Vihar előtti csend honol Magyarkanizsán

Több mint négyezer határsértőt fogtak el a hétvégén

Hirado.hu

Vihar előtti csend honol Magyarkanizsán

A községi képviselő-testület elnöke úgy tudja, Belgrádban nagyon sok bevándorló gyűlt össze, és hamarosan meg is érkeznek. A rendőrség udvarán ma megnyílik a kisgyerekes anyák és kicsinyeik számára kialakított konténerkomplexum, de várják a köztársasági kormány segítségét is, hogy a közelgő nagyszabású rendezvénysorozatra teljesen kiüríthessék a főteret.

Szerbián keresztül jönnek a bevándorlók észak felé. Az okostelefonjukba Magyarkanizsát írják be, ezért általában a település központjában kötnek ki, így egyre több az illegális migráns a főtéren. A hírek szerint a napokban verekedés is volt, de ezt a községi képviselő-testület elnöke a hétfői Ma reggelben cáfolta. Laczkó Róbert az M1 hírfolyamában azt mondta, a Vöröskereszt vizet osztott, az emberek megijedhettek, hogy nem jut mindenkinek, ekkor alakult ki a tülekedés, de a kiküldött rendőrök gyorsan megoldották a helyzetet.

A riport készítésekor ugyan szokatlanul kevés volt a bevándorló a főtéren, ahol egyébként már reggel több százan szoktak gyülekezni, de Laczkó Róbert úgy vélte, ez csak vihar előtti csend, információ vannak ugyanis arról, hogy Belgrádban nagyon felszaporodtak az illegális migránsok, akik hamarosan meg is érkeznek. A település egyébként készül is erre: a rendőrség udvarán ma megnyílik a kisgyerekes anyák és kicsinyeik számára kialakított konténerkomplexum, de várják a köztársasági kormány segítségét is, hogy a közelgő nagyszabású rendezvénysorozatra teljesen kiüríthessék a főteret.

Több mint négyezer határsértőt fogtak el a hétvégén

A korábbi hétvégéknél jóval több, 4725 határsértőt fogtak el a rendőrök országszerte péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1662, szombaton 1584, vasárnap 1497 volt az elfogottak száma. Kilenc gyanúsított ellen embercsempészés, 15 esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap 1235 embert, köztük 226 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb csoport – 121 afgán, 18 pakisztáni, 9 szír, egy algériai és egy kongói állampolgár – délelőtt Ásotthalom külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Fotó: Molnár Edvárd

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “Vihar előtti csend honol Magyarkanizsán” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Micsoda képmutatás!!!
    Gyurcsány(i)ék is osztogattak vizet Szegeden. Nem tudom inni, vagy mosakodni, de mindegy. Csodálom,hogy Gyurcsány(i) nem talált egy eltévedt kislányt, persze mert nem tudta volna “haza vinni”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. ebihal szerint:

    Megszólalt a keresztyén!

  3. nagyapó szerint:

    És jött a proliválasz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. ebihal szerint:

    Mint mondtam, prolizni a gerinctelen gecik szoktak, olyanok, mint a nagyapó név mögé
    bújó vén barom!

Itt lehet hozzászólni !