Elképesztő méreteket ölt a menekülthullám

Origo

Elképesztő méreteket ölt a menekülthullám

Az utóbbi három napban több mint ötezer illegális bevándorlót mentettek ki a Földközi-tengeren, ilyen mértékű menekültáradatra év eleje óta nem volt példa – közölte vasárnap Varsóban az Európai Unió határvédelmi ügynökségének vezetője.

„Ez a legnagyobb menekülthullám, amelyet eddig 2015-ben láttunk” – hívta fel a figyelmet Fabrice Leggeri a hét végén megmentett emberekre utalva.

Vizsgálat indult

A Frontex vasárnapi tájékoztatása szerint péntek óta a Földközi-tengeren összesen 25 hajóból mentettek ki bevándorlókat, az összes jármű Líbiából indult útnak Európa felé. A mentőegységek 17 holttestet is találtak, amelyeket Szicíliára szállítottak. Az olasz haditengerészet egyelőre nem tudott információkkal szolgálni arról, hogy mi okozta a bevándorlók halálát. Az olasz ügyészség vizsgálatot indított a 17 halott bevándorló ügyében.

Az ügynökség beszámolójakor még további öt – összesen 500 ember biztonságba helyezését célzó – mentőakció volt folyamatban. A hét végi földközi-tengeri mentőműveletben az olasz haditengerészet egységein kívül német, brit, máltai, belga, dán és ír hajók, valamint izlandi és finn repülőgépek is részt vettek.

Ezreket mentettek meg

Az olasz parti őrség közlése szerint a Frontex által összehangolt, tavaly novemberben indult Triton elnevezésű misszió keretében egyedül pénteken 4243 bevándorlót, míg szombaton további 436 embert mentettek meg. A menekülteket az olasz partokra, azon belül is Lampedusa, Szicília, Szardínia szigetére, valamint két déli szárazföldi régió, Puglia és Calabria kikötőibe szállították.

A most biztonságba helyezett emberekkel együtt az év eleje óta már több mint 40 ezer illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át Olaszországba, és nagyjából 1770-en vesztek hullámsírba útközben.

Forrás: Origo

20 hozzászólás “Elképesztő méreteket ölt a menekülthullám” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    “A most biztonságba helyezett emberekkel együtt az év eleje óta már több mint 40 ezer illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át Olaszországba,”

    Magyarországra Szeged térségében ettől több ember lépett be illegálisan 2015 első hónapjaiban! Volt hogy egy nap alatt háromezer is bejött.

    Fel kell ajánlani nekik a közmunkát havi ötvenezerért, garantáltan egy sem marad itt Magyarországon, vagy tovább megy a kívánt célországba, vagy hazamegy Koszovóba!

    A tengeri bevándorlók problémáját oldják meg azok az országok, amelyek megbuktatták Kadhafit, azóta Líbia átjáróház, nem csak a feketék számára, immár az Iszlám Állam számára is!

    Európát azok akarják tönkretenni, akik Afganisztánban, Irakban, Líbiában, Szíriában megbuktatták az államhatalmat! Nagy- (USA) és Kis-Izrael!

    Ahogy szoktam írni, Nyugat-Európát a Párizsi Kalifátus (arab) és a Kölni Kalifátus (török) fogja dominálni! Még jó hogy mi Kelet-Európában nem vagyunk ilyen toleránsak, így itt a fehér uralom fennmaradhat, feltéve ha a rohamos indiai fejlődés visszavonza az övéiket.

  2. Jeniszej szerint:

    Csillagtelepen A Rakéta utca környékén két vandál mászkál közben kiborogatják összetörik a kikészitett müanyag kukákat. A gazon parkoló kocsikat leső közterületesek meg sehol. Nem ártana ha sürübben járöröznének itt a városszélen azok akiknek ez feladata volna.

  3. Orsós Rodrígó szerint:

    Jeniszej! Ezek tipikus fideszesek. Csak annyit mondj nekik: nix ugribugri!

  4. nagyapó szerint:

    Jeniszej Csepeli közterület-felügyelet 278-0150

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. viccelek csak szerint:

    Kedves Jeniszej, legalább egy fotót készíts róluk, ha látod őket.

  6. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ne bántsátok már szerencsétleneket. Nem tehetnek róla, hogy menekültek. Itt Magyarországon nincs szakképesítés arra, hogy ezen emberekkel, akik más kultúrból jöttek, más kontinensről kicsit foglalkozzanak velük.
    De ez Európa hibája is, hogy itt tartunk!! Nagyon hiányosak az alapismeretek emberiségből, illetve tiszteletből. Ez nem keresztény hozzáállás, hogy más embertársainkról így gondolkodik Európa sok népe…hatalomért vívott csaták, háborúk voltak vannak és lesznek mindig. Amíg ezt a mi általunk élt kort a pénzre és hamis illuziókra építetik fel, addig magunknak kell előrelátónak lenni. Egyszer élünk mind, mindenki a maga korlátai szerint igyekszik továbblépni. A menekültáradatban ne azt lássátok meg, hogy vandálok, mert a külföldön élő más állampolgárok is úgymond menekültek, csak ők gazdasági menekültek, a másikuk meg háborús menekült. Hanem lássatok mögé, mi vezetett odáig, hogy menekülni kell? A politikai élet nagyban rányomja a bélyegét a társadalom viselkedésére. Ahol a hatalom diktatórikus az emberek lázadozva szerzik meg maguknak a dolgokat, illetve így adják tudtára másnak, nem érdeklik a korlátok, ahol nincs vesztenivalód, mindegy mit csinálsz, csak éljed túl a napot, de idővel jön a társadalomtól való teljes elszeparálódás, az identitás-zavar, ezt fűszerezi, hogy egy idegen ország megtűrt személye vagy, tele korlátokkal, bizonytalan helyzet, senki nem ért, válaszokra várva a teljes kilátástalanság, ilyenkor nincs ész, ami megálljt parancsolna, hogy tegyen magáért valamithuu tudnék írni. Jobb, ha nem teszem, tudom…

    A Föld mindnyájunké, nem győzőm hangsúlyozni.
    Ha otthonba születtél, és most is van otthonod, tudd mindannyian az Otthonban születünk, sokaktól elveszik ezt az érzést, ne sajnáld megosztani az Otthonod mással, mert ha Te nyitsz előbb ajtót, Isten tíz további ajtót tár ki feléd. Ha adsz, mindig áldott leszel 😉

  7. nagyapó szerint:

    Szabadságharcosok útja mindig rögös! Nagyon szép írás. Majdnem megkönnyeztem, csak mi a kultúra? A kultúra egy nép szokásrendje. Ami ezen kívül van az az adott népnek kulturálatlanság. Pl. nálunk a köpködés, vagy a fiuk-lányok körülmetélése, a terítőbe történő szájtörlés, az arc eltakarása, az emberevés, a mi kultúránkban nem fogadható el (modernül nem elfogadható). Akik hozzánk jönnek hazájukban olyan emberek akik meg tudják fizetni az embercsempészeket, így nem a legelesettebbek.
    “A Föld mindnyájunké”, tehát mindenki dolgozzon, boldoguljon szülőföldjén.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Orsós Rodrígó szerint:

    Agyas apó azt írja “A Föld mindnyájunké”, tehát mindenki dolgozzon, boldoguljon szülőföldjén.”
    De mi van ha szerencsétlen menekült, valóban menekült? Magyarán ha életét és családja életét akarja megvédeni? Pusztuljon el? Fideszék szerint a válasz igen és ezért életellenes. Ilyen kormányunk van. Köpedelem. Szégyen. Az EU-ban minden tagállam fogad be menekülteket nagy számban, MO. miért nem akarja kivenni a részét? Ráadásul úgy, hogy ezek az emberek nagyrészt nem akarnak itt élni, (ami nem csoda) csak állomásoznak.

  9. nagyapó szerint:

    Nagyon szép szöveg. Sajog a szívem a koszovói üldözöttekért. Szegény szírek, akiknek van annyi pénzük, hogy megfizessék az embercsempészeket. Különösen fontos egy mecset építése Budapesten a szegény menekülteknek.
    Aki normálisan gondolkodik, az az IA elleni harcot támogatja és akkor nincs menekültkérdés. Eetás ez is egy lehetőség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  10. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    ““A Föld mindnyájunké”, tehát mindenki dolgozzon, boldoguljon szülőföldjén.”
    .
    Most ezt kell mondania a Vén csótánynak mert változott a direktíva, ami t a Vezírürüjük is képvisel! 😛
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10733956_951119034918652_6080027527343415773_n.jpg?oh=2128e02ca2a561f23b10953bc372475c&oe=55E1F6F6&__gda__=1440456831_752dc0b6fc0037e99e93f998b7606d17

  11. TenkA szerint:

    Ez még csak a kezdet.

    Az ökológiai/természeti katasztrófák által sújtott térségekből majdan nagyobb tömegű menekültáradatra kell felkészülni. És ez nem az EU, az USA, vagy az IS hibája lesz, hanem egy globális krízis hozadéka.

    (Remélem nem lesz igazam, de az előrejelzések szerint ez várható.)

  12. Orsós Rodrígó szerint:

    Izidor! Ez az Orbán elvtárs pajtás nagy köpönyegforgató a híveivel együtt. Ha most aszondaná, hogy jöjjenek szegények, tábori ágyakat hozat a külön bejáratú stanionjába akkor a nagyapi is kegyesebb lenne és rátöltene a pohárra az egészségükre.

  13. nagyapó szerint:

    Ez a két szerencsétlen, az idióta, a Józsi meg a műcigány néha írhatnának valami értelmeset is! De nem baj, ők ilyenek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Nem elzárkózással kell válaszolni egy olyan kérdésre, ami holnap Téged is érinthet.
    Kultúr azt jelenti számomra, hogy más szokások, más igék, más tudástár, más rálátáskép, más logika, más megközelítése a dolgoknak… Mi itt Európában egy letűnő korban vagyunk. Nincs valódi európai érték. Nincs valódi kereszténység. Még mi szemet hunyunk pl az egyházból kiszivárgó pedofil hírek felett, addig pálcát tör egy más szokás felett az európai, hogy levágják a fejét valakinek Szaúdiban. Az életet makróban kell látni, mintegy google earth utazás, és máris ott a kép, ha valódi értékeket hordozol, hisz ez egy csodaszép Istenadta dolog, a Föld, csak vannak nehézségek, és mostmár a hír mindenhova eljut. Mondhatnám valódi káoszhangulatot tudnak sokszor teremteni. Hülyének is mondhattok, de én ezt érzem. Nem bántok senkit, pontosan azért, mert épp elegen locsi fecsiznek ma, én nem akarok oda tartozni, ahova a tömeg, mert nagyon kevés egyéniség van ma már. Ha picit multikultisabb ország lennénk, amit a társadalmi szintet agyban nagyban megugrasztaná tök más emberek lennénk. Lazább, szebb emberek lennénk, mert a belső megnyílás, a belső szépség kiül az arcra. Ne akarj csúnya morcos lenni 😉

    ha pedig kurva őszinte akarok lenni a pénz ma nem nagy dolog. Amíg nektek is van pénzetek, és tudtok mit pénzzé tenni, tudjátok addig a világ más táján is így lesz ez. Ti is össze tudtok kaparni szó szerint 2 milliót a szökésetekre. Ne a pénzét nézzed, hanem lehet egy 140 éves családi örökséget adott el, amit vért izzadva kuporgatott össze a család, és egy pillanat alatt egy bárkajegy ára lett, ami remélhetőleg eljut Európába…és mi frankón benyúlúnk a kibaszott frigóba, és kivesszük a sört, leküldjük, asszony még suttyomban egy csirkecombot leszipkáz, rácseppen a pizsire, szarni rá holnap kimossa, és a másik embertársad meg egy polóban menekül földön vizen levegőben. És éhes

  15. Tarjányi László szerint:

    Szerencsétlen liberálisok azt mondják, a magyarok is jöttek egyszer valamikor. Így igaz, csakhogy fegyverrel! Aki hazát akar fegyverrel jöjjön, az ellen majd fegyverrel fogunk fellépni, mint a tatár, a török, a német meg az orosz ellen! Őseink azért hullatták a vérüket ezer éven keresztül, hogy ezt a földet megvédjét a leszármazóiknak, nem pedig azért hogy bárki idejöjjön útlevéllel vagy anélkül és itt akarjon élni!

    Arra is ráfáztunk hogy a környező országokból beengedtünk embereket, mert azok leszármazói csatolták el a területeinket! Például Mátyás király beengedte a török elől menekülő Brankovics György szerb despotát és jobbágyait, akiknek a leszármazói aztán Vajdaság néven elcsatolták Dél-Magyarországot!

    A cigányok nem kértek betelepedést csak beszivárogtak, s elszaporodtak.
    A zsidók az orosz pogromok elől menekültek, s utódaik megcsinálták nekünk a 19-es Patkányköztársaságot meg a Rákosi-rendszert, plusz a “rendszerváltás” után a nyakunkra ültek!

    Egyetlen idegent sem kellene beengedni, így is túl sok itt az IDEGENSZÍVŰ!

    Pakson minden reaktor alá egy-egy óriási bombát kellene telepíteni, HA EZ AZ ORSZÁG MÁR A MIÉNK ÉS UTÓDAINKÉ NEM LEHET, AKKOR MÁSÉ SE LEHESSEN!

  16. felix szerint:

    Szerencsétlen.
    Vajon mitől hülyül meg ennyire egy emberszabású?

  17. Grün Izidor szerint:

    felix!
    A meg nem értett, rögeszmés zseniknek ez a sorsuk mindig!
    Egyik lakóhelyemen volt egy ember, aki a hátán hordott egy fél zsák mill-bill stb. pengőt és mindig arról ábrándozott, hogy ha visszajön Horthy őfőméltósága, ő újra szolgabíró lesz és a hátán hordott pénztárból felvirágoztatja a falut! 😛 😀

  18. Tarjányi László szerint:

    Egy kajla sábeszdekliben beszivárgók utódaitól nem is vártam más véleményt! Nem vagyok rasszistább mint az izraeli zsidók, akik megkülönböztetik a fekete bőrű zsidókat és a palesztínokat is!

    Én nem megyek másokhoz, azok se jöjjenek ide! Copyright Tarjányi László.

  19. fghfjhgkjhk szerint:

    “Én nem megyek másokhoz, azok se jöjjenek ide!”
    Nagyon szar lehet a világot a tv-ből megismernie!

  20. felix szerint:

    Küldetéstudatos szerencsétlen.
    Sok zsidó a honfoglalókkal érkezett, akár közéjük is tartozhat.

Itt lehet hozzászólni !