41 éve zuhant le egy Malév gép Bejrutban

Index

Malev_Tupolev_Tu-154B-2_at_Zurich_Airport_in_May_1985[1]

1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata. A civil utasszállítón hatvanan utaztak – köztük legalább tizenegy magyar -, a katasztrófát senki nem élte túl. A polgári légiközlekedés történetében ez volt a legnagyobb tragédia, amit sosem követett hivatalos vizsgálat. A roncsok azóta is a tenger fenekén hevernek, a fekete doboz nem került elő, a rádióbeszélgetéseket őrző magnószalag üres, az utaslista és a szállítmányra vonatkozó dokumentumok eltűntek. Vajon mit próbálnak meg eltitkolni?

 A Budapestről Bejrútba tartó Malév-járat eredetileg 16 óra 50 perckor szállt volna fel, de az indulást többször elhalasztották. Már fél éve tombolt a libanoni polgárháború, és a bejrúti légi irányítással alig lehetett felvenni a kapcsolatot. Hiába a tökéletes időjárási körülmények és az alig egyéves repülőgép, ez az utazás nagy kockázattal járt.

1975 szeptemberében már csak kevesen mertek Bejrútba repülni. A Maléven kívül csak a keletnémet Interflug és az osztrák AUA indított járatokat Libanonba. A Malév-dolgozók tudták, hogy mekkora kockázatot vállalnak, de akkoriban nagy presztízsű és jól fizető munka volt a légitársaságnál dolgozni, és bejutni sem volt egyszerű. Senki nem tagadta meg a munkát.

Az MA–240-es járat este 22 óra 40 perckor szállt fel Budapestről. Hajnali 2 óra 33 perckor hagyta el Ciprus légterét, majd felvette a kapcsolatot a libanoni légi irányítással. Húsz percnyire voltak Bejrúttól, amikor engedélyt kaptak, hogy hatezer lábra csökkentsék a gép repülési magasságát.

Hogy ezután mi történt, azt nem tudni. A géphamarosan eltűnt a radarról, és soha nem tűnt fel újra. Rövidesen világossá vált, hogy a repülőgép a tengerbe zuhant.

Hatvan ember veszett oda, közülük tizenegyen biztosan magyarok voltak. Nem tudni, hogy az utasok pontosan kik voltak, ahogy azt sem, hogy az utasokon kívül még mit szállított a gép, és hogy mi okozta a balesetet. A tragédiát nem követte hivatalos vizsgálat, sem részletes nyilatkozat. Műszaki hibára éppúgy lehet gyanakodni, mint szándékos terrortámadásra. A spekulációk viszont épp azért terjedhetnek, mert az MA–240-es járatról még 40 évvel később is alig tudunk valamit. Azt sem, hogy pontosan kik voltak az áldozatok, mivel

egy nappal a tragédia után eltűnt az utaslista.

A magyar áldozatok: Pintér János parancsnok, Kvasz Károly másodpilóta, Majoros László hajózó szerelő, Mohovits Árpád pilóta, Horváth István fedélzeti mérnök, az egyetlen magyar utas, Glausius Gábor, valamint az utaskísérők: Herczeg Miklósné, Németh Lászlóné, Fried Richárd, Kmeth Ágnes és Szentpály Mercedesz. Az egyik utaskísérő férje, Németh László szerint a gépen utazott még négy francia apáca, két finn diplomata, egy brit házaspár és hároméves gyermekük, valamint egy angolai, egy szaúdi, egy egyiptomi, és több libanoni állampolgár.

Ennél konkrétabbat nem tudunk, mivel a hivatalos dokumentumok eltűntek, és a balesetre vonatkozó aktáknak sincs nyoma. A Malév ezt azzal magyarázta, hogy a baleset érdemi kivizsgálásában nem vettünk és nem is vehettünk részt, hiszen a Libanon területén bekövetkezett baleset kivizsgálása kizárólagosan a libanoni állam hatáskörébe tartozik.

Sokan azt gyanítják, hogy a gépen utazó libanoniak valójában a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) tagjai voltak, és terrorcselekmény áldozatai lettek. Ez a vélekedés azért tartja magát, mert a szerencsétlenség egy nappal a PFSZ budapesti irodájának megnyitása után történt.

A szocialista államok az arab-izraeli konfliktusban egységesen az arabokat támogatták – leszámítva Romániát, ami Izraellel is jó viszonyra törekedett. A hírhedt terrorista, Carlos, a Sakál konkrétan Budapesten lakott egy ideig, és a katasztrófa előtti napokban a PFSZ vezető tisztségviselői – Jasszer Arafat kivételével – mindannyian a fővárosban jártak.

A szemtanúk úgy emlékeznek vissza, hogy a felszállásig a repülőgépet egy félreeső helyen várakoztatták. Már besötétedett, amikor egy időre megszűnt a reptér kivilágítása. A hivatalos magyarázat szerint áramszünet volt, de a sötétségbe mindenki azt képzel bele, amit akar: ha kell, akár a PFSZ észrevétlenül felszálló embereit is. Vagy egy fegyverszállítmány berakodását. A gépen ugyanis azonosítatlan rakományt szállítottak – ki tudja, talán fegyvereket.

Különös, de az MA-240-es bejrúti járatra már napokkal a gép indulása előtt sem lehetett jegyet váltani, pedig a gép igen messze volt a teljes kihasználtságtól. Az Airliners összefoglalója is megjegyzi, hogy milyen kevés utas volt a gépen, pedig a Tu–154 összesen 167 férőhelyes volt. Ez nem véletlenül volt így: az MA–240-es járaton a székek egy részét eltávolították, és a felszabaduló helyet leplombált fémládákkal töltötték ki.

Hát így lehetett az MA–240 az egyik legjövedelmezőbb Malév-járat: a rakományért kapott bevétel kompenzálta az alacsony utaslétszámot.

A ládákon állítólag a Videoton és a FÉG (Fegyver- és Gázkészülékgyár) cégjelzései voltak. Ez egybevág azzal, amit Kvasz Károly is mondott a feleségének: hogy Videoton-termékeket is visznek Bejrútba. Érdemes megjegyezni, hogy a hetvenes években Magyarország volt Libanon legnagyobb beszállítója rádiózavaró eszközökből. A szállítmánnyal kapcsolatos papírmunkát a Technika Külkereskedelmi Vállalat intézte, akik akkoriban a fegyver-külkereskedelemért feleltek.

A szocializmus alatt gyakoriak voltak az efféle összefonódások. A tragédia előtt a Malév hivatalosan is katonai szervezetnek számított: ők voltak az „M” repülőszázad. Háború esetén a Malév civil gépeit is használhatták katonai célokra, és a Malév-vezetők zöme is a hadsereg tisztjei közül került ki.

Fülöp András, a légitársaság akkori főpilótája nyíltan beszélt róla, hogy a hetvenes években az efféle praktikákat gyakran használták fegyvercsempészethez. Lepapírozták, hogy írógép- vagy varrógépalkatrészt szállítanak, miközben a rakományban AK gépfegyverek voltak. (A Malév azt is utasításba adta, hogy Törökországban ne hajtsanak végre kényszerleszállást, mert Törökország NATO-tag, és ha átkutatják a gépet, megtalálhatják a hadianyagot is.)

Aztán megtörtént a tragédia.

21 hozzászólás “41 éve zuhant le egy Malév gép Bejrutban” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Ha már a cikket az Indexről másoltátok akkor a képet is átvehettétek volna onnan.
    Nem illik a cikkhez ez a Boeing.

  2. zsoli szerint:

    40 éve zuhant le!

  3. Fekete Gábor szerint:

    40 éve történt, nem 30. Éppen a kötelező őszi szüreten volt az osztályunk. Egyik osztálytársam nővére utaskísérő volt a gépen. Mindannyiunkat letaglózott a tragédia. Ma sem tudjuk biztosan hogy valójában mi történt, csak sejtéseink vannak…

  4. Grün Izidor szerint:

    Ha már én is belekotkodálhatok!
    Nem 30 hanem 40 éve és Tu-154-es volt!
    1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata
    Vujicsics Tihamér is a gépen volt!
    .
    http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/09/30/a_240-es_jarat_baleset_vagy_merenylet/

  5. Grün Izidor szerint:

    Bocsika!
    Vujicsics Tihamér visszavonva!
    Ő egy másik géppel zuhant le!
    .
    “Augusztus 20-án, egy nappal a prágai PFSZ iroda megnyitása után, a csehszlovák légitársaság, a CSA, Iljusin IL62 típusú utasszállítógépe 17 kilométerre Damaszkusz előtt, fedélzetén 126 emberrel lezuhant. Köztük volt Vujicsics Tihamér zeneszerző.
    Negyven nappal később, a budapesti PFSZ iroda megnyitása után – ugyancsak – egy nappal a Malév vadonatúj (egy éves) Tupoljev TU154A gépe Bejrút-tól 10 kilométerre zuhant a tengerbe.”

  6. joságos szerint:

    T. belekotkot! Ha figyelmesen megnézi a képet, a gép elején látható a típus jel. Attól, hogy szakértőnek gondolja magát még nem biztos, hogy ért is ehhez a témához! A fénykép valóban egy TU-154-s 3 hajtóműves repülőgép!

  7. Grün Izidor szerint:

    T. joságos!
    Anélkül, hogy védeni akarnám “belekotkot”-ot bátorkodom megjegyezni, hogy ez a bejegyzés egy reggelinek a javított kiadása, amin még 30 év és a képen egy kéthajtóműves MALÉV emblémás Boeing látható!
    A Csepel Info facebook idővonalán még mindig látható!
    https://www.facebook.com/Csepel-Info-134961546541026/timeline/

  8. joságos szerint:

    T. Grün Izidor!
    Megnéztem a hivatkozott oldalt. Valóban az a kép a MALÉV Boeing 737-700-s típusú gépét ábrázolja. Elnézést kérek belelakottól.

  9. Grün Izidor szerint:

    T. joságos!
    Itt ez általános szokás!
    Utólag belejavítani és hadd égjen, aki rázizzent a hibára! 😀

  10. krapulax szerint:

    Lelőtte a zsidó terrorállam titkosszolgálata akik ma is ott lebzselnek Ferihegyen.

  11. felix szerint:

    Te szerencsétlen!
    A titkosszolgálatok nem lődöznek repülőkre.
    Nem baj, csak nyomasd….

  12. Tarjányi László szerint:

    Izrael a nagy szövetséges USA hadihajóját is megtámadta 1967-ben. Az izraeli hadsereg éppen kivégzett 150 egyiptomi hadifoglyot (SIC!), amikor észlelték a közelben tartózkodó amerikai hadihajót. Feltételezték, hogy a USS Liberty rádiós felderítőhajó lehallgathatta az izraeli rádióforgalmazást, s tudomást szerezhetett a háborús bűncselekményről. Nem akartak tanút, ezért először repülőgépekkel NAPALM bombákat dobtak rá, majd torpedónaszádokról torpedókat lőttek ki rá. A hajó súlyosan megrongálódott, a hajó kapitánya lebocsátatta a mentőcsónakokat, a torpedónaszádok géppuska sorozatokkal azt is megsemmisítették (!). Két izraeli csapatszállító helikopter közeledett, hogy a mészárosmunkát befejezze, amikor hirtelen megfordultak, mert amerikai Fantomok közeledtek. Majdnem nyolcvan halott, százötven sebesült, a hajó túlélte a támadást, nem süllyedt el, ócskavasként értékesítették. Az ügyet eltussolták!
    Zsidótól minden kitelik! Még Európa elpusztítása is!

  13. Tarjányi László szerint:

    Te idióta, nyilvánvaló hogy ugyanazt a hazugságot fújod mint a hitsorsosaid! Kár hogy Izrael elismerte a támadást, csak igyekezett megmagyarázni. Hasbarákkal nem foglalkozom, angol nyelven, de magyarul is számtalan cikk van az esetről, akit érdekel beírja a USS Liberty keresőszót. A hazugságot, a konteót meg ti zsidók terjesztitek!

    Nem véletlen hogy a Csepelinfón is a romboló trollok egytől-egyik zsidók! Kár hogy semmire sem mentek, a magyar nép átlát a hazugságaitokon, nektek már csak a DK meg Gyurcsány maradt, aki meg cseppet sem véletlenül kobzott zsidó vagyonban lakik!

  14. felix szerint:

    Kár hogy hazug létedre. lehazugozol mindenkit.
    Én csak a cáfolatokat hozom.

  15. felix szerint:

    Mintha azt írtad volna, hogy az ügyet eltusolták, most meg azt, hogy Izrael igyekezett megmagyarázni. /azt amit eltusoltak/
    Zavaros vagy. Nem kicsit, nagyon.

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    Na mi van gyerekek?

  17. felix szerint:

    Már csak azt kéne tudni, hogy 150 ember kivégzése, milyen lehallgatható elektronikus jeleket bocsájt ki.

Itt lehet hozzászólni !