Gyermeknap a Sétáló utcában

Csepel.hu

setalo8

A Csepeli Gyermekekért Alapítvány is gondolt a gyermekekre. Május utolsó vasárnapján a Sétáló utcában szerveztek számukra gyereknapot, ahol a családok együtt tölthették a pihenőnapot.

A színpadi műsorban az Eötvös József Általános Iskola színjátszó csapata a Holle anyó című mesejátékot adta elő a kicsiknek, akiket később bábelőadás fogadott, majd a nagyérdeműt kora délután Csetverikov Iván zenész nagyszerű hangulatú interaktív hangszerbemutató produkcióval szórakoztatta.

A gyermekek a nap folyamán a sok-sok felállított légvárban ugrándozhattak, óriásbohócokkal találkozhattak, az állatsimogatóban pedig pónilovakat és bárányokat simogattak. Szintén a kisebb korosztály számára szólt az arcfestés, a kézműveskedés, de a lufihajtogatásba és a rajzversenybe a nagyobbak is bekapcsolódtak. Kifejezetten a bátrabb fiúk kaptak kedvet a kitelepült infralövészethez. Mindenki betérhetett viszont a jurta sátorba, ahol az ősmagyarok berendezésével ismerkedtek az érdeklődők. Kipróbálhatták a barantát, az íjászatot és a népi játékokat.

A rendezvény szakmai partnere a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület volt, az ő önkénteseik segítettek a programok lebonyolításában.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !