Kész Zoltán független jelölt nyert Veszprémben

Inforadio.hu

Kész Zoltán, a baloldali pártok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 98,91 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint Kész Zoltán a szavazatok 42,66 százalékát szerezte meg.

Némedi Lajosra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 33,64 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 14,14 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,57 százalék támogatta.

Bősze Ferenc (független) jelölt az érvényes szavazatok 2,75 százalékát szerezte meg, Horváth Lajos (független) a 0,68 százalékát, Kásler Árpád (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt) a 0,4 százalékát, Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt) 0,38 százalékát, Karancsi Tibor (független) 0,34 százalékát, Papp András Pál (független) a 0,22 százalékát, Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) 0,14 százalékát, míg Varga Péter Miklósné (Aquila Párt) a 0,08 százalékát.

Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Kész Zoltán győzelme azt is jelenti, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nem lesz újra kétharmados többsége az Országgyűlésben, akkor sem, ha a Veszprém megyei 3-as számú választókerületi mandátumot sikerül megtartaniuk az április 12-ei tapolcai időközi választáson.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának adataiból az derült ki, hogy a külképviseleti névjegyzékben szereplők 88 százaléka szavazott a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választáson; összesen 37 voksot várnak a külképviseletekről.

A feldolgozottság vasárnap este azért állt meg 98,91 százaléknál, mert az eredmény megállapításához meg kell várni a külképviseleteken leadott voksokat is, ám ennek érdemben nincs jelentősége a különbség miatt. A szavazás befejezése után egy előre kijelölt szavazókörben nem számolták össze a voksokat, azok közé keverik majd be a hazaérkező külképviseleti szavazatokat. Ezt követően tudják megállapítani előbb a szavazóköri, majd az országgyűlési egyéni választókerületi eredményt.

Forrás: Inforadio.hu

19 hozzászólás “Kész Zoltán független jelölt nyert Veszprémben” bejegyzésre

  1. Építs, és ne rombolj szerint:

    Építs, és ne rombolj szerint:
    2015. február 22., vasárnap – 20:41
    Ennek az országnak már szinte teljesen mindegy, mert az Isten áldotta nép, aki őket a hatalomba segített, segít, utólag minden voksát bánhatja.

    Építs, és ne rombolj szerint:
    2015. február 22., vasárnap – 20:46
    Azért azt megjegyezném, hogy a korábbi képviselő “kimozdítása” is alig jött be az EU-ba.
    A helyére állított (jelölt) elsősorban nem saját hibájából veszített, most.
    A hibák, általában hibák sorozatát szokták elindítani.

  2. Építs, és ne rombolj szerint:

    Megszűnhet a “gépek karjainak” automatikus gombnyomása, bár szavazatot már korábban is vásároltak, nem lenne új keletű.

  3. Tarjányi László szerint:

    A Fidesz kezdhet gondolkodni a választási rendszer arányosításáról a következő országos választásig, jó esetben 2018-ig! Ez az aránytalan választási rendszer 2/3-ot eredményezhet másnak is, ha tovább süllyed a Fidesz népszerűsége! Tisztán listás választásnál mindenki annyi mandátumot kapna, amennyi a kapott szavazatok aránya indokolna. Aztán lehet koalíciós partner után nézni! A tisztán egyéni képviselős rendszer (Nagy-Britannia) a legerősebbnek kedvez. Ott a kiforrott demokrácia miatt ettől függetlenül nem mindenütt nyer a legerősebb párt.
    Szerintem majd visszaállítják a kétfordulós rendszert is, hogy ketten összeállhassanak a nevető harmadik ellen!
    2018 rejtélye, nagykoalíció vagy kiskoalíció lesz! “Demokrata” vagy “nemzeti” koalíció?

  4. Építs, és ne rombolj szerint:

    Az igazi nagy rejtély szerintem, mit és mennyit lehet még “kijátszani” ebből az országból, saját zsebekre. Ez az elmúlt 26 év valóságos eredménye, ami végül a nem kis nyomort, és a kivándorlásokat szülte. Előtérbe kellene helyezni újólag József Attila költészeti munkásságát, az oktatáspolitikában, hogy láthassanak jobban a jövő generációi.
    Másoknak meg Lenin tézisének egyikét, a “leggyengébb láncszemre vonatkozóakat.”

  5. nagyapó szerint:

    Újabb választási “győzelem” a maffiabal számára. Kész beül Szabó mellé és együtt teszik – választóik érdekében – a nagy semmit.
    Sokat “nyertek” a veszprémiek!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Tóth Kati szerint:

    Na,most akkor hova lejtett a pálya?
    Csak egy mai hír:10 gyerekből 9 ingyen étkezhet az ovikban és a bölcsődékben.Szerintem ez sokkal fontosabb,minthogy ez az idióta debil megnyert egy választást!

