Kifigurázta a Charlie Hebdót, letartóztatták

Mandiner

Kifigurázta a Charlie Hebdót

A terrorizmus támogatásával vádoltak meg egy 16 éves nantesi fiút, mert a Charlie Hebdo elleni merényleten gúnyolódott a szatirikus lap egyik korábbi címlapjának kifordításával. A karikatúra a lap meggyilkolt főszerkesztőjét, Charbot ábrázolt a lappal a kezében.

Tizenhat éves fiút tartóztattak le Franciaországban, miután kifigurázta a januárban megtámadott szatirikus lapot, a Charlie Hebdót – írja a Hír24. A fiú egy karikatúrát rajzolt, melyen gyakorlatilag kifordította a Charlie Hebdo egyik 2013 júniusi címlapját. Az eredetei, Koránt tartó muszlim férfit a párizsi merényletben lemészárolt Charb nevű karikaturistára cserélte, aki a kifogásolt Charlie Hebdo számot tartja a kezében. A főalak testét szaggató töltények maradtak, de a szöveg változott: „A Korán szar. Nem állítja meg a golyókat” feliratban a Korán szót a Charlie Hebdóra cserélte.

A fiú nevét nem hozták nyilvánosságra. Múlt hét csütörtökön rövid időre őrizetbe vette a rendőrség terrorizmus támogatásának vádjával, miután a Facebookon megosztotta karikatúráját – jelentette a France3. A fiú szabadlábra helyezését péntek reggel kezdeményezte az ügyész, pártfogói felügyelet elrendelése mellett. Azt mondta minderre azért van szükség, hogy a fiatalkorút megtanítsák arra, hogy felelősséget vállaljon a tetteiért. A hírcsatorna beszámolt arról is, hogy egy nappal korábban egy tizennégy éves nantesi lány ellen is nyomozás indult, aki a villamoson azt kiabálta: „mi vagyunk a Kouachi nővérek, és lesz majd Kalasnyikovunk is.”

Forrás: Mandiner

2 hozzászólás “Kifigurázta a Charlie Hebdót, letartóztatták” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Működik a szólásszabadság – nyugati módra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. bonifác szerint:

    És mindezt a híres szólászabadság nevében…Szaddám Husszein állítólag azt mondta:
    nem háborúval, hanem természetes módon, népesedéssel fogjuk meghódítani Európát.
    És úgy látszik, ez az idő nincs is túl messze, ha ilyen “tengereszű” vezetőink lesznek.
    Ez lenne a “civilizált Európa”?

Itt lehet hozzászólni !