Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt

Napi Gazdaság, Hirado.hu

Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt

A macedón kormány rendkívüli állapotot hirdetett a balkáni országba érkező migránstömegek miatt.

Több európai országban kritikus állapotok uralkodnak. Görögországban és Spanyolországban rendőrökre támadtak a migránsok, Svédországban pedig halálra késelt két embert egy menedékkérő. Hazánkban a kormány több jogszabály-módosítást is eszközölt annak érdekében, hogy a határzár és a menekülttáborok felépülhessenek, és senki ne csináljon üzletet a migránsok elszállásolásából, vagy becsempészéséből. Az EU ugyanakkor megalázóan kevés pénzt szavazott meg Magyarországnak a “népvándorlás” kezelésére, noha talán nálunk a legsúlyosabb a helyzet.

A görögországi Kósz szigetén súlyos krízis alakult ki. Az elkeseredett bevándorlók egyre agresszívebben viselkednek a helyiekkel. A 33 ezer lakosú szigeten mintegy hétezer bevándorló tartózkodik. A helyi polgármesterek a rendőri szervek megerősítését kérték az athéni kormánytól, hogy képesek legyenek a válságossá váló helyzet kezelésére. A migránsokat kedden egy stadionba próbálták terelni a nyilvántartásba vételükhöz, azonban hatalmas verekedés tört ki, így végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, a pofonokból jutott mindkét félnek. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy Jeórjiosz Kiritszisz, Kósz polgármestere arra figyelmeztette a görög kormányt kedden, hogy ha nem tesz azonnal lépéseket a rend helyreállítására, “vérontásra” is sor kerülhet a szigeten, ahova már több mint 7 ezer bevándorló érkezett. “Felhívom a figyelmet arra, hogy valós a vérontás veszélye” – írta a tisztségviselő a kabinethez intézett levelében, amelyet kedden közzétettek a görög lapok.

Svédországban szerdán tragédia történt, ugyanis egy migráns az IKEA konyhai részlegén kivett az egyik fiókból két kést, és pár másodperccel később leszúrt egy 55 éves nőt, valamint annak 28 éves fiát, megölve mindkettőjüket.

Spanyolországban egy 50 éves szenegáli férfi kivetette magát a harmadik emeleti erkélyről és szörnyethalt, miután a katalán rendőrség behatolt a lakásba, mert egy hamisítványokkal kereskedő hálózatot akartak lekapcsolni. A történtek után bevándorlók százai lepték el a turistaparadicsom utcáit, köveket hajítva a rendőrök felé és kukákkal eltorlaszolva a vasútvonalakat. Az összecsapásokban 16-an, köztük 10 rendőrtiszt és egy turista sebesült meg.

Továbbra is válságos a helyzet az Európai Unió külső határországainál a rájuk nehezedő hatalmas migrációs nyomás miatt. Idén már 97 ezer bevándorló érkezett Olaszországba, közülük 94 ezren pedig továbbra is a dél-európai ország területén tartózkodnak. Hasonlóan rossz a másik határország, Görögország helyzete. A görög szigetekre naponta szintén százával érkeznek a menekültek, azonban Olaszországgal szemben itt még víz sem jut a menekültszállókon élőknek. A Csatorna-alagútnál sem látszik megoldódni a menekültprobléma Philip Hammond brit külügyminiszter szerint Európa egyszerűen nem képes afrikaiak millióit befogadni, az Európai Uniónak pedig alaposan át kéne vizsgálnia saját joganyagát a probléma orvoslásához.

A németeknek is elegük van a bevándorlási hullámból

A német hatóságok becslései szerint az idén összesen 450 ezer menedékkérő várható Németországba, ami jóval magasabb szám a tavalyi 200 ezerhez képest. A bevándorlási hullám az elmúlt hónapok egyik legfontosabb belpolitikai témájává vált Németországban. Az utóbbi hetekben több menekülttábor ellen hajtottak végre támadásokat szélsőséges nézeteket valló szervezetek. A kormányra pedig egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy nyilvánítsa biztonságos országnak Albániát, Koszovót és Montenegrót, hogy az onnan érkezők menedékkérelmét könnyebben el lehessen utasítani.

