Terrorelhárítási akció a Kossuth utcában: így ártalmatlanították a fenyegetőzőt

Csepel.hu, Csepel.info

tek01

Egy kupac TEK-es ereszkedik lefelé az akció kezdetekor

Egy robbantással fenyegetőző férfit tettek ártalmatlanná a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a csepeli piac mellett, a Kossuth Lajos utcában található egyik tízemeletes panelház 9. emeletén szerdán 20 óra körül – közölte a Csepel.hu érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

Megfogalmazásuk szerint a rendőrség biztonsági intézkedést hajtottak végre. A terrorelhárítók a fenyegetőző férfit sértetlenül átadták a mentőszolgálatnak, akik az illetőt egy kórházba szállították.

A rendőrség szűkszavú közlésén túl a Csepel.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy a fenyegetőző férfi pszichiátriai kezelés alatt áll. Nem ez volt az első esete, hogy ház felgyújtását, robbantást helyezett kilátásba. Arról azonban nem sikerült információt szerezni, hogy Csepelen vagy más városrészben követett el hasonló cselekményt a közelmúltban. A Csepel.info egyik fórumozója szerint a férfi korábban postásként dolgozott: munkája közben egyszer megtámadták, leütötték és kirabolták – azóta vannak pszichés zavarai.

Nagy erőkkel vonult ki a TEK Csepelre

A hazaérkezők eleinte csak annyit láttak, hogy rengeteg rendőrségi és tűzoltó autó érkezik a Kossuth Lajos útra

2015-01-28 19.27.45

Ezt a mentő létrát a közelmúltban lobbizta ki Csepelnek a kerület vezetése: itt még csak várakozik, nem sokkal később éles helyzetben bizonyított

A rendőrségre késő délután érkezett bejelentés, hogy a férfi öngyilkossággal, illetve a ház felgyújtásával és felrobbantásával fenyegetőzik. A rendőrség, a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem munkatársai, valamint a terrorelhárítók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A rendőrség kiürítette a ház kilencedik emeletén lévő lakásait, a panelházba pedig senkit nem engedtek be. A terrorelhárítók szakemberei órákon keresztül tárgyaltak a férfivel, hogy békés úton oldják meg a kiélezett helyzetet, de nem jártak eredménnyel. A férfinek nem voltak követelései, tehát egyelőre azt sem lehet tudni pontosan, mi vezette oda, hogy közveszéllyel riogassa a környezetét. Elbarikádozta magát a lakásban és senkit nem engedett magához közel. A terrorelhárítók úgy ítélték meg, hogy az illető beszámíthatatlan állapotban van, s ennek megfelelően hozták meg a konkrét döntést arról, hogy miképpen teszik ártalmatlanná.

10801751_1518722431749621_4815202939716552752_n

A tetőről és a mentőlétráról hang- és fénygránátokat lőttek a lakásba, és minden irányból lerohanták a férfit

20150128_200508

Akció előtti pillanat

20150128_203959

Komolyabb sérülés azért nem történt

TEK_kossuth20150128

Tájkép csata után

A lakók este 8 óra körül azt hallották, hogy hang-, fény- és füstbomba robbant, és a terrorelhárítók az ajtón, ablakon keresztül behatoltak a lakásba. Az akció végül sikeresen véget ért, a férfit sértetlenül hozták ki az épületből és átadták a mentőknek. A mentők egy kórház pszichiátriai osztályára szállították a láthatóan zavart állapotú férfit.

Csepel.hu, Csepel.info

12 hozzászólás “Terrorelhárítási akció a Kossuth utcában: így ártalmatlanították a fenyegetőzőt” bejegyzésre

  1. Roland szerint:

    ez nem igaz mert ott voltam a helyszínen és az egészet láttam a TEK benn volt a házban csak a középső szobába zárkózott a férfi!!!!!

  2. Tanár úr szerint:

    Nem igaz mert ott voltam a helyszínen és a TEK benn volt a lakásban a férfi meg a középső szobában barikádozta el magát!! Nem kell mást mondani direkt!!!!!!

  3. Tanár úr szerint:

    Te is ott voltál Roland? Bár mondjuk kb fél Csepel ott volt! 😀

  4. Grün Rikárdó szerint:

    “Egy kupac TEK-es ereszkedik lefelé az akció kezdetekor”
    Mé nem mingyá egy rakás?!
    Vagy ahhoz nem voltak elegen?! 😛 😀

  5. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    Ha minden hazudós fityeszes fizetett hirdetésben kérne bocsánatot a médiákok aranybányák lennének! 😛 😀

  6. felix szerint:

    Erről a cikkről jut eszembe.
    Hány mentőállomás felépítésének és felújításának megtörténtét hazudta nektek Viktorotok?
    Benyaltátok az urnáknál, ahogy illik. 🙂

  7. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Két tök egyforma írásmód, két majdnem egyező időpont, és alig volt pár lézengő kíváncsiskodó, ennyi…

  8. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    “Megsemmisítette a Pest megyei Pilis 8-as számú egyéni választókerületben január 25-én tartott időközi voksolás eredményét, és megismételteti a szavazást a helyi választási bizottság (hvb)”
    .
    Van aki mentőállomással, van aki krumplival szerez szavazatokat! 😛 😀
    http://hvg.hu/itthon/20150129_Megsemmisitettek_az_MSZP_altal_megnyert_p

  9. felix szerint:

    Érdekesek ezek a rendszerváltók.
    Egyik esetben a szavazók, másikban a bíróság dönthet.

Itt lehet hozzászólni !