A cserkész ahol tud, segít…

Csepel.hu

A cserkész ahol tud

Szerencsésen végződött november 8-án annak a horgásznak az esete, aki kajakjából a Ráckevei (Soroksári) – Dunába borult. A férfit a hideg vízből a 96. Sólyom cserkészcsapat tagjai mentették ki – tájékoztatta oldalunkat Szöllősy Vágó János csapatparancsnok.

A két cserkész, Hartwig Ábel és Hartwig János őszi evezésre indult a vasárnapi napsütéses időben a Soroksári- Dunán. Amint kora délután az M0-ás híd alatt bekanyarodtak a Czuczor-sziget előtti kis ágba, ott arra lettek figyelmesek, hogy egy horgász a csónakjával teljesen keresztbe fordult a keskeny szakaszon. Közelebb érve látták, hogy az idős férfi belekapaszkodott a kajak oldalába, mivel korábban egy rossz mozdulattal kiborult belőle.

Ezen a szakaszon sűrű nád borítja mindkét partot, így nem tudott sehol kimenni. A bajba jutottnak az arra evező cserkészek segítettek, kajakjával-evezőlapátjával együtt kivontatták a legközelebbi stégre. A horgász – miután rendezte elázott ruházatát – megköszönte a fiatalok segítségnyújtását és tovább evezett úti célja felé.

A cserkészek a való életben hasznosíthatták a Vízicserkész Szakági Képzésen csak néhány hete tanult mentési technikákat.

Itt lehet hozzászólni !