Utcai harcok Párizsban – videókkal

Origo

Utcai harcok Párizsban

Alig csitult el Hannoverben a pánik, Párizs utcáin lövöldöznek. Nem újabb terrortámadás, hanem rendőrségi akció zajlik a francia főváros északi részén, a Saint-Denis kerületben. Több rendőr megsérült, a városrészben utakat zártak le. Legalább egy halottja már van az akciónak. A kerület polgármestere azt kérte a lakosoktól, hogy maradjanak otthonaikban.

A Europe1 francia csatorna rendőrségi tudósítója szerint 3 ember halt meg St Denis-ben, köztük egy testére robbanószert erősítő nő. Három embert letartóztattak, de a razzia még nem ért véget. Az értesülést hivatalosan még nem erősítették meg. A BBC is úgy tudja, hogy a testére erősített robbanószerkezetet hozott működésbe egy nő. A csatorna szerint az öngyilkos terrorista abban az épületben volt, amit megrohamoztak a rendőrök.

A BBC tudósítója három katonai teherautót látott Saint-Denis kerület bejáratánál. Arról is beszámolt, hogy a város északi részébe vezető utakat lezárták. Azt is elmondta, hogy aki közelebb megy az útzárhoz, arra zöld lézerekkel világítanak a katonák. Az AP jelentése szerint az akció kezdete óta hét detonációt számoltak össze a fültanúk.

A francia sajtó információi szerint a hajnali párizsi rendőri akció célja a 28 éves Abdelhamid Abaaoud elfogása volt. Egyelőre nincs információ arról, hogy a férfit elfogták-e. A sajtóban egyébként korábban az jelent meg, hogy a terrorista Szíriában van.

Videón a fegyveresek

A felvételen egy kapucnis pulóvert viselő ember látható, ahogy fegyverre céloz valamire. Van egy társa is, de a videón az nem látszik, hogy nála van-e fegyver.

A két ember egy fekete autó mellett áll. Salah Abdeslam, a pénteki merényletek még szökésben lévő elkövetője a rendőrség korábbi közlései szerint egy fekete autóval menekül. Nem tudni, hogy a videón ő látható-e.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !