Több rendőr és egy bírónő is a Patriótában volt a gyilkosság idején

Népszabadság

Hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint a Cozma-gyilkosság idején több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patriótában. A rendőröket már kihallgatták, bár egyes források szerint koránt sem valamennyiüket, a bírónőt azonban úgy tudjuk, még nem. Minderről azonban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn nyilatkozik.

A Veszprémi Városi Bíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezte Raffael Sándort és Németh Győzőt – ezzel a Cozma-gyilkosság mind az öt eddig megnevezett gyanúsítottja előzetesbe került. Arról egyelőre ellentmondásos hírek láttak napvilágot, hogy a rendőrség tervezi-e újabb gyanúsítottak megnevezését. Hivatalosan senkit nem köröznek.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy mivel gyanúsítják a szombaton letartóztatott két férfit.

A korábban letartóztatott Sztojka Ivánról és P. Gáborról ügyvédeik közlése alapján tudható, hogy Sztojkát társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel, P.-t bűnsegédként elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg.

Ellentmondásos értesülésekhez jutott a Népszabadság arról, hogy a Cozma-gyilkosság időpontjában voltak-e rendőrök a Patrióta nevű szórakozóhelyen, s ha igen hányan? Egyes források arról számoltak be, hogy több szolgálaton kívüli rendőr, illetve egy bírónő is szórakozott ott a gyilkosság előtt és alatt. Egyesek a rendőrökről azt gyanítják, hogy kvázi biztonsági emberekként voltak jelen, de erre nincs bizonyíték.

Állítólag kevéssel a gyilkossá előtt a szolgálatban lévő járőrök is “benéztek” a Patriótába, de miután nem láttak okot az intézkedésre, az ott lévők igazoltatására, továbbálltak.

A Hírszerző internetes portál szerint, amikor az enyingi csapat megérkezett, az addig ott lévő rendőrök közül többen elmentek. Állítólag Sztojkáék egyszerűen elzavarták őket. Lapunknak helyi források azt mondták: maradtak azonban még a helyszínen olyan – szolgálaton kívüli – rendőrök, akiket az enyingi banda tagjai nem ismertek fel. Sem ők, sem a Sztojkáék által elkergetett társaik nem tettek azonban semmit, nem hívtak erősítést.

A gyilkosság idején állítólag egy kisebb társasággal ott szórakozó bírónő pedig a hírek szerint a rendőrség felhívása ellenére máig nem jelentkezett tanúvallomásra.

Szerettük volna minderről megkérdezni Váradi Piroska rendőrségi szóvivőt. Már csak azért is, mert a bűntényt követően nagy hangsúlyt kapott az az információ, miszerint egész Veszprémben csak négy rendőr volt szolgálatban a bűntény napján. Informátoraink szerint négynél többen szórakoztak (vagy csak tartózkodtak ismeretlen minőségben) a Patriótában. Márpedig törvény kötelezi a szabadidős rendőröket, hogy szükség esetén azonnal helyezzék magukat szolgálatba.

Váradi Piroska vasárnap azt mondta: ma csak az Ausztriából haza hozott gyanúsítottak letartóztatásáról nyilatkozik. Az egyéb kérdésekre hétfőn válaszol.

Más, rendőrségi források ugyanakkor a Népszabadságnak megerősítették, hogy a Cozma-gyilkosság ügyében eljáró nyomozók több rendőrt is kihallgattak tanúként. Arról egyelőre nincs szó, hogy bárki is vizsgálná, hány rendőr tartózkodott a Patriótában a gyilkosság idején, s hogy megtettek-e mindent, ami tőlük elvárható, vagy amit számukra a jogszabályok előírnak.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunk kérdéseire csak hétfőre ígért választ, vasárnap – mint megírtuk – csak az Ausztriából hazahozott gyanúsítottak letartóztatásáról nyilalatkozott. Az MTI kérdéseire azonban a kora esti órákban választolt. Azt mondta, hogy egyenruhás rendőrök azon az éjszakán csak a Patriótától 4-500 méterre lévő Latin nevű szórakozóhelyen jártak. (Hogy a Patriótában, ahová Sztojkáék bevonultak, miért nem néztek be az egyenruhások, arról a szóvivő nem beszélt.) Váradi Piroska ugyanakkor nem cáfotla azt, hogy a szórakozóhelyen szabadidős rendőrök is voltak, akik vagy nem észlelték a késelésbe torkolló tömegverekedést, vagy ha mégis, nem tettek ellene semmit.

Forrás: Népszabadság

10 hozzászólás “Több rendőr és egy bírónő is a Patriótában volt a gyilkosság idején” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Kezdem nem érteni az egészet és felmerült bennem a kérdés:

    Csak nincs megfélemlítve vagy lefizetve (ki-ki hogy) két megye rendőrsége, bírósága?

    Ijesztő!

  2. Jeniszej szerint:

    Milyen hír értéke van, hogy civilben ki hol szórakozik? – undorító!

    Hír értéke szerintem, annak van, hogy a gyilkosság ilyen előzmények után létrejöhetett.
    Köztudott volt a bandák masírozása, vendéglősök megsarcolása, megfélemlítése.
    Mit tett? ill. mit nem tett meg a rendőrség!- előzetesen.

  3. hugi szerint:

    Mert a civil bírónõre biztos hallgattak volna!

  4. obama szerint:

    Ez a szórakozóhely 3 szintes. Minden szintjén más, más szórakozási lehetőséggel, ahol több mint 100 fő találja meg kedve szerint a neki leginkább megfelelő időtöltési formát. A balhé végkifejlete ráadásul az utcán volt, így többen nem is tudtak a történtekről, csak akkor amikor már a rendőrség vette át az intézkedést. Minden további nélkül szórakozhatott a bárban a rendőr, a bíró meg akárki, nem láthatták, tudhatták, hogy az alsó szinten lévő diskóban mi történt, illetve nem láthatták az utcán történteket. Megint a szenzáció hajhász média igyekszik a szart keverni, álhírt gyártani!

  5. miska72 szerint:

    Én megmondtam, hogy MAFFIA az álam?
    Igen igen! 🙂
    Alkalmatlan hozzá nem értő emberek a hivatalokban?
    Igen igen?
    Mit keres egy bírónő egy alvilági helyen? 🙂
    Mert szerintem az ilyen alakok itt mindennaposak voltak.
    Miért zavarták el az egyenruhás rendőröket az alvilági figurák? Mert a rádióban ez a hírt adták le.

  6. miska72 szerint:

    Jogtipró-díj: Draskovics vezet a szavazáson(+hang)
    Lánchíd Rádió, p, 2009-02-20 11:22Belföld Vezető hírek Ma még lehet szavazni, hogy kit illessen idén a Jogtipró-díj. A voksokat a rendészeti tárca vezetőjére, a titokminiszterre és a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportra lehet leadni. A listát most Draskovics Tibor vezeti.

    Balog Zoltán fideszes képviselő, a szavazást kezdeményező Szabadság Kör egyik tagja szerint az a szomorú, hogy Magyarországon ilyen díjat is kell adni.

    (Lánchíd Rádió)
    nyomtatható változat cikk küldése

  7. miska72 szerint:

    Bencze elismerte: volt szolgálaton kívüli rendőr a Cozma- gyilkosság helyszínén.
    Lánchíd Rádió, h, 2009-02-23 17:33Belföld Kiemelt hírek Elismerte az országos rendőrfőkapitány, hogy szolgálaton kívüli rendőrök is voltak a Cozma-gyilkosság éjszakáján a veszprémi lokálban. Őket már ki is hallgatták, de vallomásukat Bencze József állítólag nem ismeri. Bencze József arra se tudott válaszolni, hogy hány rendőrről van szó, és azt se tudta megmondani, hogy kidobóként dolgoztak-e az egyenruhások vagy pedig szórakozni érkeztek az enyingi bandával.

    A stop.hu internetes portál névtelen forrásra hivatkozva korábban azt írta, Cozma későbbi gyilkosaival együtt érkezett egy rendőr is, és ő küldte el a bárból a razziázó kollégáit. A rendőrségi törvény szerint a szolgálaton kívüli rendőrnek intézkednie kell, ha bűncselekményt észlel.

    (hírTV)
    Kapcsolódó cikkek
    Egy bírónő és rendőrök is szórakoztak a bárban a Cozma-gyilkosság idején?
    Szolgálaton kívüli rendőr az enyingi bandában?
    nyomtatható változat cikk küldése

  8. miska72 szerint:

    Egyenruhában szórakozni? 🙂

  9. miska72 szerint:

    Jogtipró-díj kiosztásánál Draskovics Tibor vezet. Milyen állapotok vannak itt? BANÁNKÖZTÁRSASÁG? 🙂
    Remélem a Díjátadót közvetíti a TV. 🙂

  10. Gordon szerint:

    Hajrá Drazsé! Hajrá Drazsé!

Itt lehet hozzászólni !