Elvitték a milliárdos főnyereményt

Origo

Elvitték a milliárdos főnyereményt

Elvitték minden idők második legnagyobb lottónyereményét. Megmondjuk, mit kell tennie a szerencsés nyertesnek.

Minden idők második legnagyobb ötöslottó-nyereményének köszönhetően többéves szelvényértékesítési rekordot döntött meg a Szerencsejáték Zrt.

Szombaton a főnyeremény több mint 5 milliárd 49 millió forint volt, nyertesének ezt az öt számot kellett eltalálnia: 18, 55, 56, 83, 90.

Egyetlen telitalálatos szelvény volt, vagyis a játékosnak nem kell osztoznia a nyereményen. A jokerszám: 677312.

Az 1 darab 5 találatos szelvényre pontosan 5 049 127 895;
a 4 találatos szelvényekre egyenként 2 165 720;
a 3 találatos szelvényekre 21 550;
a 2 találatos szelvényekre 1425 forintot fizetnek.

A 2 darab Joker-telitalálat egyenként 13 861 650 forintot ér.

Három évvel ezelőtt a 24. játékhéten 7,19 millió alapjátékot értékesítettek, akkor minden idők második legnagyobb nyereményén, a 4,11 milliárd forinton két szerencsés fogadó osztozott. A 2003. évi 48. hét eredménye már veszélyben forog, hiszen az 5,09 milliárd forintos telitalálat, illetve a 14 millió beérkezett alapjáték sincsen már messze.

Lottóturizmus

A mostani 5 milliárd forint a második legnagyobb nyereményalap. Ez az összeg már elég nagy volt ahhoz, hogy beinduljon a lottóturizmus.Szerencsejáték-piaci becslések szerint ilyen magas nyereménynél már a 6-8 százalékot is eléri a határ túloldaláról érkező játékosok aránya;közülük a románok és a szlovákok a legaktívabbak.

7 millió mezőt töltöttek ki

Az elmúlt héten már csaknem duplaannyi szelvényt töltöttek ki az 5-ös lottón, mint egy átlagos játékhéten – mondta Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerda reggel. Általában 3,5 millióan szoktak játszani az 5-ös lottón, nagy nyeremények esetén viszont jellemző, hogy alkalmi játékosok is bekapcsolódnak. Az elmúlt héten már több mint 7 millió mezőt töltöttek ki.

Jánoska Andrea azt mondta:a családi számok a legnépszerűbbek. Sokan játszanak fix számokkal– és hozzátette: az 1, 2, 3, 4, 5 is nagyon gyakori; emellett többen választják a véletlenszerű kombinációt is a gépi lottóval. Az utóbbi időben egyre többen játszanak az okostelefonos alkalmazáson keresztül is – jegyezte meg.

Mit tegyen, ha ön nyert

Abban az esetben, ha ön nyerte meg a főnyereményt, első lépésként mindenképpen hívja fel a 06-20-933-0630-as csodaszámot, ahol hétfőtől péntekig, reggel nyolc és este hat óra között várják a hívásokat. Itt tud egyeztetni arról, hogyan kaphatja meg biztonságos körülmények között az elnyert összeget.

A nyeremény három hónapig vehető fel, és a Szerencsejáték Zrt. maximum 14 napos türelmi időt adhat, ha valaki az utolsó pillanatokban jelentkezne a pénzért.Ha a nyertes kifut a határidőből, a társaság fél éven belül használhatja fel az ötös találat összegét más nyereményekhez, ezután játékadó formájában be kell fizetnie a költségvetésbe.

Nincs csalás

Felkerült az egyik közösségi portálra egy rövid videó az ötös lottó február 7-i sorsolásáról, és a kommentelők a képsor alapján csalást sejtettek. Az Origo megkérdezte Garai Ágnest, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs irodájának munkatársát, aki elmondta, mindössze annyi történt, hogy munkatársuk felmutatta a nyertes számhúzó nevét, és miközben a kamera még a közönséget pásztázta, a kisorsolt hölgy – mivel elöl ült, és látta a saját nevét a papíron – felállt.

Nem várt bonyodalmak

Az ötös lottó alapgondolata megkapóan egyszerű: 90-ből mindössze 5 kihúzott számot kell eltalálni, és milliók, sőt milliárdok ütik a markunkat. A lehetséges kombinációk hatalmas száma azonban nem várt bonyodalmakat tartogat elménk számára, amely nem tud mit kezdeni a csillagászati valószínűségek világával.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !