Örvendj világ!

Lokal.hu

A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara és Kórusa idén gospeleket énekel ünnepi koncertjén

Ingyenes koncerttel örvendeztetik meg a kerület lakóit a Segítség Köve Alapítvány munkatársai. A szervezet évek óta azon dolgozik, hogy megkönnyítse a Csepel és környékén élő nehéz sorsú gyerekek és családok életét. Évente több alkalommal szerveznek ruha-, játék- és élelmiszerosztást, táboroztatnak, segítenek az angol tanulásban, részt vesznek a karácsonyi cipősdoboz-akcióban.

– Most a karácsonyi koncertre készülünk nagy erőkkel. A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara és Kórusa december 20-án 17 órakor Örvendj világ! címmel gospel koncertet ad a Királyerdei Művelődési Házban – tájékoztatott Schönek Márta, az alapítvány munkatársa. Emellett cipősdoboz-akciót is szerveznek 19 éve. – Idén sem szeretnénk közömbösen elmenni a szükséget szenvedő csepeli gyermekek és családok gondjai mellett. Számukra igazi öröm egy cipősdoboznyi szeretet. Mindez csak azért jöhet létre immár 19. éve, mert felhívásunkra magánszemélyek, közéleti személyiségek, cégek, diákok válaszolnak azzal, hogy színes papírokba csomagolt cipősdobozokat töltenek meg, a gyűjtőhelyre hozzák, majd lelkes önkéntesek elviszik az intézményekben lévő karácsonyi ünnepségekre, rendezvényekre, ahol névre szólóan osztjuk ki a rászoruló gyermekek között. Szeretnénk, ha jótékonysági kampányunkhoz ebben az évben is minél többen csatlakoznának – magyarázta Márta.

 A dobozokat december 23-ig várják a Rákóczi Kerti Civil és Közösségi Házba (Rákóczi tér 34.) a hét minden napján 9–18 óra között.– Tavaly december 16-ától minden napra jutott egy intézmény, melyet meglátogattunk, ahol az ünnepi műsorokat követően kicsik és nagyok örülhettek a 737 kibontott értékes ajándékdoboz láttán. Gyermekotthonokban, anyaotthonban, családok átmeneti otthonában, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak, illetve mélyszegénységben élő roma családoknak sikerült örömet szereznünk. Tragikus gyermeksorsokkal, élettörténetekkel is találkoztunk ezeken az alkalmakon. Egy anyuka például ezzel szaladt hozzám: „Tessék elképzelni, a kisfiam gitárt kért karácsonyra és a csomagjában játék gitár van, még húrok is vannak rajta, hát nem csodálatos?!”– mesélte a Segítség Köve Alapítvány munkatársa.

Egy hozzászólás “Örvendj világ!” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Fejtse már ki valaki, miért Segítség Köve az alapítvány neve! Nálunk kevés kő van, ellentétben egy kis délre fekvő országtól! Amúgy is “az vesse rá az első követ, aki köztetek bűntelen!” 😉

Itt lehet hozzászólni !