Megszüntették a Burattinoban a törvénytelen állapotokat

Abcug.hu

Liberális háttér és pokol Csepelen

Az országos botrányról szóló egyik híradás

A csepeli Burattino iskolában és gyermekotthonban dolgozó pedagógusok felének nem volt megfelelő szakképesítése, a gyanú szerint gyerekeket molesztáló tornatanárnak pedig még érettségije sem. A fővárosi kormányhivatal most lezárult ellenőrzése azonban már mindent rendben talált, a jogsértéseket megszüntette az intézmény, így nem fogják bezárni.

A napokban megszüntette a Budapest Főváros Kormányhivatala Oktatási Főosztálya azt a hatósági ellenőrzést, amit még tavaly októberben indítottak a csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon ügyében – tájékoztatta az Abcúgot a hivatal. A kormányhivatal szeptember harmincadikáig adott határidőt a gyermekotthonnak, hogy a korábbi vizsgálatukban megállapított jogsértéseket szüntessék meg, ellenkező esetben azonnal felfüggesztették volna az iskola működését.  Ilyen szabálytalanság volt többek között, hogy az intézményben dolgozó pedagógusok felének részben vagy egészben nem volt megfelelő a végzettsége vagy szakképzettsége. A köznevelési intézményt 717 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezték.

A csepeli gyermekotthon ügyében tavaly ősszel zárták le a nyomozást, mert a gyanú szerint az intézmény tornatanára 11 és 13 éves gyerekeket bántalmazott lelkileg, fizikailag és szexuálisan, többségüket molesztálta is.

“A helyszíni ellenőrzés tapasztalatai, valamint az intézményvezető által becsatolt iratok, dokumentumok alapján megállapítottuk, hogy a feltárt jogsértéseket az intézmény az  előírt határidőig megszüntette, a 2014-2015-ös tanévre a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak végzettsége és szakképzettsége megfelel a jogszabályi előírásoknak” – írta válaszában a kormányhivatal. Munkaügyi ellenőrzési eljárás azonban még jelenleg is folyamatban van az intézményben.

Itt lehet hozzászólni !