Koppenhágai lövöldözések – Rendőrség: lelőtték a tettest

Hirado.hu

Rendőrség: lelőtték a tettest

Valószínűleg mind a szombat délutáni, mind az éjfél utáni koppenhágai fegyveres támadást az a férfi követte el, akit a rendőrök vasárnap kora reggel agyonlőttek a Norrebro kerületi pályaudvar közelében, egy lakóháznál – közölte sajtótájékoztatón a dán rendőrség.

“Úgy gondoljuk, hogy a két támadást ugyanaz a tettes követte el; az illetőt a rendőrség lelőtte a norrebrói pályaudvarnál” – mondta Torben Molgaard Jensen rendőr-főfelügyelő.


A nyomozás első eredményei alapján a férfin kívül más fegyveres nem vett részt egyik támadásban sem. Joergen Skov nyomozó megfogalmazása szerint “e pillanatban semmi nem utal arra, hogy lettek volna más elkövetők”. A norrebrói tűzpárbajban egy rendőr sem sebesült meg – tette hozzá.

Az első támadás szombat délután négy óra előtt történt: a támadó automata fegyverrel belőtt a Krudttoenden kulturális központ ablakán, ahol épp a véleménynyilvánítás szabadságáról tartottak előadást, és az előadó egy svéd művész, Lars Vilks volt, aki korábban karikatúrát készített Mohamed prófétáról. Testőrei elrántották a művészt, akit így nem ért lövés, de egy 55 éves férfi meghalt, három rendőr pedig megsebesült. A rendezvényen ott volt Franciaország koppenhágai nagykövete is: Francois Zimeray épp csak befejezte köszöntő beszédét, amikor a lövések eldördültek. A helyszínen jelenlévők mintegy 40 lövést hallottak.

A másik, éjfél utáni lövöldözésnek egy zsinagógánál egy fiatal zsidó biztonsági őr esett áldozatul, és két rendőr megsebesült. Skov nyomozó elmondása szerint a támadó – 25-30 éves, atletikus testalkatú férfi – akkor találta szemben magát a rendőrökkel, amikor visszatért a rendőrség által már szemmel tartott házhoz, és ott lelőtték.

A 68 éves Lars Vilks már számos halálos fenyegetést kapott azóta, hogy 2007-ben kutyaként ábrázolta Mohamedet. A mostani első támadásnak is nyilvánvalóan ő volt a célpontja. Az előadás címe egyébként “Művészet, blaszfémia és kifejezési szabadság” volt. A második támadás idején a zsinagógában épp egy bar micvára, nagykorúvá avató szertartásra gyűltek össze mintegy nyolcvanan.

A nyomozók később azt mondták a sajtónak, hogy gyanújuk szerint az elkövető a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap elleni január eleji párizsi merényletet akarta utánozni, és olyan dzsihadista szervezetek propagandája inspirálhatta őt, mint például az Iszlám Állam (IÁ).

A titkosszolgálatok ismerték, de “nem volt konkrét tudomásunk szíriai vagy iraki útjáról” – mondta Jens Madsen a PET hírszerző szolgálattól. A nyomozók nem közölték a tettes nemzetiségét, csak azt, hogy koppenhágai illetőségű volt.

Laurent Fabius francia külügyminiszter az Europe 1 rádiónak nyilatkozva vasárnap a koppenhágai merényleteket maga is a januári párizsi terrorakciókhoz hasonlította.

“Megdöbbentenek a hasonlóságok. Először jött egy támadás a sajtószabadság ellen, majd támadás a zsidók ellen, és végül az, hogy az elkövető szembeszáll a rendőrökkel” – mondta.

Párizsban januárban egy testvérpár valóságos mészárlást hajtott végre a Charlie Hebdo szatirikus lapnál, majd két nappal később egy harmadik iszlamista egy zsidó üzletbe tört be, ott több embert megölve, másokat túszul ejtve.

Forrás: Hirado.hu

23 hozzászólás “Koppenhágai lövöldözések – Rendőrség: lelőtték a tettest” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Hány ártatlan áldozata van eddig Charlie pofátlanságának?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. felix szerint:

    Szemétláda.
    A terroristáknak vannak áldozatai nem a lapnak.
    Sajnos ehhez a te eszed kevés.

  3. nagyapó szerint:

    „Felkészülünk egy tömeges európai bevándorlási hullámra, és erre szólítunk fel. Azt szeretném mondani minden európai, és bárhol máshol élő zsidónak, hogy Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket” (Netanjahu.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. Tarjányi László szerint:

    Amen! 😉

  5. felix szerint:

    Szemétláda!
    Maradok itt, ahol te a zsidók királyának a lábát csókolgatod.
    Ámen.

  6. Tóth Mária szerint:

    Abba kellene már hagyni az állandó provokálást! Az nem szólás-szabadság, ha valaki mást a hitében gyaláz meg! Fel kellene már fogni, drága “demokraták”!

  7. felix szerint:

    Mária!
    Legyen szemed a látásra.

  8. Tóth Mária szerint:

    felix: sajnálom, de az én olvasatomban a hit előnyt élvez, nem kellene “mókázni” vele! És ehhez nem kell feltétlenül vallásosnak lenni. Nem tudom,Te mire gondoltál?

