Röviden: baleset a Széchenyi – Kassai sarkán harmadszor

VÉSZ, Mr.Gabee, csepel.info

baleset_kassai

Olvasói fotó

 

A videót köszönjük Kovács Ernőnek

Egy Fiat Punto és egy kistehergépkocsi ütközött egymásnak Budapest 21. kerületében, a Széchenyi és a Kassai utcák kereszteződésében. A balesetben érintetteket a mentők vizsgálják. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik, áramtalanítják a járműveket. Jelenleg három rendőrautó és egy tűzoltó a helyszínen! A balesetben ketten sérültek meg.

A Fiat Punto nem adta meg az elsőbbséget a főúton közlekedő Renault Master kisteherautónak. A Punto soförjét a mentők elszállították, később az utasát is. A Punto a Kassai utcából, az József Attila utca felől érkezett, a Renault lentről, a Királymajor irányából.

51 hozzászólás “Röviden: baleset a Széchenyi – Kassai sarkán harmadszor” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    “kép” a helyszínről:
    http://kepfeltoltes.hu/150714/baleset_150714_www.kepfeltoltes.hu

    A balesetben nem két személyautó, hanem egy személyautó és egy kisteher érintett.
    A Fiat Punto nem adta meg az elsőbbséget a főúton közlekedő Renault “valami” kisteher autónak. A Punto soförjét a mentők elszállították, később az utasát is. A Punto a Kassai utcából, az Ady felől érkezett, a Renault lentről, a Királymajor irányából.

    Itt nem lehetne valamit végre csinálni?

    Igaz jelen esetben, állítólag a stop táblától álló helyzetből hajtott ki a Fiatos. Este még azt sem mondhatni, hogy a fáktól nem lehet kilátni.

  2. Mr.Gabee szerint:

    – A képet sajnos nem tudjuk megtekinteni. várjuk a csepel.info@gmail.com e-mail címre.
    – A cikk nagy része a katasztrófavédelemí rta

    Mr.Gabee

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez egy másik video…

  4. Mr.Gabee szerint:

    A videó nem sikerült beilleszteni

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez már jó, először az elhunyt Hans Vander Péteré volt.

  6. Mr.Gabee szerint:

    Ez az egy kép van, a másik nem működik. Videót meg pláne nem jött. Kérem küldje el a videót és a amit akar ujra.

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    Mr. Gabee! Ez az egy képem sikerült, nagy géppel nincs pofám ilyenkor odamenni, az első link nem működik nálam sem. A Kovács Ernő videója helyén először a fent említett videó volt. 🙂

  8. Dfk szerint:

    Már megint nem vették figyelembe a stop táblát. Egy jó nagy fekvőrendőr kell a Kassaiba.

  9. kubancsik aranka szerint:

    Ok, hogy a kis Puntos volt a hibás. Mennyivel jött a kisteher, ha a puntó a keritésnél állt meg? Főleg, hogy álló helyzetből indult a stop táblától? Mindenre van pénz, de arra nem, hogy ide lámpát rakjanak!!!! Talán élő lánccal kéne tüntetni érte, mint a Melósért? Minek kell történni, vagy kivel,hogy lámpa legyen?!!

  10. Bársony Sándorné szerint:

    Gyönyörű!!!! Hány baleset kell még ott? Hány embernek kell még megsérülni, ne adj isten meghalni? Hány autót kell még összetörni, hogy végre lámpát tegyenek oda???!!! Ezen szerintem ideje lenne elgondolkodni nem????!!!

  11. boroskacsa szerint:

    A Punto megállt a STOP táblánál, álló helyzetből indult el. Egy Merci, aki szintén “részese” volt a balesetnek, megállás nélkül távozott. Igaz hogy a fiataloknak volt táblájuk, azért érdekelne hogy a furgon milyen sebességgel ment.

  12. Ciccolina szerint:

    A Punto fékezés nélkül haladt át a STOP jelzésen!!!

  13. Ciccolina szerint:

    A mercis még idézőjelesen sem volt részese a balesetnek, csak arra járt éppen, ilyen alapon még jó pár autó “részese” volt!!! A merciből mindenki kiszállt, segítséget hívtak és érdeklődtek az esetleges sérültek felől, minden tőlük telhetőt megtettek!!!

  14. boroskacsa szerint:

    Ön vezette a Mercit?

  15. Ciccolina szerint:

    Csak nem elbizonytalanodtál Okoska törp? 😆😆

  16. Ciccolina szerint:

    Ha unatkozol az a te bajod, de ne tőrj pálcát más felett, főleg, ha csak találgatsz!!!

  17. boroskacsa szerint:

    Okoska törp? Ilyen jóba lennénk? Egy szimpla kérdést tettem fel. Egyébként a rendőri intézkedést illett volna megvárni, mint szemtanú.

  18. Ciccolina szerint:

    ostobább vagy, mint gondoltam 😂😂😂

  19. boroskacsa szerint:

    Az anonimitás mögé bujkálva fröcsögő, kérdések mögül kibúvó, szemtől szembe sunyin elballagó alakok viselkedése szánalmas. Az hogy vagdalózol próbálsz megbántani lepereg. Nem kívánom még neked se hogy éjjel kapd a telefont hogy a szeretteid ütköztek!!!

  20. Ciccolina szerint:

    Neked a Kacsa a vezeték vagy a keresztneved? 😁 Miért nem tetted fel a kérdéseidet a helyszínen tegnap este?!!!! További szép napot narancsos kacsa 😂😂😂😈😇

  21. boroskacsa szerint:

    Én nem tettem fel a kérdéseim, de a férjem igen. Neked is hasonlóan szép napot. Ciccolina 😀

  22. boroskacsa szerint:

    A narancson kívül írhattál volna valami magyarosabb gyümölcsöt is. Narancsot nem eszünk. Szebb Jövőt!!!!!!!!!!!!!!

  23. boroskacsa szerint:

    Csak még egy gondolat. A közösségi oldalon én névvel írtam komentet. És Te?

  24. Tündér Ilona szerint:

    Szerintem inkább arról kellene beszélni, hogy milyen megoldás kellene a kereszteződés biztonságosabbá tételéhez, mert az elég egyértelmű, hogy a beláthatóság hiánya okozhat itt ennyi balesetet.

  25. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez a “mercis” új…
    Tegnap ezt a tűzoltók, redőrök, nézelődők beszélgetésekor nem hallottam…
    Mennyivel ment a furgon? Miért ment volna többel, mint 50? 5m-en belül a kerítés fogta meg.

  26. Tarjányi László szerint:

    Ott addig nem lesz közlekedési lámpa, amíg valamelyik fejes vagy családtagja járművét össze nem törik ott!

    Az én kocsimat a Kassai-Katona József kereszteződésnél törte össze egy pizzafutár autója. Ő volt a hunyó! Lám ott lett lámpa, a rossz nyelvek szerint miattam, pedig nem!

  27. dfk szerint:

    Abban a kereszteződésben majd minden baleset oka az, hogy a Kassairól érkező nem veszi figyelembe a STOP táblát. Vajon aki nem áll meg egy STOP táblánál, az a lámpánál megáll?

  28. dfk szerint:

    Aranka: nem kellett a kistehernek gyorshajtania, a tömege miatt a lendülete is nagyobb.

  29. Grün Izidor szerint:

    dfk!
    Saját szabálytalanságát senki sem magyarázhatja mások szabálytalanságával! 😀

  30. dfk szerint:

    izidor: nem is az volt a célom!

  31. Grün Izidor szerint:

    dfk!
    Te lennél “aranka” ?! .D

  32. kubancsik aranka szerint:

    Ismeri valaki az itt sértő érzéketlen szöveget irogató Ciccolinát? Mindenki ki meri írni a nevét, és a véleményét. Nem vagyok annyira rossz indulatu, de szeretném látni az orcáját, ha Ő is kap egy telefont, hogy szerettével baj történt. Okoska törp vagy és ráadásul ostoba. Ön biztos ott volt a helyszinen, ha ilyen “pontos” információt tudott írni. Féknyomot látott-e?

  33. Bársony Sándorné szerint:

    De most komolyan! Nem hiszem hogy ennél a bejegyzésnél egymás szurkálása lenne a téma. Tudja már valaki hogy mi van a sérültekkel???? Nekem ugyan nincs autóm, de pont a sok száguldozó miatt akik nem tartják be a sebesség korlátokat, és fütyülnek kreszre! Nekem a gyerek a Rákóczi bölcsibe jár, sokáig a majorból jártunk, de mindíg is rettegtem azon a kereszteződésen átmenni a babakocsival, rettegve hogy mikor száguld arra egy idióta aki elgázolja a gyereket! Kellene valaki aki elkezd aláíst gyűjteni hogy abba a kerszteződésbe igenis tegyenek lámpát zebrával!!!! Tényleg nagy szükség lenne rá ott már!!!

  34. Tündér Ilona szerint:

    dfk-tól kérdezném, hogy szerinte mi az oka annak, hogy ennél a stop táblánál nem állnak meg az autók, hiszen csepel egyetlen kereszteződésében sincs talán annyi baleset mint itt.
    Szerintem nem azért mert itt több hülye közlekedik.

  35. kubancsik aranka szerint:

    Bársony Sándorné az érintettek nevében is köszönet, mert csak Önnek jutott az eszébe a sérültekről érdeklődni. Igen tegyünk érte, inditsuk el az aláírások gyűjtését!!!!

  36. Pákozdi József szerint:

    Kedves Kubancsik Aranka!

    Mint önkormányzati képviselő, már többször javasoltam ennek az útkereszteződésnek a megfelelő védelmét a Csepeli Városgazdánál az előző ciklusban! Amit sikerült elérni mint ellenzéki képviselő, hogy felfestették a figyelemfelkeltő rázó vonalakat a kereszteződés előtt, de ez kevésnek bizonyul a jelek szerint. A legutóbbi baleset károsultjainak a hozzátartozóival már elkezdtük az aláírásgyűjtést, ha szeretne csatlakozni, akkor kérem a pakozdi.jozsef@jobbik.hu emailcímre írjon. Mivel több iskola is található a környéken, már több szülő is csatlakozott az aláírásgyűjtésünkhöz! Ez a járható út, mert Hárson is csak így tudtuk elérni,(aláírások) hogy a BKK kihelyezze a sebességszabályozó táblát! Ebbe a kereszteződésben lámpás megoldást fogunk követelni a megnövekedett balesetek száma miatt! Az emberek biztonsága nem lehet pénz kérdése, miközben milliókat oszt szét a haverok között a Fideszes vezetésű önkormányzat! Mivel olvassák ezt a bejegyzést az illetékesek, remélem a probléma mihamarabb meg fog oldódni!

  37. Tarjányi László szerint:

    Bezzeg ha az Orbán-vő nem közvilágítással foglalkozott volna, hanem közlekedési lámpákkal, akkor itt is, és sok másik helyen is lenne már közlekedési lámpa! Copyright Tarjányi László.

    Ez utóbbit azért írtam ide, ha ezek után Tiborcz István közlekedési lámpák telepítésébe fogna, százalékot fogok kérni tőle az ötletért!

    Nem szeretnék úgy járni mint az eszes parasztgyerek, akinek a 2002. április 9-i, 15:55-kor a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára elküldött gázár-kampányötletéből évekig élt a Fidesz, sőt a rezsicsökkentést is onnan vette, mindezt egy FITYISZ-szel honorálta, ORBÁN VIKTOR ÉS KÖVÉR LÁSZLÓ SÓHERSÁGÁNAK bizonyítékaként!

  38. Pákozdi József szerint:

    Kapott már munkát a vejkó a csepeli önkormányzattól megint! Nem hagyják elszegényedni! az adófizetők pénze nem drága nekik, akkor se, ha 3x áron csinálja a munkát!

  39. Vendetta szerint:

    Mindenki azt írja hogy aki itt balesetet okoz az nem veszi figyelembe a STOP táblát…
    Naponta többször is közlekedek ebben a kereszteződésben, saját tapasztalat hogy ha a Széchenyi úton a kereszteződéstől 10-15 méterre parkol egy kocsi a járda mellett akkor nem lehet biztonságosan kilátni…
    Nem lehet kellő biztonsággal megbizonyosodni arról hogy ha valaki közeledik.
    Hiába nézz körül az ember, ha mondjuk a eltekintek balra, jobbra, majd ismét balra majd elindulok de addigra jobbról belém csapódnak mert maximum 15-20 méterre lehet ellátni…
    Jah és a Széchenyi úton a gépkocsik 90% 60-nal közlekedik
    Vagy gyorsabban mint anno a sárga Lamborghini!

  40. Tarjányi László szerint:

    Én is szóvá tettem már itt a csepelinfón, hogy esténként ott parkol egy zártdobozos kisteherautó is, sokszor orral a menetiránnyal szemben! Amit ugye a KRESZ tilt! Érdekes, a rendőröknek soha nem tűnik fel? Ráadásul főutvonal, nem is parkolhatna úgy ott, hogy a kereke a főútvonalon áll! Ugyanis főútvonalon várakozni tilos! Továbbá tudomásom szerint teherjárművel közterületen nem lehet tartósan parkolni, hiszen a fuvarozás telephelyköteles tevékenység!

    Aki ott a KRESZ-t sértve naponta ott parkol, a kilátást akadályozva, az vagy rendőr hozzátartozója vagy valamelyik fideszes potentáté, hogy eddig, ezt nem kifogásolták!

    http://csepel.info/?p=42612#comment-243561 “Súlyos baleset a Széchenyi-Kassai utcák sarkán”
    Tarjányi László szerint:

    2015. július 08., szerda – 20:57

    Dfk, magyarázd már el annak a kisteherautó vezetőjének, aki a kocsma melletti családi ház előtt parkol, általában szembe a forgalommal, félig a járdán, félig az úttesten, HOGY ZAVARJA A KILÁTÁST JOBBRA A SZÉCHENYI UTCÁRA, A KASSAI UTCÁRÓL, ÉPPEN ONNAN AHOL A STOPTÁBLA VAN! Az autós kénytelen kitolni a kocsi orrát ha látni akar valamit!
    JÓ LENNE, HA KB. 30 M-EN OTT MEGTILTANÁK A PARKOLÁST, MÉG FÉLIG A JÁRDÁRA ÁLLVA IS!
    Akár tetszik az ott lakóknak, akár nem! Parkoljanak az udvarukon, azért kertes a családiház!
    Vállalkozni meg telephely nélkül nem is lehet! Teherautót az utcán parkoltatni sem lehet!
    Ha nem lesz megoldás a kilátás biztosítására a Kassai utca felől, majd intézkedni fog a jegyző vagy a kerületi rendőrkapitány!

    Ugyanez a probléma a balra kilátással, vagy tíz éve kivágták a nagy törzsátmérőjű fákat a sarkon levő ház előtt a Széchenyi utcán, a tulajdonos rögtön ültetett helyette kétszerannyi csemetét, éppenhogy át lehetett látni a törzsek között! Azok a fák is nőnek, vastagodnak, alig lehet kilátni balra is! Talán meg kellett volna tiltani a tulajdonosnak, hogy a kivágott vastag fák helyére ne ültethessen újakat! AZ EMBER ÉLETEK FONTOSABBAK AZ Ő FÁINÁL!

    Ebben a kereszteződésben volt az a halálos baleset, ahol egy személykocsi busszal ütközött, s a busz a baloldalon a második ház kerítésébe csapódott, a kocsmával szemben! Itt volt a baleset, ahol a Széchenyi utca felől érkező személykocsi a Kassai utca felől jövő kocsi tetején felperdülve a kocsma Kassai utcai betonkerítésének tetején landolt! Hónapokkal előtte meg valaki a kocsma előtti asztalok védelmére kitett beton virágládákat törte össze! Mi lett volna, ha akkor ott több vendég ült volna!

    Kéretik az illetékesektől a kilátás biztosítását mind jobbra, mint balra, a Kassai utcán a Papírgyár felől érkezőknek! Vagy a kereszteződés lámpásítását, megjegyzem azonban, a villogó sárgára állított lámpáknák a kilátás továbbra is problematikus lenne!
    Tisztelettel, Tarjányi László, 2002-2006 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság külsős tagja.

  41. Tarjányi László szerint:

    Még annyit hozzátennék, a Kassai utcából a kilátást úgy kell tekinteni, hogy a stopvonaltól vagy másfél méterrel hátrébb ül a vezető, akinek el kellene döntenie, hogy szabad-e az út az áthaladásra! Üljön már be valaki autóba, s úgy adjon tanácsot hogy kik nem tartják tiszteletben a STOP táblát!

    http://csepel.info/?p=42820#comment-243975 “Baleset a Széchenyi-Kassai utcák sarkán”
    Tarjányi László szerint:

    2015. július 12., vasárnap – 23:20

    2002-2006 között javasoltam a Széchenyi-Kassai kereszteződésbe közlekedési lámpát. A kitérő válasz az volt, lefogná a Széchenyi utca forgalmát. Sokak emlékeznek még arra a balesetre, ahol egy fickó kb. 180-nal tépett egy sportkocsival a Széchenyin, s ütközött a Kolozsvári utcai saroknál. Úgy látszik, más befolyásos emberek is szeretnek száguldozni a Széchenyin, hogy sem Tóth Mihály, sem Németh Szilárd nem rendeztette ezt a kérdést!

    Mintahogy a Hollandi úton is több halálos baleset származott gyorshajtásból. Alig van hét, hogy a Fekete-cukrászdánál vagy a strandnál ki ne döntenék a gyalogosátkelő tábláit! Pedig a rendőrök rendszeresen mérnek!
    Vagy három hete délután öt körül a Hollandin pontosan 50-nel mentem kb. 2.5 kilométert. Mögöttem jött egy fehér kocsi, az nem akart megelőzni. A mögötte jövő, zöld, dobozos kisteherautó meg ráhajtott, hogy gyorsabb haladásra bírja, de az nem akart engem megelőzni, én meg 50-nel mentem, mert az a megengedett, s rokkantellátottként nincs pénzem büntetésre. Amikor végre lehajtottam a célomnál, a másodikként utánnam jövő kisteherautó lassított, a jobboldali utas visszakiabált az ablakon: “Anya szült téged, te mocsok?”

    Ez ma a közlekedési morál, senki se tiltotta meg a zöld, dobozos kisteherautónak, hogy 2.5 km-en ne előzzön, csak ők jobb szerettek volna két balek “előfutó” mögött gyorshajtani, hogy majd azokat lézerezik meg!

    AZ ANYASZÜLTE MOCSOK KÍVÁNJA A ZÖLD DOBOZOS KISTEHERAUTÓ VEZETŐJÉNEK ÉS UTASÁNAK, HOGY REMÉLI A HOLLANDI ÚTON A RENDŐRÖK BEMÉRIK GYORSHAJTÁSON!

  42. Tarjányi László szerint:

    Mr. Gabee! Miért nem fényképez olyan SUTTYÓ AUTÓSOKAT, akik a menetiránnyal szemben parkolnak az út szélén! Szigorú KRESZ-szabály, hogy várakozni illetve megállni az út szélén csak a menetirány szerint szabad!

  43. boroskacsa szerint:

    Köszönjük azoknak akik aggódtak és érdeklődtek a gyerekek után. Istennek hála jól vannak.
    Pákozdi József köszönjük!!!!

  44. nagyapó szerint:

    T. Autósok! A STOP vonalnál meg kell állni, majd, ha szükséges a kereszteződésnél is. Érdemes felszállni a 71-re és megnézni a buszsofőröket, hogyan vezetnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  45. Grün Izidor szerint:

    Ahol nincs felfestve STOP vonal ott pedig, zumek hegyibe?!
    Győzzön a zerősebb! 😀

  46. kerdezo szerint:

    A táblánál, azzal egy vonalban kell megállni, vagy a felfestésnél.
    Sok embernek ez nem tetszik, amikor a Csepeli útról megyek az M0 felé, és sárga fénnyel villog a lámpa.

  47. Grün Izidor szerint:

    kérdező!
    A Júeszében döbbenten álltam egy Four-way kereszteződésnél, ahol mind a négy becsatlakozó útnál STOP tábla volt!
    Kis gondolkodás után rájöttem, hogy kiemelten egyenrangú útkeresztedéssel van dolgom! 😀

  48. Dfk szerint:

    Nem biztos, hogy a lámpa a legjobb megoldás. Az generálhat újabb problémákat.

  49. Grün Izidor szerint:

    Dfk!
    A lámpa nem előzi meg a balesetet, csak a veszélyére figyelmeztet!
    Hány működő fényjelző berendezés ellenére vonat elé ténfergés van hetente?!

  50. Tündér Ilona szerint:

    Tisztelt Ábel Úr!

    Azért az elég elgondolkodtató, hogy a rövid időn belül bekövetkezett harmadik balesethez az Önkormányzat részéről senki se szólt hozzá, nem írták azt, hogy gondolkodnak a kereszteződés biztonságosabbá tételéről.

    A fényképek amiket készített nagyon jók, de ez a probléma sem elhanyagolható.

Itt lehet hozzászólni !