Ez nem bevándorlás

Vélemény – Ábel Attila

Ez nem bevándorlás

Nevén kellene nevezni a dolgokat. Ami most zajlik, nem bevándorlás. Ötvenmillió ember keres magának új hazát. Többségük célja Európa. Közöttük  egy-egy nemzetből is több millióan vannak, de a muszlim vallás és kultúra egyértelműen meghatározó. Ami most történik, az népvándorlás. Amikor pedig a történelemben népvándorlás indult, akkor a felkészületlen, gyenge országok, birodalmak mind elbuktak az idegen nyelvű, idegen vallású népek nyomása alatt.

Ami most történik, 14 éve kezdődött. 2001-ben közel háromezer embert gyilkoltak meg egy mindannyiunkat sokkoló terrortámadásban az Egyesült Államokban. Az USA bosszút esküdött. De a bosszú nem a terrortámadás elkövetői ellen, hanem országok ellen irányult. Lerohanták Afganisztánt és Irakot. Szétbombázták, szétlőtték az ipart, a gazdaságot, a hidakat, utakat, vasútállomásokat, kikötőket, iskolákat, egyetemeket, óvodákat: gyakorlatilag elpusztították a teljes infrastruktúrát. Még büszkék is voltak rá, hogy a “középkorba bombázták vissza” őket. Az agresszióval nem csak emberek ezreit ölték meg, emberek százezreit késztették menekülésre, de polgárháborút is kirobbantottak, amiből megszületett az Iszlám Állam. Mostanra 150 ezer emberre teszik csak az iraki agresszió áldozatainak számát.

A történet legcinikusabb része, hogy azok, akik elfogták és háborús meg emberiség-ellenes bűnök miatt felakasztották az iraki diktátort, sokkal több ember halálát okozták, mint a diktátor. A polgárháború miatt Irakban ma sokkal kisebb az emberek személyi szabadsága, több embert kínoznak meg politikai nézeteik miatt, és összehasonlíthatatlanul rosszabbul élnek, mint Szaddam idején. És közben hiába lett történelmi tény, hogy az iraki háború indítóoka, a vegyi fegyverek gyártása hamisítvány volt – vagyis pont úgy rohanták le Irakot, ahogy Hitler Lengyelországot -, az USA és szövetségesei között egyetlen háborús bűnöst sem neveztek meg vagy ítéltek el!

Tíz évvel a 9/11 után végigsöpört az “arab tavasz” az észak-afrikai és a közel-keleti országokon. Az összes olyan diktátort és államelnököt megbuktatták, akik évtizedek óta a nyugati országok, de leginkább az Egyesült Államok begyében voltak. Csakhogy a forradalmak irányíthatatlanok, a káosz és a gazdasági összeomlás pedig mindig a szélsőségeseknek jó. Nem állítom, hogy az USA volt az arab tavasz kirobbantója, de több országban benne volt a kezük. Az is tény, hogy az arab tavasz óta valamennyi érintett országban rosszabb a gazdasági és a politikai helyzet, mint előtte volt. Mindez óriási lökést adott az Iszlám Állam terjeszkedésének.

Ha mindent összeteszünk, biztosan összejött már a 300 ezer áldozat. Ez a százszorosa 9/11-nek. Ha azt is hozzátesszük, hogy 50 millió ember lett hontalan, és keres magának új hazát, talán bőven elég volt a bosszúból. Az Egyesült Államoknak most már el kellene kezdeni rendbe tenni azt, amit a bosszú hevében elrontott. 14 év telt el, le kellene állni. És most már csak egyetlen eszköz van a népvándorlás leállítására: ez Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak stabilizálása. Ez többe kerül, mint a háború. Éppen ezért most nem azon kellene dolgozni, hogy nehézfegyverek legyenek az orosz határ közelében, hogy a szintén amerikai segítséggel elmélyült orosz-ukrán ellentétet tovább mélyítsék.

Amikor a történelemben népvándorlás indult, akkor a felkészületlen, gyenge országok, birodalmak mind elbuktak az idegen nyelvű, idegen vallású népek nyomása alatt. Ezt a népvándorlást az állítólag felvilágosult és demokratikus nyugati civilizáció indította a bosszú hevében. Most éppen az Európai Unióra hull vissza a bosszú hamuja, de az USA nem gondolhatja komolyan, hogy rájuk nem lesz hatással. Úgyhogy gondolkozni és cselekedni kell minél gyorsabban, mert Törökország, Bulgária, Spanyolország, Olaszország, Magyarország csak falakat tud emelni, amik csak ideig-óráig lesznek elegek.

Ábel Attila

263 hozzászólás “Ez nem bevándorlás” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Liberális oldalon azt mondják, hogy nem szabad kerítést (falat) építeni — igen ám, de nem mondják meg, mi a megoldás. Inkább semmit nem mondanak vagy zavaros szabadságelveket fogalmaznak meg, ami a lehető legcinikusabb magatartás egy ilyen helyzetben. A szabadság ilyen értelmezése anarchiához vezet, az pedig pusztuláshoz.

  2. Tóth Mária szerint:

    Ötlet egy szál se, csak a nagy duma megy! Mutassa meg a “bal oldal”, hogy kreatív, ja hogy az nem megy csak a szájtépés?!

  3. Orsós Rodrígó szerint:

    “Liberális oldalon azt mondják, hogy nem szabad kerítést (falat) építeni”
    miről beszélsz? Nézd meg a világsajtót, mindenki rajtunk röhög.

  4. Lacus szerint:

    Értelmes, átgondolt, színvonalas retorikájú bejegyzés, amely helyesírás vonatkozásában is messze felülmúlja a hazai írott sajtó átlagszintjét. Még központozási hibát sem találtam benne…

  5. Orsós Rodrígó szerint:

    Orbánisztán új államformája pedig az állatkert lesz!

  6. Orsós Rodrígó szerint:

    A kerítés, -azon kivűl, hogy valami fideszes haveri cégnek kimutyiznak sok milliárdot- nem nagy védelem lesz, mert elvagdossák, átásnak alatta, átmásznak felette, ráadásul Vezírünk kiírja M.O-t végképp az Unióból.

  7. késes szerint:

    T. Szigetország

    Van más megoldási javaslat. Ilyen volt a kvótarendszer, amit a kormány elutasított.
    Kb. 1000 fő befogadásáról lett volna szó, 5000 Ft/nap/menekült, az éves szinten kb. 1,8 milliárd forint. Ehhez az összeghez az Eu is hozzájárul.

    Most építünk falat 5-7 mások szerint 22 milliárdból. Amit őrizni kell, fenntartani. Ja meg plakátolunk 300 millióért, konzultálunk 1 milliárdért.

    Lehet számolgatni, kicsit gondolkozni.

    Ui: persze kormányunk sem tartja megoldásnak a falat, de csak kell az uszítás, elterelés, látszat intézkedés.
    Ön sem gondolja komolyan, hogy drótkerítés megállítja a menekülőket. Kikerülik, megrongálják, lefizetik az őröket stb.

  8. csapajev szerint:

    Most nyílnak majd képviseletek különféle ” színes ” országokban.Nem csak reprezentálni kellene,hanem a valós,az ottani súlyos gondokat is megoldani.
    Régen a külképviseletek szorosan a helyi kormánnyal azért konszolidálták a helyzetet!!!
    Vagy csak nagyon egyszerűen!!! a volt gyarmatosítóknak kellene lépniük!
    Ugye tudjuk,kik azok????Mert közöttünk élnek,és úgy tesznek,mintha halvány fogalmuk sem lenne a krízisről….

  9. Csapo Szabolcs szerint:

    Rodrigo, gondolkozz!! A bevandorlok miatt kevesebb lesz am a segiily!! Raadasul mi lesz ha az amugy is szukos putritokba meg egy-ket bevandorlo csaladot is bekoltoztetnek?

  10. nagyapó szerint:

    késes! Az 1000 főhöz adja hozzá azt a 100 000 főt, akiket Magyarországon jegyeztek be és a Hágai Program alapján visszaküldhetik hozzánk, valamit azokat akiket Ausztria nem enged be.
    Egy felelős kormány előre gondol, nem cammog a történtek után, mint a szoci kormányok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. csepelimen szerint:

    5000 Ft/nap/menekült?

    4 tagú család= 20.000 Ft/nap

    Egy magyar 4 tagú család mennyi pénzből tengődik átlagban?

  12. szigetország szerint:

    Hogy mennyire cinikusak azok a bejegyzések, amelyek szerint Magyarországon röhög a világ vagy idegenellenességgel vádolják az országot, íme az ENSZ friss menekültügyi jelentése a mai BBC és más nyugati lapok írásai alapján: (A menekültkérdés egész Európa ügye, és egyelőre nem tudják kezelni sem Olaszországban, Görögországban, Bulgáriában, sem másutt — tehát liberális cinizmus röhögni mások szerencsétlenségén)

    “The number of people displaced by war, conflict or persecution reached a record high of nearly 60 million around the world in 2014, a UN report says.”

    “Az emberek száma, akik háború, helyi konfliktus vagy üldözés miatt kénytelenek menekülni, rekordmagasságot, 60 milliót ért el világszerte 2014-ben.” Ez a szám 2015-ben első felében még jobban megugrott.

  13. felix szerint:

    A fal semmit nem ér, abban a pillanatban, ha az Unió feladja a jelenlegi szabályozást, mert a tagállamok egyéni megoldásokat választanak.
    Abban a pillanatban nem fog számítani, hol lépte át a Sengeni határt.
    A fal a legdrágább “nemmegoldás”.

  14. Czanti szerint:

    Menekülteket lehet fogadni de ” rendes határbelépéssel”……Az illegális bejárást mindenáron meg kell akadályozni !!! A kerítést úgy kell megcsinálni , hogy annak megközelítése / érintése / veszélyes legyen . Aki pedig kedveli a “megélhetési bevándorlókat” az sziveskedjen az egyik szobájába tartósan vendégül látni . Gondoljatok a Szerb határ közelében lévő Magyar települések lakóinak élethelyzetére….A fenti irományban jól látja a szerző , az amerikai beavatkozások óriási károkat okoztak a félvilágnak . Líbia pl. írigylésre méltó életet biztosított minden saját állampolgárának , szinte mindent ingyen kaptak. Most menekülnek…..

  15. késes szerint:

    T. Csepelimen, T. Nagyapó

    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-731048
    Itt Pintér 4300 Ft ellátási díjról beszél, bocs nem 5000 Ft.
    Sajnos nagyon kevés pénzből élnek családok nálunk, de szerintem nem jó összemosni a megélhetést a menekült kérdéssel.
    Sajnos ilyen érzelmi politikára játszik rá a kormány. Egy menekült miért tehet arról, hogy nálunk nagyon alacsonyak a bérek?

    Igen az itt lévő menekülteket valószinűleg ki kell és ki is fogják toloncolni. Biztos változnak az EU-s szabályok is, de a kerítés nem megoldás!!!

  16. dfk szerint:

    T Késes!

    év végére 100000 menekült leht nálunk (heti 2000-t fognek el), meg amit a nyugat visszatoloncol. Ezzel kell számolni és nem a kvóta 1500 menekültjével (amit az itt levőn felül adtak volna). Mivel Nyugat-Európa nem fogad be több menekültet, ezek itt maradnak. vagyis 4700*100000*365=171 milliárd évente a költségünk. De ha holnaptól egy se jön, akkor is az 57000 menekült az bizony 80 milliárd egy évre.

  17. késes szerint:

    T. dfk

    Annyit felejt ki a matekból, hogy jelentős mértékben az EU támogatja a menekültek ellátását, ergo nem a magyar költségvetésből megy.

    http://hvg.hu/itthon/20150130_Magyarorszag_a_lepattant_alagut__a_korma

    Egy mondatot emelnék ki a cikkből, amit talán a leglényegesebb:

    “A Bevándorlásügyi Hivatal 2012-ben 1,1 milliárd, 2013-ban 1,8 milliárd, 2014-ben 2,6 milliárd forintot költött menekültekre.”

    Nem kell félni a menekültektől és főleg nem bűnbakot kell csinálni belőlük.

  18. felix szerint:

    A végén egyedül maradunk egy értelmetlen kerítés darabbal.

  19. Grün Izidor szerint:

    felix!
    De nem akármilyen kerítéssel!
    .
    “A NATO-szabványoknak megfelelő határvédelmi kerítés építését tervezi a kormány” – mondta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a testület csütörtöki zárt ülése után újságíróknak.
    .
    Kár lenne Csepel “szellemi világítótornyát” parlagon hevertetni! 😛 😀

  20. Orsós Rodrigó szerint:

    Nem baj, majd a haveri cègek 6 szoros áron visszabontják ès elszállìják.

  21. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Hol van Sengen????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Grün Izidor szerint:

    késes!
    Majd mingyán jön Okostolyás nagyapó és kiszámolja, hogy abból a menekültellátásra kapott eus pénzből mennyi lélegeztető gépet lehetne venni! 😀

  23. Grün Izidor szerint:

    Vén Pöcs!
    Miért felixet kérdezed, hogy hol van Sengen?!
    Nálatok nem a zasszony takarít?! Ő biztosan tudja hova tette! 😛

  24. nagyapó szerint:

    Érdemes elgondolkodni a menekülteken. A menekültek török, palesztin, jordán, stb. táborokban “élnek”, ha élet az. Gondoljuk el mennyibe kerül egy 4-5 fős család utazása tőlünk Szíriáig? Ugyanennyi onnan ide és még hozzá kell tenni az embercsempészeknek fizetett pénzeket. Ezek nem menekültek, ezért nem akarnak dolgozni. De a szocik szeretik őket.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Tóth Mária szerint:

    Csapo Szabolcs: Tiéd a mai pont! Jó a komment, Orsós Rodrigó tudja, hogy ez csak utópia, különben nem lenne ekkora arca!