  9. felix szerint:

    Kedves Mária.
    Mindenki hitét tiszteletben tartom, ha az illető legalább megpróbál a hite szerint élni.
    Amennyiben egy keresztény zsidózik, akkor semmi köze sincs a saját hitéhez.
    Az meg, hogy Krisztus a zsidók királya nem vicc, még a Biblia szerint sem.
    Ebből adódik, hogy ha valaki megcsókolja a feszületet akkor a zsidók királyát csókolja meg.
    Nem a hitet gúnyolom, hanem azt aki álcának használja.

  10. nagyapó szerint:

    Valaki magyarázza meg azt, amit nem értek, hogy a terroristák második célpontja miért egy zsidó projekt?
    Ha Dániában Fr.országban dühösek a muszlimok Mohamed gúnyolása miatt, miért támadják a zsidókat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. nagyapó szerint:

    Tóth Mária! A z1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó megint röfög. Nem ismeri a Bibliát, mivel elakadt a Tóránál, ami nem baj. De nem tudja, hogy a felirat Jézus elítéltetésének oka, ahogy Pilátus gúnyolódva mondta: „Názáreti Jézus, a zsidók királya” (I.N.R.I).
    Így 1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó vagy röfög, vagy Charlie.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. felix szerint:

    Szemétláda.
    Te nem ismered a bibliát. A szelleméről meg fogalmad sincs. Nem a felirat miatt hívták annak.
    Ezzel az országgal és a hozzád hasonló barmokkal megállt az idő.
    http://bezzeganya.reblog.hu/a-szepsegkiralyno-akit-nem-erdekelt-a-csillogas

  13. Tarjányi László szerint:

    “megöltük Jézust és büszkék vagyunk rá!”

  14. felix szerint:

    Mi lenne velünk magyarokkal, ha a részegeink után ítélnének meg bennünket.
    Ez nem riposzt, hanem hülyeség. De mit tegyünk ha egyszer ez a szinted.

  15. Tarjányi László szerint:

    Babilóni Talmud:
    Gittin 57a Azt állítja, hogy Jézus a pokolban van és forró ürülékben főzik. Sanhedrin 43a. Azt mondja, hogy Jezust (Yeshu és Soncino lábjegyzetében a “Názáreti”) azért végezték ki mert boszorkány volt. “Azt tanítják, hogy Jézust húsvét előestéjén fölakasztották és 40 nappal azelőtt ezt a kiáltványt adták ki: Jézust halálra kell kövezni, mivel boszorkány volt és az embereket bálványimádásra szólította föl…Egy csábító volt és ezért nem szabad sem sajnálni sem megbocsájtani neki.”

  16. Tarjányi László szerint:

    Sanhedrin 106a. Az mondja, Jézus anyja egy kurva volt: “Ö, aki hercegektől és kormányzóktól származott, ácsok kurvája volt. A soncino kiadás Shabbath 104b lábjegyzete azt állítja, hogy a Talmud cenzúrázatlan szövegében az áll írva, hogy Jézus édesanyja “Mirjam a fodrász”-nak sok férfival volt viszonya.

  17. Tarjányi László szerint:

    A római holokauszt hihetetlen történetei. Íme két korai ‘holokauszt’ történet a Talmudból:
    Gittin 57b. Azt állítja, hogy négy milliárd zsidót öltek meg a rómaiak Bethar városában. Gittin 58a azt állítja, hogy a rómaiak 16 millió zsidógyereket papírtekercsekbe csomagoltak és elégettek. (Az ősi demográfia kimutatja, hogy akkor nem volt az egész világon 16 millió zsidó, sokkal kevesebb mint 16 millió zsidó gyerek vagy négy milliárd zsidó.)

  18. Tarjányi László szerint:

    És egy holokausztra történő felszólítás!

    Talmud,Soferim 15, 10. szabály.”Tob shebe goyyim harog “, (azaz a gójok legjobbjait is meg kell ölnötök.)

  19. felix szerint:

    Vagy igaz vagy nem.
    A Talmudot ma már a magadfajták hamisítják és tele van vele a nett.
    Vajon mit olvashatnánk a magyarokról, ha az írásbeliség akkora történelmi múltat láttatna mint a héber.
    Egyszerűen baromság a mai normák szerint értékelni évezredes dolgokat.
    Persze a céljaitoknak megfelel.

  20. Tarjányi László szerint:

    A TALMUDOT NEM LEHET HAMISÍTANI! Ugyanis minden lapon ugyanaz a szöveg szerepel, mint az eredeti babilóni kiadásban, minden sor és betű azonos!

    Amikor kiderült a tartalma, a próbáltak gojok számára gyártani cenzúrázott Talmudot, ahol egyszerűen kihagyják a kényes részeket. Nemhiába van megtiltva, hogy a Talmudot nemzsidók elolvashassák, sőt megátkozzák azt a zsidót, aki annak titkait hozzáférhetővé teszi!

  21. felix szerint:

    Ha nem férhettek hozzá akkor …………………
    Csak olvasgass és megtudod, hogy mennyi hamis idézet kering a neten.
    Egyébként szinte biztos, hogy sok olyan lehet benne a mai civilizáció fokán már ellenszenves.
    Lehel kürtje is ma már a bűnügyi múzeumba kerülni, pedig az szinte ma történt.

Itt lehet hozzászólni !