Csepeli nyugdíjas segített a kerekesszékes családnak

Blikk

Csepeli nyugdíjas segített a kerekesszékes családnak

Összepakolta a szerszámait, és önként sietett segíteni egy idős ezermester, Rácz Géza. A csepeli nyugdíjas a múlt heti Vasárnapi Blikkben olvasta annak a kispesti családnak a történetét, ahol a családapa egy munkahelyi baleset miatt kerekesszékbe kényszerült, amivel képtelen közlekedni az önkormányzattól kapott XIX. kerületi lakásban, amely a felújítás ellenére is akadálypálya maradt a számára.

Az akadálymentesítésre szánt pénzt ugyanis a lakás lakhatóvá tételére, a villanyóra felszerelésére és a fűtés helyreállítására fordították, amit más forrásból kellett volna az önkormányzatnak állnia. Ezért nem maradt pénz többek között a fürdőszobai rámpára, amelynek elkészítését a család kényszerűségből több más egyéb mellett magára vállalt.

 – Miután olvastam a cikket, úgy gondoltam, az a legkevesebb, hogy felkerekedek, és a legjobb tudásom szerint megcsinálok Némethék lakásában mindent, amihez értek. Én sem vagyok persze mindenható, de az apróbb kis javításokat elintéztem, természetesen egy fillért sem kérek cserébe – mondta lapunknak Rácz Géza, aki már a héten elvégzett pár munkát a lakásban.

– Nagyon boldog voltam, nem számítottam rá, hogy vannak még olyan emberek, akik önzetlenül a másik segítségére sietnek. A mester úr kapaszkodókat szerelt a fürdőbe, apróbb javításokat elvégzett és mint kiderült, még visszatér, hogy folytassa a munkát – mondta Németh Andrea. A feleség azt is elárulta, hogy a költözésben is segédkező Dódity Gabriella önkormányzati képviselő és csapata is járt náluk, ők egyebek mellett megszerelték a mosdót, ami alatt folyt a víz, és a villanykapcsolók alacsonyabbra tételét vállalták.

 A család tudja, hogy a nagyobb munkákhoz, a teljes akadálymentesítéshez még találniuk kell segítséget.
Időközben a helyi önkormányzat is válaszolt megkeresésünkre:

– Az ügyben eljáró Vagyonkezelő Műszaki Szervezettől azt a tájékoztatás kaptunk, hogy a bérlő kérése a lakás megtekintésekor mindössze az volt, hogy egy darab fürdőszoba ajtót cseréljenek le, hogy a kerekesszék beférjen.

 A bérlő jelezte azt is, hogy egészségügyi okok miatt a férje nem tudja használni a WC-t, a kisszobát és a konyhát. A vállalkozó a későbbiek során soron kívül gondoskodik a WC cseréjéről, valamint egy rámpa megépítéséről.

Forrás: Blikk

Van még tisztesség! – vélemény

Rácz Géza. Jegyezzük meg jól a csepeli nyugdíjas nevét! Az ezermester olvasta a múlt vasárnapi számunkban Némethék kálváriáját, hogy bár az önkormányzat másfél millióért felújíttatta a bérlakásukat, de az olyan botrányosan sikeredett, hogy a család mozgássérült feje nem tud közlekedni benne a kerekes székével.

Hogy mást ne említsünk, a mellékhelyiségbe azért nem tud begurulni, mert a küszöböt 10 centisre hagyták; még ép emberre is veszélyt jelent ez a küszöb, nem egy rokkantra.

Rácz Géza régi vágású, mondhatni békebeli szaki. Olyan, aki nem csak szakmáihoz ért, hanem tisztesség és emberség is van benne. Neki ez nem furcsa, hiszen így nevelték ugyancsak tisztességes és emberséges szülei, erre tanította a leszármazottait is, így Rácz Géza a cikket olvasván természetesen azonnal a szerszámosláda után nyúlt.

Némethék első pillanatban nem is értették, hogy mit akar a tisztes ősz hajú ezermester, aki a legjobb tudása szerint megjavított egy sor dolgot a lakásban, így fogantyút szerelt a fürdőszobába, hogy Németh úr kapaszkodni tudjon, de a szoba csillárjának lógva felejtett légvezetékét is feszesre húzta – egy profinak bántja a szemét a selejtmunka.
Van remény.

Forrás: Blikk, Szemán László

6 hozzászólás “Csepeli nyugdíjas segített a kerekesszékes családnak” bejegyzésre

  1. Derrick szerint:

    Ez történik ott, ahol MSZP-s polgármester van hatalmon.

  2. felix szerint:

    Érdeklődőtál már, hogy Csepelen milyen állapotban adják át a szociális lakásokat?

  3. nagyapó szerint:

    Milyen érdekes szóösszetétel. Komatál mellett van érdeklődőtál is. Vagy csak 1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó röfög?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. felix szerint:

    Tied a pont vén farok.
    Szóval Csepelen mennyire újítja fel az önkormányzat az átadásra kerülő szociális bérlakásokat?

  5. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Hülye kérdésre hülye felelet. Annyira! Érti?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. felix szerint:

    Látod szemétláda?
    Derricknek szóló kérdésre valóban egy hülye felelt.
    Így lett hülye felelet.

Itt lehet hozzászólni !