Tegnapi újság: Jedlikben Medve hetet szervezek a szelektív hulladékgyűjtés jegyében

Icebearproject.jedlik.hu

Elektronikai hulladék

2015. november első hetében a Jedlik Ányos Gimnázium első emeleti aulája adott helyet a “The Ice/Bear Project” projektjének, ahol Bryan, a képzeletbeli jegesmedve karton változata egész héten az iskolai zsibongójában várta a diákokat, hogy szervetlen hulladékkal „szemeteljék tele élőhelyét”. A szemét kizárólag nem rothadó és gyorsan lebomlásnak induló hulladék lehet az egészségügyi problémák elkerülése végett.

Ezzel szembesíteni a csoport szembesíteni akar mindenkit, hogy ha az iskolai tanulói ilyen sok hulladékot termelnek ilyen kevés idő alatt, akkor mondjuk, a Föld teljes lakossága mennyi szemetet termelhet 10 év alatt?

A csoport elmondása szerint ezzel a projekttel arra is fel akarjuk hívni a figyelmet, hogy mindenki tehet a környezetért. Ha csak mindenki annyit tenne a környezetért, hogy a papírzsebkendőjét, dobozos üdítőjének FÉM dobozát (amit a természet magától 50 év alatt bont le) a szelektív gyűjtőkbe dobná el, akkor sokkal kisebb mértékű lenne a környezetszennyezés. Sok ember van, aki szemetét csak úgy eldobja a földre, mert nem képesek elsétálni nem hogy a szelektív hulladék gyűjtő konténerig, hanem még a kommunális kukáig sem. Képek és dokumentáció a jövő hét folyamán!

Forrás: Icebearproject.jedlik.hu

Egy hozzászólás “Tegnapi újság: Jedlikben Medve hetet szervezek a szelektív hulladékgyűjtés jegyében” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    cigánykarácsony?

Itt lehet hozzászólni !