  26. vazul néni szerint:

    Orsós Rodrígó gondolj a menekültek emberi jogaira hogy engedheted őket egy ilyen szörnyű Orbándiktatúrába ahonnan menekülnek az emberek (és még sajtószabadság sincs ráadásul) Védjük meg együtt a menekültek jogait ,ne engedjük be őket az országba.

  27. ebihal szerint:

    Az ugye természetes volt, hogy 56-ban az osztrákok már a határtól 1 m-re segítettek,
    pedig az akkori menekülőknek csak egy része volt politikai menekült.

  28. felix szerint:

    vazul néni!
    Nyugi, a menekültek is továbbmennek.

  29. nagyapó szerint:

    Spanyolország határán 8,2 kilométeren és 12 kilométeren van szögesdrót kerítés. Három párhuzamos kerítés fut végig a határ mentén, magasságuk eléri a 6 métert. A határokat ezen kívül infravörös kamerákkal szerelték fel, és komoly spanyol és marokkói határőrizeti és rendészeti jelenléttel erősítették meg.
    Mit szólt ehhez a “baloldal”?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! ’56-ban “az osztrákok már a határtól 1 m-re segítettek”. Igen és hová, melyik menekülttáborba segítették a kommunista gyilkosok elől menekülteket? Talán ha közölné!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Grün Izidor szerint:

    Szörnyűk ezek a francia menekültek!
    Vagy a portugálok szeretnének spanyolok lenni?! 😀

  32. ebihal szerint:

    vén barom!
    A magához hasonló kommunista gyilkosok elől menekülők rövid időn belül továbbmehet-
    tek, de ha akartak maradhattak Ausztriában is.

  33. vazul néni szerint:

    Felix nyugi, lesz akin gyakorolhatod forradalmi emberbaráti szeretetedet itt a lehetőség befogadni öket
    :http://adatlistazo.hu/keszitik-mar-az-ujabb-trianont-charterjaratokkal-kuldik-hozzank-a-menekulteket-200-ezren-is-erkezhetnek/ de előbb tégy egy próbát anyósoddal 🙂

  34. nagyapó szerint:

    csecsemő béka, igazi proli! Szóval nem tudja, de fröcsög.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. ebihal szerint:

    Mint korábban mondottam: a gerinctelen gecik proliznak!
    Próbálja cáfolni vén barom!

  36. felix szerint:

    vazul néni.
    Annyit én is befogadok ahány külhoni magyart te befogadtál.

  37. andrás szerint:

    Szóval a “világsajtó rajtunk röhög!” Ha a “világsajtó” kinézne az ablakon,látná a saját országának emelkedő kerítéseit bárhol európában,és nem csak európában! (USA, Izrael)

  38. nagyapó szerint:

    csecsemő béka, igazi proli! Ismétlem: “Szóval nem tudja, de fröcsög.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  39. ebihal szerint:

    vén barom vagy vén geci!
    CÁFOLNI!!!

  40. Orsós Rodrigó szerint:

    ebihal! Ez a szeszkazán olyat nem tud, csak a szája habzik mert ideges, hogy elgurult a cavinton-ja.

  41. nagyapó szerint:

    Folyik a proletkult! csecsemő béka, meg a műcigány nem sok értelmeset tud leírni! De azt rendszeresen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  42. Fogarasi László szerint:

    Hát ezeket az Amerika ellenes tirádákat Puja Frigyes is megirigyelné, de Gromiko elvtárs is elégedetten dőlhet hátra.
    Bizonyos Lacust pedig irigylem, hogy ettől élvez, de azért olvassa el még egyszer a cikket mielőtt az egekbe emelne olyan mondatokat, hogy “Nem állítom, hogy az USA volt az arab tavasz kirobbantója, de több országban benne volt a kezük.”
    Persze, ha azt gondolja, hogy egy írott szövegnek van “retorikája”, akkor soha ne olvasson jobbat!

  43. Tarjányi László szerint:

    A kerítés jogi szempontból kell, nem azért hogy ne lehessen átmászni rajta vagy alagutat fúrni alája! Annak létesítése után csak annak a kérelmét kell elbírálni, aki a hivatalos határátlépő helyen jön be! Akinek nincs erről papírja illetve nem léptették be a határállomási számítógépen, nos az mindenféle eljárás nélkül azonnal kitoloncolható, hiszen határsértő!

    Egyébként meg aki határsértéssel lép be, az semmiféle ellátásban ne részesedjen ivóvízen kivül! Majd eszébe jut honnan jött, meg érdekelt lesz minél előbb távozni ha megéhezik!

  44. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    Miért kell ahhoz kerítés, hogy valakire rá lehessen bizonyítani, hogy jogellenesen jött be országunkba?!
    Azért fölösleges kidobni 22 milliárd forintot!
    Húzzanak egy vonalat helyette a földre és aki azt átlépve nem a hivatalos átkelőhelyen, regisztrálva jött be azonnal toloncolják ki!

  45. Tarjányi László szerint:

    A kerítésen áthatolni csak dolog elleni erőszakkal lehet, míg ma átjönnek a zöldhatáron, aztán majd azt mondják, észre sem vették hogy nem Szerbiában vannak!

    Egyébként nekem is megfelelne a vonal, sőt aki nem rendelkezik a határállomási beléptetéssel, az határsértő akárhogy is került Magyarországra!

    Szabadságharcosok útja mindig rögös eltűnt vagy új nicknevet választott, miután a Csepelinfón két ízben beismerte, embercsempészést követett el! Egy öntudatos jogvédő, mint Juhász Péter, ilyenkor bemegy a rendőrségre és önfeljelentést tesz! Persze ahhoz vér is kell a pucába!

  46. felix szerint:

    A fal csak a menekülteket nem állítja meg.

  47. ebihal szerint:

    vén barom!
    Cáfolat?

  48. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Ausztria, Németország, Franciaország senkit nem fogad már be, határzárlat, ja és visszaküldik Magyarországra az itt regisztráltakat, továbbutazókat, ezek a gazdag országok ! Hány százezer menekültet kell ennek a kis országnak befogadni, majd eltartani, nem elég nekünk a 800 ezer roma ? Igen a régi gyarmatosító országoknak kellene őket befogadni, akik valamikor ugye a javakat kiszedték ezekből a most menekülők országából, most eltarthatnák ezt a sok migrációs embert, van nekik miből. Most elzárkóznak ettől, köszönik nem kérnek belőlük ! Van itt többszázezer munkanélküli elég nekünk ezeket eltartani ! Az egyik kommentelőnek az a véleménye, hogy nem kell ezektől a menekültektől félni, igen a tegnapi hiradóban a határmenti települések gazdái csak negatívan nyilatkoztak, hogy mennyi kárt csinálnak a földjeiken, éjjeli zaklatják a lakókat, vízért, élelemért, a kiteregetett ruháikat ellopják. Nem hiszem, hogy ez kell nekünk !!

  49. figyeltek? szerint:

    Gyakran ugat a kutya is, de nem tudja, hogy miért ís? Csak úgy megszokásból ugat.

  50. Lovas szerint:

    Fogarasi elvtárs úgy tűnik új segget talált a Szovjetunió összeomlása után. A liberálkommunista kánon szerint csaholja, hogy a szólásszabadságba nem fér bele az USA kritizálása.

  51. felix szerint:

    A kerítés még sehol sem állította meg a menekülteket.

  52. felix szerint:

    Ha megépül a fal, akkor azok is regisztrálva lesznek nálunk, akik eddig “észrevétlenül suhantak át” az országon.

  53. Grün Izidor szerint:

    Simon: a kerítés nem állítja meg azt, aki fegyver elől menekül
    .
    Atyaúristen! A szerbek már lövik is a menekülőket?!
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20150619-simon-a-kerites-nem-allitja-meg-azt-aki-fegyver-elol-menekul

  54. Fogarasi László szerint:

    Lovas úrnak:
    Hát persze, személyesen Soros Györgytől szoktam átvenni az ürgebőrbe kötött dollárokat. Sőt az a sok EU-s támogatás is engem illet, csak véletlenül rossz címre küldték.
    Egyébként a szólásszabadságba sok minden belefér, netán még az Ön nívótlan megjegyzése is.
    Ezért én nem haragszom, csupán nevetek: ha-ha-ha!

  55. nix ugribugri szerint:

    Építsék meg nyugodtan a kerítésüket, de a másik oldalról csinálják és maradjanak is ott. Dilettáns fideszes brancs.

  56. késes szerint:

    T. Anikó

    Legyen kitől rettegnie.
    Menekült, munkanélküli, hajléktalan, roma, homoszexuálisok.

    http://hvg.hu/velemeny/20150619_A_Fidesz_politikaja_es_ellenszere

    Remélem tudja értelmezni a cikket és elgondolkodik.

  57. Tarjányi László szerint:

    Liberális uraimék! A kerítést demokratikusra kell megépíteni, ahogy azt Izraelben és az USA-Mexikó határon tették! Akkor senkinek sem lehet kifogása! Nekem meg csípi a szemem, hogy az USA 3000 kilométeres kerítéssel akadályozza a mexikóiak betelepedését az Egyesült Államokba!

  58. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó, megint röfög. Nézze meg a a Palesztin-Izrael, az USA-Mexikó, a Bolgár-Török, a Marokkó-Spanyolo. határakadályokat. Működnek.
    Az országunkba bejövő illegális bevándorlók 95 %-át elfogják!
    További jó hazudozást!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  59. felix szerint:

    Vén pöcs.
    A menekültet ha elfogod akkor mi van?

  60. felix szerint:

    Vén pöcs.
    A te szöveged szerint a kerítést 5% elfogása érdekében húznák fel.

  61. nagyapó szerint:

    “Izraelita szélsőségesek felgyújtották Tabgha bazilikáját” Mi felújítjuk a zsinagógákat!
    Mi a véleménye idióta grün Józsi meg 1/2eszű1/2x??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  62. Tarjányi László szerint:

    Lehet köztes megoldás, fel kel azokat gyújítani! 😉

  63. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Rázós lesz Magyarországra jönni!
    .
    Rázós lesz?!
    Atyaúristen! Azt azért nem gondoltam, hogy áram is lesz a kerítésben!
    Bár most a rezsicsöppentési harcban lement az ára és várhatóan tovább is csökken!
    grin hangulatjel

    http://kep.cdn.index.hu/…/8709591_720f9e99e53f9f4b7415bcb81…

  64. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Azt gondolom, hogy te is olyan szélsőséges fasz vagy, mint akik felgyújtották a bazilikát.
    Tarjányi már téged is felülmúl.

  65. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó! Spanyolország hol határos Marokkóval? 😛

  66. Tarjányi László szerint:

    Hát Ceuta és Mellila enklávéknál!

    Felix, a bazilikagyújtogatók 1993-ban már Magyarországon is jártak!

    Horthy Kenderesen történt újratemetésének éjszakáján véletlenül kigyúlladt az esztergomi bazilika tetőszerkezete, s a véletlen olyan műveletlen volt, hogy nem tudta hogy Horthy református volt és nem katolikus!

    A tűz egy padlástérben “keletkezett”, amelyen keresztül a látogatók kijuthattak a kupola külsején levő kilátóra. Szerencsére, a tűz órákig “lappangott”, miután a látogatási idő letelt.
    Valószinűen a véletlen időzített volt, amit a padlástér egyik gerendájánál rejtettek el!

  67. felix szerint:

    Akár te is lehettél, aztán most célozgatsz.

  68. Tarjányi László szerint:

    Inkább azok, akik tiltakoztak az újratemetés ellen! Másrészt én katolikus vagyok, sem nem református, sem nem holotúlélő!

  69. felix szerint:

    A katolikusok nem ismerik a tűzszerszámot?
    Elmaradott egy népség lehettek.

  70. Grün Izidor szerint:

    felix!
    valószínűleg a legtöbb vallás nem ismeri, mert öröklángot őrizgetnek! 😀

  71. Tóth Kati szerint:

    Kiváncsi vagyok,mikor fog előállni a hazaáruló söpredék liberálbolsi banda azzal,hogy Orbán nem tett meg mindent a bevándorlás megfékezésére.Most ugatnak,köpködnek a kormányra,talán már fel is jelentették a naposcsibék rossz körülményei miatt.És eljön az idő,nem is oly sokára és ők fognak ugatni a kormányra,hogy nem tett meg mindent az ország védelmében.Majd mikor először felüti a fejét egy egzotikus járvány/ami ellen az ilyen országba utazókat többféle védőoltással beoltják/,vagy amikor véletlenül valamelyik liberális buzi kertjének medencéjébe belesza..nak.Fel lesz háborodva és üvöltözni fogja,hogy akormány nem tett semmit.Na ezért nem kell ezekre a hazaárulókra hallgatni.Nekik minden jó,ami az országnak rossz.

  72. felix szerint:

    Katika!
    Kihagytad az erőszakot.
    Lehet, hogy azzal meglennél békülve?

  73. Tóth Kati szerint:

    Ez nem menekültáradat,ez szabályos megszállás.Jönnek százezren,milliónyian és nem fognak innen visszamenni.Ez olyan,mint a sáskajárás.Lepusztítanak mindent,nézd meg Ásotthaalmot és környékét.És ez csak a kezdet.Lehet,hogy a kerítés is kevés,de valamit tenni kell ez ellen.A liberálbolsi hazaáruló csak ugat mindenféle kvóta rendszerről,közben ő maga is tudja,hogy az egy kész átverés.Az Eu-ban meg ül a sok gatyaszagú vén hülye és álmodozik és tárgyalgat,és nagyon el fog csodálkozni,amikor kimegy az épületből, a légkondisból és nem lát fehér embert.Mert ezek addig szarakodnak,míg egyszer csak ez lesz.

  74. felix szerint:

    Katika.
    Védj meg minket a testeddel.
    Hajrá. Éljél sokáig.

