Jó kezekben a csepeli kapusok

Csepel.hu

Jó kezekben a csepeli kapusok

Az ország egyik legjobb kapusedzőjével kötött szerződést a Csepel DSE kézilabdaklub. Bakos István férfi és női első osztályú csapatoknál is dolgozott, s magyar bajnoki címet ünnepelhetett Győrben és Dunaújvárosban. Reméljük, Csepelen is fog jövőre, az NB II.-es női együttessel.

Komoly sikerként könyvelik el a Csepel Diáksport Egyesületnél, hogy sikerült megállapodni az ország egyik legjobb kapusedzőjével. Bakos István személyében olyan edző dolgozik a Csepel DSE-ben, aki kiemelkedő játékos pályafutását követően kapusedzőként is elismert szakember. Ha csak a közelmúltig tekintünk vissza, olyan világhírű kapusokkal foglalkozott, mint Pálinger Katalin, vagy Katrine Lunde.

Azokkal az egyesületekkel, amelyeknél kapusedzőként dolgozott, szintén nagyszerű eredményeket ért el. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatával ötszörös magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, 1998-ban EHF Kupa-győztes, 1999-ben BEK-győztes és Szuperkupa-győztes lett. A Győri Audi ETO női együttesével négyszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, 2009-ben BL-döntős. A Dunaújvárosi Kohász férfi csapatával pedig magyar bajnok. Sokáig volt a magyar női és férfi kézilabda válogatott kapusedzője. Nem vitás, a csepeli kapusaink igazán jó kezekbe kerülnek.

Bakos István játékosként is irigylésre méltó karriert tudhat maga mögött. Még fiatalon junior világbajnoki ezüstérmes lett 1977. Aztán felnőtt játékosként kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, BEK-elődöntős, és nem mellesleg hetvennyolcszoros magyar válogatott.

Bakos István és Vörös Viktor személyében két kitűnő szakember irányítása mellett, kiscsoportos foglakozások keretében folytatják a csepeli klubnál a kapusok képzését. Az egyesületnél úgy vélik a vezetők, hogy ezek után már csak sportolóik hozzáállásán múlik, hogy mennyit sajátítanak el az edzőik által átadott tudásból. A Csepel DSE-nél nagyon remélik, pár év múlva kapusedzőik eredménylistájába bekerül egy-két csepeli név is.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Jó kezekben a csepeli kapusok” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Futball labdákkal van a képen, hiteles! 🙂

  2. grün szerint:

    Ez még csak a bevezető átmozgatás a kapusoknak!
    Nagy labdával nehezebb dobni és kifogni sokkal könnyebb!
    A vízilabdázók is strandlabdával kezdik! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !