Bölcsőde a régi-új helyen – Kedden kezdődik az új nevelési év

Csepel.hu

iphone 094

Bár a szokatlanul esős időjárás miatt beázott és ezért úgy tűnt, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Kertvárosi Bölcsődei Részlegének felújítása nem készül el időre, a példás összefogásnak köszönhetően kisebbfajta csoda történt. A gyerekek szeptember 1-jén, kedden tehát a már jól megszokott helyen kezdhetik az új nevelési évet.

Csepel önkormányzata a nyáron nagyszabású intézmény- és udvarfelújításokba kezdett. A munkálatok egészen addig kiválóan haladtak, mígnem két héttel ezelőtt a Rákóczi téri bölcsődei épület több helyen beázott a rövid idő alatt lehullott jelentős mennyiségű csapadéktól.

Az önkormányzat szakemberei javaslatára ezért Borbély Lénárd polgármester vészforgatókönyvet kért munkatársaitól a gyermekek megfelelő és biztonságos elhelyezésének lehetőségére.

A kollégák javaslatára ennek megfelelően a kisgyermekeket ideiglenesen a jól megközelíthető Szent Imre téri játszóház foglalkoztató szobáiban helyezték volna el, míg a vis maior után be nem fejeződik a felújítás – erről a szülőket is tájékoztatták.

A kivitelező és az önkormányzat példás összefogásának köszönhetően azonban majdnem teljesen végeztek a munkálatokkal – hétvégén is dolgoznak -, így nem szükséges életbe léptetni a vészforgatókönyvet. Mindössze néhány apróbb munka/javítás maradt csak hátra az intézmény felújítása kapcsán, melyek nem veszélyeztetik a kicsik biztonságos elhelyezését és körülményeit.

A bölcsődéseket szeptember 1-jétől várják a Rákóczi téri intézményben.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Bölcsőde a régi-új helyen – Kedden kezdődik az új nevelési év” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    És a bölcsődések ingyen étkeztetésben részesülnek. Országosan 314 ezer bölcsődés és óvodás. (Azért kíváncsi leszek a 10 % fog-e fizetni?).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Grün Izidor szerint:

    Most két lehetőség létezik:
    Vagy
    1.) Olyan jól teljesít a kormány, hogy ingyen étkeztet 314 000 gyereket, kivéve 30 000-et?!
    Vagy
    2.) Olyan szarul teljesít, hogy 314 000 gyerek szüleinek a jövedelméből nem fussa gyerekei étkeztetésre, csak a módos 10%-nak?!
    Lehet tanakodni! 😀

Itt lehet hozzászólni !