Óriási rendőri razzia indul

Vezess

rendőri igazoltatas. illusztráció

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az ország egész területén, ám nem néhány napig, hanem egész hónapban. Az országos rendőrfőkapitány utasítása nyomán a rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén 2015. október 1-jén 0 órától 2015. október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre. 
Mint a rendőrség közléséből kiderül, az akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.
Mint a rendőrség statisztikáiból kiolvasható, az év első nyolc havában összesen 10 514 olyan balesetet okoztak hazánk közútjain, mely során legalább egy személy megsérült, s ez 2,37%-kal több, mint amit tavaly augusztus végén regisztráltak (akkor 10 271 hasonló balesethez vonultak ki a különböző hatóságok).
Az összesítés alapján többen haltak meg közúti balesetben (398 halálos áldozat a tavaly augusztus végi 385 áldozattal szemben), ha csekéllyel is, de többen szenvedtek súlyos sérülést (3502 fő a tavalyi 3487 fő helyett), s a könnyen sérültek száma is növekedést mutat (9991 fő a 9564 fővel szemben).
Akad tehát ok a razziára.

2 hozzászólás “Óriási rendőri razzia indul” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A Szerb határon már kevesebb rendőr kell, a Horváth határon még nem szükségesek a rendőrök, így lehetőség van a szokásos év végi kaszálásra. Ugyancsak várható a NAV “átfogó ellenőrzése”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Valami kezdődik…

Itt lehet hozzászólni !