A migráció a szociális hálóra veszélyes Cameron szerint

Napi Gazdaság

A migráció a szociális hálóra veszélyes Cameron szerint

David Cameron brit miniszterelnök szerint az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgás elvét nem  az elmúlt években tapasztalt tömeges migrációra találták ki.

A konzervatív párti brit miniszterelnök az EU keleti partnerségi programjáról rendezett rigai csúcstalálkozó pénteki zárónapján újságíróknak kijelentette: nem elsősorban az unión belüli szabad munkavállalással van a probléma, hiszen ezzel a lehetőséggel nagyon sok brit állampolgár is él, hanem azzal a hatással, amelyet a munkaerő-áramlás a fogadó országok szociális ellátórendszereire gyakorol.

Cameron szerint tavaly csaknem 90 ezren érkeztek Nagy-Britanniába úgy, hogy nem volt állásuk, és ők a jelenlegi helyzet alapján már érkezésük napjától hozzáfértek a “nagyon nagyvonalú” brit szociális ellátórendszerhez. A brit kormányfő szerint ezen változtatni kell.

Forrás: Napi Gazdaság

Egy hozzászólás “A migráció a szociális hálóra veszélyes Cameron szerint” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Nagyon veszélyes a cociális hálóra a migráció!
    Ott ahol van még olyan!
    Nálunk a zelőrejelzések szerint a háló sem jön be! 😛 😀
    .
    “Nem marad több adócsökkentésre pénze a kormánynak a következő években, ezért éppen a következő választások előtt stagnálni, illetve csökkenni fognak a reálbérek is – ez derül ki a 2019-ig költségvetési prognózisból. A korábbi mozgástér kevesebb mint a felére szűkül, a szociális kiadások nominálértéken is csökkennek, de magára sokkal többet költ majd az állam”
    .
    http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nem-lesz-tobb-adocsokkentes-450601

Itt lehet hozzászólni !