Gyerekekért futballoztak a felnőttek

Csepel.hu

Gyerekekért futballoztak a felnőttek

December 20-án rendezték meg az I. Pizza King Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornát, mely egyszerre két jótékony célt is szolgált: a csepeli diák sportolókért és a daganatos betegséggel küzdő gyerekekért pattogott a labda a Soroksári úti Labdakert Sportcentrumban.

A tornán résztvevő együttesek nevezési díját az U11-es korosztályú csepeli diák futball-válogatott jövő májusi németországi tartózkodásának fedezésére ajánlották fel, illetve a névadó Pizza King által tett felajánlások a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán a daganatos és leukémiás betegséggel küzdőket segítő Őrzők Közhasznú Alapítványhoz kerülnek majd. A csepeli labdarúgó palánták 2015 májusában Düsseldorfba kaptak meghívást, ahol olyan patinás klubokkal mérhetik össze erejüket, mint az FC Porto, az 1. FC Köln, az olasz Juventus és az Internazionale, a CSZKA Moszkva vagy a Borussia Dortmund hasonló korú csapatai. A gyerekek kiutazását Csepel Önkormányzata egy busszal, valamint az útiköltség összegével is támogatja.

A rendezvényt megelőző napokban a szervezésben fontos szerepet vállaló Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület vezetőedzője Szegi Csaba, valamint Jenei János a Csepeli Testnevelő Közösség vezetője a Hatoscsatorna televíziós adón látható Dinó Sporthíradó vendégei voltak, ahol 25 perces műsorban harangozták be egy kicsit az eseményt.

A program reggel kilenc órakor kezdődött a Soroksári úti fedett műfüves arénában, ahol hét csapat tette tiszteletét. A Pizza King, a Kaminokupa, az Ombrék, a Cargostar Azzurik, a Csepeli Öttusázók, az Újságíró Válogatott, valamint az csepeli diákválogatott tagjainak szüleiből verbuválódott együttesek. Az öttusázóknál ezúttal a labdát kergette Sárfalvi Péter és Hanzély Ákos a két Európa- és világbajnok csepeli sportoló, a kapuban pedig Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok állta meglepően jól a lövések útját. Az újságíróknál pályára lépett a Csepel egykori kiváló labdarúgója Gálhidi György, a Cargostar Azzurik gárdáját pedig a jelenlegi magyar élvonalban is szereplő futballisták is erősítették. A felnőttek meccseit megszakítva egy gálamérkőzésre is sor került ahol a csepeli U11-es együttes mérte össze erejét a Százhalombatta hasonló korú csapatával, s játszottak jó iramú, változatos mérkőzést egymással. A nagyok izgalmas mérkőzéseinek sorát hozó rendezvényt végül a Kaminokupa csapata nyerte, a Cargostar Azzurik előtt, a harmadik helyre pedig az Ombrék fantázianevű csapat ért oda. Mindannyian díszes serleggel lettek gazdagabbak. A jó hangulatú, sportszerű találkozókkal (köszönhetően a két játékvezetőnek, Elekes Zsoltnak és Jenei Jánosnak) illetve a jótékony célt tekintve is jelesre vizsgázott az I. Pizza King Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna, így akár folytatása is következhet 2015-ben.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !