hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, Magyarország hálás az olimpikonjainak, ezért ma is támogatja őket. „Nem felejtjük el, hogy voltak olyan nehéz idők, amikor ők tartották a nemzetben a lelket – mondta. Úgy folytatta, az olimpiai eszme a szabadság olyan tiszta formáját képviseli, amely ritka kincs volt itt Közép-Európában.

Az olimpia a tiszta és sportszerű versenyt hirdeti, melyben minden egyes nemzet egyenlő eséllyel indul – mondta. A miniszterelnök elismerését és köszönetét fejezte ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság munkájáért, hogy ezt az elvet nem csak a sportpályákon, hanem az olimpia rendezéséért folytatott versenyen is érvényesíteni.

A NOB által meghirdetett Agenda 2020 programról elmondta, olyan történelmi esély Magyarországnak, amelynek segítségével elérhető közelségbe kerül a MOB álma az olimpiarendezésre.

Kifejtette, az Agenda 2020 pályát nyitott azok előtt az országok előtt, amelyeknek eddig csak minimális esélyük lehetett a hatalmas és erős metropoliszokkal szemben.

Emlékeztetett, 2017-ben vizes-, és cselgáncs világbajnokságot rendezünk; Győr az Európai Ifjúsági Olimpia színhelye lesz; Szeged készül a 2019-es kajak-kenu világbajnokságra; és 2020-ban Budapest lesz a labdarúgó EB egyik házigazdája. Budapestre, mint a magyar siker megtestesítőjére utalt, amit Tarlós István főpolgármester profi edzőként hozott formába.

Budapestet sokszínű, barátságos, toleráns és biztonságos világvárosnak nevezte. A főváros választása egy új régiót is az olimpiák térképére helyezhet – hangsúlyozta, hozzátéve, mi nem csupán egy budapesti, hanem egy közép-európai olimpiát szeretnénk megrendezni. „Egy emberöltővel a béklyók lerázása után egy közép-európai olimpia méltó betetőzése lenne ennek a folyamatnak” – hangsúlyozta. Budapest ezért az egész régió szimbólumaként száll ringbe az olimpia megrendezéséért – zárta szavait.

Forrás: Fidesz.hu

11 hozzászólás “Történelmi esélyt kaphatunk az olimpia megrendezésére” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Magyarország és Budapest ma kész megragadni azt a lehetőséget, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) teremtett”
    .
    A zemberek pedig szeretnék megragadni a népszavazás lehetőségét!
    Hamburg példája lebegjen előttünk! 😀
    .
    http://24.hu/kozelet/2015/12/14/nepszavazas-az-olimpiarol-es-a-varosligetrol-atment/

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Álmodik a nyomor és a sok hülye…

  3. Vazulnéni szerint szerint:

    Szerintem egy emberöltővel az új demokratikus béklyók felvétele után egy közép-európai olimpia méltó betetőzése lenne a Benes dekrétumoknak ,és Székelyföld nemlétező autonómiájának …,ez egy nemzetközi sportesemény és nem nemzeti ügy.A sport nem történelmi esély .és nem híd a világ többi népéhez (a híd alatt mindig büdösség ,huzat , dübörgés, zaj ,és por van )A sport egyszerűen meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja (Wikipédia) Magyarországnak pillanatnyilag nincs szüksége és lehetősége ilyen jellegű rendezvényekre pénzt költeni.

  4. kispajtás szerint:

    Expo se volt – olimpia se lesz. Csak a pályázatra és az ahhoz kapcsolódó tanulmányokra, tervekre és a lufieregetésre fog sok-sok milliárd a húsosfazék mellet állók zsebébe csusszanni.

  5. Tarjányi László szerint:

    Rendezz olimpiát a saját pénzedből, meg Mészáros Lőrinc és a többi fideszes oligarcha “összespórolt” milliárdjaiból!

  6. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    “A sport nem történelmi esély .és nem híd a világ többi népéhez (a híd alatt mindig büdösség ,huzat , dübörgés, zaj ,és por van )”
    .
    Illesmit mondott szeretett Vezíred is:
    “Az pedig, hogy stadion van felcsúti házam végén, nem is kellemes, olyan, mintha egy autópálya lenne.” 😛 😀

  7. borenbukk szerint:

    Csak azért, hogy az uniós pénzforrások megszűnte után is lehessen még miből mutyizni. “Az olimpia a tiszta és sportszerű versenyt hirdeti, melyben minden egyes nemzet egyenlő eséllyel indul” Az olimpia már csak a pénzről, fogadási csalásokról ésa doppingról szól. A legtöbb versenyszámban nem is lehetne már szerek nélkül értékelhető eredményeket elérni. Már csak ezért is kihagyom, ha lenne.

  8. felix szerint:

    borenbukk!
    Legalább azt tudnánk, hogy melyik vegyi labornak drukkolunk.

  9. Vazulnéni szerint szerint:

    És annak ellenére ,hogy ” Az olimpia a tiszta és sportszerű versenyt hirdeti, melyben minden egyes nemzet egyenlő eséllyel indul – mondta”. ,majd kifejtette ” az Agenda 2020 pályát nyitott azok előtt az országok előtt, amelyeknek eddig csak minimális esélyük lehetett a hatalmas és erős metropoliszokkal szemben.” NEM támogatom az olimpia magyarországi megrendezését.

  10. Grün Izidor szerint:

    Vazulnéni szerint szerint:
    Mi történt?!
    Te nem akarod a zegésségügynek az olimpia nyereségéből beígért rendbetételét?!
    Ej ej, szembemégy a Vezírrel?! 😀

  11. nagyapó szerint:

    “Merjünk kicsik lenni”! A szélsőbal-szélsőjobb szövetségnek sikerült az EXPO-t meghiúsítani. Most az olimpiát akarják elgáncsolni. Mikor megy feljelentés Brüsszelbe???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !