40 fokos forróság után ma leszakadhat az ég

HVG

szerda

Időjárási események egész sora várható szerdán, amikor a hőség tetőzése után egy hidegfront meghozza az enyhülést. Délelőtt fokozódhat a forróság, délután aztán a Dunántúlra megérkezik a vihar. Jégeső, felhőszakadás is lehet, erős széllel. Többféle figyelmeztetés érvényes mára. Kicsit lehűl a levegő a hét második felében, de egyáltalán nem lesz hűvös.

Szerdán délelőtt tetőzik a forróság, egyes helyen akár 40 fok sem kizárt. Később északnyugat felől egyre többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Először a Dunántúlon, majd a középső országrészben, később pedig a Tiszántúlon várható eső, zápor vagy felhőszakadás, jégeső. A szél fokozatosan északnyugatira fordul, és erős, viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34, 39, északnyugaton 29, 34 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetések sorát adta ki szerdára az ország egész területére, ezek között első-, másod- és harmadfokú egyaránt van. Nemcsak a hőségre, hanem már az érkező viharokra is figyelmeztetnek. Pest megy és a főváros területére harmadfokú, vagyis piros figyelmeztetés érvényes a hőség és az érkező heves zivatar miatt is.

A katasztrófavédelem is figyelmeztetést adott ki kedden a vihar miatt.

Csütörtökön csökken a felhőzet, alapvetően napos időre számíthatunk, napközben már csak helyenként, elsősorban délen és keleten eredhet el az eső. A szelet többfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A hajnali 16, 21 fokról 25, 30 fokig melegszik a levegő.

Pénteken derült, száraz idő várható, itt-ott élénk széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén kellemes, nyári időre van kilátás. Strandolni is lehet majd, sokfelé bőven 30 fok felett valószínű ugyanis a csúcshőmérséklet.

 

2 hozzászólás “40 fokos forróság után ma leszakadhat az ég” bejegyzésre

  1. herbálos joco szerint:

    faszomon is fojik a viz medig csibaja ezt draga joisteb csinaja ma hodeget szegeny romak meghanak a meloba

  2. Orsós Rodrigó szerint:

    feküggy te is bele valamelyik köztèri szökőkútba. Az önkormányzattal szemben pèldául.

Itt lehet hozzászólni !