Kitömött pénzesbukszát talált Havasi Viktor Csepelre menet

Bors.hu

Kitömött pénzesbukszára talált

Egy pénzzel teli pénztárcát talált az autópálya mellett Havasi Viktor. A férfi az internet segítségével juttatta vissza a tulajdonosnak.

Havasi Viktor felhívását a Facebookon tette közzé.

– Múlt héten vasárnap autóztam az M0-son Csepel felé. Egyszer csak kiszúrtam egy pénztárcát. Nyitva volt és a szél repítette belőle a húszezreseket. Gondoltam, félreállok és összeszedem – eleveníti fel a történteket a Borsnak a férfi, aki az életét is kockáztatta.

A száguldó autók közt kellett magához venni a földön heverő bukszát és a benne lévő pénzt. Összesen 122 ezer forintot, hat darab húszezrest és kettő darab ezer forintost tudott „megmenteni”.

– Rögtön az jutott eszembe: hogyan tudnám visszajuttatni a jogos tulajdonosának. Szerencsére a pénz mellett volt egy bankkártya is, rajta a tulaj nevével. Az egészet lefotóztam és másnap feltöltöttem az internetre. Pillanatok alatt jelentkezett a tulaj ismerőse, utána maga a tulajdonos is. Újabb egy nappal később már vissza is tudtam adni a tárcát. Egy idősebb pécsi úr, László jelentkezett. Kiderült, hogy tankolás után a kocsi tetején felejtette a tárcát, úgy indult el – folytatta Viktor.

A becsületes megtaláló azt is elárulta, hogy a pénzen kívül László cukorbeteg-igazolványa és több kitöltött lottószelvény is lapult a tárcában. A tulajdonos ez utóbbiakat sajnálta a legjobban, pedig összesen 180 ezer forintot hagyott el, ebből végül csak a fent említett 122 ezer lett meg.

– Mondtam Lászlónak, hogy ha nyer a lottón, felezünk! Azóta kiderült, hogy nem tippelt helyesen. Kérdezte, hogy mit adhat a becsületes megtalálónak, de azt feleltem: ha pénzt akartam volna keresni, akkor egyszerűen eltettem volna, mikor megtaláltam.

Hívták a zsaruk

Lászlót a rendőrség is felkereste – holott nem született az ügyben feljelentés –, miután Viktor közzétette a felhívását. A zsaruk azt kérdezték tőle, hogy valóban ő vesztette-e el a pénzt, vagy kirabolták, meglopták-e. László megnyugtatta a hatóságot.

3 hozzászólás “Kitömött pénzesbukszát talált Havasi Viktor Csepelre menet” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Ez a fiatal ember manapság szinte egy csoda!

  2. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Vannak még becsületes, tisztességes emberek !

  3. Rázsó szerint:

    Bárcsak sok ilyen ember lenne.

Itt lehet hozzászólni !