  75. Tóth Kati szerint:

    Védjen meg téged a Gyurcsány Fletó,megérdemled!

  76. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Hogy beszélsz a családodról?

  77. krapulax szerint:

    van megoldás a menekültkérdésre. fogadjon be minden liberális egy afgán menekült famíliát. vagy egy koszovói albán családot. vagy egy ózdi cigány famíliát.

  78. Rázsó szerint:

    Tehát akkor mi lenne az az elfogadható megoldás, ami megfelelne azoknak, akik ellenzik a kerítést. Persze nem valami utópisztikusra gondolok, hanem egy kivitelezhetőre, amibe nem rokkan bele az ország. (és mondjuk azoknak is elfogadható lenne, akik minimálbérért robotolnak, ne érezzék úgy, hogy náluk mindenki több pénzt érdemel.)

  79. krapulax szerint:

    van másik megoldás is. egy német kancellár a tömegek által támogatva, egy erős modern hadsereggel megoldaná Európa normalizálását.

  80. Orsós Rodrígó szerint:

    Két gazdasági bevándorló bemegy az egyik határmenti kocsmába.
    Az egyik megszólal: -“Kérni gyorsan két pálinka!”
    A kocsmáros megkérdezi: -“Na és melyik pálinkából kérnek?”
    Mire a másik rávágja: -“Hát a kerítésszaggatóból…”

  81. felix szerint:

    A megoldás az, hogy nincs kerítés és így nem dobunk ki feleslegesen, milliárdokat.
    Ugye tök mindegy, hogy a kerítést őrzik, vagy a határt.
    Amúgy meg így is, úgy is a törvény érvényesül.

  82. Rázsó szerint:

    Hát én ugyan nem tudom, de lehet, hogy kevés az ember a szigorúbb határőrizetre.

  83. felix szerint:

    22 milliárdból megoldható és még marad is.

  84. Rázsó szerint:

    Értem, akkor ez megoldva, bár a beáramló embereket el is kéne tartani., valahol lakniuk is kéne. Persze normális körülmények között, mert aztán Brüsszel kártérítést fizettet az országgal.

  85. felix szerint:

    A befogadás ENSZ egyezményen alapszik.

  86. Rázsó szerint:

    De valami keretei nyilván vannak. Gondolom azt azért nem várják el, hogy az adott ország nyelvét nem beszélő, szakképzetlen embereket eltartson egy állam. (Így is rengetegen vannak az országban akiknek semmiféle szakmát nem tanulnak, de folyton arról panaszkodnak, hogy nem kapnak munkát. Mondjuk ez nem kimondottan tartozik ide.) Valószínűsítem, hogy nem kizárólag orvosok és mérnökök vannak az ide érkezők között. Ráadásul ezeket az ENSZ egyezményeket ezek szerint elég csúnyán felrúgja több EU-s tagállam is. Azt hiszem azért ez elég komplex probléma, és kicsit bonyolultabb a megoldása.

  87. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tarjányi László szerint:
    2015. június 19., péntek – 23:07
    Hát Ceuta és Mellila enklávéknál!

    Felix, a bazilikagyújtogatók 1993-ban már Magyarországon is jártak!

    T. Tarjányi úr

    -és a Mátyás templomot mikor látogatták meg a betörök? Amikor is az intarziás üvegeket betörve hatoltak be?
    Csupán azért jutott ez is az eszembe, mert mindkét helyre én szállítottam a speciálisan előírt minőségi anyagokat, nem kis mennyiségben. A műemlék minőségi követelményeinek megfelelő, szigorúan előírtak szerint. Még az ötvöző elemek %-os aránya is szigorúan elő volt írva. Ezt nem tudta senki sem, rajtam kívül teljesíteni, akkoriban.

  88. Rázsó szerint:

    És akkor most? 🙂

  89. Tarjányi László szerint:

    Ivóvízen kivül semmit sem kellene adni nekik, két nap alatt lelépnének Magyarországról!

    III. Béla korában a nyugatról keletre tartó keresztes seregek Magyarországon keltek át Bizánc felé menet. Jó pár falut felprédáltak, mire a király kirendelte a magyar seregeket, amelyek két oldalról kisérték őket. Kihirdették, aki a kijelölt útról letér, azt levágják! Megtörtént néhány eset, a keresztes sereg ezután rendbontás nélkül ért Zimonyig, ahol kilépett az országból.

    Visszafelé jövet a magyar király elfogatta Oroszlánszívű Richárdot és a visegrádi várba záratta, amíg ki nem fizették kártérítést, amit Bizánc kifosztásával okoztak! Tette ezt azért, mert testvére, Piroska volt a bizánci császár felesége. A keresztesek Bizáncot fosztogatták, ahelyett hogy a Szentföldet szabadították fel. Úgy viselkedtek mint a mai angol futballhuligánok! A magyar uralkodó meg úgy, ahogy egy korabeli nagyhatalom urának kellett! Az angolok utólag is köszönjék meg a magyaroknak Robin Hoodot, az angol népet azért kellett adókkal sanyargatni, hogy ki tudják váltani Oroszlánszívű Richárdot abból az adósságból, amelyet a korabeli angol keresztes “huligánok” okoztak!

  90. felix szerint:

    Rózsa!
    Most már tudod, hogy ki volt az egyetlen aki……….

  91. figyeltek? szerint:

    Rázsó, Te agyoniskolázott.

  92. Rázsó szerint:

    Tarjányi László.
    Egy osztrák herceggel tűzött össze a király, és ennek lett az a vége, hogy Bécsben bebörtönözték. Osztrákok.

  93. Rázsó szerint:

    figyeltek: Agyoniskolázott? Tehát ha valamire nem tudsz válaszolni, akkor azt mondod a kérdezőre, hogy agyoniskolálozott? Ilyenkor egyébként meg vagy elégedve magaddal, hogy milyen jót mondtál? Egyáltalán ez a te szó használatodban pejoratív jelleggel bír?

  94. felix szerint:

    Bocsi Rázsó.

  95. Rázsó szerint:

    Ó, és felix a demokrácia hőse, aki csak mert valakinek kicsit is különbözik a véleménye, rögtön átalakítja fórumtársa nevét. Hát gratulálok, szép brigád. Így tényleg csak röhögni kell egyet a jelenleg kormányzóknak.

  96. Rázsó szerint:

    Semmi baj Felix, csak így nagyon nehéz lesz elzavarni ezt a csapatot.

  97. felix szerint:

    Csak felületesen olvastam a nevedet.
    🙂

  98. Rázsó szerint:

    Akkor én kérek elnézést.

  99. hajaj szerint:

    Ehető óvszer, sűrített tejjel. Index

  100. Rázsó szerint:

    Ezt kár lett volna kihagyni, zseniális.

  101. királyerdei szerint:

    “Egyszer már értekeztem a menekült-üggyel kapcsolatban, de most ismét szükségét érzem annak, hogy szóljak. Elsősorban azért, mert Orbánnak most tényleg igaza van néhány fontos dologban. Persze, nem fontos egyetérteni sem vele, sem velem, de azért érdemes megfontolni az alábbiakat.

    Azzal célszerű indítani, hogy kivételes helyzetben vagyunk, ami kivételes megoldást kíván. Ma tényleg egy Európa felé irányuló népvándorlás indult el, amit kezelni kell, mégpedig legalább két szempont alapján:

    1. az emberi méltóság, az általános emberi szolidaritás figyelembe vételével,

    2. az európai, ezen belül az Uniós és a nemzetállami érdekek figyelembe vételével.

    Ezt a két feladatot két dolog determinálja:

    1. a nemzetközi szerződésekből adódó nemzetállami kötelezettségek,

    2. az egyes nemzetállamok gazdasági, társadalmi, kulturális, szociális, stb. sajátosságai és lehetőségei.

    Tehát vannak biztos pontok, mint pl. a menekültek (és nem a bevándorlók!) befogadásának kötelezettsége, amit azonban determinálhat az, hogy az adott nemzetállam mire képes, azaz hány menekültet (és nem bevándorlót!) képes befogadni és a nemzetállamába integrálni. Magyarán: elképzelhető olyan is, hogy egy idő után kiírhatják azt, hogy “Magyarország megtelt!” és nem képesek több menekültet (és nem bevándorlót!) sem befogadni. Ettől teljesen független az a dolog, hogy az Uniótól mennyi támogatást kapnak a nemzetállamok, hiszen az integrálódás kérdése nem egyszerűen anyagi probléma.

    Vannak azonban bizonytalan változók is, amelyek azonban alapvetően befolyásolhatják a menekült-politikát. Ezek közé sorolom én azt, hogy ha elég tágra nyitjuk az országunk kapuját, akkor ezen keresztül hányan akarnak bejönni menekültek és bevándorlók együttesen, felbuzdulván azon, hogy hazánk egy befogadó ország. Nos, ez az, amit ma még megjósolni sem tudunk. Ezért kézenfekvő szerintem az az álláspont, hogy egyelőre csak a menekülteket (és nem a bevándorlókat!) fogadjuk be az Unió által megszervezett kvóta alapján.

    Fentiektől teljesen független tényező az, hogy az államnak kötelessége az, hogy az általános rendet fenntartsa és biztosítsa az állampolgárainak a szabadságjogait. Márpedig egy tömeges befogadás esetén megnőhet annak a veszélye, hogy igenis azok között terroristák lehetnek, vagy ha most nincsenek is, akkor később beépülhetnek közéjük. Továbbá: túlzottan megnövekedhet az a rendfenntartói létszám, amit az újonnan érkezők ellátására és integrálódására kell kivezényelni.

    Mindezek a tényezők valóban új helyzet elé állítja nem csupán az Uniót, hanem minden nemzetállamot, amire pozitív választ kell adni, és amire ma nincs igazán jó válasz sem! Az a dolog pedig, hogy az Orbán-kormány ezekre éppen olyan választ adott, hogy a szerbiai határt lezárja, csupán egy válasznak tekinthető, amit lehet ugyan bírálni, de tudomásul kell venni, mert a politikai és egyéb más felelősséget nekik kell vállalniuk érte. Tehát óvatosan kell bánni minden általános kritikával és elmarasztalással, mert egyáltalán nem biztos az, hogy egy másik kormány jobb megoldást adna erre.

    Debrecen, 2015. 06. 20.”

  102. Rázsó szerint:

    Jól hangzik.
    “1. az emberi méltóság, az általános emberi szolidaritás”
    Kár, hogy közalkalmazottként, még a létminimumot sem éri el a fizetésem.
    Cafetériáról nem is álmodom, és nyilván vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is.
    A fö, hogy a munkáltató (az állam) becsülje meg a beosztottjait)

  103. királyerdei szerint:

    Hát igen.
    A “segílykék” meg a “menekültek” ellátása sokba kerül.

  104. Rázsó szerint:

    Évek óta így van ez, nem kell a segélyezésre fogni. Az egyik ember az állami szektorban hülyére keresi magát, a másik meg alig él meg. Gratulálok, ez a szép új világ. Nincs egy szóma tablettája? Azzal biztos könnyebb lenne.

  105. joságos szerint:

    T. Tarjányi László úr! Ön itt történelmi előadást tart arról amihez halvány segéd fogalma sincs. III. Béla lány testvéreként ír Piroskáról holott ez az árpád házi hercegnő I/szent/ László LÁNYA volt! Aztán az sem állja meg a helyét, hogy III. Béla kísérgette volna a keresztes seregeket akár odafelé akár vissza felé! Ezt Kálmán király tette a hazánkon átvonuló francia keresztesekkel. I. Richárd/oroszlánszívű/ angol királyt soha sem fogta el és Visegrádon sem tartotta fogva III. Béla! Visegrádon Salamon király raboskodott aki árpád házi Magyar király volt és I. László Tartotta rabságban! Oroszlán szívű Richárdot V. Lipót Osztrák herceg tartotta fogva és az édesanyja váltotta ki a rabságból 60 ezer font váltság díjat fizetve érte! Végezetül az angol népnek semmit sem kell megköszönnie a magyar “népnek” főleg nem Robin Hódot!

  106. vazul néni szerint:

    Félix nem -csak ENSZ egyezményen alapszik a befogadás “A Dublini Egyezményről van szó.

    ” A Tanács 343/2003/EK rendelete (2003. február 18.) egy harmadik ország állampolgára által a tagállamok egyikében benyújtott menedékjog iránti kérelem megvizsgálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó feltételek és eljárási szabályok megállapításáról

    III. FEJEZET

    A FELTÉTELEK RANGSORA

    5. cikk

    (1) A felelős tagállam meghatározásának feltételeit az e fejezetben megállapított sorrendben kell alkalmazni.

    (2) A feltételek szerinti felelős tagállam meghatározása során azt a helyzetet kell alapul venni, amikor a menedékkérő először nyújtotta be kérelmét egy tagállamhoz.

    V. FEJEZET

    ÁTVÉTEL ÉS VISSZAVÉTEL

    16. cikk

    (1) A menedékjog iránti kérelem megvizsgálásáért e rendelet szerint felelős tagállam köteles:

    a) a 17–19. cikkben megállapított feltételek mellett átvenni azt a menedékkérőt, aki egy másik tagállamban nyújtotta be menedékjog iránti kérelmét;

    b) teljesíteni a menedékjog iránti kérelem elbírálását;

    c) a 20. cikkben megállapított feltételek mellett visszavenni egy másik tagállam területén engedély nélkül tartózkodó olyan kérelmezőt, akinek a kérelme még elbírálás alatt áll;

    d) a 20. cikkben megállapított feltételek mellett visszavenni azt a kérelmezőt, aki a kérelmét a vizsgálat során visszavonta, és egy másik tagállamban nyújtott be kérelmet;

    e) a 20. cikkben megállapított feltételek mellett visszavenni harmadik ország olyan állampolgárát, akinek kérelmét visszautasították, és aki engedély nélkül tartózkodik egy másik tagállam területén.” Minden uniós országnak jogában áll visszaküldeni hozzánk azokat a menekülteket, akik itt adták be a kérelmüket. Persze kiválogatva először azokat, akiknek a végzettsége alapján nekik szükségük van.A többi jöhet vissza. Magyarországon állítólag 2015-ben kb 50000 kérelmet adtak be.http://adatlistazo.hu/keszitik-mar-az-ujabb-trianont-charterjaratokkal-kuldik-hozzank-a-menekulteket-200-ezren-is-erkezhetnek/ Unom szívdöglesztő ,demagóg,szövegetek ,az meg már megmosolyogni való amikor az “eltársak” a bibliát idézik ,56-os menekültekre ,és vasfüggönyre hivatkoznak. Ernyire komolytalanok ,és bárgyúk nem lehettek csak azért ,hogy Orbán Viktornak ellentmondjatok.Részvétem 🙁

  107. felix szerint:

    Ez hol ír arról, hogy a menekülteket kötelező befogadni?
    Ez a befogadást és utáni eljárásokat szabályozza.
    Annyi a különbség, mit amennyi a tankötelezettség és a beiratkozás között van.

  108. felix szerint:

    Tarjányi “sajáthiteles” történelmet gyár és azt meg is éli.
    Nyugodtan szabadlábon lehet hagyni, ha rendesen szedi a gyógyszereit.

  109. joságos szerint:

    Na igen! A probléma az T. felix, hogy Tarjányi úr 1 vagy 2 éve még “Vátesz néven írogatva 148-s i q-val dicsesedet.

  110. felix szerint:

    T. Jóságos.
    Most már Tarjányi és nem enged a maradék 48-ból.

  111. Tarjányi László szerint:

    A keresztesek kisérését Kristó Gyula Az Árpádkor háborúi című könyvben olvastam vagy húsz évvel ezelőtt. Most nem volt módom előkeresni, így hát tévesen III. Bélának tulajdonítottam.
    Könyves Kálmán adta férjhez Piroskát a bizánci császár legidősebb fiához, nyilván akkor ő követelt a visszatérő keresztesektől kártérítést Piroska panaszára, s nem Oroszlánszívű Richárdtól.

    Egyébként meg a Könyves Kálmán wikipédia szócikk komoly ütközetekről is tud a keresztesek átvonulásával kapcsolatban. Készséggel elismerem, hogy régen olvastam az általam megjelölt könyvet, az emlékezetem ugye már megkopott, viszont én nem a netről szerzem be a tudásomat, mint sokan mások!

    A 148-as IQ-m meg 29 éves koromban volt, ami éppen 31 éve volt! Viszont helyesírni még tudok, másokkal ellentétben itt a Csepelinfón!

  112. joságos szerint:

    Tarjányi úr ön most is mellébeszél! Ami piroskát illeti; Őt édesapja adta férjhez II. Jóannész bizánci császárhoz és nem Kálmán király. Szerénységem az iskolapadban tett szert a tudásra és nem a nettről. Maga viszont még annyi fáradságot sem vett, hogy ott nézzen utána! Amúgy nem a visszafelé jövőket hanem az odafelé menőkkel volt a baj! Nem árt ha utána néz a keresztes háborúk történetének! Kártérítést pedig senkitől semmilyen címen nem kért mivel ezek a hadak nem jöttek vissza felé! Amúgy csendben jegyezném meg, hogy I. Richárd/oroszlánszívű/ Angol király 37 évvel később született mint ahogy Kálmán király meghalt. Ezen felül: Lehet, hogy tud helyesen írni, azonban a történelmet egyáltalán nem ismeri! Ennek ellenére ossza az észt ahelyett, hogy tanulna!

  113. felix szerint:

    Szegény ajaj meg leborult a Tarjányi nagy tudása elött.
    ajjaj.

  114. felix szerint:

    előtt.

  115. hajaj szerint:

    Másokon élősködsz, lovagolsz szelek szárnyán, jellemző. Miután jóságos kiegészített egy történelmi eseményt, te rögtön meglovagoltad szokásodhoz híven. Eszed már 1/2 sem!

  116. Tarjányi László szerint:

    Josagos! Ön írta: “Tarjányi úr ön most is mellébeszél! Ami piroskát illeti; Őt édesapja adta férjhez II. Jóannész bizánci császárhoz és nem Kálmán király. Szerénységem az iskolapadban tett szert a tudásra és nem a nettről. Maga viszont még annyi fáradságot sem vett, hogy ott nézzen utána!”

    Könyves Kálmánról írják:
    “Bizánccal szintén szövetségre lépett 1104-ben, amikor László leányát, Piroskát, férjhez adta Jánoshoz, I. Alexiosz császár legidősebb fiához.”
    “Szent László halála (1095. július 29.) után ő lett az ország királya;”

    “II. (Szép) Jóannész, teljes nevén Ióannész Komnénosz, uralkodott 1118. augusztus 18-tól 1143. április 8-ig) ”

    Tisztelt Josagos! Az Ön tudása is hiányos, mert I. László nem adhatta férjhez a leányát II. Joánnész bizánci császárhoz, mert addigra meghalt! Továbbá a házasságkötés idejében még I. Alexiosz volt a bizánci császár! Tehát Ön sem tévedhetetlen és a tudása is hiányos!

  117. hajaj szerint:

    1/2 folyamatosan leég, mint a hitleri bunker Berlinben.
    Kossuth L. mondotta: “leborulok a nemzet nagysága előtt,” de csak az képes erre, aki egész és magyar, és tud is valamit, nem úgy mint a hontalan száműzött.

    “Szerencsés az a nemzet, amelyik olyan sok és szép történelmi pillanatot tud ünnepelni, mint mi magyarok.”

  118. ez igen szerint:

    index.hu

    Ma 50 éves a magyar klubfutball legnagyobb sikere

  119. felix szerint:

    Hajaj.
    Te kis ostoba.
    A cáfolat nem kiegészítés.
    És te vetődtél egy nyelvessel Tarjányi ülepére, meghajolva tudása előtt, ami éppen akkor nem tudás volt.
    Nézz magadba és szörnyülködj.

  120. királyerdei szerint:

  121. ez igen szerint:

    Közmorált demoralizáló idióta metszetfarkú, mars a sivatagba.

  122. felix szerint:

    Egy újabb név a palettán.
    Ennyi baromsághoz, még ez is kevés.

  123. felix szerint:

    ajaj, etikus, Gondlkodó, ez igen.
    Miért fűzitek fel magatokat a farkamra?
    Egy ember ennyi alakban akar kielégíteni orálisan.
    Mohó vagy, de nagyon.

  124. királyerdei szerint:

    Admin?

  125. felix szerint:

    királyeredei!
    Látom, hogy neked sem tetszik a burkolt zsidózás és a sivatagi száműzés.

  126. ebihal szerint:

    felix!
    Továbbá kritikus, valaki, perspektíva.

  127. joságos szerint:

    T.Tarjányi László úr! ötven évvel ezelőtt ballagtam el a középiskolából. Tudom ez nem mentség, valóban, a Piroska nevű király leányt az unoka bátyja Kálmán király adta férjhez. Örülök, hogy legalább ennek utána nézett. Ez arra vall, hogy megfogadta a tanácsomat. Persze ez nem menti azt a sok sületlenséget és azt a mérhetetlen tudatlanságot amit “2015. június 20., szombat – 22:01” hsz.-ben irt. Tanácslom; ne az én tudásomat kritizálja mert azzal nincs semmi baj, tévedni meg lehet mindenkinek. Azzal törődjön, hogy történelmünket és az európai történelmet ne úgy magyarázza ahogy maga elképzeli! Maga most is olyasmiről hadovál amiről nem kéne! II. Jóannész valóban trónörökösként vette nőül a Magyar királyleányt. Azonban apja halála után ő lett Bizánc császára! Arról írjon inkább, hogy ezt honnan tanulta! “Visszafelé jövet a magyar király elfogatta Oroszlánszívű Richárdot és a visegrádi várba záratta, amíg ki nem fizették a kártérítést, amit Bizánc kifosztásával okoztak! Tette ezt azért, mert testvére, Piroska volt a bizánci császár felesége.” Tudja ekkora tudatlansággal ki oktatni másokat igen nagy arcátlanságra vall! Ami pedig a tudásomat illeti; nem vagyok lexikon /bár azokban is előfordul tévedés/ és nem vagyok tévedhetetlen! Maga viszont egy tudatlan aki minden áron többnek akarja magát mutatni mint az ami!

  128. Tarjányi László szerint:

    Josagos! Ön nem mérce számomra, helyesírás tekintetében meg főleg nem! Egyébként meg vagyok annyira udvarias Önnel, hogy nem szólítom Jóságosnak, mint mindenki más!

  129. joságos szerint:

    Tarjányi! Nem helyesirásról hanem történelemről van szó! Amúgy szólítson csak nyugodtan jóságosnak mert ez így helyes még nyelvtanilag is. Ami a mérce dolgot illeti: A maga tudása olyan mérhetetlenül kicsiny, hogy még beszélni sem érdemes róla!

  130. nagyapó szerint:

    Ez az igazi Index. Nem ír évszámot, miközben bevándorlókról ír. Sajnos a román forradalom, a délszláv háború, az ukrán háború idején megnőtt a magyar áttelepülők száma. A kettős állampolgárság bevezetése után az 1 millió magyar bármikor jöhet-mehet, már nem bevándorló. Végül jön az Index hazugsága szoci módra. „Persze, kit érdekelnek a számok, ha egyszer lehet végre egy jót hőbörögni meg négerezni, meg arabozni, ugyebár.”
    Talán jobb lenne, ha Via leutazna a szerb határhoz és elbeszélgetne néhány “fekete bőrű magyar értelmiségivel”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  131. felix szerint:

    Vén pöcs.
    A jövő menő magyar állampolgárokat mióta regisztrálják.
    Csak olyanba beszélj bele amihez tök vagy.

  132. nagyapó szerint:

    Eetásak! Szegeden 300 “bevándorlót (mérnököket, orvosokat,stb.)” fogtak el. Botka mit tesz velük? Égek a kíváncsiságtól!
    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó erről röfögjön!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  133. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Nagyapó: ne izgassad magad a facebookon olvasom, hogy, mint migrációs szimpatizáns fabotka elvtárs, majd megoldja a bevándorlók probllémáját a városában, van pénze és van -ha nem is “bekerített, beriasztózott apró villája” villája majd elhelyezi és ellátja őket.

  134. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Botka ezekből a szakképzett bevándorlókból könnyedén megoldja Szeged munkaerő szükségletét és nem vár a kormányra! 😛
    .
    “Nagyon komoly problémák vannak a munkaerőpiacon, alig lehet embereket találni bizonyos munkákra. Szerencsére egyre több migráns jön Magyarországra, akik ki tudnának minket húzni a bajból.”
    .

  135. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Botka nem a kormány.
    Ő ismeri és betartja a rendet és a kormánnyal is betartatja.

  136. vazul néni szerint:

    Ez nem Botka problémája a kormánnyal ,az Orbángyűlölet éppen úgy öl és butít mint az imádat .https://www.youtube.com/watch?t=152&v=6bEzzV1tQbs és egy kis finomítás 🙂 http://tutiblog.com/kedves-elhulyult-liberalis-baratom/ meg egy kis való világ 🙁 http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&MN=Hirmix&AN=bicskemenekultek&LN=Hungarian

  137. Tarjányi László szerint:

    Jóságos! Örülök hogy van egy ilyen kiváló, nagytudású ember köztünk, mint Ön! Remélem 2019-ben jelölteti magát csepeli polgármesternek!

  138. hajaj szerint:

    ……………………..

  139. joságos szerint:

    Tarjányi! Az az igazság, hogy tavaly már szó volt a jelölésemről! A korom és más személyes okok miatt nem vállaltam. Mivel 2019.-ben még idősebb leszek nem vállalok semmilyen közmegbízatást.

  140. Grün Izidor szerint:

    joságos!
    Egy görög bölcstől eredeztetik a következő mondást:
    “Akit a jelleme alkalmassá tenne politikai pályára, annak pont a jelleme nem engedi, hogy az legyen!” 😀

  141. királyerdei szerint:

    Szerdán egy késsel rendelkező afrikai menekültet fogott el a bicskei rendőrség a helyi hipermarketben – erősítette meg a hirado.hu munkatársának a sajtóértesülést a Fejér megyei Rendőrkapitányság.

    Szerdán délután a bicskei Tesco hipermarketben egy afrikai menekültet fogott el a rendőrség, aki késsel a kezében hadonászott – értesült a Privát Kopó bűnügyi magazin.

    A Fejér megyei Rendőrkapitányság a hirado.hu megkeresésére elmondta, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint június 24-én délután egy bicskei áruházban egy külföldi férfi késsel a kezében tartózkodott az eladótérben. Mivel a férfi zavartan viselkedett a helyszínre érkező járőrök őt biztonsági intézkedés keretében a helyi rendőrkapitányságon előállították, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

    A korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben Horváth Diána rendőrzászlós a hirado.hu-nak elmondta, a férfi nem lépett fel támadólag senkivel szemben, és személyi sérülés nem történt. A Bicskei Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást az ügyben.

    A Privát Kopó értesülései szerint az afrikai férfi a közelben található menekülttábor lakója. Információjuk szerint az 1-es főút bicskei szakaszán, a menekülttábor közelében kialakított körforgalomnál rendszeresen csapatokba verődött menekültek zaklatják – egyre agresszívabban – az autójukkal lassító gépkocsivezetőket: a járművek ablakán bekopogva pénzt kérnek, mivel – állításuk szerint – „éheznek”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a menekülttáborban elszállásolt személyek számára napi többszöri, ingyenes étkezést, valamint több ezer forint „költőpénzt” biztosítanak.

  142. Grün Izidor szerint:

    “a férfi nem lépett fel támadólag senkivel szemben, és személyi sérülés nem történt. A Bicskei Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást az ügyben.”
    .
    Esetleg még nemi erőszak kísérletével is gyanúsítható hiszen a viktorkája is vele volt! 😛 😀

  143. csapajev szerint:

    Ebből elég volt!!!!!!!

  144. fghfjhgkjhk szerint:

    Csepelre is jönnek a “bevándorlók”!
    A Makád utcábatcába megérkeztek a lomisok! 🙂

  145. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Grün Izidor:

    “Esetleg még nemi erőszak kísérletével is gyanúsítható hiszen a viktorkája is vele volt! ”

    gusztustalan a megjegyzésed, tartsd meg magadnak ! Hiába útálod annyira az Orbánt, és lebecsmérled, kritizálod rendszeresen gusztustalanul, akkor is sok mindent elér az országunk javára !!!

    Ajánlom szíves figyelmedbe, hogy olvassál a neten a friss hírekről, hogy a Miniszterelnökünk milyen jól képviselte az országunk migrációs érdekeit és hogy meggyőzte a brüsszeli parlament politikusait a menekültügyi problémánk igazáról. Hajrá Viktor csak így tovább !

  146. nagyapó szerint:

    Eetásak! Megint a nagy pofára esés!!
    „Két hónappal ezelőtt még azt hitték, hogy a Fidesz belpolitikai okokból vette elő a bevándorlás témáját. A baloldal ezért azt igyekezett bebizonyítani, hogy a migráció problémája nem is létezik.
    Később a baloldali pártok és aktivistáik plakátrongálásba kezdtek, még mindig abban a tudatban, hogy Orbán és a Fidesz a migráció tematikáját valamilyen figyelemelterelésnek szánja.
    Eközben sokasodtak a jelek, amelyek arra mutattak, hogy a migráció valóban súlyos kérdés – Magyarország és Európa számára egyaránt –, ami megoldásra vár. A baloldal még ekkor sem kapcsolt, és továbbra is Orbán támadásával volt elfoglalva. MSZP-s politikusok drótkerítést vonva a Fidesz-székház köré még egy héttel ezelőtt is azt állították, hogy „a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált”, és hogy a kormány „gettóba zárja Magyarországot” a magyar-szerb határra tervezett kerítéssel.
    Talán még mindig ezen a vonalon lennének, ha közben nem vált volna az Európai Unió legégetőbb problémájává az illegális migráció. Mostanra értelmes ember nem vitatja, hogy a helyzet mind Európában, mind Magyarországon kritikus. Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint 2014-ben 283 532 felderített illegális határátlépés történt az Európai Unió határain. Ez az előző évhez, 2013-hoz képest 164%-os emelkedést jelent. A magyar-szerb határt 2014-ben 43 357-en lépték át illegálisan, 117%-kal többen, mint 2013-ban. Az idei év első hat hónapjában pedig már 61 000 illegális határátlépés történt Magyarország határain. A nyugati tagállamok határzárral és visszatoloncolással válaszolnak a problémára, ami hatalmas terhet ró az Unió határországaira.
    A tegnapi uniós csúcs után az ellenzék kommunikációja végképp összeomlott. Miközben azzal voltak elfoglalva az elmúlt hónapokban, hogy tagadják a probléma létezését és idegengyűlölettel vádolják az Orbán-kormányt és annak szavazóit, addig a miniszterelnök jól átgondolt külpolitikai stratégiájával látványos áttörést ért el a tegnapi EU-s csúcson. A kormány intézkedéseinek és kommunikációjának köszönhetően sikerült közelebb kerülnünk egy olyan uniós bevándorlási szabályozáshoz, amely figyelembe veszi a magyar nemzeti érdeket, és enyhíti a hazánkra nehezedő migrációs nyomást. Magyarország így jó eséllyel elkerülheti, hogy olyan lehetetlen helyzetbe, egy migrációs harapófogóba kerüljön, mint Olaszország.
    Miután az ellenzék belátta, hogy a további tagadás értelmetlen, most próbálja másra terelni a figyelmet. Mindenről szívesebben beszélnének, csak a migrációról ne kelljen. Vannak olyan helyzetek (ilyen ez is) amikor az ellenzéknek érdemesebb csöndben maradnia. Legyen szó dunai árvízről, vörösiszap-katasztrófáról, újkori népvándorlásról, vagy bármilyen krízisről, az ellenzéknek ezekben a helyzetekben ritkán osztanak lapot. A talpraesett kormányok ilyenkor cselekszenek, az ellenzéknek pedig kifizetődőbb csak szemlélni az eseményeket, esetleg támogatólag fellépni. Ilyen helyzetben szembe menni a kormánnyal politikai analfabetizmusra vall.
    Lánczi Tamás”
    És még feljelentgetni sem célszerű Brüsszelben!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  147. felix szerint:

    Hú de fasza.
    300 milliót nyúlt le a fidesz tök feleslegesen.
    És mint az kiderült, erre a belpolitikára semmi szükség sem volt.
    300 millióra annál inkább.
    Vén pöcs.
    A lényeg, hogy továbbra se gondolkodj.

  148. Grün Izidor szerint:

    “A magyar érdekeknek megfelelő döntések születtek migrációs kérdésekben Brüsszelben az unió kétnapos csúcsértekezletén – mondta Orbán Viktor péntek délutáni sajtótájékoztatóján.”
    .
    Édes Vezírem!
    Nem mondod komolyan, hogy a magyaroknak az az érdeke, hogy minden jelentkező menekültet engedjen be, ne csak az Unió által részünkre meghatározott kvótát?!

  149. királyerdei szerint:

    Jó nézni,hogy ezek az idióta komcsik hogy vágják maguk alatt a fát. 🙂

  150. felix szerint:

    Humanista vagyok és nem geci.

  151. ebihal szerint:

    Akkor nem hasonlítasz az Orbánra!

  152. Orsós Rodrígó szerint:

    Különös embertípus a fideszes. Fát lehet hasogatni a hátukon, ki lehet mutyizni a szemüket a szemgödrükből, de akkor is bigottan hisznek a bűnöző rezsimjükben.

  153. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem kell, nem muszáj nektek itt élnetek, de mi eltűrjük az óriási balgaságotokat, mert az erősnek illik kegyed gyakorolni. Mennyire vérszegények, sajnálatra sem vagytok méltóak.

  154. felix szerint:

    “mi eltűrjük ”
    ajaj, GONDOLKODÓ, etikus, s kitudja, hány név…….
    Igaz egymással is jól elvagytok.

  155. ebihal szerint:

    Ha a sunyiság, a gátlástalanság erő, akkor erősek vagytok. A múltkor valami balfék arról
    értekezett, örüljünk mert befogadtatok. Mindezt úgy, hogy fingja nincs kiről is beszél.

  156. felix szerint:

    Valamelyik alteregó az a balfék.
    Egy sváb aki befogad magyarnak.
    Ilyen az ő világa.

  157. Grün Izidor szerint:

    “Hazafiasságért díjazták Böjte Csabát”
    .
    Jó jó, de melyik hazája fiasságáért?! 😀

  158. felix szerint:

    Grün Izidor.
    Szerintem ezzel neki okozták a legnagyobb gondot, mert helyette választottak.
    Megérdemli, hogy kitüntessék, de nem kellett volna ennyire kib@ni vele.

  159. Grün Izidor szerint:

    felix!
    “Hiszem, hogy a világunkat a szeretet, a jóság képes szabaddá tenni.” nyilatkozta Csaba testvér.
    .
    Ebben a témában azért helyében megkérdezném Jézust is! 😀

  160. mandaf szerint:

    Szerintem, minden bevándorlást támogató pártok, civilszervezet, politikus, újságíró, tv-s személyiség, és internetes oldalakon nyíltan támogató emberek címét, pártoknál és civilszervezeteknél a régióban található összes irodájuk és minden elérhetőségüket a migránsok tudtára adni, hogy náluk keressenek szállást, élelmet és tetőt a fejük fölé

  161. felix szerint:

    mandaf
    Ilyeneket mond az akinek, fingja sincs arról, hogy miről beszél.
    Nem baj, ez is egy szint.

  162. mandaf szerint:

    felix ha kinéznél a betyárkörtésből akkor te is megérthetnéd, hogy az ország miről beszél.

  163. felix szerint:

    Azt én tudom, hogy az ország miről beszél.
    Te nem tudd, hogy miről beszélsz, különben nem írtad volna le azt a butaságözönt..

  164. GONDOLKODÓ! szerint:

    A “lángelmék gondolják magukról,” hogy folyton folyvást ők mondják a tutit, a felül írhatatlant. Polihisztornak hiszik magukat. Nagy a baj.

  165. felix szerint:

    Ajaj nagy a baj.
    Aki csak gondolja magáról az ugye nem lángelme.
    Valamelyikőtök fogalmazza át, mert ez így sületlenség.

  166. GONDOLKODÓ! szerint:

    A török rendőrség gumilövedékeket, könnygázt és vízágyút vetett be vasárnap az Isztambul központjában rendezett melegfelvonulás feloszlatására – jelentette a Reuters brit hírügynökség helyszíni tudósítója.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20150628-melegfelvonulas-isztambul-gumilovedek.html

  167. GONDOLKODÓ! szerint:

    Íme, hogy ismét rossz lóra ültetek: Van égés rendesen…….(mszp, dk. polihisztorok pártjai)
    A teljes választókorú népesség körében a kormánypártok vezetnek 24 százalékos támogatottsággal, a Jobbik stabilan a második legtámogatottabb erő 18 százalékkal, míg az előző általános országgyűlési választáson közös listát állító baloldali pártok együttes támogatottsága 16 százalékot tesz ki (8 százalék az MSZP, 5 százalék a DK, 2 százalék az Együtt támogatottsága, a PM-et a választók további 1 százaléka támogatja) – derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből.

  168. felix szerint:

    Van aki mindig a jó lóra ül.

  169. ebihal szerint:

    Van, akinek nem veszi be a gyomra, hogy váltogassa a lovakat, mint a szaros gatyát.

  170. fghfjhgkjhk szerint:

    Mi van Csepelen a lomizókkal???

  171. GONDOLKODÓ! szerint:

    Sugárzik az értelem, akár két diploma szintjén is.

  172. felix szerint:

    ebihal!
    A gumigerincet egyik ló sem rázza szét.

  173. felix szerint:

    ajaj, etikus, GONDOLKODÓ, stb.
    Ti hány diplomán osztoztok?

  174. GONDOLKODÓ! szerint:

    A 19:57-es iromány mintha másról szólna, mint amiről a polihisztorok beszélnek, írnak. Tudtam mindig, hogy bajok vannak a szöveg értelmezéssel, így hát nem érhet csalódás. ( török hatóság cselekedetéről csend honol.)

  175. felix szerint:

    Az bizony nem másról szól, az persze lehet, hogy mást akartatok mondani, csak nem az jött le a megszavazott szövegből.
    Válasszatok más fogalmazót. 🙂

  176. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mindenkor az utolsó szó jogán 0-24-ig, íródott egy szuper értelmes.

  177. felix szerint:

    Nem az utolsó jogán, de tényleg le kéne cserélni ezt az értelmetlenül fogalmazót.
    Legalább sorsoljatok ki valamelyikőtöket.
    Ennél szarabb nem jöhet.

  178. Tarjányi László szerint:

    „Zárjátok börtönbe az 50 leggazdagabb zsidót és nem lesznek többé háborúk!“ Henry Ford

  179. felix szerint:

    Antiszemiták, ha idézik egymást…………

  180. Tarjányi László szerint:

    Én nem felelek az 50 leggazdagabb magyar tetteiért! Neked sem kell felelősséget vállalni az 50 leggazdagabb zsidó tetteiért!

    Amúgy meg igaza volt! Nélkülük most nem lennének bajban a görögök, s nem lennének destabilizált közel-keleti és észak-afrikai államok, ahonnan dől Európába a sok menekült!
    Így lehet tönkretenni az USA egyik gazdasági versenytársát!

  181. felix szerint:

    Nálad tudom, hogy nem vagy ennyire hülye.
    Ezért nem értem, hogy miért teszed azzá magad.

  182. Tarjányi László szerint:

    Eva Maria Barki osztrák ügyvédnő is ugyanezt mondta a Lánchíd Rádióban, az Egyesült Államok a felelős a térség destabilizálásáért, fogadja ő a menekülteket vagy legalább állja a költségeket! Azt meg csak a naívak hiszik, hogy a mindenkori elnök vezeti az USA-t! A marionett bábú változik, a háttérben levő mozgatók mindig ugyanazok!

  183. Grün Izidor szerint:

    Ugyanezen az alapon zOrbán is felelős, hiszen semmi baj nem volt Líbiában a látogatásáig! Egyiptomot nem is említve! 😀 😛

  184. GONDOLKODÓ! szerint:

    A T. Csepelieknek egyszersmind tudomásul kell venni, hogy Timúr és csapata mondja a tutit.

  185. felix szerint:

    A csapat tagjai, a teljesség igénye nélkül:
    Etikus, GONDOLKODÓ, ajaj.
    Igaz, hogy csak egy ember, de van annyira pofátlan, hogy csapatnak adja ki magát
    Hát ez van kedves csepeliek.

  186. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Jogos a büszkesége!
    Egymagában is kitesz hatot! 😀 😛

  187. felix szerint:

    Grün Izidor
    És még mindig nem ég le a teflon a képéről.

  188. nagyapó szerint:

    Eetásak! Gajdar írta a Timur és csapatát, ami egy regény. Furcsa, hogy a komcsik még őt sem ismerik, pedig “ismertebb”, mint Wass, Nyírő, vagy Karinthy!
    Lehet tovább röfögni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  189. felix szerint:

    Ajjaj, szemétláda már indításnál ilyen hülye, akkor mi lesz vele estére.
    Olvass vissza vén pöcs!

  190. felix szerint:

    Vén pöcs!
    Ne legyél ennyire hím soviniszta, keress rá az anyára is! 🙂

  191. Grün Izidor szerint:

    Öreg Gyagya!
    Nyirő és nem Nyírő!
    .
    Balog tiszteletes szerint bőven megérdemelné, hogy Uz Bencével a neves szerzőtársával bekerüljön a magyar nemzeti alaptantervbe!
    Lehet tovább röfögni! 😛 😀

  192. nagyapó szerint:

    “A színes tömeg Szegedre a Tisza árterében menetel be. Ám Szegeden, Botka László szocialista polgármester szerint legalábbis, semmi gondot nem okoznak. Érthetetlen farkasvakság. Hiszen a menekültek egyre nagyobb csoportjai járják be a várost, mint Európát egykor a kommunizmus kísértete. Jönnek-mennek ezek a szerencsétlenek, éhesek, szomjasak, piszkosak, büdösek, és szabadok akarnak lenni. Röszkén, Botka városának közvetlen szomszédságában gyűjtik össze őket, nyilvántartásba veszik, és továbbszállítják a tömeget, ám erről Botka nem hallott, Szegedet ez nem érinti, Szegeden csak a nyomorult menedékhordák masíroznak fel-alá, fekszenek a közparkokban, piszkítják tele ürülékükkel a várost. Botka nem lát, nem hall, nem szagol. Botka szerint rend van. Szocialista rend. – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/29045/Botka_rendje#sthash.cmJ6BDzS.dpuf

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  193. Grün Izidor szerint:

    “A szegedi határrendészeten indult meg egy menekült nő szülése2
    .
    Ő már magyarnak született!
    Kérdés persze, hogy később is az akar maradni, ha eszmél! 😀
    http://propeller.hu/itthon/3122658-szegedi-hatarrendeszeten-indult-meg-egy-afgan

  194. Elhallgattatni szerint:

    Törzsi dühöngés a debreceni menekülttábor környékén, felfegyverzett vadak tucatjai támadtak arra járó autósokra

    Áll a bál a menekülttáborban, egyelőre nem tudni, miért tört ki, de a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a Sámsoni utat a befogadó állomás előtt lezárták – írja a Dehír. A 800 emberre tervezett táborban egyébként jelenleg körülbelül 1600-an tartózkodnak. A portál elérte Harhai Zsoltot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatóját, de egyelőre ő is tájékozódik. Az esetről egy olvasónk is tájékoztatott, ő azt írja (megerősíteni egyelőre nem tudjuk), több százan randalíroznak, többüknél fegyver is van, és lángoló barikádot emeltek a Sámsonin! A tűzoltók is helyszínre mentek. Frissítés: a Haon híre: Komoly incidens a debreceni menekülttábornál, a főutat is lezárták! Nagy erőkkel vonult a rendőrség a debreceni menekülttáborhoz a Sámsoni útra, ugyanis a befogadóállomás területén komoly konfliktus robbant ki – erősítette meg a Hajdú-bihari Napló értesülését percekkel ezelőtt a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dr. Dobó Dénes az összeütközés lényegéről még nem tudott érdemi információval szolgálni, de azt elmondta, hogy az intézkedésekkel összefüggésben jelenleg is le van zárva a 471-es főút érintett szakasza. Mindenesetre a DKV azt írta, a rendőrség lezárta a Sámsoni úti autóbusz fordulót, ezért a 19-es autóbusz közlekedése átmenetileg változik. A lezárás ideje alatt a 19-es autóbuszok nem érintik a Sámsoni út elnevezésű megállóhelyet. Az autóbuszok a Lovas utca megállóhely után a Júlia-telep elnevezésű megállóhelyen várják meg a menetrendi indulási időt. Kukákat gyújtottak fel Információink szerint kukákat gyújtottak meg a Debreceni Befogadóállomásnál. A helyszínre egy tűzoltófecskendő érkezett – tájékoztatta szerkesztőségünket Madai Petra, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Mint elmondta, a helyszínen három szelektív hulladékgyűjtő edény lángolt, amelyeket a tűzoltók oltottak el. 2. frissítés: autókat dobáltak a “békés, szánnivaló, befogadásra vágyó menekültek” A Napló információi szerint délután 3 óra körül “elkeseredett menekültek”, becslések alapján mintegy százan, botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohantak a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket. A lap tudósítója a környéken lakóktól megtudta, hogy ők még soha nem féltek ennyire, többen be is zárták az ajtókat, ablakokat. Ezekben a percekben több száz készenléti rendőr néz farkasszemet a menekülttábor főbejáratánál azokkal a menekültekkel, akik időnként számunkra érthetetlen szövegeket skandálnak. A kapun belül az első vonalban mintegy 50-100 “menekült” van. Azt, hogy valójában mennyien lehetnek az akcióban résztvevők, a takarás miatt nem lehet látni. Éppen most hoznak ki a mentősök egy várandós kismamát, fogja a hasát, inkább csak megrémült, mint sérült. 3. frissítés: egyik dühöngőnek sem sikerült otthagyni a fogát Demeter Erika, a megyei főkapitányság sajtóreferense a Haonnak elmondta, hogy a rendbontás valójában két “menekült” konfliktusából indult, amihez azután “számosan” csatlakoztak a tábor lakói közül. A sajtóreferens cáfolta, hogy személyi sérülés vagy halál történt volna, amint az egyes portálokon napvilágot látott. Hivatalosan is megerősítette azt az értesülést, hogy a “menekültek” egy csoportja délután lezárta a 471-es főút városba bevezető szakaszát, kukát gyújtogattak és járműveket dobáltak meg. Az intézkedésekkel összefüggésben jelenleg is le van zárva a főút érintett szakasza. 4. frissítés: vallási türelem a nagy formátumúak között – mindössze egyetlen (!) elkövetőt állítottak elő A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye: A rendőrség fenntartja a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 29-én 14 óra 20 perc körüli időben két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés keletkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be. A rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra. A történtek során személyi sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet. 5. frissítés: párizsi-londoni amerikai hangulat – a különbözőség valóban színt visz az életünkbe “Épp előttünk zárták le az utat vagy négy óra körül. A rendőrök mindenkit beküldtek a boltokba, azt mondták, zárjunk be, mert a menekültek éppen erre fognak kitörni – mesélte az Origónak egy férfi. Hozzátette, a “balhé” kirobbanása után minden autó eltűnt a környéken, zárt kapuk mögé parkoltak a kamionosok is. A lap úgy tudja, mostanra enyhült kicsit a feszültség, a rendőrök feloldották az útzárat is. 6. frissítés: “mint a majmok” – ezt szabadították rá a debreceniekre: 7. frissítés: képgaléria: (Képek: Baon, MTI)
    Forrás: kuruc. /r/2/145062/

  195. vazul néni szerint:

    Bezzeg Debrecenben nincs rend mert ott fideszes a polgármester http://mandiner.hu/cikk/20150629_mti_autokra_tamadtak_a_debreceni_menekulttabor_lakoi Az a baj veletek ,hogy a józan ésszel is szembeszálltok ,a tényeket letagadva, az elvakult Fidesz-Orbán ellenességetek miatt .A sok magasan képzett ,,a halál torkából menekülő menekült fellázadt azorbándiktatura ellen ,a magyar rendfenetartó szervek lejáratták magukat a gyalogosan ideérkező csupán áthaladó békés emberek előtt és természetesen a demokratikusan gondolkodó Európa előtt is 🙁 És akkor az 56-os menekülteket meg Kossuth Lajost nem is említettem Grün ő nem született magyarnak mert a menekült nem hontalan mivel menekült valahonnan ,így a gyerek hiába született Magyarország területén nem kap magyar állampolgárságot ,viszont magyar állampolgár külföldön született gyereke megkapja.Rájöttél már minek vallod magad ? 🙂 vagy még nem eszméltél fel?? 🙂

  196. Grün Izidor szerint:

    “A Fidesz alelnöke elárulta, honnan lehet tudni, hogy valaki gazdasági bevándorló, nem pedig politikai menekült: nem repülővel jön, pedig telne rá neki.”
    .
    “… huti tuszu…ööö..a tusz a tuszi huti, nem tuszi, hutu….”
    Ki tuszi vagy hutu azon még töpreng egy kicsit! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20150629_kosa_aki_nem_vesz_fapados_repjegyet

  197. mandaf szerint:

    Látom vazul néni is eltévedt a betyár körtésbe! A betyár körte nyelvvel való érintése, nagyfokú elmezavarral jár. Ez a tünet erőteljesen kiütközött több egyeden is, “felix, grün, Orsós Rodrigó”.

  198. királyerdei szerint:

    “A helyiek beszámolójából kiderült, hogy a tábor lakói botokkal támadták meg a leálló személyautókat és buszokat, valamit felgyújtották az út melletti kukákat hétfő délután. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, majd a “lázadás” visszaszorítása után a kapukból néznek farkasszemet a hatóság emberei a tábor visszavonult lakóival.

    Két migráns vallási konfliktusa miatt robbant ki az összetűzés a debreceni menekülteket befogadó állomáson – közölte az MTI érdeklődésére a helyszínen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

    Demeter Erika rendőr hadnagy elmondta: ebbe a konfliktusba kapcsolódott be több menekült, akik később lezárták a 471-es számú főutat, kukát gyújtottak fel és megdobálták az autósokat. A rendőrök könnygázt vetettek be a csoportosulás feloszlatására, lőfegyvert nem használtak, az összetűzésben senki nem sérült meg – tette hozzá a sajtóreferens. Elmondta azt is, hogy egy embert a rendőrség őrizetbe vett. ”
    Még nem láttatok semmit.Ez csak a kezdet!

  199. krapulax szerint:

    a világnak egy új Führerre lenne szüksége, ez a Napnál is világosabb.

    Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen!
    SA marschiert mit ruhig festem Schritt.
    Kam’raden, die Rotfront und Reaktion erschossen,
    Marschier’n im Geist in unser’n Reihen mit.
    Kam’raden, die Rotfront und Reaktion erschossen,
    Marschier’n im Geist in unser’n Reihen mit.

    Die Straße frei den braunen Batallionen.
    Die Straße frei dem Sturmabteilungsmann!
    Es schau’n aufs Hakenkreuz voll Hoffnung schon Millionen.
    Der Tag für Freiheit und für Brot bricht an!
    Es schau’n aufs Hakenkreuz voll Hoffnung schon Millionen.
    Der Tag für Freiheit und für Brot bricht an!

  200. Grün Izidor szerint:

    A gyermekek védelmében, a hontalanság megelőzésére a magyar állampolgárságot a törvény vélelmezi.
    Ellenkező bizonyításig magyar állampolgárnak kell tekinteni.
    Ennek a gyereknek még a szülei sem ismerősek! 😀

  201. királyerdei szerint:

    A Németországban született török gyerekek németek lesznek?

  202. vazul néni szerint:

    Grün a hír szerint afgán állampolgárok ,nem hontalanok ,de ha feleszmélnek lehet “grünök” lesznek 🙂

  203. Grün Izidor szerint:

    vazul néni!
    Azt még hitelt érdemlően rájuk kell bizonyítani!
    Papírok nélkül elég bonyolult lesz, ahogy a magyar nyomozóhatóságokat ismerem elég hosszú procedúrára lehet számítani!
    Én is hivatkozhatok arra, hogy magyar vagyok, de ki hiszi el?!
    A zsidóság már kicsit könnyebb, mert ugye letolom a gatyámat…..! 😀

  204. vazul néni szerint:

    Úgy van a hontalanságot hitelt érdemlően rájuk kell bizonyítani!
    Papírok nélkül elég bonyolult lesz, ahogy a magyar nyomozóhatóságokat ismerem elég hosszú procedúrára lehet számítani! 🙂 addig afgánként eszmél a gyerek

  205. Grün Izidor szerint:

    vazul néni!
    A fentebb írtak szellemében addig vélelmezett magyarként eszmél! 😀

  206. Tarjányi László szerint:

    Grün, Magyarországon a területen születés nem eredményez állampolgárságot, a világon csak néhány országban jár a területen születés állampolgársággal, az is csak akkor ha a szülők nem akarják az ellenkezőjét!!!

    Nálunk magyar állampolgár az lesz, akinek legalább az egyik szülője magyar állampolgár, feltéve ha a másik szülő is beleegyezik!

  207. Tarjányi László szerint:

    1993. évi LV. törvény

    a magyar állampolgárságról1

    A magyar állampolgárság keletkezése

    3. §7 (1) A magyar állampolgárság Alaptörvény G) cikk (1) bekezdése szerinti keletkezése megállapítása tekintetében a Polgári Törvénykönyvnek a leszármazásra, illetve az apai és az anyai jogállásra vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

    (2) A nem magyar állampolgár szülő gyermekének magyar állampolgársága a születés napjára visszaható hatállyal keletkezik, ha magyar állampolgár és a gyermek közötti leszármazáson alapuló egyenes ági rokoni kapcsolat a gyermek születését követően jön létre.

    (3) Ellenkező bizonyításig magyar állampolgárnak kell tekinteni:

    a) a Magyarországon lakóhellyel rendelkező hontalan szülők Magyarországon született gyermekét,

    b) az ismeretlen szülőktől származó, Magyarországon talált gyermeket.

    Grün! Hol van itt területen születésből eredő állampolgárságról?
    Mitől lennének hontalanok a menekültek? A hontalanság azt jelenti, hogy nincs semmilyen állampolgársága, nem pedig azt hogy valaki otthagyja a hazáját!
    Hol rendelkeznek magyarországi lakóhellyel a szerinted hontalanok? Ahhoz is lakhatási engedély és valódi lakhely kellene!

  208. felix szerint:

    A hontalanság elismerésének kérdése a magyar belsõ jogot tekintve, gyakorlatilag alapvetõen két eljárásban, a menedékjogi, illetve az idegenrendészeti eljárásban merül fel. A menedékjogot kérelmezõ esetében a hontalanságnak nincs relevanciája akkor, ha a kérelmezõ megkapja a menekültstátuszt, ugyanis ezzel megszerzi azokat a jogokat is, amelyek az elismert menekülteket a menekültek helyzetérõl szóló 1951. évi Genfi Egyezmény szerint megilletik, így az érintett nem is kerül az Egyezmény hatálya alá. A menedékjogi kérelem elutasítása esetén a személyre a külföldiekre vonatkozó általános szabályokat kell alkalmazni.

    Idegenrendészeti eljárásban a jogszerûen tartózkodó hontalan elismerése – anélkül, hogy a hatóság errõl formális határozatot hozna – gyakorlatilag megtörténik a tartózkodási engedély, valamint a külföldre utazás céljából kibocsátott úti okmány kiadásával, mely okmányokba a hontalan státusz bejegyzésre kerül. A tartózkodásra jogosító engedélyek birtokában a hontalant viszont a korábban kifejtettek szerint megilletnek mindazon jogok, amelyeket az azonos helyzetben lévõ külföldiek általában gyakorolnak.

  209. Tarjányi László szerint:

    Hontalanként való elismerés

    JOGOSULTAK KÖRE

    Hontalanként való elismerés iránti kérelmet Magyarország területén jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgár terjeszthet elő.

    A hontalanság megállapítására irányuló kérelmet határozattal el kell utasítani, amennyiben a kérelmező

    a) a 2002. évi II. törvénnyel kihirdetett, az Egyesült Nemzetek Szervezete keretében New Yorkban, 1954. szeptember 28-án létrejött, a Hontalan Személyek Jogállásáról szóló Egyezmény 1. cikk 2. bekezdésének hatálya alá tartozik, azaz :

    (aa) olyan személyek, akik jelenleg – az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosának kivételével – az Egyesült Nemzetek szerveitől vagy szervezeteitől védelemben vagy segélyben részesülnek, addig, amíg ez a védelem vagy segély fennáll;

    (ab) olyan személyek, akiket annak az országnak az illetékes hatóságai, melyben lakóhelyük van, olyan személyeknek ismertek el, mint akiket megilletnek az adott ország állampolgárságának birtoklásával járó jogok és kötelezettségek;

    (ac) olyan személyek, akikről komolyan feltételezhető, hogy:

    – a nemzetközi okmányokban megfogalmazottaknak megfelelően béke elleni, háborús, vagy az emberiség elleni bűnöket követtek el;

    – a tartózkodási helyük államán kívül, mielőbb abba az államba bebocsátást nyertek, súlyos, nem politikai bűncselekményt követtek el;

    – az Egyesült Nemzetek céljaival és elveivel ellentétes cselekmények elkövetésében vétkesek.

    vagy

    b) állampolgárságát szándékosan, a hontalan státusz megszerzésének céljából szüntette meg.

    Felix, nem hadoválni kell, hanem a törvényt megnézni!
    A vonatkozó 2002. II. törvény szerint, amely megegyezik a new-yorki egyezménnyel, a most szóbanforgó menekültek nem hontalanok, s nem is kaphatják meg azt a státuszt.

  210. GONDOLKODÓ! szerint:

    A egész élete, jelleme egy óriási hadovaládából áll. Azt nyitogatja, sőt állandóan nyitva tartja 0-24-ig és demoralizálja a tisztességes becsületes csepeli polgárokat. Már akit tud, de ahogyan ismerik már régen nem tud senkit, csak hozza a közismert jellemét. Mégis úgy tesz, mintha ő lenne a nagyokos. Szeretik is sokan “tudományosnak vélt munkásságáért, ismeretterjesztéseiért.” Csak ne a tények mindenáron való elferdítése állna ismeretterjesztésének centrumában.

  211. ebihal szerint:

    Mások jellemének bírálata, kifejezetten érdekes felvetés olyan valakitől, aki vagy 6
    néven írogat baromságokat, saját bevallása szerint most és régen is a hatalom
    környékén sündörgött, s mint elismerte: a mindenkori hatalomnak való megfelelés
    számára az etalon.

  212. felix szerint:

    GONDOLKODÓ.
    A te jellemedet a placentával együtt dobták ki.

  213. krapulax szerint:

    hallgassátok, szokjátok, gyakoroljátok:

  214. ebihal szerint:

    admin!
    Mióta szabad az SS-t népszerűsíteni?

  215. felix szerint:

    Jobbról mindent lehet.

  216. krapulax szerint:

    történelmi lecke, nem népszerűsítés…
    a történelem ismétli önmagát nem hallottátok?

  217. vazul néni szerint:

    Igazad van Tarjányi ,konkrétan erre gondoltam

  218. Nyughatatlan szerint:

    Nem tudom, hogy a kerítésen kívül milyen más alternatíva létezik. De biztosan M.Lorinc cége fogja majd beszállítani a drotvagokat a szerb kis boltokba és valószínűleg az ő cégei is fogjak karbantartani a kerítéseket is 😉

  219. felix szerint:

    Mi van fiúk?
    Elakadt a feszkó? 🙂

  220. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Repetitio est mater studiorum!
    Alekszandrosz Lükefallosz egyik seggnyalója mondta Plutarkhosz szerint:
    “Rágalmazz bátran, valami mindig megmarad belőle!”
    Josephet a Goebbelst, Dolfi propaganda miniszterét már nem is említeném! 😀 😛

  221. Tóth Kati szerint:

    Orsós rodrogo féléknek!Ki nem sz..rja le,hogy a világsajtó kin röhög!A hazánk,a jövőnk a tét.Ez egy megszállás.Tudom a liberál komcsik nem ismerik a haza fogalmát,de ők egyáltalán nem érdekesek.Egyszer majd csak eltakarodnak innen,gyurcsánytól szél b.-ig mindegyik a seggnyaló szavazóikkal együtt.De most nem ez a hazaáruló bunkó banda a legnagyobb bajunk,hanem ez az újkori honfoglalás.Van aki már azt mondogatja,hogy a kerítést aknázzuk is alá.Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!

  222. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    A családoddal beszélgetsz?

  223. felix szerint:

    Ebihal.
    A családja már rég kirúgta.
    Meg a töke is kinőtt, annyira Kati.

  224. királyerdei szerint:

    Allah Akbar-a Keletiben!

  225. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Remélem a liberálbolsi szíve örömmel veszi egy, vagy több pepita unoka jövetelét Londonból!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  226. Vazul néni szerint szerint:

    Hallgassátok ,és okuljatok, ….Grün, Felix ,Ebihal, Rodrigo ..http://www.mediaklikk.hu/video/orban-viktor-miniszterelnok-beszede-a-balvanyosi-szabadegyetemen/

  227. felix szerint:

    Vazul néni!
    Te ettől a mesétől szoktál esténként beájulni?

  228. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ha lesz akkor szeretni fogom.
    A magát szerette az anyja akkor nincs lehetetlen.

  229. István szerint:

    Üdv mindenkinek!

    Jó a cikk és jó volna ha belátná ezt az Unió is, hogy mi folyik. Sajnálom szerencsétleneket igen de kell valami fegyelem mert az nem megy, hogy ha a szomszéd jobban él átmegyek hozzá lakni és a többi nyomorult is. Nem lenne semmi baj ezekkel se ha lenne munka mindegyiknek és be tudnának illeszkedni de valljuk meg erre nagyon kevés az esély. Munka a magyar embernek se jut és nagyon eltérő kultúra az iszlám. Speciel nekem felforgatja a gyomrom ahogy ott elvannak nyomva a nők például. Mert akinek egy engedelmes, alázatos, alárendelt valaki kell akkor az tartson kutyát. És jó lenne ha a magyar emberek nem kezdenének személyeskedni se itt se máshol azért mert nem értünk egyet. Vitatkozni az nem egyenlő a veszekedéssel. Érvek, ellen érvek és jónapot kívántam. Nem érthetünk mindenben egyet. Legyetek normálisak egymással! Ötöst mindenkinek: V <– Római! 😀

  230. herbálos jóco szerint:

    Jojetek ide geci fejuu affggan kutya szwejjel vaglak benekteket vas vilaval hajakmeg

  231. herbálos jóco szerint:

    Csomotkotok a legcspovetekre geciiik

  232. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Kíváncsi vagyok hol és hogyan fogja szeretni pepita unokáját? A csepeli játszótéren, vagy London “Tottenham” negyedében, ahol a lakosság 90%-a néger?
    Érdemes néha gondolkodni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  233. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Te nem érti a vérségi kötelék működését, ezért nincs senkid, csak a kannás bor.
    A négerekkel semmi bajom, tehát felesleges utalgatni rájuk.

  234. Katka szerint:

    Kedves Ábel Attila!
    Megértem én, hogy jó lenne az egészet az USA nyakába varrani, de nem lehet (bár valóban, ők sem ártatlanok).
    Tények:
    1. Nem úgy kezdődött, hogy 9/11, az ugyanis valaminek ak övetkezménye volt (is az USA felelőssége itt érhető tetten elsősorban, hiszen ki volt az, aki azt a bizonyos Oszaba bin Ladent az Szovjetunió ellenében támogatta?)
    2. Az USA nem országoat támadott le, mint ahogy Ön írja, hanem rezsimeket. Afganisztánban pedig kimondottan azokat (tálibok), akik felelősséget vállaltak a repülőgép-eltérítésekért. Nem tudom, Ön figyelemmel követte-e a CNN és a BBC adásait vagy csak a “nemliberálisbaloldalis” sajtó előre megrágott ismertetőit olvasta, de ha egy-két dokumnetumfilmet megnézett, akkor bizonyára tisztában van vele, hogy ezekben a háborúkban a civil lakosságot mindig kímélték – amennyire lehetett. mert amikor ezek a hős terroristák nők és gyerekek szoknyái mőgá bújva kórházakban, otthonokban bújkáltak, és ezek az objektumok találatot kaptak, lehetett bő nyállal fröcsögni, hogy az USA megint civileket mészárolt le. Ezek után értelmezhetetlen az Ön állítása,
    3. Ami a diktátorokat illeti. Konkrét számokat is tudna mondani? Hány ember haláláért felelős mondjuk Kadhaffi? És Szaddam? Ezt még azok sem tudják (csak becslik), akiknek ez a kutatási területe. HOgyan állíthatja Ön azt, hogy ezek a háborúk több áldozatot követeltek?

    És mielőtt rámsütnék, hogy egy USA bérenc vagyok: nem. De ez a cikk tele van demagógiával, csúsztatásokkal, félrevezetésekkel.
    A történelem nem olyan egyszerű, hogy ennek ez volt az oka és kész. Ez egy nagyon sokváltozós függvény, az ilyetén leegyszerűsítése nagyon pedig igen kártékony.

    De ezzel majd Önnek kell elszámolnia. Mert azon lelkek, akik ezen cikk miatt fognak elkárhozni, éppúgy az Ön felelősség, mint ahogy az IS létrejötte az USA-é.

  235. Elhallgattatni szerint:

    A PETÍCIÓ CÍMZETTJE: MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
    Vonják vissza a martonfai menekülttáborról szóló döntésüket, és kezdeményezzenek párbeszédet a helyiekkel!

    http://citizengo.(ezttöröldkihogyelérd)org/hu/27550-martonfai-menekulttabor-letesiteserol-szolo-dontes-azonnali-visszavonasat-parbeszed

  236. Elhallgattatni szerint:

    Az egész falut igazoltatták a rendőrök.
    Martonfa csaknem teljes lakossága kivonult arra a területre, ahol menekülttábort akar építeni a kormány. Ugyanannyi készenléti rendőr állt fel velük szemben.

    A 220 lelkes Martonfa lakóinak jó része vasárnap óta demonstrációt tart a falu határában, azon a területen, ahol a kormány egy menekülttábort készül felállítani. Erről a Pécshez közeli falu lakói a sajtóból értesültek. Hétfőn nagyjából százötvenen gyűltek össze a domboldalon, többen jöttek a környékbeli településekről, Hirdről és Pécsváradról is – számolt be a helyszínről a Hír24 tudósítója.

    A kormány Martonfa mellett Sormáson is új menekülttábort tervez felhúzni, mindkét építkezést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítették, amivel megkerülhetik a szükséges egyeztetéseket. A településen egyébként a Fidesz kicsinyes bosszújának tartják a lépést azután, hogy nemrég a településen járt Vona Gábor és azt ígérte, közbenjár azért, hogy mezőgazdasági termelésre hasznosíthassa a falu azt a területet, amit végül a kormány menekülttábornak jelölt ki.

  237. Elhallgattatni szerint:

    Parasztvakítás volt a dublini egyezmény felmondása is: Pintérék engedelmesen fogadják a bevándorlókat az EU-ból Reklám Miközben százezerre nőtt az illegális bevándorlók száma, és 2184 ember él a négy hazai menekülttáborban, őrizetben 221 “menekült” van, az EU más tagállamaiból pedig az első fél évben 718 menedékkérőt vett át a kormány. Több mint 700 “menekültet” toloncoltak vissza az Európai Unió más tagállamaiból Magyarországra az év első hat hónapjában – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszából, amit az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére adott. A dublini rendelet az EU-nak az a jogszabálya, amely meghatározza egy tagállam felelősségét egy menedékkérelem elbírálásában az unión belül. Célja megakadályozni, hogy egy kérelmező több tagállamban is benyújtson kérelmet, továbbá, hogy a felelős tagállamba irányítsa vissza a menedékkérőt – általában oda, ahol először belépett az EU területére. Az EU más tagállamaitól Magyarország a dublini rendelet alapján köteles átvenni az érintett “menekülteket”. Számuk 2013-ban és 2014-ben is jelentősen nőtt. A belügyminiszter által közölt adatok alapján a Magyarországra visszatoloncolt menedékkérők száma idén fél év alatt majdnem annyi volt, mint tavaly egész évben. Arányaiban jóval kevesebben vannak azok, akiket a dublini rendelet alapján Magyarország küld vissza más EU-tagállamba. Pintér Sándor közlése szerint 2010-ben 177, 2011-ben 70, 2012-ben 126, 2013-ban 32, 2014-ben 89 személyt toloncolt vissza Magyarország máshova. Az idei év első hat hónapjában ez a szám mindössze 21 fő volt. Felfüggesztették, de mégsem Diplomáciai vihart okozott, amikor június végén kormányzati nyilatkozatokból arra lehetett következtetni, hogy Magyarország egyoldalúan felmondja a dublini egyezményt. Mint arról portálunk is beszámolt, erről elsőként a Die Presse osztrák lap adott hírt, de azt megerősítette a bécsi magyar nagykövet, a kormányszóvivő és a Belügyminisztérium is. Talán a várható jogi és politikai szankciók miatt, illetve azért is, mert az osztrák belügyminiszter is felszólította Magyarországot a rendelet betartására, és tiltakozott a szlovén külügyminisztérium is, Budapest visszakozott. Magyarország semmilyen jogi lépést nem tett a dublini rendelet felfüggesztésére – jelentette be később Györkös Péter, a brüsszeli magyar állandó képviselet vezetője. Nemcsak a dublini rendelet által érintett személyek számára, hanem más adatokra vonatkozóan is választ adott Pintér Sándor belügyminiszter az ellenzéki képviselő kérdésére. Kiderült például, hogy a fél éve még kevesebb mint 1500 személy befogadására alkalmas négy hazai menekülttábort bővíteni kellett, és június végén már összesen több mint 2100 “migráns” zsúfolódott össze ezekben. Jelenleg a bicskei, a debreceni és a vámosszabadi táborban az elméleti kapacitást bőven meghaladó számban élnek bevándorlók, míg a nagyfai intézmény még félig üres. Minden tizedik őrizetben A belügyminiszteri válaszból az is kiderült, hogy menekültügyi őrizetben mintegy 200 ember van. Az őrizetbe vett külföldiek jelenleg a békéscsabai és a debreceni menekültügyi őrzött befogadó központokban élnek: július elsején Békéscsabán 154-en, Debrecenben pedig 67-en voltak. A 221 őrizetes az összes “menekült” mintegy tíz százaléka. Az ellenzéki képviselő a “menekültek” egészségügyi szűrésére is rákérdezett a belügyminiszternél. Pintér Sándor válasza szerint a menedékkérők egészségügyi szűrése és orvosi ellátása a befogadóállomásokon és az őrzött központokban vállalkozási szerződés alapján történik, de főállású orvost egyik szervezeti egység sem alkalmaz. A június 30-ai adat szerint két ápoló dolgozott a békéscsabai táborban, a hónap közepén pedig munkába állt egy közegészségügyi és járványfelügyelő Bicskén. Az egészségügyi szűrés más mellett a következő vizsgálatokból áll: tüdőröntgen a tébécé kiszűrésére, bőrgyógyászati vizsgálat a lepra kiszűrésére. Szűrik a nemi betegségeket, a HIV vírust, végeznek bakterológiai és parazitavizsgálatot. (Origó nyomán)
    Forrás: h ttps://kuru c.in fo/r/2/146537/

  238. Elhallgattatni szerint:

    MARTONFA: A FÉLELEM FOGJA ÖSSZE A KÖZÖSSÉGÜNKET

    Információink szerint szerda reggel vonulnak fel a munkagépek a Baranya megyei község lőterére, hogy nekikezdjenek a menekülttábor építésének. A helyiek állandó jelenlétükkel – vannak, akik több napja kinn alszanak – tiltakoznak a kormány döntése ellen. A bevándorlók ötször annyian lesznek, mint ők.

  239. nagyapó szerint:

    Elhallgattatni! Könnyezve olvasom a kuruc.infos beszámolót. Azért bátorkodom megkérdezni, hogy a Jobbik hová gondolja a migránsok elhelyezését? Csepelre?
    Elképzelem Vonát, amint ül a sátrak között a betonon és csodálkozó szemmel kérdezi, hogy miért nem paprikát ültetnek a lőtérre?
    Érdekes, Sormáson, ahol nem jobbikos a vezetés nincs gond. Hát nem érdekes?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  240. nagyapó szerint:

    Admin! Meddig tart és miért a “A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.”??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  241. Elhallgattatni szerint:

    80 migráns tört ki pénteken a kiskunhalasi gyűjtőtáborból, kedden pedig újabb lázadásokat kellett leverni – a hatóságok azóta is hallgatnak Reklám Múlt péntek este mintegy nyolcvan migráns kitört a kiskunhalasi idegenrendészeti gyűjtőtáborból, a hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból – írta a Halasmédia. Kedden délelőtt azonban ismét a készenléti rendőrség helyi erőket kellett riasztani a Szegedi úti táborhoz, ahol a portál információi szerint újabb lázadás volt. A lap úgy tudja, könnygázt kellett használniuk a rend helyreállítása érdekében. Helyi információk szerint múlt pénteken este hat óra tájban ismét lázadás tört ki, a felfordulást kihasználva, mintegy nyolcvan migráns tört ki a táborból, ezért teljes zárlatot rendeltek el. A Készenléti Rendőrség erőit, a határrendészeket és a városi kapitányság rendőreit is riasztották a volt tüzérlaktanyához és környékére. Arról nincs információ, hogy megsérült-e valaki. Úgy tudni a megszökött táborlakók közül 26 főt elfogtak a rendőr, a többinek sikerült kereket oldaniuk. Egyes információk szerint két lövés is eldördült a táborban, vagy annak közelében, információk szerint a migránsok között dolgozó egyenruhásoknál azonban biztonsági okokból nincs lőfegyver, így nem tudni, hogy milyen fegyverből származhattak a lövések, vagy hogy egyáltalán lövéseket lehetett-e hallani. Úgy tudni, a táborban tartózkodó 2-300 migránsra alig több mint egy tucat civil biztonsági őr és egyenruhás rendőr vigyázz. A híreket a betolakodóknál hatékonyabban zárják el a köz elől Augusztus 4-én, kedden délelőtt tíz óra körül ismét riasztották a készenléti rendőröket a Szegedi útra, ahol információk szerint ismét fellázadtak a migránsok. A táborból származó információk szerint egyre gyakrabban fordulnak elő kisebb-nagyobb lázadások, kitörési kísérletek. Egyre elégedetlenebbek a migránsok, szeretnének tovább utazni a nyugat-európai országok felé. A Halasmédiához eljutott információk szerint gyakran bonyolítja a migránsok befogadó állomásokra történő utazását, hogy pontatlanok, felületesek a számukra kiállított magyar hatósági igazolások. Nem egyszer előfordul, hogy a nőket férfiként, míg a ránézésre is 14-15 éves fiúkat 27-30 évesként veszik nyilvántartásba, vagy a 48 óráig érvényes ingyenes utazásra jogosító papírokat lejárt dátumokkal látják el, ami a későbbi igazoltatások során komoly bonyodalmakat okoznak. A Halasmédia információi szerint már két hete is kitörtek a migránsok a halasi táborból, azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábban és ezúttal sem volt hajlandó megerősíteni illetékesség hiányában ezeket az értesüléseket. A Bevándorlási-és Állampolgársági Hivatalhoz irányították a lapot, egyelőre azonban onnan sem érkezett válasz a feltett kérdésekre. (Halasmédia nyomán)
    Forrás: h ttp s:// kur uc. info/r/2/146 562/

  242. Elhallgattatni szerint:

    “NEM TULIPÁNT AKARNAK ÜLTETNI”

    Már a Habony-művek légkondícionált vezérigazgatói irodájában is leesett a fatantusz: a Baranya megyei Martonfára és a Zala megyei Sormásra tervezett – a helyiek teljes mellőzésével – kitervelt ideiglenes menekülttábor erőltetése nem jön éppen jól a népszerűségi versenyben, ezért most fejlesztések belengetésével próbálják elejét venni a további tiltakozásoknak. Eközben a martonfaiak éjjel is folytatták a demonstrációjukat. Nem hátrálnak meg.
    Mint ismert, a kormány a helyi képviselőtestületet, a városvezetést, illetve a lakosságot megkerülve döntött egy legfeljebb ezerfős „ideiglenes” befogadó állomás létesítéséről. Csütörtökre forgalomlassító, péntekre tiltakozó demonstrációt szerveznek, mindeközben pedig minden nap állandó jelenlétükkel tiltakoznak a menekülttábor tervezett helyszínén.

    A település közigazgatásilag Pécsváradhoz tartozik, amelynek polgármestere, Zádori János a minap nyílt levélben fordult dr. Pintér Sándor belügyminiszternhez. Zádori aggályosnak tartja, hogy Pécsvárad város önkormányzata, illetve polgármestere miért nem kapott korábban semmiféle információt a kormány terveiről, várható döntéséről. A polgármester szerint a probléma nem csupán Martonfát érinti, hanem az összes környékbeli települést, beleértve Pécsváradot is.

    „Nem tudom elképzelni, hogy akár élelmiszer, akár tisztálkodási szerek, vagy bármi más dolog beszerzése érdekében, Martonfára mennének ezek az emberek. A város mindenképpen vonzóbb ilyen szempontból” – írja Pécsvárad polgármestere a nyílt levelében.
    Már kapkodnak

    Láthatóan a kormányzatnál is érzik a kommunikációs bakit, ezért szinte egymásnak adják a mikrofont a kormánypárti politikusok. A belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor szerdán már úgy nyilatkozott:
    “minden, a falu nyugalmának megőrzéséhez szükséges fejlesztést megkap a Baranya megyei Martonfa”
    Martonfa polgármestere többek között a közbiztonság megőrzéséhez, illetve fejlesztéséhez szükséges intézkedéseket, a 6-os főúttól két kilométerre lévő zsáktelepülés bekötőútjának kivilágítását, az autóbusz-közlekedés javítását kérte – és elvileg az igéret szerint meg is kapják azt.

    Az államtitkár szerint a kormány választása a Martonfa melletti egykori honvédségi lőtérre és a Zala megyei sormási ingatlanra az ideiglenes befogadóállomások helyszínéül, mert a
    “főutakhoz közel eső, állami tulajdonú területeket keresett a kabinet”.
    Bosnyák Attila András, Martonfa független polgármestere a tárgyalások után azt mondta, szerinte továbbra sem a település határában húzódó lőtér a legmegfelelőbb helyszín a befogadóállomás megépítésére, ezért a falu lakosaival és a szimpatizánsokkal folytatják “a kulturált figyelemfelhívó akciókat”: csütörtökön például félpályás útlezárást tartanak a falu határában a 6-os főúton, pénteken este pedig a pécsi Széchenyi téren tüntetnek a tervezett beruházás ellen.

    Abban bíznak, hogy a döntést még megváltoztathatják. Megjegyezte, biztos abban, hogy az állomás nagymértékben befolyásolja majd a falu életét.
    “Már látványában is átmeneti”

    Martonfa mellett a Zala megyei Sormás is “ideiglenes” állomást kap. Pogácsás ide is ellátogatott, ahol kijelentette
    “konténerekből, sátrakból álló, már látványában is az átmeneti jelleget mutató, mintegy ezer ember befogadására alkalmas, hangsúlyozottan ideiglenes tábort kívánnak kialakítani”
    Itt az építkezés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg.

    A közbiztonságot és a közegészségügyet érintő felvetésekre válaszolva többször is kiemelte: “garantálni fogják az ott élők megfelelő biztonságát”
    Igéret szép szó, betartják úgy jó…

    Eközben Martonfán az éjszaka is folytatták a helyiek a figyelemfelhívó, tiltakozó akciójukat. Van is rá okuk, hogy ezt tegyék, mert bár az államtitkár szép szavakkal igyekezett visszalapátolni a kiborult bili tartalmát a helyére, a kormányszóvívő szintén szerdai nyilatkozata egy egészen másfajta hozzáállást jelez:
    “nem is volt fontos egyeztetni a két településsel, hiszen a terület nem az önkormányzatoké, hanem az államé”
    Nem hátrálnak meg a helyiek

    “Ezek tényleg nem értik, hogy illene egyeztetni velünk, mielőtt 1000 bevándorlót odatelepítenek 220 helyi mellé egy közművek nélküli területre? Nem tulipánt akarnak ültetni, vagy közpénztalicskázó Guiness-rekordot akarnak dönteni ezen a területen, hanem a helyiek életét évekre meghatározó beruházásra készülnek!”
    – olvasható a Tiltakozás a martonfai menekülttábor oldalán.

    A helyiek a csürtöki nap folyamán csütörtökre forgalomlassító, péntekre tiltakozó demonstrációt szerveznek. Nem hátrálnak meg.

    alfah

  243. felix szerint:

    Megméretett és könnyűnek találtatott.

    “Éjszaka átvágták a határkerítést a migránsok.”
    Mindeni megtalálja az igazi megoldást?
    Állítólag a drótvágó olcsóbb,

  244. felix szerint:

    Mindenki…..

  245. Grün Izidor szerint:

    “Kőkeményen reagált a Fidesz a kerítés megrongálására
    A Fidesz-frakció törvényjavaslatot nyújt be, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa bűncselekménnyé a határzár megrongálását – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője pénteken az MTI-vel.”
    .
    Arrogánskám! És hova csukjátok be őket?! Mert a házi őrizet esetükben elég nehézkesnek tűnik!
    A börtönök tele vannak hazaiakkal, a stadionokban pedig néha meccselni szoktak! Vagy majd ők lesznek a nézők büntetésből?! 😀

  246. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Az ilyen látszat szarokat nyalják be a híveik és azt hiszik, hogy intézkedik a kormány.
    Pedig………….

Itt lehet hozzászólni !