Tejút utcai lámpasor: csúcsidőben hosszabb a várakozás a balra kanyarodáshoz

Több olvasó jelezte, hogy a II. Rákóczi Ferenc útról a Tejút utcára balra kanyarodó sávnál nem megfelelően vált a lámpa, hosszú ideig pirosat jelez. Megkerestük a BKK Zrt, amely hangsúlyozta: a csúcsidőkben hosszabb a várakozás, hogy a dugók kisebbek legyenek.

A XXI. kerület II. Rákóczi Ferenc út – Tejút utca csomópontjában áthaladó forgalom túlnyomó részét a II. Rákóczi Ferenc úton egyenesen tovább haladó járművek teszik ki. A jelzőlámpaprogram kialakítása olyan módon történik, hogy a zöldidők az egyes irányokba tovább haladni kívánó járművek számával a lehetőségekhez mérten arányosan kerüljön kiosztásra. A II. Rákóczi Ferenc útról a Tejút utcába balra kanyarodók száma az egyenesen haladó járművek számának a töredéke, és a zöldidők is ennek figyelembe vételével alakulnak. A forgalomlebonyolódás szempontjából a legkritikusabb reggeli csúcsidő esetén 06:00-08:00 között, továbbá a II. Rákóczi Ferenc útról balra a Tejút utcába kanyarodó járművek csak két egymást követő periódusban kaphatnak szabadjelzést, az ezt követő periódusban a detektorokon történő bejelentkezés ellenére sem kapják azt meg. Így a maximális várakozási idő, amely a reggeli órákban adódhat, 194 másodperc a kérdéses irányból, amely valóban sok, de ez a feltétel elengedhetetlen ahhoz, hogy a II. Rákóczi Ferenc út forgalma nagyobb torlódások nélkül lebonyolódjon a reggeli csúcsidőszakban.

 

Egy hozzászólás “Tejút utcai lámpasor: csúcsidőben hosszabb a várakozás a balra kanyarodáshoz” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Elgondolkodtató, hogy egyáltalán járt-e Csepelen, aki a képet “kigóglizta”?
    Mivel erről írodott a szöveg:
    https://www.google.hu/maps/@47.4107181,19.0560774,3a,56.2y,212.11h,80.33t/data=!3m6!1e1!3m4!1siyE17hV4WFZHvi6JXESoCg!2e0!7i13312!8i6656
    Azt a lámpát meg úgy kell hagyni!

Itt lehet hozzászólni !