Halála után 14 évvel tarol Zámbó Jimmy új lemeze

BORSJimmy

Felkavarta a zenei piac állóvizét, a jelek szerint azonban tényleg sikerre van ítélve Zámbó Jimmy új lemeze. Legalábbis erre utal a tény, hogy a CD-n és kazettán is megjelent album máris vezeti az alexandra.hu sikerlistáját.

Bár korábban voltak fanyalgók, úgy tűnik, hogy kizárólag jogtiszta dalok kerülhettek az albumra, amelyen John Lennon- és Paul McCartney-szerzemények is vannak. – A lemezen szereplő dalokat a szerzők az Artisjushoz bejelentették. Az átdolgozások esetében a magyar szerzők feladata, hogy az eredeti jogtulajdonosokat megkeressék. Ezzel kapcsolatos vitáról nincs tudomásunk – közölte megkeresésünkre Tóth Péter Benjamin, az Artisjus kommunikációs igazgatója, aki hozzátette: a kiadvány után a szerzői jogdíjat a ki­adó az Artisjusnak megfizette, az összeget a CD-n szereplő dalok szerzőinek juttatják el.

A lemezt kiadó Boros László, Jimmy első menedzsere és barátja örül a jó híreknek.

– A legkeresettebb Beatles-album is egy ősrégi, hamburgi koncert; ezeken az 1991-es felvételeken ki keresné a mai tisztaságot, minőséget? – utalt a fiók mélyéről előkerült felvételek minőségére Boros. – Ezeken a felvételeken Jimmy hangja még szűz, utána már jött a whisky, a pezsgő, a cigaretta. A barátom volt, szinte a gyermekem, így is kezeltem őt. Akkora tehetség volt, hogy sokáig nem lesz még egy ilyen, a „Hang” ő marad.

Itt lehet hozzászólni !