Gálaműsoron mutatkoztak be a néptáncosok

Csepel.hu

ami4

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos osztályai év végi Néptánc Gálájukat tartottak a Királyerdei Művelődési Házban május 29-én. Két amatőr művészeti gyermekcsoport, a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel Táncegyüttes is fellépett a műsorszámokban, valamint a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói hajdúsági táncokkal mutatkoztak be. Hangszeren kísért a Nemzeti Táncszínház zenekara, a Gázsa együttes.

A megjelent közönség előtt Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője mondott köszönetet a szülőknek, a felkészítő tanároknak és az önkormányzat támogatásának.  

A művészeti iskola képviseletében Körömi Gábor intézményvezető- helyettes köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy az intézmény év végi rendezvénysorozatán korábban a színjátszósok, most a néptáncosok és a közeljövőben a társastáncosok mutatkoznak be a közönség előtt. A művészeti tanulók heti kétszer negyvenöt percben tanulnak táncot.

Ezután a pedagógusokat, csoportvezetőket és koreográfusokat virágcsokorral köszöntötték.

A gálán a diákok egész éves munkájukról adtak számot. Szépen járták a dunántúli, sárközi, kazári, kalocsai és kartali táncokat.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Gálaműsoron mutatkoztak be a néptáncosok” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Minden általános iskolás gyermeknek kellene néptáncot és népéneket tanulnia! Ez éppen olyan fontos mint a magyar nyelv és irodalom. Tizennégy éves korig kell rögzülnie a nemzeti hovatartozásnak, amihez a magyar nyelv, a magyar kultúra összes alkotórészének megismerése, megkedvelése szükséges. Ez olyan fontos a léleknek, mint testnek az étel, a víz és a levegő!

    Köszönet illeti az ebben részvevő pedagógusokat, szakembereket, dolgozzanak azok akár az iskolákban, óvodákban, a Nagy Imre ÁMK-ban vagy éppen a Munkásotthonban!
    A gyermekeknek meg köszönet az eredményes munkáért, kívánom nekik hogy jól töltsék a nyári szünetet!

  2. qkac szerint:

    Mutogatható a két csapat, kiket azért vittek el a Munkásotthonból, hogy valami legyen az ÁMK-ban is. Az persze nagy szakértelemre vall, hogy ezzel elvitték az utánpótlást az 57 éves Csepel Táncegyüttes mögül. A két Néni meg akik fél életükben azon dolgoztak, hogy a csepeli néptánc működjön, egy kis nyugdíj kiegészítésért, ami nem is kicsi, lefeküdtek az aktuális kerületi vezetésnek. Ja és a Fúvószenekarról ne is beszéljünk. Azok aztán egy másik bolygón vannak.

  3. Tarjányi László szerint:

    Nem akartam udvariatlan lenni egyik tánccsoporttal sem, meg a szakemberekkel sem! A helyzetet Nagy Józseftől tudom, viszont ők újrakezdik a kicsik és az iskolások tánctanítását.

    Ahogy szoktam írni, amennyiben a Jobbik hatalomra kerül, bevezetjük minden gyermek részére a néptánc, népzene, népének tanítását! Továbbá, megbecsülésben részesítünk minden szakembert, tanítson az bármely intézményben! Nekünk fontos a magyarság megmaradása szellemi síkon is, nemcsak fizikai vonatkozásban!

    Ideje minden magyarnak elfordulnia a csődöt mondott rendszerváltó pártoktól!
    Örökké éljen a magyar nemzet!

Itt lehet hozzászólni !