Küzdeni kell az előrehozott választásokért

Gyurcsány Ferenc őszödi blogbejegyzése

Gyurcsány Ferenc, Csepel.info

“Amit az MSZP képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes.”

Az alábbiakban Gyurcsány Ferenc blogbejegyzését javítottuk ki. Csak néhány szónál volt hiba vagy elírás.

Az előrehozott választások mellett sokféleképpen lehet érvelni. Az én érvelésem magva kettős. Egyrészt a demokráciának, a demokratikus versengésnek, a választásnak nemcsak formai kellékei vannak. Azaz az általános és egyenlő választójog, vagy a tisztességesen lebonyolított választás mellett az is a feltétele, hogy az emberek tudják, miből választanak. Miből, mondom, és nem kik közül! Márpedig ma nem tudják, mit kínál nekik az MSZP, hiszen eddig semmi mást nem mutatott, mint az egyébként valóban meglévő aggodalmakra, a változásoktól való félelemre próbált nagyon egyszerű, empatikus, de hamis válaszokat adni. Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást a további semmittevésre. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!

Ezzel legalábbis egyenrangú ellenvetés, hogy a demokratikus értékek védelme, a demokratikus kultúra gyakorlása szempontjából az, amit az MSZP képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes. Amikor a baloldal nagyobbik része ellenségként, mi több, fasisztaként tekint a jobboldalra, akkor egy ilyen politikával szemben küzdeni kell, tisztességes, alkotmányos módon, és semmiképpen nem meghagyni neki a hatalmat! Egy olyan politikával szemben, amely nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kíván bennünket, azt hiszem, egész egyszerűen ki kell nyitni az utat az alkotmányos, törvényes előrehozott választások számára!

A választásokig meg kell értetni az emberekkel, hogy amit az MSZP képvisel, az a magyar demokratikus normalitás sérelmére elkövetett politikai tisztességtelenség. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás, az erőszak térnyeréséhez. A múlt héten az Élet és Irodalom egyik cikkét másoltam ide a weimarizálódásról. Az MSZP megnyilatkozásai az ’50-es évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is. Ez akkor is baj, ha persze a mai környezet teljesen más. Leginkább tehát azért kell támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást, mert ma két fontos feltétel hiányzik. Egyfelől nincs valóságos és számon kérhető, a válságot kezelő gazdasági-társadalmi reformprogram, másfelől nyilatkozataik és magatartásuk fényében elmondható, hogy az MSZP hatalmon maradása a demokratikus működés tudatos sérelmét jelentené. Akinek tehát fontos Magyarország, az mindenképpen küzd, hogy egy ilyen politika ne maradjon hatalmon.

Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Eredeti szöveg: Kapcsolat.hu

15 hozzászólás “Küzdeni kell az előrehozott választásokért” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Ha javítják a butaságait, még Gyurcsány is tud értelmesen, igazat mondani.

  2. nagyapó szerint:

    Fletó, az MSZP vezetője, megkezdte a szocik által felállított kormány támadását, hogy nagyobb népszerűségre tegyen szert.
    Hazug a gyurcsányi jobb-bal szembeállítás. Mi a különbség a szocialista és a nemzetiszocialista között? Mindketten (a fasisztákkal együtt) szavakban a munkásságra támaszkodtak, valójában a lumpenproletárok voltak támogatóik.
    A nagy előd, Kun (Kohn) Béla bukása után, a direktórium pénztárával együtt távozott. Tanulva az elődtől, az MSZP mai vezetői a pénzről már jó előre gondoskodtak.
    Én nem akarok megszorítást, mert én most élek, és még élni akarok jól. Sándor György mondta a 80-as években Kádár hangján “Fiatalok tietek a jövő. Úgy volt, hogy a mienk lesz.”
    Dolgozzunk a 2/36-os többségért, hogy a magyarságnak jobb legyen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. LB szerint:

    Pofozd fel a “kedvencedet”!

    http://pofont.hu/index.php

  4. Gordon szerint:

    Ernő, beteg van. Működik már az argentin terroristával (és egyben háborús bűnössel) fémjelzett blogod? Vagy szerinted azt is Orbán “kapcsoltatta le”?

  5. Papi szerint:

    Kovács Ernő!
    Észérveket nem tudsz felhozni? Csepel ügyében egészen normálissan gondolkodtál. Nem lehetne esetleg az országos ügyekben is normálisan gondolkodni!

  6. Papi szerint:

    Még valami!
    T Ernő én nem tudom, hogy mit csinálsz (magán ügyed) de képzeld el ha egy új hejre tesznek ahol te mondjuk valami újat alkothatnál és az elődöd mondja meg, hogy te mit tehetsz! Akkor lenne értelme az újhelyednek?
    Szebb jővőt!

  7. miska72 szerint:

    Kovács Ernő TAKARODJ! 🙂
    Mi van vazze? Elgurult a gyógyszered?
    Tán nem te is valami vörösinges vagy? 🙂

  8. Gordon szerint:

    Valószínűleg elgurulhatott neki, vagy kétszer vette be…

  9. tiborc szerint:

    Kutyából nem lesz szalonna, kommunistából meg rendes magyar ember, ez egy külön állatfaj, majd egyszer talán kihal!

  10. baniko21 szerint:

    Tiborc!
    Figyelmedben ajánlom, hogy jobban nézz körül magad körül és ne le-
    gyél ennyire elvakult. A kommunista rendes ember, nem állatfaj, frissitsd
    fel biológiai tanúlmányaidat,és talán gondolj arra, hogy az emberek több-
    ségének volt már ennél sokkal jobb sora. Akikre Te gondolsz azok az
    ál-kommunistának kikiálltott személyek, jobban mondva úgy hívják őket,
    hogy szoc-liberálisok. Ha szemtől szemben lekommunistáznák őket, vé-
    rig is sértődnének. Ne reménykedj benne, hogy kihalunk, tudod a gon-
    dolkodó, jóérzésü fiatalok az agymosás ellenében is egyre többen jön-
    nek és lépnek be a Munkáspártba. Most ugyan sok embernek nem trendi,
    de aki használja az eszét, szeretne egy normális, emberközpontu Ma-
    gyarországot és tenni is szeretne érdekében, az minket megtalál.

  11. KÁKÓ szerint:

    Nagyon fontos lenne a jelenlegi helyzetben , hogy átgondolt, józan, elöremutató , jobbitó szándékú gondolatok és tettek következzenek! Nincs helye a vagdalkozásoknak, az indulatoknak. Az nem vezet sehová.

  12. Gordon szerint:

    banikó21!

    “Ne reménykedj benne, hogy kihalunk, tudod a gon-
    dolkodó, jóérzésü fiatalok az agymosás ellenében is egyre többen jön-
    nek és lépnek be a Munkáspártba.”

    A gondolkodó fiatalok nem hisznek totalitárius nézeteket valló tanokban. Az egyik hsz-edben meg a múltbeli jólétről beszétél. Nézd erről már leírtam a véleménymet neked, és másoknak: hitelből én is tudok jólétet teremteni. Amig tart a hitel és a hitelezők türelme addig “minden rendben van”.

    Lásd.:
    http://csepel.info/?p=4542#comments

    Kádárra kitérve pedig meg kell jegyeznem, hogy bizony a hzaárulás nem évül el. A Nagy Imre kormány kinyilvánította az ország függetlenségét, és követelte a megszálló orosz csapatok kivonását. Mit tett erre Kádár? Angolosan eltávozott Moszkvába, ott egyezkedett, majd ruszki tankon jött vissza Pestre bábkormányt alakítani. Ez akárhogy is húzzuk, veszzük, vagy magyarázzuk bizony hazaárulás. Ez alól a hitelből és a KGST védőpajzsa alatt megteremtett 3,60-as kenyér sem menti fel (meg többiek sem, soroljam?.. Apró Antal… stb. nem is folytatom).

    Egyébként a kommunista szerintem sem állatfaj, ebben egyetértek veled. A legtöbb csak kiábrándult ember. Persze nem a Kádár-félék.

  13. atlétaa szerint:

    De sötét van ezen az oldalon…taigetoszi menekültek mint sompoly laci bá.Mindegy ki jön csak baloldali legyen……………..hajrá CSEPEL.

  14. Papi szerint:

    atlétaa4
    Azért te még a taigetoszi menekültek közé sem férsz be! pontossan olyan magyar ellenes vagy mint az a bohóc és a bandája ráadásul olyan sötét, hogy még saját gondolatod sincs! Ugyanis ezt már Lendvai Ildikó nevű rémbánya már elmondta! Te kis papagály!!!!!!!!
    De tudod mit ha nem tetszik itt akkor fogadj szót a ripacsodnak és menj el Észak-Koreába!
    Szebb jővőt!

Itt lehet hozzászólni !