  7. felix szerint:

    Szemétláda.
    Te legalább nyalsz.
    Az is több a semmittevésnél. 🙂

  8. Építs, és ne rombolj szerint:

    T. Kati, észre illik venni, hogy a gyermek étkeztetés bejelentése elterelő hadművelet, a gyerekekkel való játékszert tekintve, a vereségről. Szerintem a lényeg itt keresendő, értendő.
    Politika, amelybe minden belefér, és mindent eltűr a hatalom érdekében. Szerintem a választás eredményétől függetlenül, a lejtmenet már hónapokkal ezelőtt elindult. A “köznép” előtt, akkor, amikor napvilágot látott OV. és SL. konfrontációja, még tavalyi évben, ősszel.
    Kérdés, kivel, kikkel, hogyan tovább? S hova?
    Szerintem már a “kerekasztalnál” megpecsételték a népünk sorsát, hogy előbbre ne menjünk.
    Azóta folyik intenzíven a nagy “etetés, minden szinten.” A nép sajnos egyre inkább éhezik, s egyre többen, mondjon bárki bármit ennek ellenére. Fenéknyalók véleményeire egyik oldalról sem vagyok sem kíváncsi, sem vevő. Történelem, ez itt Magyarország, aki egy kicsit is ismeri.
    Ezer év eddig kevés volt, vajon mennyire lenne még szükség, hogy legalább egy Osztrák színvonalra felnőhessünk minden tekintetben?

  9. joságos szerint:

    ” nagyapó szerint:
    2015. február 23., hétfő – 10:55

    Újabb választási “győzelem” a maffiabal számára. Kész beül Szabó mellé és együtt teszik – választóik érdekében – a nagy semmit.
    Sokat “nyertek” a veszprémiek!”
    Nem T.nagyapó! A Fidesz vesztett sokat; a KÉTHARMADOT!

  10. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    A HÍR az, hogy 10 családból 9 nem tudja fizetni a gyereke étkeztetését! Továbbá, hogy az elmúlt 4 évben a “jobban teljesítő” Magyarországon, jelentősen nőtt a létminimum
    alatt élők száma! Ezek után te állítod másokról, hogy idióta? Ugyan már!

  11. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Egy állítólagos elektromérnök nem lehet ennyire hülye! Ha megnézi a EU által kiadott szegénységi kérdőívet az 5. pontja szerint “Igaz-e, hogy még sohasem került hátralékba a hiteltörlesztéssel vagy számlákkal?”. Hála kedves szocialistáinak, ez az egy pont milliókat a – devizaadósokat – tett szegénnyé honunkban. Ezért kiugró a szegénység nálunk a környező országokkal szemben.
    Köszönet Gyurcsány(i)-Bajnai!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. nagyapó szerint:

    joságos! Nyugalom. Az ellenzék ugyanannyi szavazatot kapott, mint tavasszal. Nem nőtt a táboruk. A Fidesz szavazók nagy része nem ment el. Egészen más, mert fideszesből nem lesz szoci.
    A 2/3 nincs meg. Igaz. Azonban mihez kell a 2/3? Új alkotmányhoz? Háború indításhoz? A nagy változást a kormány már megtette. Az internetadóhoz, a dugódíjhoz, az óvodások ingyenes étkeztetéséhez, stb. nem kell 2/3.
    Ha, esetleg, mégis lenne olyan törvény, biztosan lesz 2-3 ellenzéki hazafi is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. felix szerint:

    szemétláda!
    Ilyen a magyar foci.
    Az ellenfél nem rúgott több gólt mint legutóbb, mi rúgtunk kevesebbet.
    Mióta?

  14. Grün Rikárdó szerint:

    Rajongói levél részletek Orbánnak, veresége alkalmából:
    „Eddig sziklaszilárd meggyőződésem volt, hogy a tisztelt Miniszterelnök Úr (a Jóisten áldja meg mindkét kezével!) a Fidesszel karöltve, éjjel-nappal dolgozott a zország és a zemberek érdekében. Most meg kiderül, hogy ülni tetszettek a babérokon? Nnaa…” – írja Dávid.
    .
    „Köszönjük Miniszterelnök Úr, hogy részt vállalt a kampányban Vlagyimir Putyinnal és a Lengyelországban elkövetett tiszteletkörrel. Ha javasolhatom 2018-ban 1 héttel a választások előtt lássa vendégül Kim Dzsong Un-t is” – írja Márk.
    .
    No comment! 😛 😀

  15. ebihal szerint:

    vén barom!
    Annyi közöm van az elektromossághoz, mint magának a gondolkodáshoz. Ahhoz,
    hogy lássam mi történik körülöttem nem szükséges az EU kérdőíve. Ha nem lenne szegénység, akkor Hegedűs Zsuzsa nem osztogatná a Franciaországból és Spanyol-
    országból behozott csirkét és malacot!
    Egyébként, ha képes lenne felfogni a kérdőív kérdésének lényegét rájönne, normális
    körülmények között az 1 havi elmaradás is problémás, nálunk viszont lassan azok
    vannak többségben, akiknek több havi hátralékuk van! Azért arra kíváncsi lettem volna,
    hogy mit mondott volna akkor, ha a szocik megtiltják az akkor kedvezőbb devizahitel
    felvételét, amikor maga vette az autóját! Tényleg, magát pufajkában kényszerítették?

  16. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Elnézést összekevertem egy értelmes emberrel. Sajnálom.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  17. joságos szerint:

    T. nagyapó! A pofon az pofon akárhogy nevezi vagy magyarázzák!

  18. ebihal szerint:

    vén barom!
    Csak nem sikerül értelmes dolgot írni?

  19. Tarjányi László szerint:

    Örömhír liberáliséknak! A parlament etnikai összetétele nem változott! 😉

Itt lehet hozzászólni !