Változtak a magyar jogszabályok, a bíróknak sok dolguk van az embercsempészekkel

Mostantól két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki pénzért ingatlant ad ki az országban illegálisan tartózkodó személynek. A jogellenes tartózkodás elősegítésének bűncselekményéhez az kell, hogy a lakástulajdonos pénzt kérjen olyanoktól, akiknek nincs joguk itt tartózkodni.

Folyamatosan állít elő embercsempészet gyanújába keveredett személyeket a rendőrség, ügyükben gyorsított eljárás keretében döntenek a bíróságok. Három év börtönre ítélt a Szegedi Járásbíróság egy szerb férfit, aki tíz szíriai határsértőt vitt volna Röszkéről az ország belsejébe.

A három csapás szabály gyakorlati működése is azt bizonyítja, hogy a magyar reformok a büntetőpolitika területén is működnek – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a hétfői sajtótájékoztatóján. Az államtitkár a Napi Gazdaságnak elmondta: a tárca együtt kezeli az illegális határátlépés és a határzár megrongálásának bűncselekménnyé nyilvánítását.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar melletti zónák megteltek menekültekkel

A korábban tapasztaltnál több illegális bevándorló gyűlt össze a Keleti és a Nyugati pályaudvar mellett kialakított tranzitzónákban, amelyek így péntek délutánra megteltek – számolt be a helyszínekről az M1 aktuális csatorna.

Mindkét közlekedési csomópont mellett több száz migráns gyűlt össze, jóval többen vannak, mint a tranzitzónák néhány héttel korábbi megnyitásakor.

Az EU kiáll mellettünk, de anyagi támogatásuk megalázó és megmagyarázhatatlan

Minden országnak joga van a határait és a területét védeni a számára megfelelőnek ítélt módszerekkel – mondta a Napi Gazdaságnak Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivője. A szakember hangsúlyozta: az ENSZ is tisztában van a hazai befogadóállomásokon tapasztalható áldatlan állapotokkal.

Sajnos azonban az ENSZ nem egyenlő az Európai Bizottsággal, és Simon Ernő szerint csekély ráhatásuk van az Európai Bizottság migránsokkal kapcsolatos támogatási politikájára, noha az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága folyamatosan különféle jelentésekkel látja el Brüsszelt, amelyeket a bizottság figyelembe vesz.

Brüsszel finoman szólva igazságtalan módon támogatja a tagországokat, ugyanis a 2,4 milliárdos keretösszegből Magyarország csupán 64,1 millió euró támogatást kap a migránsprobléma kezelésére, míg Olaszország 558 milliót, Görögország pedig 478-at. Mi valahol a 10. hely környékén “bóklászunk” a támogatás mértékét tekintve, noha arányaiban nálunk a legrosszabb a helyzet. Nem árt tudni, hogy Olaszországban idén kevesebb bevándorlót regisztráltak, mint hazánkban!

Nem hagyja szó nélkül Magyarország, hogy az egyik leginkább érintett országként nevetségesen kevés támogatást kap Brüsszeltől a migráció kezelésére – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az illegális bevándorlás továbbra sem enyhül, becslések szerint csak ebben az évben 250-300 ezer migráns érkezhet Magyarországra.

Forrás: Napi Gazdaság, Hirado.hu

40 hozzászólás “Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt” bejegyzésre

  1. Elhallgattatni szerint:

    A honvédséget a déli végekre, a macedóniai példát követve, biztosítani a határt, amíg az a “nevetséges” kerítés el nem készül, s azt beton elemekből újra meg nem alkotják.

  2. nagyapó szerint:

    “A régi EU országok lenyúlták a pénzt!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt”
    Köszönhető az impotens EU-s vezetők tudatos passzivitása miatt.
    Az idióta vélemény nyilvánítás, ide vezetett a féleszű és csapatának, visszafordítóinak ágáló szócséplése is.
    Önkontroll?!

  4. robi szerint:

    Az EU nem tudatosan passzív. Annál sokkal rosszabb.

    Mekkora ajvékolás lenne ( persze, nem az adófizetők részéről), ha az ember csempészetért holnaptól akár 8 évet is lehetne kapni. De nem lehet.
    Miért?

    Én tudom a választ, most a komcsizókon a sor.

  5. félix szerint:

    GONDOLKODÓ.
    Ezernevű hús lenyúlom.
    Fejtsd már ki az összefüggést a “mi” bejegyzéseink és a EU.migrációs helyzete között.
    Ne feledd! Minél nagyobbat akarsz mondani, annál hülyébbnek látszol.
    Javaslóm, hogy keress egy idézhető dalszöveget. Az sem baj, ha véletlenül ideillik.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Én is tudom, de akár Ön is leírhatja. Nem meri?

  7. Tarjányi László szerint:

    Majd besokall Európa népe és kitakarítja a migránsokat a pártolóikkal együtt Európából, mindenkit abba az országba, ahol az övéik laknak! Netanyahu is pártolja a repatriálást! 😉

  8. Tarjányi László szerint:

    Vajon “Embercsempészek útja mindig rögös” most milyen nicknéven kommentel a Csepelinfón? Jelentkezett már a hatóságoknál mint tudatos jogsértő?
    http://csepel.info/?p=42148#comment-240714 “Magyarországról indult a Darwin-díjas embercsempész”
    http://csepel.info/?p=42173#comment-240806 “Nem tudnak mit kezdeni a bevándorlókkal az olaszok”

  9. félix szerint:

    Gyógyszert esetleg?

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    Én nem rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, -hála a jó Istennek,- amivel te, mint a kisebbség visszafordítójának vezéregyénisége. Konklúzió: amiket a hibbant agyaddal írsz.
    Tehát semmiféle lenyúlásom sem volt, nem úgy mint neked!!! Hiszen én ma sem tartozom oda, ahova te. Nem működtem közre a nemzeti vagyon ellopásában, sem kicsiben, sem nagyban. “Inkább bíztam, bízom Isten kegyelmében, mint sem a magam erejében”

  11. félix szerint:

    Látom ez a visszafordítás nagyon megtetszett neked, bár nem értetted meg szokásod szerint mit jelentett ott ahol olvastad.
    Annak meg külön bája van, amik egy sváb kisebbségizik.
    Ehhez a baromságodhoz külön gratulálok.
    “kisebbség visszafordítójának vezéregyénisége.”
    Ez van , ha magad akarsz fogalmazni.

  12. krapulax szerint:

    Pusztuljanak innen, ott boldoguljanak ahol a degenerált primitív szüleik leellették őket a tizenkét pulya után tizenharmadiknak. Vihetik a sorstalanokat is úgyis annyira aggódnak értük.

  13. krapulax szerint:

    http://alfahir.hu/lelepleztuk_az_egyik_budapesti_embercsempesz_kozpontot

    a gyömrői úti cba tele van velük, 10esével hordják a grill csirkét.
    euroval fizetnek, köteg pénzekkel járnak a kísérőikkel együtt akik németül egyeztetnek valakikkel…

  14. Vazul néni szerint szerint:

  15. Vazul néni szerint szerint:

    Jól elterelte a figyelmet Orbán mindenről 🙁

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    A “visszafordítás csapata” e témában is egyre inkább mély hallgatásba burkolódzik, a kezdeti nagyszájúságukat követően. Annyira erőtlenek, bénák a megnyilvánulásaikkal, hozzáállásukkal az adott válságos helyzethez, hogy már szinte szót sem érdemelnek. Csupán azért keveregnek, hogy hallathassák rendkívül gyenge, de annál “szarkeverőbb hangjukat.” Génjeikben vannak.
    Mj. az ún. visszafordítandó műveleteikkel mit gondolnak, mire mennek, s mit kaptak volna az átkosban e tevékenységükért? Nem kellene, mert nem volna lehetőségünk cáfolni az ökörségeiket, idiótizmusukat.

  17. félix szerint:

    Te segg hülye!
    Milyen visszafordításról büfögsz?
    Talán ha előbb ezt tisztáznád.

  18. ebihal szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Te szerencsétlen genetikai tévút! Mikor kevergettünk téged?

  19. félix szerint:

    Az semmi, de a génjeinkben vagyunk.
    Újabb “fogalmazványa” vagy csak a selejt bosszúja?

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Visszafordítók csapata!!!
    Ti akarjátok az idióta agyatokkal megfordítani a társadalmi folyamatokat? Azt a folyamatot előidézni, visszahozni amit az átkos és az utána következő “élcsapatotok” búsás haszonszerzés ellenében, reményében a seggnyalóival kényszerített rá a népre?
    A hibbant néróval, aki felforgatta az egész országot, a társadalmi folyamatokat, ahol uralkodóvá lett a káosz szinte minden szinten. Aki a polgárháború esetleges kirobbantásától sem riadt volna vissza. S ti azt a folyamatot támogattátok, azért lelkendeztek, azért ácsingóztok, most is. Normálisak vagytok ti? Hiszen az idióta vezéretek írta, “csak szeretném visszafordítani a ma meglévő folyamatokat, ami a társadalmat illeti.” Már az idióta nem is emlékszik mikor és hol és kinek írta! S ő akar másokat orvoshoz küldeni, miközben neki,(k) lenne a legnagyobb, legsürgősebb szüksége arra.
    Azt gondolom a két diplomád ellenére te vagy a legszerencsétlenebb idióta, genetikai tévút!
    Az átkosban így v. úgy megszerezted a két diplomádat és ennek ellenére te vagy itt az egyik legnagyobb balga! Legalábbis írásaid is ezt bizonyítják. Nem véletlen, hogy ebihalként “jegyzed magad,” amelyet nagyon is magadra illően választottál magadnak. Nézz utána, a jellemzőket tekintve, a képek illusztrációt is! No valóban az vagy! Miről akarsz itt te “szemináriumot” tartani, másoknak?
    Tulajdonképpen mi is hibásak vagyunk, mégpedig azért, mert jöttment semmire kelő alakoknak idióta írásaira olykor reagálunk. Miközben folyamatosan deformálják, deviáns és infantilista írásaikkal a társadalom jelentős részét, kisebbség mi voltuk ellenére.
    A marovnyikok!
    Azt a társadalmat, amelyben olykor előforduló hibák ellenére igen jelentős sikereket tudhat magáénak 2010 óta, szinte minden szinten. Ja, hogy ez fáj nektek a legjobban? A sikerek!?
    Igen, mert nektek mindig az anarchikus állapotok a jók, hiszen akkor lehet igen jól halászni a zavarosban. S ezért nem tűritek a törvényes rendet, ezért lazítjátok minden jónak induló és meglévő folyamatok sokaságát. Ezért undorodnak oly sokan tőletek Csepelen, amit és ahogyan műveltek. A NÉP békére és nyugalomra, szeretetre vágyik, mit ahogyan a családban is arra van a legnagyobb szükség! Miközben ti mindezzel az alapvető követelményekkel szembe mentek, mindenkor, csak hogy lazítsátok, aláássátok a meglévőt a jót. S teszitek ezt kivétel nélkül kéjes élvezettel, miközben azt hiszitek magatokról, hogy ti vagytok a “nagy teoratikusok, a polihisztorok.” Beteg elme!!!

  21. félix szerint:

    Figyelj te világfarka.
    Honnan vetted ezt a baromságot?
    “Ti akarjátok az idióta agyatokkal megfordítani a társadalmi folyamatokat?”
    Ez a te torz agyad szüleménye.
    Ebből fakad az a sok ökörség is amit itt összehánytál.
    Rákérdezel arra amit senki sem mondott.
    Ökör.
    Mondtam már, keress egy jó slágerszöveget.

  22. Orsós Rodrigó szerint:

    Szerencsètlen AGYASKODÓ! amióta a lipót bezárt, kitettèk, nem foglalkozik senki sem vele, ezèrt ide okádja a deviáns, infantilis agymenèseit. Nem veszi èszre, hogy mi folyik körülötte..

  23. félix szerint:

    Egész életében nyalt, de most távol került minden arra érdemestől.
    Elvonási tünetei vannak.

  24. Orsós Rodrigó szerint:

    A sajátjait ègeti porrá hacsak megszólal.

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyek vagytok ti!

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    félix szerint:
    2015. augusztus 18., kedd – 12:49
    yoda!
    Tudod a belterjesség korcsosít.
    Mi csak vissza akarjuk fordítani a folyamatot.

    Orsós Rodrígó szerint:
    2015. augusztus 18., kedd – 13:02
    Felix!
    Orbán maffiavezírt is idegesíti a fékek és ellensúlyok rendszere, ezt mondta:
    „a fékek és ellensúlyok rendszere amerikai találmány, amit Európa intellektuális renyhesége miatt elfogadott”.
    Fejétől bűzlik a hal! Mit várunk akkor? Lemaradó ország lettünk, kelet felé tendálunk, ahol nem kell demokratikusan kormányozni.

    Vazul néni szerint szerint:
    2015. augusztus 18., kedd – 20:22
    Folyamatfordítók 🙂 ez nagyon vicces

  27. félix szerint:

    Te farok!
    Alig vártam már, hogy idézd azt amit írtam és lám megtetted,
    Előre szóltam neked, hogy nem értettél belőle semmit.
    Most bizonyítottad be, hogy igazam volt.
    Téged az előzmények soha sem zavartak, mert azok megértéséhez sem jutottál el.
    Azzal viszont megleptél, hogy ilyen nehezen tudtam belőled kicsikarni az, hogy végre idézzed.

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    GONDOLKODÓ! szerint:
    2015. augusztus 20., csütörtök – 21:48
    Vazul néni, a közelmúltban hűen ábrázolta neked, hogy valójában ki vagy te. Ennél többet minek rólad? Hiszen mindenki imád téged, benneteket Csepelen, de más fórumokon is a képedet látva. Még hogy te nem tüntettél? Egyenruhában?

  29. félix szerint:

    Arról már nem is beszélve, hogy azt bizonygattad, hogy a korcsosodást nem lehet visszafordítani, mert hogy arra mi képtelenek vagyunk.
    Nagy marha vagy édes fiam.

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    Idióta aki össze vissza hazudozik, csúsztat, gyűlölködik, akit(+tagjait) mindenki megvet ezen a fórumon is. Nincsen miről tovább beszélni te III. Richárd. Sugárzik a gyűlölet belőled.
    Jó éjt, te csak álmodj tovább, de ne egy újabb gyűlölet keltésre ébredj!!!

  31. félix szerint:

    Eszement.
    Mutasd már azt a képet hadd lássa mindenki.
    Vagy csak ezt is hazudd?
    Ezzel is csak magadból csinálsz hülyét, de mit tegyünk, ha egyszer ez a mániád.

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    F…….fej, de a legnagyobbikja Csepelen. Rajtad “röhög” mindenki, amit te egyedül nem veszel észre, s közben magaddal rángatsz néhány maroknyit.

  33. félix szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Vigyázz mert a RICSI etikus szövege.
    Vagy már erre sem emlékszel.
    Menj aludni mert már kezdek aggódni érted.
    Van elég gyógyszered?

  34. félix szerint:

    Hidd el!
    Aki ismer engem az rajtad röhög, de teli torokból.
    Erre akár mérget is vehetsz.

  35. ebihal szerint:

    GONDOLKODÓ! Vagy inkább “?”, mert gondolkodni azt végképp nem tudsz!
    Te szerencsétlen! Mondtam már ne nekem tegyél szemrehányást, amiért csak ennyi
    szorult beléd! Békülj meg sorsoddal, hülyének születtél, úgy is fogsz meghalni!

  36. Orsós Rodrigó szerint:

    Ez az ezernevű macskajancsi a lipótmező bosszúja amièrt bezárták a Sárgaházat.

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    A folyamatokat visszafordítók maroknyi csoportjában csend honol. Vajon miért? Csak nem megvilágosodtak, hogy mégsem volt, nincsen igazuk, annyi kínos, keserves száj karate után?!
    A különböző fertőzések, betegségek esetleges terjesztéséről nem is beszélve.

  38. Elhallgattatni szerint:

    Mialatt a kormány jobbikos ötletekre vár, a bolgárok már harcjárműveket is vezényeltek a határra. Bulgária harcjárműveket vezényelt Macedóniával közös határának négy átkelőhelyére, hogy megerősítse a határrendőrséget. Egyelőre 25 katonát és néhány páncélozott harcjárművet küldtek a határvonalra, de növelik a létszámukat, ha kell. Az ő kerítésük valamicskével komolyabb, mint a mienk Az országot eddig megkímélte a Görögország felől Macedónián át áramló migrációs hullám. “Úgy véljük, hogy (egy ilyen hullámnak) a kockázata viszonylag csekély, mivel Bulgária – ellentétben Görögországgal, Macedóniával és Szerbiával – betartja a menekültek regisztrációjának eljárási szabályait” – mondta kedden Rumjana Bacsvarova belügyminiszter a Nova televíziónak. Bulgária az év eleje óta 15 ezer illegális bevándorlót fogadott, főleg Törökország felől érkező szíriaiakat. A bolgár hatóságok őrizetbe veszik a migránsokat, és több hónapra menekülttáborokban helyezik őket el, amíg ügyüket rendezik. “Bulgária alaposan őrzi határait, úgyhogy a görög szigetekről Nyugat-Európába igyekvő migránsoknak egyszerűbb Macedónián és Szerbián át folytatni az útjukat” – ezt már Daniel Mitov külügyminiszter nyilatkozta a bTV bolgár televíziónak. Törökországgal közös határát Bulgária korábban 30 kilométer hosszan kerítéssel zárta le, és a kerítés meghosszabbítását tervezi, emellett ezer rendőrt vezényelt ki, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók belépését az országba. (MTI)

    ku…rucos/

  39. Elh4llgattatni szerint:

    Mialatt a kormány jobbikos ötletekre vár, a bolgárok már harcjárműveket is vezényeltek a határra.

    Bulgária harcjárműveket vezényelt Macedóniával közös határának négy átkelőhelyére, hogy megerősítse a határrendőrséget. Egyelőre 25 katonát és néhány páncélozott harcjárművet küldtek a határvonalra, de növelik a létszámukat, ha kell. Az ő kerítésük valamicskével komolyabb, mint a mienk Az országot eddig megkímélte a Görögország felől Macedónián át áramló migrációs hullám. “Úgy véljük, hogy (egy ilyen hullámnak) a kockázata viszonylag csekély, mivel Bulgária – ellentétben Görögországgal, Macedóniával és Szerbiával – betartja a menekültek regisztrációjának eljárási szabályait” – mondta kedden Rumjana Bacsvarova belügyminiszter a Nova televíziónak. Bulgária az év eleje óta 15 ezer illegális bevándorlót fogadott, főleg Törökország felől érkező szíriaiakat. A bolgár hatóságok őrizetbe veszik a migránsokat, és több hónapra menekülttáborokban helyezik őket el, amíg ügyüket rendezik. “Bulgária alaposan őrzi határait, úgyhogy a görög szigetekről Nyugat-Európába igyekvő migránsoknak egyszerűbb Macedónián és Szerbián át folytatni az útjukat” – ezt már Daniel Mitov külügyminiszter nyilatkozta a bTV bolgár televíziónak. Törökországgal közös határát Bulgária korábban 30 kilométer hosszan kerítéssel zárta le, és a kerítés meghosszabbítását tervezi, emellett ezer rendőrt vezényelt ki, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók belépését az országba. (MTI)

    ku…rucos/

Itt lehet hozzászólni !