Megszületett Katalin hercegnő második gyereke

Index

Megszületett a Katalin hercegnő második gyereke

Megszületett Katalin hercegnő második gyermeke, írta a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája. Lány lett, és mindketten jól vannak. Megy a hip-hip hurrá a kórház előtt, szól a kolomp és a God Save The Queen!

Szombat reggel vitték kórházba Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét, írta az MTI. A Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – közölte, hogy a hercegnő “a vajúdás korai szakaszában van”.

A közlemény szerint a hercegnő az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary’s kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tartózkodott, ahová férje vitte be autóval.

Ugyanabban a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

Az újszülött világra jövetele pillanatában – bátyja, az idén kétéves György herceg után – a negyedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A gyermek a nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

Az idén 89 esztendős II. Erzsébet királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös – Vilmos édesapja -, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, vagyis György ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vilmos és Katalin második gyermeke II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája lesz.

Az udvar hivatalos közleményei szerint a hercegi házaspár nem tudta, hogy a gyermek fiú lesz-e vagy leány. Most megtudta.

Forrás: Index

4 hozzászólás “Megszületett Katalin hercegnő második gyereke” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Szép dolog. Csak azt nem tudom Katalin hercegnő, vagy hercegné? Ha hercegnő, merre fekszenek birtokai?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. Tóth Mária szerint:

    Házasság utáni címe

    A korábbi királyi menyasszonyokkal ellentétben a Middleton családnak nincs nemesi címe.[53][54] 2011. április 29-én Vilmos brit királyi herceg megkapta a Cambridge hercege, Strathearn grófja és Carrickfergus bárója (Duke of Cambridge, Earl of Strathearn, Baron Carrickfergus) címeket a királynőtől.[55] Ennek megfelelően Kate Middleton teljes címe az esküvőt követően „ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje, Strathearn grófnéja, Carrickfergus bárónéja” (Her Royal Highness The Princess William Arthur Philip Louis, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn, and Baroness Carrickfergus).[56]

    Katalin nem használhatja a brit királyi hercegnő címet, ami csak a királyi családba beleszületetteket illeti meg.

  3. Grün Izidor szerint:

    “Megszületett Katalin hercegnő második gyereke”
    Úgy tudom lánya született! 😛

  4. nagyapó szerint:

    És Dianának (a királycsalád kokottjának) hol volt hercegsége?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !