Halálra ítélték a bostoni maraton merénylőjét

Origo

Halálra ítélték a bostoni maraton merénylőjét

Dzsohar Carnajev halálra ítélése mellett döntött pénteken Bostonban az esküdtszék. Carnajevet korábban bűnösnek találták a 2013-as bostoni maratoni futóverseny nézői és versenyzői elleni robbantásos merénylet elkövetésében.

A 12 tagú esküdtszék 14 és fél órán át tanácskozott az ítéletről és több vádpont alapján is a halálbüntetés mellett döntött. Carnajev ügyvédjei, akik a per folyamán a letöltendő életfogytiglani szabadságvesztést szerettek volna kérni, várhatóan fellebbezni fognak.

A védelem azzal is érvelt, hogy Carnajevnek nehéz gyermekkora volt, és nagyban befolyásolta őt bátyja, aki élete utolsó néhány évében egyre szélsőségesebb nézeteket kezdett vallani.

A 2013. április 15-i bostoni kettős robbantásban hárman – köztük egy 8 éves kisfiú – életüket vesztették, 264-en pedig megsebesültek. A merényletet Dzsohar bátyjával, Tamerlan Carnajevvel követte el, aki később a rendőrséggel vívott tűzharcban életét vesztette. Ez volt a legsúlyosabb terrortámadás, amelyet amerikai területen 2001. szeptember 11. után elkövettek.

A 30 vádpontból 17-ért halál járt

Az amerikai állampolgárságú ifjabb Carnajev ellen összesen 30 pontban emeltek szövetségi vádat, köztük négyrendbeli emberölés és tömeges halált okozó fegyver használata miatt. A vádpontok közül 17 miatt halálbüntetést szabhattak ki rá. A vádlott azt állította, hogy a bostoni merénylet megtorlás volt az iraki és az afganisztáni muszlimok elleni amerikai támadásokért.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Halálra ítélték a bostoni maraton merénylőjét” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Diktatúra? Vadállatok? Erkölcstelen ország? Barbarizmus?

  2. Tarjányi László szerint:

    Halálra kellene ítélni a sok CIA-ügynököt is, aki más országokban gyilkosságokat hajtanak végre!

  3. nagyapó szerint:

    És mit szól az egészhez Martin Schulz? Rendelje Brüsszelbe Obamát!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. felix szerint:

    Vén pőcs.
    Szerinted az USA tagja lett az EU.-nak?
    Ennyire le vagy már amortizálódva?

Itt lehet hozzászólni !